Mainos

Yliarvostetuin elintarvike

  • 41 012
  • 260

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
No millä korvaat kesällä nämä maistuvat kotimaiset herkut salaatissa?
En minä korvaa niitä talvellakaan. Toi on just se kombo, josta väännän salaatin joka luojan päivä. Löytyisihän noista vihanneksista, marjoista ja hedelmistä jotain muutakin suuhun kelpaavaa. Silti se on aina tomaatti, kurkku ja jäävuorisalaatti, monella muullakin.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Niin totta. Hyväähän se periaatteessa on, mutta ei kyllä erityisen laadukasta kuitenkaan. Ja kaikkiin hehkutuksiin ynnä jumalointeihin nähden aivan liian yliarvostettua.

Tästä tuli mieleen, että Lindtin suklaa - varsinkin valkosuklaa - on täysin yliarvostettua.

Valkosuklaa ylipäätään on yliarvostettua.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Hummeri, hands down winner. Toinen on kohtuuhintaiset erittäin täyteläiset punaviinit, jotka poikkeuksetta ovat aivan liian tanniinisia, eivätkä kypsyttämällä tai edes yli-ilmaamalla parane. Sitten wannabe-Sukulat tarjoavat näitä pihvin kanssa, joka on pahempi loukkaus syöjää kohtaa kuin paskantaa niiden pihvien päälle.

Osterit on kanssa perseestä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
On brie.

Ja se näyttää sämpylän välissä väärästä kuvakulmasta katsottuna mozzarellalle.
Ei ole välttämättä brie, vaikka sekin voi tulla kysymykseen. Vuohenjuustoakin myydään usein tankoina, joiden halkaisija on noin jääkiekon luokkaa. Juuston paksuus taas riippuu siitä, millaisina palasina juustotiskin hoitaja on halunnut laittaa chevre-palaset esille. Sopivan paksuinen pala saattaa tosiaan olla sellaisen mikrokokoisen einespizzan kokoluokkaa.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Tiedä sitten yliarvostukesta, tai edes arvostuksesta yleensä.
Näitä en kaupasta mukaan ota:

HK-sininen, kuka maksaa jauhosta paskan seassa?
Maksalaatikko, makaronilaatikko, hyi helvetti.
Eines lihakanannahkapullat, kusetusta.
Oltermanni, missä maku?
Kalapuikot, kana nugetit, kuka maksaa korppujauhoista noin paljon?

Onhan noita einespaskoja vaikka kuinka paljon, kyllä niitä näköjään vaan joku ostaa.

Jos nyt yliarvostettua oikein haen, niin kaviaari tulee ekana mieleen. Ei maistu kyllä miltään, mikä tahansa mäti ajaa saman asian.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kurkku saa kyllä minunkin ääneni. Sellaisenaan se on täysin jonninjoutava vihannes.

Mulla on monta ääntä, joten toinen ääni menee ehdottomasti tehdasmarinoiduille lihoille. Ok, ne menettelee sellaisessa tilanteessa, jossa mökille tullaan iltamyöhällä ja tarkoitus on vaan syödä nopeasti jotain ennen nukkumaanmenoa, mutta mitenkään hyvää tai vieraskoreaa ruokaa ne eivät ole.

Kolmannen äänen ottaa MissäX-MässyYx yms. vastaavat yksitoikkoiset ja tolkuttoman kokoiset karkkipussit. Ei voi ymmärtää miten noita joku ostaa nautinnon vuoksi.

Neljäs ääni menee joka ruoan kyljessä tarjottaville ranskanperunoille. Silloin tällöin oikein rapsakat grillirisut menettelee, mutta puolikylmässä rasvahauteessa väännetyt veltot pottusuikaleet ovat suoraansanoen perseestä.

Viidennen äänen saa popcornit, jotka ovat minusta sellaisinaan ihan älyttömän tylsää syötävää. Maustettuina noista tulee siedettäviä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Luulisi, että yliarvostettu elintarvike on esimerkiksi ylihinnalla myytävä varastotuote, joka on kaikenlisäksi vielä huonoista raaka-aineista.

Tämä ketju nyt lähinnä on "koska minä en pidä, tuotteen on oltava yliarvostettu".

En tiedä lasketaanko sinällänsä elintarvikkeeksi, mutta ABC-liikennemyymälöiden appeet eivät mielestäni ainakaan aliarvostettuja ole.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Osterit on kanssa perseestä.
Osterit eivät ole perseestä vaan kasvavat vedessä. Yliarvostettuja hintansa puolesta. Ostereita kannattaa ehdottomasti tilata sieltä missä niitä syödään muutenkin, eli perinteikkäissä meriruokalajit taitavissa maissa/kaupungeissa.

Tuoreet elävät sinisimpukat ovat taas järjettömän aliarvostettua ruokaa ainakin Suomessa. Talvella noita saa kalatiskiltä usein huikeaan tarjoushintaan, jopa 4-5 euroa per kilon verkkopussi. Normaali hintaluokka on ehkä 8-9 euron kulmilla, joka sekään ei ole hävytön. Läpi talven noita tulee syötyä vähintään kerran kuussa, joka kerta keittoliemen aineksia hiukan vaihdellen. Valkoviinisetin voi korvata kerma- ja kookosmaitopohjaisilla systeemeillä, tai tehdä jonkin tomaattia hyödyntävän liemen. Ruokajuomaksi Hoegaarden-tyyppista vehnäolutta. Belgialaiset nauttivat simpukkansa maalaisranskanperunoiden kanssa. Itse tykkään simpukoiden seurassa höyrytetyistä pikkuporkkanoista korianterilla maustettuna.

Joulukinkku taas on yliarvostettua. Tosin viimeisten 10-15 vuoden aikana jengi on ryhtynyt yhä enemmän hakemaan jouluruokailuun uusia vaihtoehtoja muinaissuomalaisten perinneruokien oheen tai tilalle.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Asiaa sivuten, tomaatti-mozzarellasalaatti ei kyllä ole enää mikään "herrojen herkku", aika laajasti suosittu ruokahan tuo on. Kaupasta saa (suomalaisia) tomaatteja hintaan 2,5e/kilo ja ei se mozarellakaan kovia paljoa maksa. Siihen kylkeen nipullinen basilikaa, loraus oliiviöljyä ja vähän mustapippuria, niin kilohinta taitaa olla peräti 4,5 euroa eli kyllä tuota syömällä mahansa täyteen saa kohtuuhinnalla.

Niin siis en tarkoittanut, että tuo olisikaan ollut sitä herrojen herkkua. Ja tarkoitukseni oli kritisoida sitä, että esim. tomaatti-mozzarellasalaatin voi ihan yhtä hyvin tehdä kertomallasi tavalla ja aivan eri hintaan kuin siellä ravintolassa. Ja mitä tulee noihin eineksiin ja bulkkilagereihin, niin joillakin vaan ei yksinkertaisesti ole sitä rahaa laittaa parempaan, vaikka sitä kuinka kovasti haluaisi. Hyvin monella "köyhyysrajalla" elävällä ne ruokakaupasta ostettavat asiat on numero yksi tinkimiskohde. Minulla on kokemusta molemmista puolista, kun saa vapaasti valita kaupassa sitä mikä on parasta ja sitten myös siitä, että se halvin on ihan pakollinen ostos.
Valintakysymyksiä tottakai, ja kaikilla meillähän on tasavertainen mahdollisuus menestyä ja pärjätä tässä maailmassa, eikö?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos nyt yliarvostettua oikein haen, niin kaviaari tulee ekana mieleen. Ei maistu kyllä miltään, mikä tahansa mäti ajaa saman asian.

Eli et ole kaviaaria edes maistanut tai sitten sulla ei makuaisti toimi. Kaviaarilla ei ole maun kanssa mitään tekemistä "minkä tahansa mädin" kanssa. Amatööri.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Ettekö te vitun läskit tajua, että tässä ketjussa on tarkoitus keskustella yliarvostetuista elintarvikkeista? Kuka vitun talipää luulee, että joku arvostaa makkaraa jos vaihtoehtona on sisäfile? Saatanan snobit menkää nukkumaan pahimpaa ylemmyydentarvettanne ja hengittäkää sinä aikana sen verran, että pahin kuona valuu räkätorvestanne lakanoille. Kotitekoaateliset perkele.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Eli et ole kaviaaria edes maistanut tai sitten sulla ei makuaisti toimi. Kaviaarilla ei ole maun kanssa mitään tekemistä "minkä tahansa mädin" kanssa. Amatööri.

Maistanut olen, eikä mitään eroa mihinkään mätiin, maku asioita sano...
Luulis hyökkäyksestä päätellen, että vedät kaviaaria aamupuuronkin kanssa, vai oletko edes maistanu ko. tuubaa?
Snobi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mämmi on hyvää kerman kanssa, mikä sinua vaivaa??
Joo kyllä mämmiä joskus syö. Varsinkin kerman kanssa, jos on ripaus sokeria päällä eikä mämmi ole liian kylmää. Mutta yliarvostettua se on.

Tuoretta on mämmin kanssa oltava, jos on yhtään vanhentunutta tai kuivahtanutta niin kompostiin joutaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Luulis hyökkäyksestä päätellen, että vedät kaviaaria aamupuuronkin kanssa, vai oletko edes maistanu ko. tuubaa?
Snobi.

Olen tuonut kaviaaria idästä aikonaan maahan kun se ei ollut edes sallittua...ja siinä vuosien varrella myös syönyt lohen, siian ja muikun mätiä eli noin 25 vuotta. Kaviaari voi olla monen mielestä tuubaa mutta jos vertaat sitä näihin muihin mäteihin niin olet kyllä totaalisesti kujalla. Sehän valmistetaankin aivan eri tavalla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo kyllä mämmiä joskus syö. Varsinkin kerman kanssa, jos on ripaus sokeria päällä eikä mämmi ole liian kylmää. Mutta yliarvostettua se on.

Tuoretta on mämmin kanssa oltava, jos on yhtään vanhentunutta tai kuivahtanutta niin kompostiin joutaa.

Eikös mämmi ole komposti? Olen mämmin nauttimisesta samaa mieltä kanssasi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Olen tuonut kaviaaria idästä aikonaan maahan kun se ei ollut edes sallittua...ja siinä vuosien varrella myös syönyt lohen, siian ja muikun mätiä eli noin 25 vuotta. Kaviaari voi olla monen mielestä tuubaa mutta jos vertaat sitä näihin muihin mäteihin niin olet kyllä totaalisesti kujalla. Sehän valmistetaankin aivan eri tavalla.
Jos Belugan hintaa silmäilee ihan missä tahansa mistä sitä voi ostaa, niin käy väkisinkin mielessä että se on arvostettua. Jopa yliarvostettua, niin helvetin kallista se on. Tosin korkealle hinnalle on syynsä.

Sama juttu itselläni noiden mätien kanssa. Kaviaaria ostin toisinaan Venäjällä siellä asuessani sikäli kun sitä sai, ja Sheremetyevon lentokentältä sai ja saa edelleen asiallista kaviaaria ei-niin-korkeaan riistohintaan kuin ehkä tavanomaisista ostopaikoista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sama juttu itselläni noiden mätien kanssa. Kaviaaria ostin toisinaan Venäjällä siellä asuessani sikäli kun sitä sai, ja Sheremetyevon lentokentältä sai ja saa edelleen asiallista kaviaaria ei-niin-korkeaan riistohintaan kuin ehkä tavanomaisista ostopaikoista.

Nyt olikin kyse siitä onko se samanlaista kuin kotimainen esim. kirjolohen mäti. Sano nyt onko saman makuista. Nimimerkki DC.PAPA kun ei erota kaviaarin makua muihin mäteihin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös mämmi ole komposti?
Jeesus oli venäläinen kantoraketti, todettiin Kansanturvamusiikkokomission eli sittemmin Radiopuhelimien toimesta, mutta mämmin kompostisuuden luonnetta en osaa oivaltaa. Tämä kaipaa jotakin selitystä taakseen. Mämmi on komposti, häh?
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Olen tuonut kaviaaria idästä aikonaan maahan kun se ei ollut edes sallittua...ja siinä vuosien varrella myös syönyt lohen, siian ja muikun mätiä eli noin 25 vuotta. Kaviaari voi olla monen mielestä tuubaa mutta jos vertaat sitä näihin muihin mäteihin niin olet kyllä totaalisesti kujalla. Sehän valmistetaankin aivan eri tavalla.

No sittenhän me ollaan suunnilleen samaa ikäluokkaa, vaikka ei äkkisiltään uskoisi.

Itse olen tätä "herkkua" syönyt jo edesmenneessä Neuvostoliitossa vuonna miekka ja kilpi. Edelleen, MINUN mielestäni täysin yliarvostettua tuubaa.
Ja lisätäkseni vielä, et ole ainoa joka näitä eri mätiä on maistellut, ihan samaa tavaraa, hieman eri koostumuksella. Maistuu suolalta ja hieman kalalta. Ja taas, tämä on MINUN mielipiteeni. Tämä tästä.....
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Nyt olikin kyse siitä onko se samanlaista kuin kotimainen esim. kirjolohen mäti.

En ole koskaan maistanut kaviaaria, mutta viime jouluna eräs naikkonen about pakkosyötti minulle tuota kirjolohen mätiä sellaisessa valkoisessa lillussa. Järkytyksekseni oli aivan käsittämättömän hyvää ja olisin voinut syödä sitä litra tolkulla. Jos kaviaari on tätä parempaa, niin sitten on pakko ostaa sitä. Maksoi mitä maksoi. Sori OT.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös