Yliarvostetuin elintarvike

  • 40 940
  • 260

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulehan joskus käymään mualiman navassa, Partasen lihikset uppoaa nimittäin myös selvin päin.
COLOR]

Tuuha sie sielt Savon korpimaisemista sivistyksen pariin Etelä-Karjalaan ja tarkemmin sanottuna Lappeenrannan satamatorille tai kauppatorille maistelemaan atomeita ja vetyjä. Sen jälkeen tavalliset lihapiirakat, oli ne sitten Hanna Partasen tai kenen tahansa tekemät lihikset tuntuvat lähinnä löysiltä teollisuuskamoilta.

Toki Hanna Partasen karjalanpiirakoiden veroisia ei löydy mistään.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
[Offtopic]Onko sinulla mitään lähdettä, joka vahvistaisi tämän? Minä en löytänyt nopealla googletuksella mitään kovin luotettavaa. Kanankoivet ovat ainakin marinoituina ihka oikeasti halvempia kuin marinoimattomat. [/Offtopic]

Joitain vuosia sitten tuosta oli juttua iltapäivälehdissä ja Hesarissa, olisiko ollut Aamulehdessäkin. Nyt löysin pikaisella googlauksella vain tämän ja tämän.

Aika halpaa saa marinoitu olla ollakseen lihan kilohinnaltaan halvempaa kuin marinoimaton, jos marinoidussa lihaa on vain 60 prosenttia...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei ole mainittu Mäkkärin kananuggetteja.

Taannoin Jamie Oliver näytti telkkarissa, kuinka moinen herkku tehdään. Otetaan kanan leikkuujätteet, jauhetaan puuroksi ja maustetaan sekä friteerataan. Jo valmistusta katsoessa oli laatta lentää. Ja silti pennut syödä pupeltavat niitä aivan simona ja hyvää on!

Taisin minä tuolla välissä jo ehtiä. Ja vielä tuo Oliverin video mukaan linkattuna eli sieltä vaan tarkastamaan.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lisätään kaksi mitä en ketjusta vielä pongannut ja en itse voi ymmärtää hehkutusta.

Beef Jerkyä en käsitä ollenkaan. Kyllähän niitä voi pureskella, mutta ei kyllä ollenkaan hehkutuksen arvoista ja lisäksi aivan törkeän kallista vielä. Olen oikeasti monesti yrittänyt nauttia tästä, mutta ei onnistu. Yks kaveri oli itsekin noita väsäillyt tehdä, huh.

Dr Pepper on toinen. Ihan sama onko jotain paikallista versiota vai onko rahdattu jenkeistä. Joka tapauksessa on ihan hirvittävä makuyhdistelmä.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Taisin minä tuolla välissä jo ehtiä. Ja vielä tuo Oliverin video mukaan linkattuna eli sieltä vaan tarkastamaan.

Totta! Kiitos oikaisusta! Oikeasti nämä nugettit ovat niin äärimmäistä paskaa, että huh huh!

Toinen yliarvostettu elintarvike on naudan sisäfile. Miltei kullan hinnoissa ja mauttomampaa kuin monet muut naudan ruhon osat. Esimerkiksi entrecôte pihvinä hakkaa maukkaudellaan sisäfileen 6-0. Ja on vielä puolta halvempaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kaikki energiajuomat. Nykyteinit lipittävät niitä jatkuvasti. Mistä se buumi on tullut, ja mikä siinä ylipäätään on pointtina. Eli niitä pidän yliarvostettuina. Olen toki juonut niitä joskus itsekin, mutta en voisi kuvitellakaan juovani niitä "tunnin välein".
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotkut kalliimman luokan jäätelöt, erityisesti Mövenpick. Perus-pingviini on paitsi paljon halvempaa, niin myös huomattavasti paremman makuista.

Sama pätee Denniksen salaatinkastikkeeseen. Puolet halvemmalla lähtevä Hesen kastike on vähintään yhtä hyvää.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jotkut kalliimman luokan jäätelöt, erityisesti Mövenpick. Perus-pingviini on paitsi paljon halvempaa, niin myös huomattavasti paremman makuista.
Erityisesti Mövenpick on jäätelö ylitse muiden. Kuuluisi oikeastaan Kadonneet elintarvikkeet -ketjuun, koska sitä munalikööri-jäätelöä ei taida saada enää.
Sama pätee Denniksen salaatinkastikkeeseen. Puolet halvemmalla lähtevä Hesen kastike on vähintään yhtä hyvää.
You misspelled "pahaa". Kuka hullu ostaa salaatinkastikkeet? Nehän tehdään itse. Kuten myös majoneesi.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
[OT]
Joitain vuosia sitten tuosta oli juttua iltapäivälehdissä ja Hesarissa, olisiko ollut Aamulehdessäkin. Nyt löysin pikaisella googlauksella vain tämän ja tämän.

Aika halpaa saa marinoitu olla ollakseen lihan kilohinnaltaan halvempaa kuin marinoimaton, jos marinoidussa lihaa on vain 60 prosenttia...
Kiitän. Muistan itsekin lukeneeni tuosta vertailusta kertovat lööpit joskus, mutta keltaisen lehdistön tason tietäen annoin tekstin valua toisesta silmästä ulos. Tällä kertaa jutussa taisi olla mukana totuuden siemenkin. Pitää kiinnittää jatkossa tuoteselosteisiin vielä enemmän huomiota.[/OT]
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Jarkko Kauvosaari on yliarvostetuin jääkiekkoilija. No ok, onhan Kauvosaari ihan ok kolmossentteri ja puolustuspäässä ja aloituksissa ihan pätevä, mutta on se paljon huonompi kuin joku Crosby tai Sedinit.

Tämä tuli esim tuosta kaljakeskustelusta mieleen. Yrittäkää edes.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Jumaliste kun porukka saa temmin pystyyn sillä, että nämä perunat ovat omasta pellosta tai tilli omasta kukkaruukusta. Mitä vittua? Kaupat ovat täynnä kotimaisia elintarvikkeita, joissa ei varmasti ole myrkkyjä sen enempää kuin omassa eteläparvekkeen multakyhäelmässä. Jos Olen juntti.

Myrkyistä viis, mutta kyllähän pellosta juuri nostetut perunat ovat helvetin paljon parempia kuin kaupasta ostettavat. Kaupan uusissa perunoissa on kuori ja ne eivät maistu yhtä hyvälle kuin tuoreet. Torilta voi saada asiallisia, mutta ne onkin sitten sisäfileen hintaisia.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Minusta Jarkko Kauvosaari on yliarvostetuin jääkiekkoilija. No ok, onhan Kauvosaari ihan ok kolmossentteri ja puolustuspäässä ja aloituksissa ihan pätevä, mutta on se paljon huonompi kuin joku Crosby tai Sedinit.

Tämä tuli esim tuosta kaljakeskustelusta mieleen. Yrittäkää edes.

Eihän se ole sun mielestä huonompi kuin Crosby tai Sedinit kun sä otat aina vaan sen Kauvosaaren vaikka voisit ottaa Crosbyn tai Sedinin.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Jarkko Kauvosaari mainittu yliarvostetuissa elintarvikkeissa.

Listataan:

- pullovesi
- Suomalaisten isojen panimojen oluet
- kalapuikot
- kotimaiset tomaatit ja kurkut talvella (järkyttävän kalliita eivätkä maistu miltään)
- energiajuomat
- sokeriset mehut (erityisesti nuorisoa näkyy nykyään kaupungilla litran mehupurkit kädessä)
- Kulta Mokat ja muut vaaleapaahtoiset kahvit
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mielestäni nieriä on melko yliarvostettu kala. Tarkoitan nyt siis kaupan kalatiskillä myytävää nieriää. Hintaa on huomattavasti enemmän kuin kirjolohella ja Norjan kassilohella. Samalla rehulla ja samanlaisissa altaissa nieriät on kuitenkin kasvatettu kuin nämä lohet ja kirjolohet.

Kyllä. Joissakin ravintoloissa myydään "puronieriää" mutta lienevät kasvatuskaloja...kuten se siikakin siellä lihatiskillä. Ei merisiikaa ole saanut enää aikoihin kalatoreiltamme.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
A-luokan grillimakkara, samalla myös nillittäminen jauhomakkaroita kohtaan. Jos oikeasti lihapitoista grillattavaa haluaa, miksei suoraan osta kunnon piffiä?
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Toinen yliarvostettu elintarvike on naudan sisäfile. Miltei kullan hinnoissa ja mauttomampaa kuin monet muut naudan ruhon osat. Esimerkiksi entrecôte pihvinä hakkaa maukkaudellaan sisäfileen 6-0. Ja on vielä puolta halvempaa.

Onkohan tässä ensimmäinen "oikea" postaus tähän ketjuun? Naudan sisukka tuntuu olevan jotenkin kuningas niin monelle suomalaiselle ja ravintolassakin tilataan se ainainen pippuripihvi kun on oikein rahaa. Parempaa lihaa saa ainakin lihatiskiltä vaikka millä mitalla ja suurin osa on vielä huomattavasti halvempaa.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ravut. Aivan järjettömän hintaisia, syötävää yhdessä saksiniekassa ei ole juuri mitään, maku mitätön ja syöminenkin on karmeaa näpertämistä. Silti noista äyriäisistä kohkataan aina elokuussa. Yliarvostettua ruokaa jos mikä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ravut. Aivan järjettömän hintaisia, syötävää yhdessä saksiniekassa ei ole juuri mitään, maku mitätön ja syöminenkin on karmeaa näpertämistä. Silti noista äyriäisistä kohkataan aina elokuussa. Yliarvostettua ruokaa jos mikä.

Voi Kaija. Rapujen syönti on aina yhtä hässäkkää. Jätä ravut väliin keskity valkoviinin ja kossun juomiseen, niin sinulla on yksi huoli vähemmän.

Kyse on seurusteluperinteestä, eikä mistään kulinaarisesta makuelämyksestä.

Jättiravut sitten tietenkin erikseen. Lontoon Gordon Ramsayssa kuningasravun ja hummerin yhdistelmä oli parasta mitä olen koskaan maistanut.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Onkohan tässä ensimmäinen "oikea" postaus tähän ketjuun? Naudan sisukka tuntuu olevan jotenkin kuningas niin monelle suomalaiselle ja ravintolassakin tilataan se ainainen pippuripihvi kun on oikein rahaa. Parempaa lihaa saa ainakin lihatiskiltä vaikka millä mitalla ja suurin osa on vielä huomattavasti halvempaa.

Tottahan tuo on. Tosin on muistettava että 98% ei osaa tehdä lihalla mitään, varsinkaan jos käteen isketään vähän "eksoottisempaa osaa ruhosta" kuten vaikka härän rintaa, joka on todella hyvää ja mureaa oikein laitettuna.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Voi Kaija. Rapujen syönti on aina yhtä hässäkkää. Jätä ravut väliin keskity valkoviinin ja kossun juomiseen, niin sinulla on yksi huoli vähemmän.

Kyse on seurusteluperinteestä, eikä mistään kulinaarisesta makuelämyksestä.

Ja jos ei ole mikään rapuexpertti voi ihan hyvin ostaa espanjalaisia pakasterapuja joiden hinta on enintään viidesosa suomalaisista oikeaoppisesti elävältä keitettävistä ravuista. Minä en edes huomaa eroa maussa vaikka tykkään ravuista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Onkohan tässä ensimmäinen "oikea" postaus tähän ketjuun? Naudan sisukka tuntuu olevan jotenkin kuningas niin monelle suomalaiselle ja ravintolassakin tilataan se ainainen pippuripihvi kun on oikein rahaa. Parempaa lihaa saa ainakin lihatiskiltä vaikka millä mitalla ja suurin osa on vielä huomattavasti halvempaa.
Kyllä myös jokin edullisempi volyymituote voi olla yliarvostettu. Ainakin osa tässä ketjussa mainituista sisäfilettä paljon edukkaammista elintarvikkeista on tuotu sisään ihan hyvin perustein. Kalliimmista edellä mainituista artikkeleista ainakaan ostereiden ja kaviaarin kohdalla yliarvostus ei ole kaukaa haettua.

Hanhen- ja ankanmaksaa kukaan ei ole vielä tainnut mainita, ehkä nekin ovat sitten yliarvostettuja. Tosin pieni hanhenmaksabiitti on aivan herkkua rucolapedille aseteltuna, päällä muutamia pisaroita jotakin erittäin laadukasta viinietikkaa.

Sisäfileen ongelma on siinä, että sen ansiokas kypsentäminen maukkaaksi herkkupalaksi on yllättävän vaikeaa. Rasvaisen entrecôten grillaaminen onnistuu ainakin itseltäni aika vaivattomasti, kun sisäfileen kanssa touhuaminen muistuttaa enemmän kellosepän työtä. Jollakin lailla syömäkelpoisen lihanpalasen sisäfileestä saa tietysti aina, kunhan sitä ei vedä läpikuivaksi.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tottahan tuo on. Tosin on muistettava että 98% ei osaa tehdä lihalla mitään, varsinkaan jos käteen isketään vähän "eksoottisempaa osaa ruhosta" kuten vaikka härän rintaa, joka on todella hyvää ja mureaa oikein laitettuna.

Tää on kyllä aivan totta. Sisukalle riittää kun leikkaa pihviksi ja ottaa värit molemminpuolin niin ei siinä oikeastaan muuta tarvi tehdä. Suolaa ja pippuria vähän kylkeen.

Hanhen- ja ankanmaksaa kukaan ei ole vielä tainnut mainita, ehkä nekin ovat sitten yliarvostettuja. Tosin pieni hanhenmaksabiitti on aivan herkkua rucolapedille aseteltuna, päällä muutamia pisaroita jotakin erittäin laadukasta viinietikkaa.

Toista näistä olen syönyt muutamaan otteeseen eikä kyllä kovin erikoiselta maistunut, aika lähellä jotain HK:n maksamakkaraa. Kilohinta taitaaki sit olla jotain 160euroa jos en ihan väärin muista.

Sisäfileen ongelma on siinä, että sen ansiokas kypsentäminen maukkaaksi herkkupalaksi on yllättävän vaikeaa. Rasvaisen entrecôten grillaaminen onnistuu ainakin itseltäni aika vaivattomasti, kun sisäfileen kanssa touhuaminen muistuttaa enemmän kellosepän työtä. Jollakin lailla syömäkelpoisen lihanpalasen sisäfileestä saa tietysti aina, kunhan sitä ei vedä läpikuivaksi.

Kuten yllä kirjoitin niin sisäfileelle riittää kun ottaa hyvät värit pintaan eli en oikein ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa. Toki syön omat lihani aina raakana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös