Mainos

Yliarvostetuimmat bändit

  • 108 730
  • 885

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Mitä on yliarvostus? Ne yhtyeet jotka ovat jollain lailla tunnetuksi tulleet ovat kaikki seuloituneet miljoonien ja miljoonien yrittäjien joukosta. Lahjakkaita ihmisiä maailmasta löytyy hirveä määrä ja koska musiikin teko on kivaa niin monet sitä yrittävät. Kaikilla etenkin pitemmän uran tehneillä yhtyeillä on jokin juttu millä ne erottuvat valtavasta massasta. Voit sanoa että jokin on paskaa, mutta luultavasti et ole vain älynnyt kyseisen artistin suosion perimmäistä syytä tai tottunut sen soundiin.

Jos kuitenkin hyväksytään että yliarvostus on mahdollista, niin syynä voisi olla vaikkapa hypen meniminen yli tai kaupallinen toiminta. Kun ajanhenki on oikea jokin ilmiö voi hetkeksi lävistää suuren osan väestöstä ja valtavaan suosioon nousevat hetkeksi ne jotka tuota uutta muotia osaavat toteuttaa, eikä suosio ole missään mitassa artistin taitoihin verrattuina muihin yrittäjiin. Sex Pistols nousi punkin mukana, Linkin Park nu-metallin, Cheek suomiräpin hypessä jne. sitten taas toisaalta eivätkö nämä ole olleet keksimässä jotain uutta ja pioneereja joita juuri siksi pitäisi arvostaa?

Joidenkin artistien suosiota edesauttamassa on taas tiukka brändäys, joka vaikuttaa menevän musiikillisten ansioiden ohi. AC/DC tunnetaan koulupoikapuvuista, Sabaton sotateemoista ja ZZ TOP parroista. Kuitenkin kaikki nämä seisovat jaloillaan myös musiikillisesti.

Sitten on kaupallisuus argumentti. Oletetaan että artisti ei tee taidetta sydämensä palosta vaan analysoi kuulijoiden, radioiden ja festareiden kysyntää ja toimii sen mukaan, millä eniten juustoa leivän päälle kahmii. Käytännössä esim. jättää lisäämättä kappaleeseen väliosan, koska haluaa pitää sen mitan sellaisena, että sitä voi soittaa radiossa, karsii sanoituksesta pois liian vaikeatajuisia asioita, jotka eivät massoille uppoa tai sovittaa kappaleensa tiukasti nykymuodin mukaan. Onko nämä keinot välttämättä kuitenkaan niin pahoja, jos niillä saadaan musiikki helpommin nauttivammaksi keskimääräiselle kuulijalle? Sitäpaitsi vaikka arvon taiteilija kuinka väittäisi saavansa inspiraatiota luonnosta tai kanavoimansa yhteiskunnallisesta vääryydestä tulevaa sisäistä pakkoaan lopulta kaikki mitä tehdään syntyy tyhjästä yhdistelemällä tunnettuja elementtejä eri tavoin. Jollain John Lennonilla ei ollut aivoissaan yhtään sen kummempaa anteenia universumin syvämpään luonteeseen mitä Cheekillä. Kyllä kaikki yrittävät tehdä kulloinkin yleensä niin hyvää taidetta mitä pystyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tuo aikamääre vielä 15 vuotta aikaisemmaksi niin alkaa kuulostaa oikealta.

No joo 70-luku oli myös ok. Yksi hyvä esimerkki on oma yksi suosikkini soundeiltaan eput. Vanhempaa eppujen tuotantoa itse kuuntelen osittain pelkästään siitä syystä kuinka todella upeita äänitteitä ne ovat teknisesti soundeiltaan, ja eputkin muuttuivat 2000-luvulla muoviseksi. Sitä kun kuuntelee vaikka valkoisen kuplan epuilta, niin mieleen ei voi tulla mitään muuta kuin miksi vuonna 86 tehtiin paremman kuuloista materiaalia soundeiltaan mitä vuonna 2020.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Muse, The Doors, Stone temple pilots, soungarden, nirvana, Lenny Kravitz,
onhan näitä.

Grungessa tykkäsin alice in chainsista, nirvanastakin. Mutta jos miettii oliko Nirvana oikeasti niin kova, niin ei. Pearl Jam on hyvä, Soungarden ja stp on ihan ok, mutta ei niin hyviä kuin muistellaan.

The Doors on 70-80 luvulla syntyneille kova sen leffan takia, sekä Morrisonin myytin vuoksi, musiikki oli keskinkertaista.

Lenny Kravitzilla ei ole hyviä biisejä.

Musella on kuunneltavaa poppia, mutta ei niin kuunneltavaa että kaikkien pöksyjen pitää kostua.

Mokoma on ärsyttävä ja kaikki biisit on täynnä säävertauksia, ekalla kerralla nokkelaa, tokalla jo puuduttaa, kolmannesta lähtien nolottaa.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
U2. Oli niillä se joku hitti, mikä ei nyt tule mieleen. Siltikin täyttää stadioneita.
Leevi and the leavings. Ei aikuisena jaksais mitään lastenlauluja kuunnella.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ainahan näissä on se että kenen mielestä yliarvostettua? Joku valtavirtamusiikki on omasta mielestäni ylipäätään melko yliarvostettua. Sitten on jotain joita voisin mainita joista en saa niin hirveästi irti kuin jotkut muut:

- Ensiferum ei ole tehnyt hyvää levyä sitten Ironin. Siis oikeasti hyvää. Silti siitä tunnutaan innostuvan kovasti monissa piireissä.

- Sabaton on yhtye jota voisi kuvailla ihan vain toteamalla: meh.

- Oasis on tehnyt ihan hyvää musiikkia, mutta ei tuota kannata fanittaa ellei ole jumissa vuodessa 1996 tai jotain.

- Bullet for my Valentine on yhtye josta monet ovat puhuneet kehuvaan sävyyn. Miksi? Taaperon eka örinäbändi vibat vahvana tässä yhtyeessä.

- Avenged Sevenfoldia vaivaa hyvin pitkälti sama ongelma kuin BfmV:tä. Yritys on kova tulla uudeksi Metallicaksi, mutta kun ovat hypänneet mukaan jollain Loadilla niin tyyli ja taso heijastavat sitä.

Huom. arvostan näistä jokaista (paitsi Bullet For My Valentinea), mutta en ymmärrä mitä näistäkin löytyy.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Sabaton on yhtye jota voisi kuvailla ihan vain toteamalla: meh.
Sabatonin suosio ainakin Suomessa perustuu varmasti siihen että ovat tehneet muutaman kappaleen suomalaisista ja muutenkin tuollainen sotateema varmasti kiehtoo ihmisiä. Ainakin itselle se on tärkeä syy kuunnella yhtyettä koska sotahistoria kiinnostaa. Ja pidän kyllä biiseistä muutenkin, sopivan iskeviä ja tarttuvia metallibiisejä.

Toki ymmärrän helpostikin jos ei oikein uppoa ja onhan Sabaton kieltämättä musiikkina vähän tasapaksua jyystöä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sabaton on omasta mielestäni ehkä paskin bändi, mitä ikinä on ollut olemassa.

Ei putoa yhtään ei, mutta ei bändissä silti minun mielestäni mitään yliarvostettua ole. Ovat nykymittapuulla varsin suosittu rockbändi, ja ei heidän suosiotaan voi lähteä ampumaan alas millään "oikeammalla" musiikkimaulla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Led Zeppelin, The Beatles ja tietty Black Sabbath. Täyttä paskaa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Coldplay. Kehtaavatkin vielä kutsua itseänsä rockbändiksi. Kunnon ruikutusta ja itkemistä, jolloin laulaja kuulostaa siltä kuin hänen kiveksiään oltaisiin repimässä irti, tai sitten vaihtoehtoisesti pelkkää ihanaa ruusuilla tanssimista omassa fantasiakuplassaan.

Paras luonnehdinta Coldplaysta ikinä ollut: "Miehille jotka itkevät runkatessaan aamulla" (en muista oliko Soundissa vai missä)
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuohon kun lisätään jo aiemmin täällä ehdotetut nimet, niin voi sanoa, että kaikki musiikki on paskaa.
Ironia on aina hankala taiteenlaji, ei näissä negatiivissävytteisissä bändikeskusteluissa tosiaan ole yleensä kauheasti järkeä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sunrise Avenue oli hieno nosto. Geneeristä, tylsää ja kaikin osin ennalta-arvattavaa, järkyttävän epämiellyttävän keulahahmon kera. Koronan yksi pahin vaikutus oli se, että kyseinen bändi jatkaa vielä vuoden olemassaoloaan.

Toisaalta en epäile hetkeäkään etteikö Haber soolona tuota ihan yhtä järkyttävää skeidaa.
 

Hexa

Jäsen
Dire Straits. Kuka muka oikeasti jaksaa kuunnella muita biisejä kuin Money for Nothing. Ei voi käsittää miten taiteellinen Love Over Gold albumi oli niin suosittu. Onko kukaan jaksanut kuunnella sitä kahta kertaa läpi. Hieman sama juttu koko Genesiksen tuotannon kanssa. Tietysti näillekin löytyy oma fanikunta.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tästä tulikin mieleen, että huomenna pitäisi tuollainen kaveri nähdä. Ja ihan omaa syytäni.
Vielä kerkee feidata. Näinä aikoina se on jopa helppoa, sanot vain että olet flunssassa.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän on helppo vastata. Kiss. Ei aukea sitten tippaakaan meikäläiselle. Oisko ne maskit aikanaan olleet se juttu, millä tuollainen epämusiikki on noussut suureen suosioon.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
En tiedä, miksi Cheekiä pitäisi arvostaa siitä, että kehitti iskelmä-räpin, josta puuttuu hiphop-genren särmikkyys.
Olosuhdehan tässä on se että 2000-luvun alkupuolella hevi oli muotia. Oli Lordin euroviisuvoitot, Kotiteollisuudet ja Trio Niskalaukaukset. Jossain vaiheessa väki alkoi kyllästyä vakavuuteen ja hiphopin rentous alkoi ottaa momentumia. Tähän saumaan sitten Cheek pääsi iskemään. Cheek on uusi Danny jonka isoin talentti ei olekaan musiikissa vaan organisointikyvyssä ja liikemiehen vainussa. Cheek otti valtavia riskejä ja kasvatti shownsa isommaksi ja isommaksi kiertue kiertueelta, ihmiset viihtyivät. Sen jälkeen ovat monet muutkin suomiartistit uskaltaneet järjestää stadion konsertteja. Samalla Cheek paketoi hiphopin helpommin omaksuttavaan muotoon, hänellä on persoonallinen ääni ja kuulinpa sanottavan että Cheek on itseasiassa teknisesti varsin taitava. Oli muistaakseni johonkin biisiin keksinyt yli 30 vokaaliriimiä samalle sanalle. Samaan aikaan kun Cheek vei rahat ja naiset niin ne katu-uskottavat hiphop tyypit ovat nysvänneet autotallissa. Me tapahtumia vierestä seuranneet olemme vain voineet puistella päätä merkilliselle ilmiölle ja massahurmokselle.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Vielä kerkee feidata. Näinä aikoina se on jopa helppoa, sanot vain että olet flunssassa.

Ei vittu, toi on muuten idea. Etten oikeasti tekisi niin? Ehtisi lenkillekin sitten... Sehän ei lue jääkiekkopalstoja, koska jääkiekkoilijat kapitalisteja mutta vihreän veran taiturit taiteilijoita. Tämä on oikeasti näillä paskoilla logiikkana. Ja koripallo on kans hienoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös