Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 523 658
  • 11 633

senilix

Jäsen
Oletuksesi voivat siis toki olla oikeita, yhtä hyvin se voi pitää sisällään virheelistä tietoa. Se tekee tästä lähinnä huvittavaa. Lisenssillä itsessään voi olla myös hyvinkin paljon arvoa antavia osuuksia ja lopulta noiden tiedotteiden pohjalta selviää, että pelkkä osakeomistus ei yksistään riitä. )

Ei tästä kannata sen enempää vääntää. Suomen jääkiekossa lisenssi on uusi ilmiö, mutta muissa pallopeleissä se on ollut käytössä pitempään. Jalkapallossahan tuosta on enemmän väännetty. Lisenssi on liigan seuralle myöntämä oikeus osallistua liigaan. Ja se on seura- ja kausikohtainen, jonka liiga voi myös perua. Seura ei voi sitä ostaa, myydä eikä siirtää.

Osake taas on tapa omistaa osakeyhtiötä, jollainen SM-liiga on. Sellaista on vuosien varrella puhuttu, että pudonnut on velvollinen myymään ja nousija ostamaan osakkeen. Ilmeisesti liiga määrittää hinnan.

Osakassopimus on osakkaiden keskenään tekemä sopimus, jossa on määritelty toimintaperiaatteet erilaisissa tilanteissa. En tiedä, miten tarkkaan tällaisten loikkarien varalta on asioita mietitty ja sovittu.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Käytännössähän nämä ovat yksi ja sama asia. Kummolahan sanoikin jopa eräässä haastattelussa, että HÄNEN mielipiteensä KHL- asian suhteen muuttui, kun Prahan ja Bratislavan joukkueet kiinnittivät pari suomalaista pelaajaa.

Oliko Kummola muuten osakkaana jossain halli tai muussa busineksessa joka on osallinen?

Lisään alkuperäiseen parin viestin takaiseen listaan vielä jääviyden, jos näin on.

EDIT:

Täältä löytyi varsin mielenkiintoinen osuus vielä. Harkimo vakuuttaa pysyvänsä Jokereiden omistajana - Jääkiekko - Urheilu - Helsingin Sanomat Linkki vie HS:n juttuun asiasta, jossa Harkimo esitää omia näkemyksiään.

"Jokerit jättää vuoden päästä SM-liigan. Joutuuko Jokerit korvaamaan lähtönsä aiheuttamia menetyksiä liigalle vai maksaako liiga Jokereille lisenssistä?
"SM-liigan pitää lunastaa meiltä liigalisenssi. Se on vähintään yhtä paljon kuin liigan tekemän tv-diilin arvo seuroille eli vähän yli miljoona euroa."

Heh, eli Harkimo olettaa, että saa miljoonan, vaikka osakassopimus ei paljon kiinnosta ja ei ole vaivautunut neuvottelemaan. Mikä tulee myös ilmi jutusta ja liigan tiedotteesta. Tämä voi olla yksi selittävä tekijä eli nyt neuvotellaan hinnasta ja voi olla, että Hjallis saa vielä tinkiä paljonkin tuosta. Edelleen esimerkiksi kilpailutoiminnasta sulkeminen voisi olla varsin mielenkiintoinen ratkaisu.

Huomaa muuten Senilix, että Harkimokin puhuu tuossa nimenomaan lisenssin lunastamisesta. Kannattaa todellakin olla tarkkana tämän jutun ja käsitteiden kanssa. Kun puhutaan ilmeisesti ei julkisesta asiasta, niin sen tarkistaminen on myös suhteellisen vaikeaa.

Liittovaltuusto - Suomen Jääkiekkoliitto Vie Liiton sivuille ja sieltä löytyy valtuuston kokoonpano.

Eli kovin tutut nimet sieltä oletetusti löytyvät mm. puheenjohtajasta alkaen. Häneltä voisi Jatkoaikakin kysyä, käsitteleekö valtuusto asiaa ja miten suomalaista jääkiekkoa edistäisi yhden SM-liigaseuran siirtyminen Venäjän Liigaan? :)
 
Viimeksi muokattu:

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huomaa muuten Senilix, että Harkimokin puhuu tuossa nimenomaan lisenssin lunastamisesta. Kannattaa todellakin olla tarkkana tämän jutun ja käsitteiden kanssa. Kun puhutaan ilmeisesti ei julkisesta asiasta, niin sen tarkistaminen on myös suhteellisen vaikeaa.

Lisenssi ei ole se mitä myydään tai ostetaan, vaikka Jalmari sanoisi mitä. Se on edelleen se osake.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Riippuen lisenssiehdoista voi olla, että muut seurat tulkitsevat sen arvottomaksi. Se olisi puhtaasti looginen asia ja tämä voi hyvin tulla eteen. Joku kiinnostunut voisi selvittää, onko lisenssi Harkimon konsernin taseessa ja jos on, niin minkä arvoisena?
Harkimosta ja Jokerit-konsernista en tiedä yhtään sen enempää, mutta...
TPS:n tilinpäätöksessä (01.05.2011-30.04.2012) asia mainitaan seuraavasti:

TASEEN VASTAAVAA KOSKEVAT LIITETIEDOT
Omistukset muissa yrityksissä:
Jääkiekon SM-liiga Oy, Helsinki

Näitä on merkitty 1 kpl. Nimellisarvo/kpl ei ole määritelty, mutta kirjanpitoarvo on 252.281,89EUR.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Nykyistä liigaosakkeen arvoa en tiedä, mutta yhtään pankkisalaisuutta rikkomatta voin sanoa, että erään sm-liiga joukkueen sm-liigaosake oli pantattuna erääseen pankkiin 600.000€:n vastuiden vakuudeksi muutama vuosi sitten.

Nykyään tuo laina on maksettu jo pois.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En oikein ymmärrä mitä lisenssiä Harkimo on myymässä ja kenelle enkä oikein ymmärrä mitä tekemistä tv-sopimuksella on tämän asian kanssa, kun eihän Jokerien pelit enää ensi kauden jälkeen kuulu Nelosen ja liigan sopimukseen. Vai ajatteleeko Sipoon mies, että Nelosen tv-rahoja saisi vaikka ei liigassa pelaisikaan.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein ymmärrä mitä lisenssiä Harkimo on myymässä ja kenelle enkä oikein ymmärrä mitä tekemistä tv-sopimuksella on tämän asian kanssa, kun eihän Jokerien pelit enää ensi kauden jälkeen kuulu Nelosen ja liigan sopimukseen. Vai ajatteleeko Sipoon mies, että Nelosen tv-rahoja saisi vaikka ei liigassa pelaisikaan.

Harkimo on myymässä sitä narrien kuuluisaa liigaosaketta joka mestiksestä nousevakin joutuu ostamaan putoavalta joukkueelta. Tieto on että osakkeen arvo olisi noin miljoona euroa.

Seurat ilmeisesti pelkäävät että TV sopimuksen arvo tippuisi koska narrit on oleellinen osa sm liiga-kiekkoa ollen suomen suurimpia seuroja. Tällöin arvon merkittävästi pienentyessä tietysti korvaus jonka seurat vuosittain saavat tulisi pienenemään merkittävästi alkaen kaudesta 2014-2015. narrien siirtyessä khl:n pelamaan. Seurat haluavat jatkossakin vähintään nykyisen tasoisen korvauksen peleistään mikä voi jatkossa narrien pelatessa toisessa sarjassa olla hankalaa.

Koska ensi kausi on uuden viisivuotisen sopimuksen ensimmäinen kausi. Seurt siis pelkäävät korvausten pienenevän kesken sopimuskauden.
 

Masentaja

Jäsen
Mietin vain, että onko Jokereiden pakko myydä Liigalle (tai luovuttaa tjsp) se osake? Koska kaiken järjen mukaan, kyseessä on omistusosuus sm-liiga nimisestä firmasta. Ehkä ainoa vaihtoehto on, että liiga ostaa kaikilta muilta paitsi Jokereilta osakkeen pois, jolloin tapahtuisi yli 90% omistusosuus osakkeista, jolloin Jokereiden olisi pakko myydä osakkeensa, tosin liigan olisi maksettava siitä käypä hinta. Tosin, jos liiga maksaisi niille muille joukkueille vaikka euron osakkeesta, niin Jokereille käypä hinta olisi 1€. Mutta onko Hjalmarin muuten pakko myydä osakettaan?
 

senilix

Jäsen
Mietin vain, että onko Jokereiden pakko myydä Liigalle (tai luovuttaa tjsp) se osake?

Ainakin aikaisemmin on puhuttu, että osakassopimus edellyttää, että putoava myy ja nousija ostaa. Eiköhän tämä loikkaus pelaamaan Venäjän mestaruudesta ole putoamiseen verrattava.

Todennäköisesti sopimuksessa on muitakin asiaan liittyviä pykäliä, mutta putoamisesta/noususta on ollut aikaisemmin puhe.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Aika mielenkiintoista on että onko Harkimo/Kummola-akselilla ja SM-liigalla enää mitään edellytyksiä yhteistyöhön? Sitä mitä omiin korviin on kantautunut on se että SM-liigan puolella on vahvana mielipide siitä että Harkimo/Kummola ovat vedättäneet muita Vuorinen apunaan, ja Vierumäen koplaus samaan nippuun olisi viimeinen pisara.

Täytyy sanoa kun itse on ollut samankokoisissa ja suuremmissakin yrityskaupoissa mukana että tuolla Hjalliksen tyylillä palaa kyllä sillat täydellisesti. Ei bisneksiä noin hoidata normaalisti. Suomen kiekkopiirit ovat tunnetusti pienet ja Kale ei tule olemaan ikuisesti kaikkien kummisetänä. Jokerit tulee olemaan monessa mielessä kiekkopiirien hylkiö jo nyt, ja Kalen aika saattaa loppua yllättävänkin nopeasti. Vuorinen veivattiin jo liigasta pois liian Kalen juoksupoikana, ja nyt kehitys tulee kiihtymään entisestään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomen kiekkopiirit ovat tunnetusti pienet ja Kale ei tule olemaan ikuisesti kaikkien kummisetänä.
Äläs nyt. Itse mietin että seuraava askel voisi olla se kun Kale kertoisi kaikille että Jokerit ovat KHL:ssä koko Suomen joukkue ja sen menestys on suomalaisen jääkiekon etu. Koska kuitenkin suuri osa potentiaalisista maajoukkuepelaajista tulee KHL-Jokereista, niin pelkästään loogista on, että maajoukkueen päävalmentajana toimii Jokereiden päävalmentaja. Tämän valmentajan palkan ja tietyn kulukorvauksen Jokereiden suuntaan maksaa tietenkin jääkiekkoliitto (vähän niinkuin Sheddeninkin aikaan). Tämän tyyppinen järjestelyhän oli Neuvostoliitossakin ZSKA:n kanssa ja voiko joku väittää ettei järjestely olisi ollut toimiva ja etteikö menestystä olisi tullut?

edit: niin joo. Mietin minä sitäkin, että JOS Kale joskus syrjäytetään mitä tietenkään tuskin tapahtuu vaikka mies dementoituisi (onhan näistä ennakkotapauksia tässä maassa) tai vaikka kuolisikin, niin eiköhän siihen silloin ainoa mahdollinen selitys ole ison maailman tyylin se, että paljastuu että huolimaton tyttö onkin ollut 17v, eikä 18 v. Siis poliittinen ajojahti.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
)Olettaen, että liigan tiedote on osakassopimuksen osalta faktaa, niin se käytännössä tarkoittaa, että Harkimo voi olla aika kusessa.

Enpä tiedä. Osakassopimus ei ole missään tilanteessa voimassa olevien lakien (kuten osakeyhtiölaki, kilpailunrajoituslaki jne) edellä. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että jos osakassopimuksessa on sovittu lakiin perustumattomia rajoituksia esimerkiksi yhden tai useamman osakkaan halutessa irtautua osakassopimuksesta, osakassopimus ei niiltä osin päde riippumatta siitä mitä sinne on kirjattu.

Pahaa pelkään että SM-liigan osakassopimus on laadittu samalla tavalla kuin liigaa on johdettu viime vuodet. Toivon silti että tulevina viikkoina saamme lukea kuinka asiat on täsmällisesti, yksiselitteisesti ja voimassa oleviin lakeihin perustuen sovittu aina osakassopimuksen yksityiskohdista sen irtisanomiseen asti.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Enpä tiedä. Osakassopimus ei ole missään tilanteessa voimassa olevien lakien (kuten osakeyhtiölaki, kilpailunrajoituslaki jne) edellä. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että jos osakassopimuksessa on sovittu lakiin perustumattomia rajoituksia esimerkiksi yhden tai useamman osakkaan halutessa irtautua osakassopimuksesta, osakassopimus ei niiltä osin päde riippumatta siitä mitä sinne on kirjattu.

Osakassopimus ei aja lain yli, mutta osakassopimuksen rikkominen toteutuu silti. Esim. kielto siirtyä toiseen sarjaan: siirtymistä ei voi estää, koska laki menee yli, mutta osapuolten keskeinen sopimus katsotaan rikotuksi joka tapauksessa ja mahdolliset lunastukset ym tapahtuvat osakassopimuksen mukaisesti. Lisäksi kannattaa muistaa että yritysten välisissä sopimuksissa tulkitaan sopimuksen kirjainta paljon tiukemmin kuin yhden osapuolen ollessa yksityishenkilö.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Enpä tiedä. Osakassopimus ei ole missään tilanteessa voimassa olevien lakien (kuten osakeyhtiölaki, kilpailunrajoituslaki jne) edellä. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että jos osakassopimuksessa on sovittu lakiin perustumattomia rajoituksia esimerkiksi yhden tai useamman osakkaan halutessa irtautua osakassopimuksesta, osakassopimus ei niiltä osin päde riippumatta siitä mitä sinne on kirjattu.

Pahaa pelkään että SM-liigan osakassopimus on laadittu samalla tavalla kuin liigaa on johdettu viime vuodet. Toivon silti että tulevina viikkoina saamme lukea kuinka asiat on täsmällisesti, yksiselitteisesti ja voimassa oleviin lakeihin perustuen sovittu aina osakassopimuksen yksityiskohdista sen irtisanomiseen asti.

Suomessa on sopimusvapaus. Pacta sunt servanda eli sopimuksia tulee noudattaa. Kun laki ei rajoita yrityksien tekemiä sopimuksia liiketoiminnan osalta, niin sopimus on käytännössä lain voimainen. Jos Liigan tiedote on faktaa, niin siinä ei ole mitään minkään lain vastaista.

Työntekijällä on lakiin kirjattuja oikeuksia esimerkiksi ammatin harjoittamisesta, sitä ei pidä sekoittaa oikeushenkilöiden oikeuksiin (tässä tapauksessa yrityksen oikeuksiin).

Yrityksillä on lain puitteissa täydellinen sopimusvapaus eli jos ne sopivat etteivät tee asiaa a sopimuksen voimassa ollessa, niin se kyllä pitää. Toki sopimuksessa on varmasti pykälät myös sopimusrikkomuksille ja viisasta olisi sopimuksen purkuehdotkin. Ne olisikin erittäin mielenkiintoista lukea.

Jos näitä ei ole erikseen kirjattu, on mahdollista yrittää kohtuullistaa sopimusta. Käytännössä jos ja kun sopimus on tehty täydessä ymmärryksessä, se on erittäin vaikeaa ja yleensä sopimuksen rikkova osapuoli joutuu korvaamaan sopimuksen mukaisesti tai sopimuskumppanien vaatimuksien mukaisesti.

Tämä tarkoittaa sitä, että olennainen asia tässä jutussa on sopimuksen purku- ja rikkomuspykälät. Myös mahdolliset sanktiopykälät voivat tulla kysymykseen. Liiga vakuuttaa, että osakassopimus on kiistaton hallituksen luvan osalta, en usko, että siinä on mitään epäselvää. Se miten Liigan sopimus on kirjoitettu jää toki arvailujen varaan.

Harkimon ajatus saada rahaa tulevista televisio-oikeuksista, joiden arvoa, hän pyrkii omalla toiminnallaan laskemaan, on sopimusoikeudellisesta näkökulmasta lähinnä huvittava. Tapa jolla hän kohteli muita osakkaita antaa ymmärtää, että voi tulla kylmää kyytiä. Kilpailutoiminnasta sulkemiseen en usko, mutta teoriassa, sekin voisi tulla kysymykseen. Riippuen edelleen sopimuksesta.

Jos tässä on halua tapella, kuten Liigan tiedote antaa jo vähän ymmärtää, niin jääkiekkoliiton säätöjäkin saatetaan vielä alkaa lukea. Eli AIK:n ja Bluesin kohtalo ei ole suinkaan mahdoton. Kummola ei omasta luulostaan huolimatta ole sama asia kuin jääkiekkoliitto. Liigan tiedote antoi jo viitteitä myös tämän kortin pelaamisesta. Harkimo on tapansa mukaan oikonut mutkia suoriksi ainakin sopimuksien osalta ja voi olla, että nyt ystäviä on vaikea saada.

Harkimon tapa ohittaa vanhat kumppanit, on oikeasti mielenkiintoinen. Se että lukee toisen osakkaan toiminnasta mediasta ja miten tämä tulee tuomaan kilpailevan yrityksen (Venäjän liigan) yrityksen markkina-alueelle, ei yleensä kannusta olemaan kovin ymmärtäväinen :)

Vaihtoehtoja on monta, riippuen halliyhtiön kauppasopimuksen ehdoista, tämä voi eskaloitua koko homman kaatumiseen. Pallo on nyt muilla Liigaseuroilla ja Jääkiekkoliitolla. Saapa nähdä, miten sitä pelataan. Se että Liigaseurat neuvottelevat asiasta ilman Harkimoa implikoi, että tästä voi tulla mielenkiintoista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se miten Liigan sopimus on kirjoitettu jää toki arvailujen varaan.

Tuo on kuitenkin se oleellisin asia ja kuten totesin, tulevina viikkoina saadaan asiaan ehkä selvyyttä. SM-liigan johto on osoittanut amatöörimäisyytensä oikeastaan kaikissa caseissa (Urho-tv, kurinpito, sarjajärjestelmä jne) joten en pidä mahdottomana sitä, että osakassopimus on laadittu samalla tavalla. Toivon että näin ei toki ole mutta katsotaan kun on enemmän tietoa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuo on kuitenkin se oleellisin asia ja kuten totesin, tulevina viikkoina saadaan asiaan ehkä selvyyttä. SM-liigan johto on osoittanut amatöörimäisyytensä oikeastaan kaikissa caseissa (Urho-tv, kurinpito, sarjajärjestelmä jne) joten en pidä mahdottomana sitä, että osakassopimus on laadittu samalla tavalla. Toivon että näin ei toki ole mutta katsotaan kun on enemmän tietoa.

Voisi kuvitella että osakassopimuksen ovat kirjoittaneet ammattijuristit joilla on niistä aiempaakin kokemusta. Mutta katsotaan mitä sieltä paljastuu, itse veikkaan että julkisuuteen ei tihku mitään vaan asia sovitaan kuliseissa.
 

Kippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitä odotellessa, että osakassopimus osoittautuukin vedenpitäväksi ja Jokerit on pakotettu tiputtautumaan "pelaamalla" ensi kaudella...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jussi Rynnäksen tapaus osoittaa hyvin, kuinka vaikeaa nuorten, tasonsa todistaneiden huippupelaajien hankkiminen SM-liigaan on tänä päivänä. Rynnäksen Kärppäsopimusuutisoitiin lähes varmana jo maaliskuun puolivälissä, mutta eri pykälien takia sopimus julkaistaan virallisesti vasta huomenna.

Melkoista uhkapeliä tämä oli Kärppien kannalta, mutta lopulta riskinotto kannatti. Rynnäs on lähtökohtaisesti yksi liigan parhaista maalivahdeista ja selvä parannus Backlundiin verrattuna.
 

DefenceX

Jäsen
Toisessa ketjussa olikin hieman puhetta yleisömääristä ilman Jokereita ja Jokereiden kanssa, joten päätin tehdä yksinkertaisen taulukon. Ensimmäinen luku on joukkueen kaikkien kotiotteluiden yleisökeskiarvo, toinen luku yleisökeskiarvo Jokereita vastaan ja kolmas luku puolestaan erotus.

HIFK 7363/8200 +837
TPS 6103/7494 +1391
Kärpät 6005/6614 +609
Tappara 5648/6761 +1113
Ilves 4879/4611 -268
Blues 4685/6294 +1609
Ässät 4556/5489 +933
Pelicans 4246/5262 +1020
KalPa 4000/3872 -128
Lukko 3959/4045 +86
HPK 3931/4788 +857
JYP 3903/4500 +597
SaiPa 3873/4423 +550


Taulukossa on laskettuna koko kauden yleisökeskiarvoon mukaan myös Jokereita vastaan pelatut ottelut, joten erot olisivat oikeasti hieman suuremmat. Jokainen voi päätellä itse kuinka paljon seura menettää rahaa jo lipputuloissa Jokereiden siirtyessä KHL jäille. Lisäksi tulevaisuudessa tuskin tulee olemaan tv-sopimustaan yhtä arvokas mitä se on tällä hetkellä. Seuroille taloudellisesti Jokereiden lähtö tekee loppujenlopuksi melkoisen loven joukkueiden lompakkoihin, valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos IFK:lta jää kahdesta matsista 2x837 katsojaa pois keskiarvosta niin en nyt pidä sitä kovin radikaalina asiana. Ehkä se reilu 50 katsojaa per kotipeli tulee pelkästään Jokereiden vieraskatsojista jotka tulevat katsomaan omaa suosikkiaan Nordikselle.

Tämähän on IFK:lle hyväksi! Muut menettävät tulojaan, IFK:lla tuskin näkyy kovin voimakasta heilahdusta joten resurssit muihin kilpailijoihin pitäisi olla kunnossa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves 4879/4611 -268

Pelicans 4246/5262 +1020
Pelicans 3903/5262 +1359

Taulukossa on laskettuna koko kauden yleisökeskiarvoon mukaan myös Jokereita vastaan pelatut ottelut, joten erot olisivat oikeasti hieman suuremmat. Jokainen voi päätellä itse kuinka paljon seura menettää rahaa jo lipputuloissa Jokereiden siirtyessä KHL jäille.

Rupesi ihmetyttämään, onko Jokerit tosiaan yleisökarkotin Ilvestä vastaan, ja piti tutkia asiaa. Kauden molemmat Ilves-Jokerit-pelit pelattiin tiistaina, joten ei ihme, että jäätiin alle keskiarvon. Vastaavasti jonkun muun joukkueen kohdalla pelipäivät ovat voineet vaikuttaa toiseen suuntaan. En siis tekis tuosta vielä kovin kauaskantoisia päätelmiä.

Taulukossa on muuten sellainen virhe, että Pelicans on kahdesti, mutta Jyp puuttuu kokonaan. Jälkimmäinen kahdesta Pelicansista lienee JYP, paitsi Jokeripelien k.a:n osalta Pelicansin lukema.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
DefenceX: Viititkö laittaa vielä JYPin tilastot? Jäänyt pois tuosta.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Jos IFK:lta jää kahdesta matsista 2x837 katsojaa pois keskiarvosta niin en nyt pidä sitä kovin radikaalina asiana. Ehkä se reilu 50 katsojaa per kotipeli tulee pelkästään Jokereiden vieraskatsojista jotka tulevat katsomaan omaa suosikkiaan Nordikselle.

Voisin melkein väittää, että tuo 837 on Jokeri-faneja E1&E2-katsomoissa.
IFK:lla on kyllä ollut hyvä täyttöaste viimeisimmällä kausilla, että siihen nähden menetys ei tunnu hirvittävältä. Se menetys on mielestäni enemmän henkisellä puolella.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vastaavasti jonkun muun joukkueen kohdalla pelipäivät ovat voineet vaikuttaa toiseen suuntaan.
Minulle tuli nimenomaan mieleen, että eikös Jokerit pelaa aika paljon vieraissa viikonloppuisin? Kun esim. tänä kautena lauantaipelien määrä Hartwallilla taisi olla joku neljä tai viisi?

Eli suottaapi olla että se viikonloppukin vaikuttaa niihin yleisömääriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös