LUHGUNITED
Jäsen
Joulukuu se on vuoden -22 joulukuukin.Käsittääkseni ei tehnyt kuin 1+6, vai onko sulla jotain tuoreempaa?
Ai niin, Nättinen Ilvekseen
Ps. Nättinen
Joulukuu se on vuoden -22 joulukuukin.Käsittääkseni ei tehnyt kuin 1+6, vai onko sulla jotain tuoreempaa?
Ai niin, Nättinen Ilvekseen
Mutta Niku teki syyskuussa -23 13 pojoo seitsemään peliin ja toi Kaukosäätimen toisto huumori on niin saaaaaatanan hauskaa kuin Michael JacksonJoulukuu se on vuoden -22 joulukuukin.
Ps. NättinenIlvekseenAnaheimiin.
Älä nyt yritä tuota vierittää Kaukosäätimen ansioksi.Mutta Niku teki syyskuussa -23 13 pojoo seitsemään peliin ja toi Kaukosäätimen toisto huumori on niin saaaaaatanan hauskaa kuin Michael Jackson
Mukavaa pohdintaa mutta pari huomiota/kysymystä.Pointit vielä tiivistettynä
1) ”Seitsemän pelin sarjassa parempi menee aina jatkoon” on paskapuhetta.
2) Tasaisten joukkueiden välillä (55% vs 45%) paras seitsemästä -sarjan pelaaminen nostaa paremman joukkueen jatkoonpääsyn todennäköisyyttä vaivaiset 6% verrattuna jatkopaikan ratkaisemiseen yksittäisessä ottelussa.
3) Rakastan playoffeja, mutta arvostukseni runkosarjamenestystä kohtaan nousi tämän laskuharjoituksen seurauksena. Plaoffeissa sattumalla voi olla yllättävän suuri vaikutus.
Huomioitko kotiedun kyseisissä laskelmissa?
Sitten tuota 6% nousua en nyt vähättelisi liikaa.
Ja mikä sitten on parempi joukkue ja mikä huonompi joukkue. Maalit näissä peleissä ratkaisevat kuitenkin paremmuuden, eivät pelinhallinta, maalipaikat tai prosentit.
Ilves-KalPa-sarjassa tolppakudit olivat Ilveksen eduksi 7-0, mutta tolppia ei tunnetusti lasketa ja KalPa meni täysin ansaitusti jatkoon viidessä pelissä. Edellisen kauden Pelicans-sarjassa Ilves taas voitti maaliodottaman 5/6 ottelussa, mutta putosi ansaitusti.
Sinänsä ihan hyvää pohdintaa, että paras seitsemästä -sarjakaan ei periaatteessa ole riittävän pitkä sarja. Kyllähän paras seitsemästä sarjan VOI voittaa nopanheitossakin, vaikka itsellä olisi pelkkä viitonen ja kuutonen käytössä ja kaverilla numerot 1-4, jossa siis tietää varmuudella, että "parempi joukkue" on se jolla on käytössä numerot 1-4.
Urheilussa mieluummin en puhuisi paremmuudesta ja huonommuudesta abstrakteilla arvoilla, vaan sääntöjen mukainen tulos ratkaisee, on se sitten yhdestä poikki, kuten MM-kisoissa tai pidempi sarja.
Paras seitsemästä nyt on aika lailla pisin sarja mitä on mahdollista pelata pudotuspeleissä, vaikka varmemmin toki "oikea" voittaja saataisiin selville esim. paras seitsemästätoista -sarjassa. Paras seitsemästä -sarjan hävinneen on kuitenkin aika turha selitellä mitään, varsinkin kun mitään todisteita ei ole, että oma joukkue olisi sen enempää sen paremman joukkueen varmemmin esiin tuovan "paras viidestäkymmenestäyhdeksästä" -sarjan voittanut.
Eli paras seitsemästä sarjaa ei parempi joukkue välttämättä voita aina, mutta sen parempaa keinoa ei paremmuuden ratkaisemiseksi ei kuitenkaan ole ja sen voittaja kuitenkin selvästi todennäköisemmin olisi se parempi joukkue ollut pidemmässä sarjassakin, niin aika turha spekuloida.
PS. Siitäkin on paljon tutkimuksia, että prosenteilla pelaten ei jotain jalkapallon 40 ottelun sarjaakaan voita eri simuloinneissa samoilla prosenteilla läheskään aina sama joukkue.
Riippuu miten paremmuutta mitataan, Pelicans meni mielestäni ansaitusti jatkoon, mutta HIFK muistaakseni voitti xG useammassa ottelussa kuin Pelicans. Ennen sarjaa Pelicans oli itselläni parempi joukkue ja näin ansaitusti mielestäni lähti hyvänä suosikkina sarjaan, mutta pelit itsessään tasoittivat tuota tasoeroa voimasuhteissa.Hifk-sarjaa ennen uskoin, että parempi joukkue menee aina näistä jatkoon. Hifk oli kuitenkin mun mielestä niin paljon huonompi ja silti niin lähellä mennä jatkoon, että ekaa kertaa havahduin mahdollisuuteen, että paras seitsemästä sarjassakin huonompi voi voittaa.
Itseasiassa maaliodottama meni juuri niin kuin sarjakin, 4-3 Pelicansille. Joskin useammassa ottelussa maaliodottaman voittanut joukkue ei voittanut ottelua. Kokonaisuudessaan maaliodottama meni myös todella niukasti Pelicansille 18,04 - 17,70.Riippuu miten paremmuutta mitataan, Pelicans meni mielestäni ansaitusti jatkoon, mutta HIFK muistaakseni voitti xG useammassa ottelussa kuin Pelicans.
Nämä Wisen tuottamat? Toisesta lähteestä kun nopeasti kaivelin niin sain 18,85-20,03, mutta joka tapauksessa siis tasaista tuollakin saralla. Eli ehkä ei pelillisesti Pelicans ollut niin iso suosikki millä lähti sarjaan.Itseasiassa maaliodottama meni juuri niin kuin sarjakin, 4-3 Pelicansille. Joskin useammassa ottelussa maaliodottaman voittanut joukkue ei voittanut ottelua. Kokonaisuudessaan maaliodottama meni myös todella niukasti Pelicansille 18,04 - 17,70.
Kyllä. Tasainen sarja joka olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan. Eikä missään nimessä olisi tällöin huonompi mennyt jatkoon.Nämä Wisen tuottamat? Toisesta lähteestä kun nopeasti kaivelin niin sain 18,85-20,03, mutta joka tapauksessa siis tasaista tuollakin saralla. Eli ehkä ei pelillisesti Pelicans ollut niin iso suosikki millä lähti sarjaan.
Tästä olen eri mieltä, jääkiekossa huonompi voi voittaa, koska maaleja tulee niin vähän, että tuurilla on todella suuri merkitys. Esimerkiksi NBA:ssa voi sanoa käytännössä sen, että paremmin pelannut joukkue menee jatkoon. Jos teet pari tuurikolmosta vastustajan käsien kautta, on se ehkä 6% joukkueen kokonaispisteistä pelissä. Lätkässä jos teet pari tuurimaalia vastustajan mailan tai jalan tai muun kautta, voi se helposti olla 50-100% joukkueen kokonaispisteistä.Minäkin olen joskus näitä prosentteja pyöritellyt… Mekaanisesti laskien noinhan se menee, vaikka tietenkään se yhden matsin voittamisen todennäköisyys sarjan sisällä ei ikinä ole vakio, vaan voi heilahdella paljonkin sen mukaan, mitä sarjassa tapahtuu.
Mutta mielestäni pitää erottaa kaksi käsitettä: i) ennakolta ajateltu / olemassaoleva todennäköisyys sille, että joukkue voittaa yksittäisen pelin tai koko sarjan vs. Ii) todellinen urheilullinen paremmuus.
Siis kärjistäen, tuo ajatusmallisihan - että jos vaikka 60/40 joukkueilla on mahdollista päätyä siihen, että 40-joukkue voittaa, niin tämä tarkoittaa, että huonompi voi voittaa. Tarkoittaisi sitä, ettei altavastaaja voi koskaan olla parempi. (Koska jos altavastaaja voittaa, niin toteat että nyt sitten huonompi voitti).
Se, mitä tällä hokemalla (”aina parempi voittaa”) tarkoitetaan. On se, että näin pitkässä sarjassa molemmilla joukkueilla on aito ja todellinen mahdollisuus reagoida, jos kohtalo tai rouva fortuna näyttää persettä joissain tilanteissa / peleissä. Tulee riittävä määrä uusia tilanteita, jotka paremmin hoitamalla on mahdollista sarja kääntää, vaikka olisi käynyt huono tuuri.
Niinhän siinä kävi TPS - Tappara sarjassaNiin, en missään tapauksessa väitä, etteikö myös paras seitsemästä -sarjaa voi voittaa esim. vähemmän taitava joukkue.
Mun mielestä tämä on ihan linjassa Liigan muun toiminnan kanssa.Eli Liiga, joka ei ole enää SM-liiga, kertoo että SM-liigan perustamisesta tulee 50 vuotta, ja tuleva kausi on Liigan 50. toimintavuosi. Tämän vuoksi ensi kaudella on käytössä SM-liigan juhlalogo, terveisin Liiga.
Olenko ainoa, kenen mielestä tämä brändi on hiukan sekava?
"Jääkiekon SM-liiga (markkinoinnissa myös pelkkä Liiga[3]) on Suomen jääkiekon miesten pääsarja. "Eli Liiga, joka ei ole enää SM-liiga, kertoo että SM-liigan perustamisesta tulee 50 vuotta, ja tuleva kausi on Liigan 50. toimintavuosi. Tämän vuoksi ensi kaudella on käytössä SM-liigan juhlalogo, terveisin Liiga.
Olenko ainoa, kenen mielestä tämä brändi on hiukan sekava?