Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 518 705
  • 11 623

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pakko sanoa että on ihan helvetillistä puuhastelua liigalta nämä uudistukset.

Lohkojaot on ihan juosten kustu. Kärpät ja Hifk esimerkiksi on lyöty samaan lohkoon, missä ei ole mitään järkeä koska väimatka on niin pitkä.

12 joukkueen pleijarit on täysi vitsi ja playoutit oli suomalaisen jääkiekon vihatuin asia jo 15v sitten. Niitä ei olisi tarvittu vaan huonoin karsii.

Tähän päälle K-Espoon kabinetti nousu niin on kyllä vähän perseelleen hoidettu hommat liigan toimistolla.

Ika tai cast nosti tuon Kärpät-HIFK samassa lohkossa esiin joskus kuukausi, pari sitten.

Hieman epäilin. Toisaalta, siinä on kaks suurseuraa, sopivasti jännitettä ja historiaa, pohjonen vs etelä, hyvät kannattajamassat ja varaa matkustella.

Oliko playout kuitenkin vain 15 vs 16? Hieman eri kuin mitä muinoin koetettiin. Ehkä tuohon joku kiinnostusarvo saadaan.
 

Tuamas

Jäsen
Tiedä vaikka paranisikin, kun täysin merkityksettömien otteluiden määrä vähenee, kun lähes jokaisella joukkueella on runkosarjan loppuun asti panoksia.

Mutta tosiaan, oletan ettei muutu merkittävästi mihinkään suuntaan.

Todennäköisesti ei muutu mihinkään suuntaan, todennäköisemmin loppukaudesta jopa yleisökeskiarvot nousevat.

Tulevalla mallilla syntyy panoksellisia pelejä kolmeen kategoriaan, ensin kamppailu sijasta 4, sitten kamppailu sijasta 12 ja lopulta vielä kamppailu 15. sijan välttämisestä.

Voittaminen sekä sen mahdollisuus on se mikä ihmisiä urheilussa kiinnostaa, joku "urheilullisuus" on kuitenkin loppupeleissä ihan yksi hailee suurelle yleisölle ja vähän samanlainen juttu kuin se, kuinka kaikki ovat todella puhtaita ja aatteellisia kuluttamisessa niin kauan kuin ollaan vain puheen tasolla, sitten kun pitäisi euroja lyödä riviin ollaankin ahtaita ja puutteellisia.

Playouttien osalta tuo yksi sarja on aivan maksimi, joka sekin oltaisiin voitu jättää väliin.
Koska siinä ei ole mitään voitettavaa kellekään osallistujista, ei ne pelit kiinnosta ketään.

Tästä hyvä esimerkki on "playouttien toinen kierros" kaudelta 2009, jolloin "kuuma paikallispelisarja" Ässät-Lukko keräsi noin 2000 katsojan keskiarvon.

Niin kauan kuin Jääkiekon SM-liiga Oy ei joko ota myös Mestistä mukaan leikkiin tai pudota osakkaiden määrää, niin kauan liigan pelijärjestelmä tulee olemaan jotain muuta kuin optimaalinen.

Puheet jostain suorista 8 joukkueen pleijareista voidaan unohtaa täysin siihen asti, että joukkuemäärä on pudonnut 12 joukkueeseen. Muutoin syntyy aivan liikaa klappia ja tulee aivan liikaa turhia pelejä, kuten kaikissa muissakin Euroopan kiekkosarjoissa on huomattu.
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei saatana jos tuo pitää arpoa eikä suoraan Tappara-SaiPaa neljästi... Paskin uudistus ikinä, jos Klasikoista karsitaan. Ei tarvi ottaa kanavapakettia ennen playoffia.
Minä suostun auliisti siihen että Tappara ja SaiPa kohtaavat vain kahdesti. Yhtään en määy enkä valita jos näin käy. En minä määy siitäkään jos Ilves tulee vain kahdesti vastaan, mutta silti olishan Tappara nyt vielä parempi välttää.

El Klassikotkin ois todellisia klassikoita, varmana olisi tupa täynnä ja hirvee hornankattila sekä Tampereella että Lappeenrannassa ainoissa kohtaamisissa! Paitsi että Tapparan peleissä ei ikinä ole mitään hornankattilaa, ja Kisapuistossa hornankattila palaa popcorn-masiinan sisällä ja yleisö värjöttelee parkkipaikalla sillä välin kun peliä pelataan savusumussa.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Yllätyin, että tälläinen viritys on mennyt ilmeisesti enemistön tuella läpi. Runkosarjan merkitys putoaa huomattavasti, ja nuo lohkotkin vähintään mielenkiintoiset. Hyvää kesää kuitenkin kaikille, on aika pitää lätkäpuolesta taukoa :) Palataan syssymmällä kun Heikki&Co tekevät jälleen muutoksia.
 

Veleho

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
"Eli esimerkiksi 3. lohkossa Ilves ja Tappara kohtaavat kuudesti, ja SaiPa ja Kookoo kuudesti. Saman lohkon muista vastustajista joukkueet kohtaavat toisen kahdesti ja toisen neljästi.

Jokaisella joukkueella on siis yksi vastus, jonka se kohtaa kauden aikana kuudesti ja yksi, jonka se kohtaa kahdesti. Kaikkia muita vastaan joukkueet pelaavat neljä kertaa."

Ei siis tarvitse itkeä, että tamperelaiset pelasivat itselleen enemmän SaiPa pelejä. Liiga suosiikin KooKoota! Törkeää!!
Mutta viime kaudellahan SaiPa taisi voittaa Kouvolassa yhtä paljon tai enemmän kuin Lappeenrannassa. Lisäksi Tampereella ei voiteta kuitenkaan ikinä, niin sieltä viety pari peliä pois. Kyllä siellä nyt Markkanen vetää härskisti Lappeenrantaan päin!
 

F#21

Jäsen
Kyllä ainakin mua HIFK-fanina on kiinnostanut lähes eniten nuo pelit Kärppiä vastaan. Lentäen vielä tuo matka on nopea molemmille joukkueille. Täältä hatunnosto sille!

Olisin kyllä myös halunnut Kiekko-Espoon tuohon samaan, mutta eipä kaikkea voi saada.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Kärpillehän IFK on mieluisa vastus aina. Se on myös helpoin pelimatka joukkueelle (koska alle tunnin lento) ja lisäksi Helsingissä (ja lähistöllä) on todella paljon Kärppien etäfaneja.

Lisäksi IFK:n fanien kanssa kun olen puhunut aiheesta, niin ennen ja nyt ovat usein mielellään juuri Kärppiä vastaan matsanneet. Eli minusta mainio pari, jos lohkoja on pakko olla.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lohkojaot on ihan juosten kustu. Kärpät ja Hifk esimerkiksi on lyöty samaan lohkoon, missä ei ole mitään järkeä koska väimatka on niin pitkä.
Esimerkinomaisesti Oulu-Jyväskylä 4 tuntia, Oulu-Helsinki 1 tunti... Voihan olla, että tämä on ollut jopa toivottua ko. seurojen itsensä toimesta. Oulussa varmaan HIFK kiinnostaa kuitenkin lähtökohtaisesti enemmän kuin esim. JYP.

Edit. hidas...
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Paskojen ehdotusten listalle, Mut hei mitäs jos olisikin 2x8 joukkueen lohkoa...
Pelataan se 60 peliä / joukkue. Sit lohkoista 4 jatkaa ja ne pelaa Skodacupin tyyliin poffit paras 7.
Lohkojen vikat pelaa keskenään siitä kumpi karsii Mestis

5-7 lähtee Leville tai Rukalle ryyppään ja tekeen Front Side Ollieta
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Esimerkinomaisesti Oulu-Jyväskylä 4 tuntia, Oulu-Helsinki 1 tunti... Voihan olla, että tämä on ollut jopa toivottua ko. seurojen itsensä toimesta. Oulussa varmaan HIFK kiinnostaa kuitenkin lähtökohtaisesti enemmän kuin esim. JYP.
Mikään ei estä Kärppiä lentämästä Jyväskylään.

Tuskin tuo lentomatkan pakottaminen on painanut vaakakupissa, kun se tuppaa kuitenkin olemaan kallista.
 

Kaiffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tykkään. Isoissa kaupungeissa porukkaa käy muutenkin peleissä. Muutos tuo pienemmille seuroille enemmän rahaa ja katsojia. Ainoastaan runkosarjassa keskivaiheille päätyvät joukkueet eivät välttämättä muutoksesta hyödy jos erot viivoihin pisteissä ovat suuret.
Kuvitelkaa tilanne, että sijat 10-14 5 pisteen sisällä runkosarjan lopussa. Osa näistä joukkueista nähnyt pudotuspelejä vuosiin. Varmasti halu ihmisillä nähdä pääseekö oma joukkue vihdoin playoffeihin.
Urheilu hieman kärsii, mutta mitä sitten. Nyt on tärkeää saada kaikista joukkueista liiga kelpoisia ja saada väkeä enemmän halleille. Nimenomaan pienille paikkakunnille. Kun näköjään tavoitteena on pitää pääsarjan joukkuemäärä isona.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joskus tuli tällaista sarjasysteemiä itsekin mietittyä ja vaikka 20 joukkueen sarjaan tämä olisikin ihan jees. Minä kasvanut tykkäämään siitä että kaksi pudotuspeliviivaa on olemassa ja tuo on kanssa ihan jees että nuo säälit ovat paras viidestä mutta se miksi tämä on surkea uudistus on että nyt 16 joukkueen sarjassa sillä neljänneksi viimeiseksi sijoittuneella jengillä on puolen vuoden runkosarjan jälkeen teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen. Järjetöntä.

Noista lohkojaoista en saa yhtään kiinni, tamperelaisnäkökulmasta tietysti kaksi lisäpaikallista on ihan kiva mutta pärjättäisiin sillä neljällä ja se olisi urheilullisesti ehdottomasti paras ratkaisu tietysti. Nyt on kuitenkin vähän lohko/välisarjasysteemiin aika pitkään hirttäydytty kiinni niin ei ole killuttimia irrota tuosta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Uudet lohkot ovat seuraavat:
  1. HIFK, Sport, Kärpät, TPS​
  2. Lukko, Ässät, KalPa, JYP​
  3. Ilves, Tappara, SaiPa, KooKoo​
  4. Pelicans, HPK, Kiekko-Espoo, Jukurit​
Olishan se ollut liikaa pyydetty, että olisi vain pelattu se nelinkertainen runkosarja.
Tässä on Sport ja Kärpät väärinpäin. HIFK pelaa Kärppiä vastaan kuudesti ja TPS Sportia. Tämän mukaan menisi toisinpäin. Jännää kyllä että PK-seudulle ei tullut ylimääräisiä paikallispelejä.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Esimerkinomaisesti Oulu-Jyväskylä 4 tuntia, Oulu-Helsinki 1 tunti... Voihan olla, että tämä on ollut jopa toivottua ko. seurojen itsensä toimesta. Oulussa varmaan HIFK kiinnostaa kuitenkin lähtökohtaisesti enemmän kuin esim. JYP.

Edit. hidas...
Ei oikein sovi Liigan ympäristöstrategiaan noi ylimääräiset lennot...
 

Hewu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Liiga

axe

Jäsen
Tästähän puuttuu tammikuun tasaus -kierros kokonaan. Eikös tän olisi voinut rakentaa niin, että pelataan sinne asti normaalisti ja sitten tasauskierroksella joukkueet voi valita mitä joukkuetta vastaan he eivät halua pelata enää kahta kertaa ja ne vaihdetaan sitten niihin paikallispeleihin tai mikä sit valittu kuuden vastus onkaan.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Äkkiseltään pikkuisen hankala ymmärtää miksi joukkueet haluavat viimeisenkin pohjan pois runkosarjalta. Jo nyt on monella paikkakunnalla hankaluuksia saada yleisöä motivoitua tulemaan sen 30 kertaa kaudessa hallille, niin entäs nyt. Peleissä ei ole senkään vertaa panosta ja silti pitää vaan pitkä runkosarja veivata läpi.

Sitten kun lähes kaikki jatkaa pleijareissa "sääleissä" jotka eivät vetäneet tänäkään keväänä täysiä tupia. Vetääkö pari lisäottelua näitä säälejä senkään vertaa, ei varmasti vedä. Runkosarjan neljä parasta sitten odottelee viikon tai kaksi, todennäköisesti kaksi koska säälien pelit halutaan kaljan myynnin vuoksi varmasti pelata ainoastaan perjantaina ja lauantaina.

Playoutit nyt on sellainen vitsi joka ei takuulla kiinnosta ketään. Pelataankohan nämä plyoutit siitäkin huolimatta, että Mestiksestä ei ole halukkaita nousijoita? Mikäli pelataan niin saavat kyllä höntsäillä tyhjille katsomoille ja vielä tuo on paras seitsemästä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei oikein tiedä mitä sanoisi. Sääliplayoffit laajenee. Jumalauta 16 joukkueen sarjasta 3/4 pääsee playoffeihin. :D runkosarjaa pelataan 60 matsia ja lähes kaikki pääsee playoffeihin tai sit kausi jatkuu playouteissa. 2/16 seurasta kausi päättyy runkosarjaan... Miksei noi voi pelata vaikka sijoista 13. - 14. tennistä ja katsoa kumpi tulee sijalle kumpi. Runkosarjalla ny nii välii oo...

Miksi tuo playout on taas repäisty mukaan? Tuo antaa sen mahdollisuuden, että pitkän runkosarjan voit pelata läpi voittamatta peliäkään ja silti voit välttyä karsinnoilta...
 

taspmas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Örebro. Turisti liigakartalla.
Jahas nyt voikin sitten lopettaa sen vähäisenkin runkosarjan seuraamisen :D Kuka helvetti jaksaa mennä sinne syksyn pimeneviin iltoihin katsomaan peliä (satunnaiskatsojana) kun runkosarjan voi läpsytellä läpi ja käytännössä varmasti keväällä pelataan pleijareita. Ei jumalauta. Runkosarjastahan saataisiin paljon kiinnostavampi jos vaan 8 joukkuetta menee pleijareihin. Olisi panosta niissä peleissä koko kaudelle. Toki jollain joukkueilla tulisi paljon mahdollisesti merkityksettömiä pelejä mutta silti imo parempi kuin tämä uusi systeemi. No katotaan, en silti tykkää.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästähän puuttuu tammikuun tasaus -kierros kokonaan. Eikös tän olisi voinut rakentaa niin, että pelataan sinne asti normaalisti ja sitten tasauskierroksella joukkueet voi valita mitä joukkuetta vastaan he eivät halua pelata enää kahta kertaa ja ne vaihdetaan sitten niihin paikallispeleihin tai mikä sit valittu kuuden vastus onkaan.
Tuskin on näitä valintaperusteisia otteluita enää Liigaan koskaan tulossa sen viimekertaisen lahjontakohun jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös