Tiedä vaikka paranisikin, kun täysin merkityksettömien otteluiden määrä vähenee, kun lähes jokaisella joukkueella on runkosarjan loppuun asti panoksia.
Mutta tosiaan, oletan ettei muutu merkittävästi mihinkään suuntaan.
Todennäköisesti ei muutu mihinkään suuntaan, todennäköisemmin loppukaudesta jopa yleisökeskiarvot nousevat.
Tulevalla mallilla syntyy panoksellisia pelejä kolmeen kategoriaan, ensin kamppailu sijasta 4, sitten kamppailu sijasta 12 ja lopulta vielä kamppailu 15. sijan välttämisestä.
Voittaminen sekä sen mahdollisuus on se mikä ihmisiä urheilussa kiinnostaa, joku "urheilullisuus" on kuitenkin loppupeleissä ihan yksi hailee suurelle yleisölle ja vähän samanlainen juttu kuin se, kuinka kaikki ovat todella puhtaita ja aatteellisia kuluttamisessa niin kauan kuin ollaan vain puheen tasolla, sitten kun pitäisi euroja lyödä riviin ollaankin ahtaita ja puutteellisia.
Playouttien osalta tuo yksi sarja on aivan maksimi, joka sekin oltaisiin voitu jättää väliin.
Koska siinä ei ole mitään voitettavaa kellekään osallistujista, ei ne pelit kiinnosta ketään.
Tästä hyvä esimerkki on "playouttien toinen kierros" kaudelta 2009, jolloin "kuuma paikallispelisarja" Ässät-Lukko keräsi noin 2000 katsojan keskiarvon.
Niin kauan kuin Jääkiekon SM-liiga Oy ei joko ota myös Mestistä mukaan leikkiin tai pudota osakkaiden määrää, niin kauan liigan pelijärjestelmä tulee olemaan jotain muuta kuin optimaalinen.
Puheet jostain suorista 8 joukkueen pleijareista voidaan unohtaa täysin siihen asti, että joukkuemäärä on pudonnut 12 joukkueeseen. Muutoin syntyy aivan liikaa klappia ja tulee aivan liikaa turhia pelejä, kuten kaikissa muissakin Euroopan kiekkosarjoissa on huomattu.