ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse katsoin nuorempana kaiken maailman otteluita ympäri maailman, mutta sitten aikuistuin ja aika loppui kellosta.

Nykyään en kyllä juuri katso kuin JYP:n ottelut ja koosteita muista. Hyvä että tämän kerkeää tehdä.
Tämähän se on. Esim. kaudella 2010-2011 katsoin kaikki 60 HIFK:n peliä, yleensä viikon kaikki Valioliigaottelut ja viikonloppuna molempien öiden kaikki NHL-matsit. Siihen päälle vielä kaikenmaailman mäkihypyt, hiihdot ja ampumapainit.

Sitten tuli melkein kertarysäyksellä vaimo, lapsi ja iso omakotitalo. Pikkuhiljaa ei vaan jaksanut kiinnostaa tuijottaa pelejä edes silloin, kun olisi ollutkin aikaa, jotenkin sen pelin katsominen ei vaan anna enää yhtään mitään. SM-liigaa, Valioliigaa tai NHL:ää olen katsonut kokonaisen ottelun varmaan 7 vuotta sitten.

Noita sarjoja tulee kuitenkin edelleen seurattua tiiviisti fantasiamanageroinnin kautta.

Mutta yksi mielenkiintoinen muutos on tullut, kevään Jääkiekon MM-kisoja odotan nykyään kuin kuuta nousevaa, ehkä kun ei ole minkäänlaista jääkiekkoähkyä. Ei muuta kuin Karjala-lippis päähän ja menoksi!
 
Mietin tuossa päivällä, kun aina Liigan kohdalla kohkataan ottelu- ja joukkuemääristä, niin tulisiko nykyisessä tilanteessa tehdä kova ratkaisu, ja jakaa tulot organisaatioiden ja pelaajien kesken?

Eli käytännössä samanlaisti kuin NHL:ssä.

Lippu- ja fanituotemyynti yhden nimen taakse. Tähän lisäksi TV-rahat.

1,8 miljoonaa katsojaa, keskimääräinen lipun hinta 20€ = 36 miljoonaa. TV-raha 23 miljoonaa = 59 miljoonaa.

15 joukkueen kesken -> pelaajat 1,9 miljoonaa ja omistajat (organisaatio) sama summa.

Seurat saa pitää markkinoinnin luomat mainostulot (paidat ja laitamainokset) itsellään ja rakentaa organisaatiota sen turvin.

Jokainen organisaatio maksaisi 5% tulosta sarjalle, joka palkkaa tuomarit ja organisaation joka pyörittää Liigaa.

Pudotuspelien lipputuloista 20% pleijareiden ulos jääneille joukkueille ja loput tietyllä haarukalla jakaen 1-10 sijoille.

Näin olisi käytännössä jokaisen organisaation talous turvattu.

Tasoittaisi sarjaa toki taloudellisesti huomattavasti.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Tällä kaudella seuraillut satunnaisesti NHL-pelejäkin eikä ruoho minun makuuni paljon vihreämpää niiden perusteella ole. Toki pääosin näitä Suomen primetime-matseja katsellut. Tietysti noissa peleissä sattuu ja tapahtuu, kun vauhtia on enemmän ja loota pieni. Itse pidän hieman taktisemmasta shakista kuin tuosta pystykoohotuksesta, vaikken mikään taktinen velho olekaan. Ja jos NHL:stä joskus loppuu tilanteet ja vauhti, niin lisätään peliin toinen kiekko, johan saadaan taas sirkushuveja... Kaukaloiden pienentäminen ja pelin vieminen kohti Pohjois-Amerikan lajia ei kuulemani mukaan saa todellakaan varauksetonta kannatusta.

Mitäs luulet @Logan , voisiko tuo odotustenlasku johtua siitä, että olet 20 vuotta vanhempi? Pelejä on helvetisti enemmän ja ne on ripoteltu vähän joka päivälle. Toki pelaajien tasoerot ovat kaventuneet ja sitäkin myöden tapahtumat muuttuneet. Ei nykyään olisi mitenkään mahdollista, että joku O'Brian päästetään jäälle noutamaan Ojasta keihästäneen Törmäsen. Takaapäin hanskatta rensseleistä kiinni, yksi ilmainen lyönti Antille ja sen jälkeen Antti katumaan lyöntiään kilppareihin. Maailma on muuttunut, minä olen vanhennut. Aika kultaa muistot ja menneisyyden "virtuoosit" näyttäisivät nykykiekkoilijoiden rinnalla kaljaliigapelaajilta.
Joo, primetime matseissa ei ole oikein kehumista löytyny ja valitettavasti aikavyöhykkeistä johtuen sinne valikoituu nyt heikkoja joukkueita. Varmasti ikä tekee tehtävänsä ja pelaajathan ovat nykyään paljon parempia. Kaljaliigaltahan se monesti näyttää jos nyt menee jotai vanhoja pelejä youtubesta kattelee. Väitän silti että maailman tasoon nähden Liiga oli silloin huomattavasti kovatasosempi.

Itsekin kannatan taktisuutta, mutta vähän lässähtäneitähän on monet Liiga-pelit. Ei sinne tietysti tieten tahtoen mikään joukkue mene pelaamaan miten sattuu, mutta ajatusmaailma on aika puolustava Suomessa ja väitän että edes joka halliin se 28m leveä kaukalo ois parempi. 30m kaukalossa sinne maalille on vaan hankala päästä. Kanadan olympiajoukkueessa 2014 pelannu Matt Duchene sano hyvin miten paljon vaikeampaa on tehdä maali isossa askissa kun tuntuu että kulmasta on pitkä matka maalintekopaikkaan.

On kyllä ainakin osansa loppukauteen varmasti nuo akvaariotkin tehny. Kaipaisin silti enemmän sitä että mieluummin ajateltais että tehdään enemmän maaleja kun vastustaja versus kunhan he eivät saa maalia.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Änärin katsominen veisi myös liikaa aikaa nykyään. Nuorempana sitä heräsi pari tuntia aikaisemmin, jotta ehti katsoa jotain tiettyä.peliä, mutta nykyään laitan sen 2 tuntia ehdottomasti nukkumiseen.
En minäkään ymmärrä jos ei ole vapaata että noita herätään yöllä katsomaan. Pelin kattoo 1h 35 min kun kelaa erätauot ja mainokset yli. Eli jos muuten heräisit 7 ni riittää herätä puol 6 niin pelin kerkee hyvin katsoa.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Enkös minä juuri noin kirjoittanut? Liiga yleisessä mielessä ilman omaa suosikkijoukkuetta on tylsähkö. Kai siihen oman joukkueen kyntämiseen voi myös turtua, itse en ole oman joukkueeni kanssa tällaista kokenut.
Et mielestäni. Yritin tarkoittaa sitä vaikka oma suosikki pärjäisikin hyvin niin pelin toivoisi olevan viihdyttävää. Vähän sama kun valmentaja peluttaa jotain ihan paskakiekkoa jolla tulee voitto niin ollaan tyytyväisiä. Sama kai se on sitte pelin jälkeen katsoa vaan tulos ja olla onnellinen siitä? Saatikka että siitä jonkun 30 € lipun maksaisi.

Jos ajatusmalli on tuo niin fine. Sillon vaan ei ikinä pidä kritisoida yleisömääriä. SaiPallakin on sitä kritiikkiä tässä viime vuosina kuulunu ihmisten suusta että miksi ei porukkaa käy peleissä. Kattos vaikka sarjataulukkoa,peliä ja tehtyjä maaleja vuodesta 2016 alkaen niin saattas joku ajatus löytyä miks ei ihmisiä kiinnosta.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

hege

Jäsen
Omalla kohdalla on kanssa aika lailla mennyt ohi pari kolme-neljä kautta ja jo aikaisemminkin kiinnostus oli laskeva peleihin lähdön suuntaan. Tälle kaudelle oli pojan kanssa ajatusta menne peleihin mutta se nyt ei sitten toteutunut vielä.
Oma faija oli innokas peleissä kävijä (käytiin HIFK:n että mielestäni Karhu-Kissojen peleissä) joskus aikoinaan ja me kävimme yhdessä oikeastaan kahdella eri aikakaudella, ensin silloin kun olin jotain 10-15 ikävuoden välillä eli 80-luvun ensimmäistä puoliskoa ja sitten samaa tehtiin uudestaa 90-luvun puolenvälin jälkeen varsin aktiivisesti 2000-luvun alkupuolelle asti (faijalla oli duunin kautta käytössä toisinaan liput HIFK:n peleihin sekä Jokereiden peleihin; muistikuva on että niillä lipuilla oli helppo päästä 90-luvun puolenvälin aikoihin HIFK:n peleihin ;-). Nyt olisi itsestä hauskaa virittää samaa kuviota oman 10-vuotiaan kanssa ja katsoa saako siitä itselle uutta kipinää vai ei. Tosiasia lienee, että kiekot kuten moni muukin asia jää vähän sivuun kun pitää miettiä duunijuttuja, lasten juttuja, omien iäkkäiden vanhempien juttuja yms. mutta oikeastaan pitäisi ottaa sekä faija ja kundi mukaan peliin syksyllä ja vähän fiilistellä porukalla vanhoja juttuja kun DDR-hallikin on vielä pystyssä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Varmasti ikä tekee tehtävänsä ja pelaajathan ovat nykyään paljon parempia. Kaljaliigaltahan se monesti näyttää jos nyt menee jotai vanhoja pelejä youtubesta kattelee. Väitän silti että maailman tasoon nähden Liiga oli silloin huomattavasti kovatasosempi.
Ei kai se mikään salaisuus ole että Euroopan jääkiekkokentillä on tapahtunut aika paljon sitten vuosituhannen vaihteen. Tietysti Liiga saisi edelleen haalittua suhteellisesti kovempia nimiä, mikäli mm. venäläisiä, saksalaisia ja sveitsiläisiä ei olisi alkanut jääkiekko siinä määrin kiinnostamaan että rahaa alkoi virrata seuroihin ja nämä kehittyivät ihan eri tasolle kuin mitä olivat 90-luvulla tai 2000-luvun alussa.

Maailma on muuttunut muutenkin melkoisesti tässä välillä ja jääkiekon kanssa kilpaileva viihdetarjonta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Jäähallilla pelien seuraaminen on tässä samalla suhteellisesti muuttunut vähemmän kiinnostavaan suuntaan, jonotteluineen, odotteluineen ja tiettyine näkyvyysrajoitteeneen. Itse vähän pelkään että halleilla käyminen hiipuu tässä 10-20 vuoden sisällä dramaattisesti siitä riippumatta minkätasoista itse peli on. Liigan pitäisi saada jotenkin nuorisoa enemmän halleille ja ylipäätään kiinnostumaan urheilusta, mutta itse pelkään että tämä on ihan tekemätön paikka.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Onko kenelläkään tietoa, miten seurat hyvittävät kausikorttien maksuista, kun peleihin ei ole päässyt pitkään aikaan?
Vai eivätkö hyvitä mitään?
Cmoren koodeja ainakin itselle tullut sekä kyselyä haluaako jonkinnäköistä hyvitystä vai tukeeko seuraa. Tämä siis TPS:n osalta.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kenelläkään tietoa, miten seurat hyvittävät kausikorttien maksuista, kun peleihin ei ole päässyt pitkään aikaan?
Vai eivätkö hyvitä mitään?
Kaikki seurat on ymmärtääkseni noita C More katselukoodeja jakanut. HIFK myös tarjoaa ilmaisen ottelustudion joka kotipeliin kausikorttilaisille (muille se maksaa 9,90€ tms), "Tillsammans" pipon ja kauden päätteksi tehdään jonkinlainen taideteos johon tulee jokaisen kausikorttilaisen nimi ja se taideteos tulee Nordikselle / Gardeniin näkyvälle paikalle (ilmeisesti siinäkin on tuo "Tillsammans" teema). Toki rahat voi myös halutessaan pyytää takaisin.
 

Glove

Jäsen
Suosikkijoukkue
ABCDE FC
Onko kenelläkään tietoa, miten seurat hyvittävät kausikorttien maksuista, kun peleihin ei ole päässyt pitkään aikaan?
Vai eivätkö hyvitä mitään?
Kuluttaja-asiamiehen kanta oli viime keväänä, että rahat saa halutessaan takaisin, eikä tämä käsittääkseni ole muuttunut. Seurat tarjoavat muita vaihtoehtoja, kuten hyvitystä seuraavan kauden kausikortista ums, ettei vaan tarvisi rahaa maksaa.
 
Failure is always an option.

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Kun ei nykyään parempaakaan ajanvietettä keksi, niin tuli katsottua Youtubesta jonkun Oskari- nimisen heppulin ranking kaikista Liigahalleista:
Parista kohdasta vähän eri mieltä, mutta pääosin ihan hauska, asiallinen pikku pätkä.
Isomäki Gatoraden edellä ja Kisapuisto Hakametsän edellä... Huhheijaa, sano Oskari.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Isomäki Gatoraden edellä ja Kisapuisto Hakametsän edellä... Huhheijaa, sano Oskari.
Niin no, mielipideasioitahan nämä aina on. Näin puolueettomana on kyllä pakko todeta, että Turun hallin pisteitä rokottaa ainakin itsellä pahasti ensimmäisenä hallista tuleva mielikuva aina korkeintaan puolityhjästä hallista. Porista tulee mieleen hyvä (vaikka porilainen) tunnelma.

Kisapuistoa olen puolueellinen kommentoimaan, mutta onhan tuossa vanhassa ladossa hyviäkin puolia vaikka teknisesti se on vanha. Yleisö lähellä peliä ja iso seisomakatsomo. Hakametsän pisteitä itsellä laskee mielikuva läpsyttimillä tehdystä "tunnelmasta".
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Maailma on muuttunut muutenkin melkoisesti tässä välillä ja jääkiekon kanssa kilpaileva viihdetarjonta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Jäähallilla pelien seuraaminen on tässä samalla suhteellisesti muuttunut vähemmän kiinnostavaan suuntaan, jonotteluineen, odotteluineen ja tiettyine näkyvyysrajoitteeneen. Itse vähän pelkään että halleilla käyminen hiipuu tässä 10-20 vuoden sisällä dramaattisesti siitä riippumatta minkätasoista itse peli on. Liigan pitäisi saada jotenkin nuorisoa enemmän halleille ja ylipäätään kiinnostumaan urheilusta, mutta itse pelkään että tämä on ihan tekemätön paikka.
Niin, omalta kohdalta olen huomannut sen, että kun vielä asuin lappeessa niin ei sinne hallille saanu ketää kaveria mukaa vaikka ois kausaria lainannu et pääsee ilmaseks. Ennen jopa kysyttii pääsiskö messii. Toki ennen jos sen pelin halus nähdä niin sinne piti mennä.

Tiedä sitten mikä osa katsojista tulee pelin ja kannatuksen takia. Nykyään on niin paljon katottavaa tarjolla et pitää tehdä valintoja. En nyt lappeessa pidä aikataulua vaikka peleissä käymiseen sinänsä ongelmana tai muissa pienissä kaupungeissa koska matkat on niin lyhyitä, mutta jos asuisin vaikka Espoossa ja pitäs arkipeliin mennä IFK:n peliä kattoo ja työt ois Helsingissä niin ei ihme et moni valitsee C moren. Ei tarvitse edes Espoota vaan vähänki pidempi matka hallilta.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

Glove

Jäsen
Suosikkijoukkue
ABCDE FC
Mikä ratkaisee järjestyksen jos pistekeskiarvo on sama mutta otteluita eri määrä?
 
Failure is always an option.

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikä ratkaisee järjestyksen jos pistekeskiarvo on sama mutta otteluita eri määrä?
Onneksi tämä on nykyisellä sarjataulukolla ja kalenterissa olevilla ottelumäärillä erittäin epätodennäköistä, ainakaan playoff-joukkueiden osalta.

Ainoat jollain lailla realistiset:
  • Lukko 60o 120p ja HIFK 53o 106p
  • KalPa tai Sport 58o 87p ja KooKoo 56o 84p
  • Saipa, JYP, Jukurit 1p/o.
Todella huono säkä saa käydä, että jokin noista toteutuu. Tietysti jos tulee lisää karanteeneja, voi tilanne muuttua, mutta tuskin silloinkaan tällaiset tasurit kovin todennäköisiä ovat.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Kyle

Jäsen
Olisiko tuota pistekeskiarvoa ollut mahdollista tai olisiko pitänyt toteuttaa sillä tavalla, että peruttavista otteluista joukkue ei saa koko runkosarjan mukaista pistekeskiarvoa vaan perutuista otteluista joukkueiden keskinäisten kohtaamisten pistekeskiarvon mukaisesti.

En nyt lähde perkaamaan mitkä ottelut perutaan, eli ns helppo vai vaikea vastustajat. Mutta jos kuvitellaan että Ilvekseltä peruttaisiin "aina helppo" Tappara-ottelu, niin Ilveksen lopullinen pistemäärä olisi runkosarjassa: pisteet / 59 ottelua. Reilumpaa olisi: 59 ottelun pistemäärä + Tappara ottelun keskimääräiset pisteet, eli 9 pistettä / 3 ottelua = 3 pistettä ja näin saataisiin lopullinen 60 ottelulle pisteet.

Toki tämä toimisi myös toisinpäin, eli jos Ilvekseltä peruttaisiin Lukko-ottelu niin pisteitä tulisi nolla lisää, eikä oletuksena esim tämän hetken sijoituksen mukainen 1,65 pistettä jolloin Ilves voisi olla tyytyväinen tälläiseen "melkein sama kuin jatkoajalla voitettaisiin Lukko" suoritukseen.

Jotenkin vaan tuntuu vähän epäreilulta, että sarjassa jossa viisi joukkuetta taistelee kolmen pisteen sisällä suorasta pudotuspelipaikasta niin joku voi mahdollisesti skipata ns. pahat vastustajat jos otteluohjelma on suosiollinen. Tai vastaavasti kärsiä siitä, ettei pääse pelaamaan helppoja otteluita, jos karanteeniajan sisälle osuu ns. helppoja joukkueita.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Milloinhan liigassa siirryttäisiin käytäntöön jossa tappelusta tulee ulosajon sijasta vain viiden minuutin rangaistus?
Ei ole nykypäivää enää tämä, että fightin jälkeen lennetään pihalle koko ottelusta. Varsinkin kun liigassa tykkäävät tuomita pienetkin nujakat Fighting Majoriksi. Ehkä tuon muutoksen jälkeen uskallettaisiin hanskatakkin taas enemmän, ainakin heti kun pääsevät akvaarioista eroon.
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy