Hei mutta meilläpä on Pohjanmaan derby Kärpät-Sport, pistäkää paremmaks ;)
Johkut köyhät espanjalaiset potkupallistit ovat kehdanneet apinoida Tapparan ja SaiPan välisen El Clasicon omiin mitättömiin peleihinsä.
Hei mutta meilläpä on Pohjanmaan derby Kärpät-Sport, pistäkää paremmaks ;)
Itse kans miettinyt sitä että jos Liigassa olisi 12 joukkuetta ja Mestiksessä vaikka 10 (12?) niin saataisiin huomattavasti laadukkaampi Liiga ja myös Mestis. Vielä kun sarjat olisivat auki niin koko kevät olisi mielenkiintoista aikaa puolin ja toisin. Tällä hetkellä siis 15 + 12 = 27 joukkuetta niin jos mietti että hänniltä otettaisiin 5 joukkueellista pelaajia pois niin varmasti taso nousisi. Mutta nyt on Suomessa valittu tämä linja että pikkuhiljaa joukkueita nostetaan enemmän ja enemmän liigaan. Kunhan Blues (tai mikä kiekko-esbo onkaan) nousee mestiksen tasolle ja jos talous on kunnossa niin takuulla nostetaan liigaan. Sama homma jos Jokerit Suomeen palaisi tai jos Mestiksessä jollain joukkueella tarpeeksi painetta löytyy talouspuolelle. Eli en näkisi mahdottomana että meillä on kohta 16 tai jopa 18 joukkuetta Liigassa.Onhan tuolla joukkuemäärällä nyt iso merkitys. Jos meillä on esimerkiksi se 12-13 joukkueen (vrt 15) Liiga nousukarsinnoilla ja vahvempi Mestis, niin sehän tarkoittaa ihan suoraan sitä, että Liigatasolle on pelipaikkoja tarjolla 2-3 joukkueen verran vähemmän. Ja vahvempi Mestis tarkoittaa kovempia pelejä ja enemmän kiinnostavuutta siellä.
Jos Liiga olisi ns. vahvin ikinä, niin sama mulle vaikka olisi 20 jengiä, mutta nyt on pakko tehdä toimenpiteitä sen suhteen, että Liigapaikkoja tulee jonkin verran vähemmän tarjolle, ja kovempia pelejä sekä Liigaan että Mestikseen.
Sehän se kuule vasta kasvattaisikin kun se Laine pääsisi tällä kaudella ekaa kertaa Liiga rinkiin mukaan, tätä ennen ei olisi mahtunut ja olisi saanut "kasvaa" ja "parantaa osaamistaan", sekä "kilpailla pelipaikasta". Liigasta tulee tänä päivänä aina vaan nuorempana ja valmiimpana pelaajia jotka painaltaa käytännössä suoraan NHL:ään tai KHL:ään isoihin rooleihin. Siis niitä pelaajia kun Nummelinin aikanaan tappeli pelipaikasta, niin nämä on jo NHL:ssä pelaamassa, tai KHL:ssä. Ennen täältä lähti porukkaa jossain 22-25 paikkeilla, nyt ne on valmiita pelaajia jo 20 vuotiaina. Laine on nyt 2v nuorempi kuin Selänne "kovan kilpailun aikana" lähtiessään NHL:ään. Sinne meni ihan hukkaan 64 ja 70 pinnan kaudet, ihan oikein että olisi valmiimpana lähtenyt vasta 22v iässä. Tai joku Paska Barkov, sen pitäisi vielä kilpailla pelipaikasta Liigassa, miten voi olla että 23v on pelannut jo 5 kautta NHL:ää? Senhän pitäisi kilpailla pelipaikoista Liigassa.^ Siitä Nummelinin kanssa samaa mieltä, että ei juniorinkaan kuuluisi saada sitä liigapaikkaa helpolla, vaan taistelun kautta. Enää ei sen eteen joudu tekemään samaa määrää hommia kuin joskus ennen. Ja toki johtuu isosti nykyisestä joukkuemäärästä.
Joo minä syytän Kärppien nostoa 2000, kun sen jälkeen Suomen juniorituotanto romahti. Liigaan pääsi liian helposti, olisi pitänyt jättää Kärpät sinne Mestikseen.^ Superlupaukset oma lukunsa. Suurin osa ei ole patriklaineita ja näitä ei välttämättä kehitä se, että pelipaikka käytännössä annetaan, eikä siitä joudu taistelemaan.
Sopii mulle. Onneksi löydettiin yhteinen sävel.Joo minä syytän Kärppien nostoa 2000
Tämä kohta pisti naurattamaan. Onko se nyt hienoa vai perseestä? Vai onko se vain hienoa jos tepsijunnu nousee edustukseen, mutta muuten ihan syvältä?Ja Petuhan tuossa puhuu jo itsensäkin kanssa ristiin kun ei saisi päästä junnut pelaamaan mutta on se hienoa että Kakko on päässyt pelaamaan. Mes ny Kakko sinne B-junnuihin mihin kuulut ja katellaan joskus 2022 tienoilla oisko antaa pari matsia harkkakaudelta näyttöpaikoiksi.
Lisää vielä tuohon että kovia pelejä. Koska niitä ne todellakin noille junnuille on ja juuri siksi ne kehittyy, kun ne joutuu siellä pelaamaan illasta toiseen niitä todella kovan luokan pelimiehiä vastaan. Sitä voi jokainen miettiä että kumpi se kehittää Kakkoakin enemmän, mennä sinne kentälle painimaan maalinedustalle ja kulmiin, tai haastamaan Ohtamaata 1-1 tilanteessa, vai mennä B-junnuihin töhöileen.Tämä kohta pisti naurattamaan. Onko se nyt hienoa vai perseestä? Vai onko se vain hienoa jos tepsijunnu nousee edustukseen, mutta muuten ihan syvältä?
Tuo on ehdottomasti isomman joukkuemäärän hyviä puolia, että junnut saa hanakammin näytönpaikkoja. Varmasti tuo on myös yhteydessä suomalaisten kasvaviin NHL-sopimuksiin.
No siis juu, luonnollisesti. Jäi tuommoinen itsestäänselvyys viestistä pois. :)Lisää vielä tuohon että kovia pelejä. Koska niitä ne todellakin noille junnuille on ja juuri siksi ne kehittyy, kun ne joutuu siellä pelaamaan illasta toiseen niitä todella kovan luokan pelimiehiä vastaan. Sitä voi jokainen miettiä että kumpi se kehittää Kakkoakin enemmän, mennä sinne kentälle painimaan maalinedustalle ja kulmiin, tai haastamaan Ohtamaata 1-1 tilanteessa, vai mennä B-junnuihin töhöileen.
Mitä enemmän on joukkeita, sitä enemmän on junioreita ja sitä vähemmän kovia ne kovat pelit ovat. Jossain kulkee raja ja mielestäni se on jo ylitetty. Kakko muuten pelaisi Ohtamaata vastaan, vaikka joukkueita olisikin vain ne järkevät kaksitoista. Itseasiassa, jos joukkueita olisi vain kaksitoista, Kakko saisi pelata enemmänkin Ohtamaan kaltaisia pelaajia vastaan. Ällyvapaa heitto tuo B-juniorit vastaan Ohtamaa.Lisää vielä tuohon että kovia pelejä. Koska niitä ne todellakin noille junnuille on ja juuri siksi ne kehittyy, kun ne joutuu siellä pelaamaan illasta toiseen niitä todella kovan luokan pelimiehiä vastaan. Sitä voi jokainen miettiä että kumpi se kehittää Kakkoakin enemmän, mennä sinne kentälle painimaan maalinedustalle ja kulmiin, tai haastamaan Ohtamaata 1-1 tilanteessa, vai mennä B-junnuihin töhöileen.
Vaikea nähdä miten tv-rahat pysyisi samana. Vähemmän joukkueita=vähemmän tilaajia=vähemmän pelejä=pienempi tv-raha.TV-rahan suuruus per joukkue pysyisi todennäköisesti samana, jolloin pelaajabudjetit tuskin nousisivat.
Minä haluaisin saada kiinni tästä sinun ajatuksesta. Mihin perustuu johtopäätöksesi siitä, että paremmille pelaajille maksettaisiin keskimäärin vähemmän, jos joukkueita olisi vähemmän. Kysyn ihan vilpittömästi, koska en ymmärtänyt viestisi logiikkaa lainkaan.En oikein ymmärrä tuota ideaa, että vähemmän joukkueita = parempi taso. TV-rahan suuruus per joukkue pysyisi todennäköisesti samana, jolloin pelaajabudjetit tuskin nousisivat. Miksi siis kukaan pelaaja pudottaisi palkkaansa "saadakseen pelata Liigassa", kun tarjolla on esim Saksan DEL-liigaa jne, joista saisi tällöin paremmat rahat? Haluaisin vain saada kiinni tuosta, että miksi taso nousisi, jos joukkueita olisi vähemmän. Tuohan tarkoittaisi, että paremmille pelaajille maksettaisiin keskimäärin vähemmän.
Niin paitsi että kiitos yhden jalkapallopäätöksen niin enää ei saa olla kiintiöitä ulkomaalaisissa, ei varsinkaan EU alueella. Maksavia seuroja on nykyäänkin jo todella hyvin ja tollaiset Kalaputaat kyllä löytää sille palkalleen maksajan sen Mestis amatööriyden sijaan. Varmaan voisi hinnat jonkin verran tippuakkin, mutta minun on vaikea kuvitella että jo nyt maksuvaikeuksissa oleva Liiga hirveästi kovenisi. Toinen on sitten että junnut lähtisi aika hätäseen sinne AHL:ään yms. ja tyhjenisi sekin laari nykyistä nopeammin.No jos otetaan esimerkki että vaikka Hifk hakee kolmossentteriä ja vaikka Miikka Pitkänen, Turo Asplund ja Antti Kalapudas ois heille tarjolla sille paikalle/kilpailisivat kyseisestä paikasta niin kyllähän siinä voi vähän vedättää pelaajan palkkaa alaspäin kun pelaajalla on vaihtoehtoina se Hifkin kolmossentterin paikka tai mestis. Todennäköisesti silloin jätkät suostuisi pelaamaan halvemmalla kuin tällä hetkellä suostuvat pelaamaan nykyisissä joukkueissa kun profiili ei olisikaan "ykkössentteri". Eli minulle ainakin aukeaa ihan täysin tuo logiikka, että kun tarjontaa yhtä vapaata pelipaikkaa kohti on enemmän, niin hinnat tippuu.
Kirjoitin tuossa, että samana per joukkue, eli nyt TV raha on jotain 23m (en jaksa tarkistaa), tuo jaettuna 15 joukkueelle on 1,533m, vastaavasti 12 joukkueen liigassa tuo sopimuksen kokonaisarvo olisi 18,4m, jos joukkuekohtainen summa olisi sama. Eli per joukkue luulisin, että sopimuksen arvo pysyisi samana, juuri kuten sanoin. Toki voi olla, että jos esimerkiksi Ilves tippuisi pois, olisikin kokonaissopimus vain 15m (koska Ilvestä seurataan paljon enemmän kuin esimerkiksi Jukureita, jolloin se on arvokkaampi mainostajille). Tällöin joukkuekohtainen tv-raha tippuisi.Vaikea nähdä miten tv-rahat pysyisi samana. Vähemmän joukkueita=vähemmän tilaajia=vähemmän pelejä=pienempi tv-raha.
Minä haluaisin saada kiinni tästä sinun ajatuksesta. Mihin perustuu johtopäätöksesi siitä, että paremmille pelaajille maksettaisiin keskimäärin vähemmän, jos joukkueita olisi vähemmän. Kysyn ihan vilpittömästi, koska en ymmärtänyt viestisi logiikkaa lainkaan.
Vastaan tässä nyt teille molemmille samaan aikaan. Tuohon Hukkaviivan esimerkkiin, tai sitten kaikki kolme lähtisivät ulkomaille. Liigahan on jäämässä jo Saksankin jalkoihin palkoissa, ja jos palkat vielä putoaisivat, saattaisivat pelaajat lähteä paremman palkan tai suuremman vastuun perässä ulkomaille.No jos otetaan esimerkki että vaikka Hifk hakee kolmossentteriä ja vaikka Miikka Pitkänen, Turo Asplund ja Antti Kalapudas ois heille tarjolla sille paikalle/kilpailisivat kyseisestä paikasta niin kyllähän siinä voi vähän vedättää pelaajan palkkaa alaspäin kun pelaajalla on vaihtoehtoina se Hifkin kolmossentterin paikka tai mestis. Todennäköisesti silloin jätkät suostuisi pelaamaan halvemmalla kuin tällä hetkellä suostuvat pelaamaan nykyisissä joukkueissa kun profiili ei olisikaan "ykkössentteri". Eli minulle ainakin aukeaa ihan täysin tuo logiikka, että kun tarjontaa yhtä vapaata pelipaikkaa kohti on enemmän, niin hinnat tippuu.
Ei taida tämä Nummelin olla mikään ruudinkeksijä. Siis miten helvetissä junnusta muka tulisi parempi pelaaja sillä, että roikkuu jonkun jengin mukana ilman pelejä verrattuna, että saa pelata jossain muualla. Ja että ennen oli vain hyviä joukkueita. Hohhoijaa.
Tässä(kin) asiassa olisi kiva nähdä vähän jotain faktoja. Olisiko nyt heittää jotain sellaisia esimerkkejä että mitkä pelaajat ei nyt kuulu Liigaan, mutta silti siellä pelaavat? Minä jään innolla odottamaan kun asiantuntijat nyt tulee kertomaan meille kaikille. Henkeäni en aio pidättää.Niin pointtina varmaan se, että ylipäätään Liigaan pääsyn ei pitäisi olla niin helppoa kun se nykyään on. Liigassa on liikaa joukkueita, jotka pelaavat niin pienellä budjetilla, että "hieman vähemmän potentiaalin" omaat junnut pääsevät aika heittämällä kokoonpanoihin varsinkin noissa joukkueissa (joo niin on päässyt IFK:ssakin, mutta siellä onkin lätkitty soppareita aiemmin omille vähän miten sattuu, mutta se on eri stoori se).
Kyllä junnuille pitää pelipaikkoja ja mahdollisuuksia antaa, mutta ei ihan näin isolla kouralla kun nykyään.
Ok, ymmärrän nyt. Sinun päätelmäsi perusteella Liigan taso siis nousisi joukkuemäärää pudottamalla. Hyviä pelimiehiä on aiempaa enemmän suhteessa pelipaikkoihin ja näin ollen palkat laskevat. Seurajohdot voivat siis rakentaa joukkuettaan valitsemalla pelaajia aiempaa suuremmasta pelaajamassasta ja pystyvät palkkaamaan ainakin tiettyjä pelaajia halvemmalla kuin aiemmin. Olen samaa mieltä. Toki on syytä huomioida, että samoista pelaajista kilpailevia seuroja on myös Suomen rajojen ulkopuolella.Ja jos nyt kolme joukkuetta tiputettaisiin Liigasta, vapautuisin näistä kolme ketjullista ykkösketjun palkkaa nauttineita pelaajia. Toki voi olla, että jossain joukkueessa kakkosketjun pelaajalle maksetaan saman verran, mutta miten näitä pelaajia saataisiin mahdutettua Liigan joukkueisiin, ilman, että nämä joutuisivat laskemaan palkkaansa?
Ei, vaan päinvastoin ei nousisi, tai ehkä hieman, mutta ei juurikaan. Ellei sitten jostain tulisi yhtäkkiä lisää rahaa käytettäväksi pelaajiin. Ehkä ne pelaajat, jotka arvostaisivat Suomessa pelaamista (perheelliset esim) ja ottaisivat hieman alemman palkan kuin esimerkiksi ulkomailta saisi, voisivat nostaa Liigan tasoa, muuten en oikein näe, miksi Liigan taso nousisi.Ok, ymmärrän nyt. Sinun päätelmäsi perusteella Liigan taso siis nousisi joukkuemäärää pudottamalla. Hyviä pelimiehiä on aiempaa enemmän suhteessa pelipaikkoihin ja näin ollen palkat laskevat. Seurajohdot voivat siis rakentaa joukkuettaan valitsemalla pelaajia aiempaa suuremmasta pelaajamassasta ja pystyvät palkkaamaan ainakin tiettyjä pelaajia halvemmalla kuin aiemmin. Olen samaa mieltä. Toki on syytä huomioida, että samoista pelaajista kilpailevia seuroja on myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Isossa kuvassa näen kilpailullisuuden ja pelintason liigan kiinnostavuuden keskiössä. Viime vuosina molempia on ohjattu väärään suuntaan. Pitkässä juoksussa Mestiksen elinvoimaisuus on myös Liigan ja toki koko Suomikiekon etu. Liigan, Mestiksen ja juniorikiekon symbioosi ei täysin toimi. Viime vuosina on lähtenyt kovin paljon nuoria pelaajia Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin. Voisiko yksi syy olla tämän mainitsemani kolminaisuuden toimimattomuus. Järkevä pelaajapolku ei tällä hetkellä ole turvattu.
Tässä(kin) asiassa olisi kiva nähdä vähän jotain faktoja. Olisiko nyt heittää jotain sellaisia esimerkkejä että mitkä pelaajat ei nyt kuulu Liigaan, mutta silti siellä pelaavat? Minä jään innolla odottamaan kun asiantuntijat nyt tulee kertomaan meille kaikille. Henkeäni en aio pidättää.
En minä nyt sitten kuitenkaan sinua ymmärtänyt, mutta ei haittaa. Jos Liigasta tipahtaisi kolme joukkuetta, olisivat ne todennäköisesti pienen budjetin seuroja, joiden oma juniorituontanto ei ole erityisen laadukasta. Olen perin vakuuttunut, että jäljelle jäävät 12 seuraa pystyisivät pyörittämään tasokkaampaa sarjaa kuin nykyiset viisitoista. On mielestäni kummallinen ajatus, ettei kolmen huonoimman pois lähteminen nostaisi sarjan tasoa.Ei, vaan päinvastoin ei nousisi, tai ehkä hieman, mutta ei juurikaan. Ellei sitten jostain tulisi yhtäkkiä lisää rahaa käytettäväksi pelaajiin. Ehkä ne pelaajat, jotka arvostaisivat Suomessa pelaamista (perheelliset esim) ja ottaisivat hieman alemman palkan kuin esimerkiksi ulkomailta saisi, voisivat nostaa Liigan tasoa, muuten en oikein näe, miksi Liigan taso nousisi.
Montas vuotta Sport on ollut Liigassa? Miten se tason nouseminen on voinut näkyä, kun siellä Eemelit on just päässyt D-junnuihin Liiga-organisaation alaisena? Montas vuotta meni Kärpillä tai KalPalla alkaa tuottamaan, mitä kaikkea onkaan sen jälkeen tullut? Mutta hei paska taso, taso laskenut yms. kun ei ammattilaisorganisaation amatöörinä tuottamat junnut yhtäkkiä muuttuneet NHL pelaajiksi. Mitäs jos katseltaisiin se 10v ennen kuin aletaan huutelemaan? Annettaisiin sen ammattilaisorganisaation tuomien hyötyjen näkyä. Ne muut sukupolvet menetettiin jo. Ei Kärpätkään nostaneet Liigan tasoa heti noustuaan, sieltä tuli melkonen kuoppa suomalaiseen jääkiekkoiluun, jos ihan rehellisiä ollaan. Käytännössä ikäluokat 84-89 oli melkosta paskaa. Ei nyt ihan kirjaimellisesti, mutta iso kuoppa siellä oli. Nämä kaikki oli Kärppien nousun aikaan siellä B-junnu iässä. Yllättäen sitten 90 jälkeen onkin alkanut tapahtua Kärppien organisaatiossa, ne kymmenen vanhat nousun aikaan saikin jo erilaisen organisaation tekeen hommia.Ok, ymmärrän nyt. Sinun päätelmäsi perusteella Liigan taso siis nousisi joukkuemäärää pudottamalla. Hyviä pelimiehiä on aiempaa enemmän suhteessa pelipaikkoihin ja näin ollen palkat laskevat. Seurajohdot voivat siis rakentaa joukkuettaan valitsemalla pelaajia aiempaa suuremmasta pelaajamassasta ja pystyvät palkkaamaan ainakin tiettyjä pelaajia halvemmalla kuin aiemmin. Olen samaa mieltä. Toki on syytä huomioida, että samoista pelaajista kilpailevia seuroja on myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Isossa kuvassa näen kilpailullisuuden ja pelintason liigan kiinnostavuuden keskiössä. Viime vuosina molempia on ohjattu väärään suuntaan. Pitkässä juoksussa Mestiksen elinvoimaisuus on myös Liigan ja toki koko Suomikiekon etu. Liigan, Mestiksen ja juniorikiekon symbioosi ei täysin toimi. Viime vuosina on lähtenyt kovin paljon nuoria pelaajia Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin. Voisiko yksi syy olla tämän mainitsemani kolminaisuuden toimimattomuus. Järkevä pelaajapolku ei tällä hetkellä ole turvattu.
Ei en ymmärrä. Olen tästä asiasta kertonut jo sata kertaa aiemmin ja teillä selittäjöillä loppuu aina jutut kesken ensin. Ammattimainen organisaatio voi palkata veskavalmentajat, fysiikkavalmentajat, luisteluvalmentajat, taitokoutsit, siellä koulutetaan junnukoutsit tai ne on ammattilaisia jne. Ei pelimiehiä vaan synny, vaan niitä tehdään, toki geeneillä on osuutta asiaan, mutta loppu on saatanallinen määrä työtä. Minusta on suorastaan halveksuntaa väittää että ammattilaisilla ei ole ollut osuutta asiassa kun Suomi on alkanut junnuissa menestymään ja täältä tulee jatkuvasti enemmän NHL varauksia ja NHL pelaajia.Justjust :) ymmärrät ihan varmasti sen, että jos on noin paljon joukkueita, joista osa aikas pienillä budjetilla, niin tottakai polku pelaavaan kokoonpanoon käy huomattavasti helpommin kun toisenlaisessa tilanteessa. Ei hyvä Liigalle.
Ja toisaalta taas Mestis kärsi kovin kun vaan napattiin kärkiseuroja pois ilman liigakarsintoja.