Individual
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Post-rock/ Post-punk
"Enemmän jännitti karsinnoissa, että pääseeks finaaliin. Finaalissa ei sit ollu mitään paineita." Suomalaisurheilijan suusta on siistiä kuulla moista. Helvetin hieno juttu. Onnea Peetu!
Mikä helvetin näpäytys? Kyllä Peetu nyt varmaan miettii, että heh, tulipas näpäytettyä väkisinhiihtäjiä. Enää pitäisi tietää, että näpäytettyä mistä. Ja miksi. Tai miten.Hyvä näpäytys häneltä ja koko Suomen lumilautajoukkueelta muille suomalaisille olympiakisaajille.
Laji on kyllä olympialajina varsin syvältä.
Tehdään parasta osaamista finaalissa, eikä lähdetä koomailemaan kuten moni muu "varma" mitalisuosikki on tuntunut tekevän. Sitten vielä kun tietää, että vanhoillista (sanoinko mustapaita) siipeä vituttaa kun urheilija ei oksennakaan paskat housuissa verta männyn juurella "kaikkensa antaneena" suksisauva katkenneena, niin tämä päivä muuttuu tästä vieläkin paremmaksi.
Entäpä jos esimerkiksi Harri Olli olisi sanonut näin. Jos sijoitus olisi ollut vaikka viides, häntä olisi todennäköisesti syytetty siitä ettei häntä kiinnosta. Mitä jos Piiroinen olisikin epäonnistunut paineettomasta tilasta ja kansan odotuksista huolimatta? Tuota lausuntoa olisi kiitelty hyvän asenteen osoittamisesta."Enemmän jännitti karsinnoissa, että pääseeks finaaliin. Finaalissa ei sit ollu mitään paineita." Suomalaisurheilijan suusta on siistiä kuulla moista. Helvetin hieno juttu. Onnea Peetu!
Jotenkin vain nämä arvostelulajit ovat kuitenkin oma ryhmänsä ja tuntuu että riittääkö lajeissa oikein ammattitaitoa/kunnianhimoa kehittää arvostelua vastaamaan mahdollisimman objektiivista totuutta päivän parhaista.
Lumilautailu on varmasti erittäin vaikea ja haastava laji siinä kuin joku mäkihyppykin, lähinnä ajoin takaa sitä että lumilautailussa tuo arvostelukäytäntö on tähän asti joutunut jokaisissa olympialaisissa keskustelun alle. Varmasti johtuu isolta osalta lajin nuoruudesta, lapsenkengissään olevaan lajiin ei ole vielä minun käsitykseni mukaan muotoutunut standardia, joiden mukaan arvostelu tapahtuu. Ei sillä, en kyllä haluaisi lumilautailun menevän siihen taitoluistelun malliinkaan, että jokainen vetää samat kuviot eri musiikin tahdissa. Joka tapauksessa makuasioita on aika vaikea laittaa järjestykseen ja kiistaa syntynee aina. Tuommoiset kymmenen pisteen virheet eivät kyllä minusta kuulu olympialajiin, ja minusta lumilautailussa on nyt otettava itseään niskasta kiinni ja päästävä tuollaisesta harrastelijatoiminnasta pois (laskijat ovat toki huippuammattilaisia) kohti ammattimaisempaa toimintaa. Jos laji pystyy tuon muutoksen tekemään, ansaitsee se mielestäni paikkansa olympialajien joukossa, jos ei, on se osoitus siitä ettei halutakaan olla perinteisessä mielessä urheilijoita vaan show on tärkeintä.No eikö olympialaiset nyt ole täynnä lajeja missä arvostelulla on hurja osuus lopputuloksissa, otetaan nyt vaikka esimerkiksi mäkihyppy. --- Eli en mä nyt oikein ymmärrä miksi tämä nyt otetaan sen myötä hampaisiin. Ei sillä, en niin paljon ole ole ko. lajin arvostelukriteetereihin tutustunut. Jotenkin vain ihmettelen tätä vähättelyä. Aivan kuin lajissa huipulle päästäkseen ei tarvitsisi harjoitella, siihen ei tarvitsisi lahjakkuutta, ne ovat pellehyppyjä ja vain "harrastuslajeja".
Noista arvostelulajeista tuli mieleeni, että eikö silloin kun Kohkamo-Rakko jäätanssissa jahtasi arvokisavoittoa, lajissa oli vallalla omituinen ajattelu jonka mukaan uusien naamojen oli hyvin vaikea voittaa ja sysätä vanhoja konkareita pois valtaistuimelta?
Noista arvostelulajeista tuli mieleeni, että eikö silloin kun Kohkamo-Rakko jäätanssissa jahtasi arvokisavoittoa, lajissa oli vallalla omituinen ajattelu jonka mukaan uusien naamojen oli hyvin vaikea voittaa ja sysätä vanhoja konkareita pois valtaistuimelta?
Lumilautailu on varmasti erittäin vaikea ja haastava laji siinä kuin joku mäkihyppykin, lähinnä ajoin takaa sitä että lumilautailussa tuo arvostelukäytäntö on tähän asti joutunut jokaisissa olympialaisissa keskustelun alle.
Näistä kisoista on tulossa kovaa vauhtia kaikkien aikojen floppi Suomen talvikisa-historiassa!!
Rupesin tässä ihan mielenkiinnosta laskeskelemaan, missä tahdissa Suomi menee mitalien puitteissa siihen nähden, mitä itse odotin kisoilta. Tai oikeastaan laskeskelin, että yhdeksän mitalia pitäisi olla aika hyvin otettavissa, vaikka kaikki eivät aivan onnistuisikaan.
Tässä vähän laskeskelmia mitaleista:
Naisten hiihto 3 mitalia (mitalilajit vasta edessä)
Miesten hiihto 1 mitali (pahalta näyttää, mutta mahdollisuuksien rajoissa)
Yhdistetty 1 mitali (hyvin mahdollista)
Mäkihyppy 1 mitali (mahdollista edelleen)
Lumilautailu 1 mitali (saavutettu)
Jääkiekko 1 mitali (edelleen mahdollista)
1 mitali (laskettu Tanja Poutiaisen, pikaluistelun, taitoluistelun tai jonkin yllätyslajin varaan)
Tuossa nyt äkkiä laskettuna yhdeksän mitalia, johon edelleen on varsin hyvät mahdollisuudet. Ja jos ~tuo määrä saavutetaan mitaleita, niin itse ainakin olen tyytyväinen.
Minulle sillä ei ole henkilökohtaisesti merkitystä, vaikka Suomi jäisi mitaleitta. Toki se Suomen itsetunnolle ja lajiliitoille on tärkeää pelastaa edes jonkin verran kasvoja. Ja tuohon väitteesi sanoisin sen verran, että ainoastaan mieshiihto laahaa syvällä. Kuten se on tehnyt koko ajan Lahden MM-kisojen jälkeen (pl. Liberecin kisat, jotka menivät ihan hyvin).Onko tuolla sitten merkitystä, siis mitalin määrällä kun tietää muiden maiden tason olevan aivan toiselta planeetalta? Hiihdossa ollaan valovuosia jäljessä ja mäkihyppy polkee paikallaan. Jos yhdistetystä/mäkihypystä se joukkuemitali tulee, niin enpä laittaisi paljoa painoarvoa. Totuus on se, että Suomi on talviurheilussa tällä hetkellä ynnä muut -sarjassa.