Mainos

Yleisradio Oy – YLE

  • 691 866
  • 5 374

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tunnen Janne Saarikiven ja olen hänen kanssaan poliitiikastakin keskustellut. Monet hänen ajatuksensa ovat melko radikaaleja ja sopivat myös punavihreään agendaan. Toisaalta hän on aidosti yksilöajattelija, joten jotkin hänen näkemyksensä ovat siitä eroavia. Kuvaavaa on, että Yle on häneltä kelpuuttanut vain agendaan sopivat näkemykset.
Tämä oli hyvä nosto. Aiemmin vieroksuin Janne Saarikiveä radikaalien ja vasemmalle taipuvien näkemysten vuoksi. Mutta viime vuosina olen oppinut arvostamaan häntä. Ei siksi, että olisin monestakaan asiasta samaa mieltä, vaan siksi että hän on, kuten sanoit, aidosti itsenäinen ajattelija. Saarikivi ei solahda mihinkään yhteiskunnan luomaan muottiin tai sosiaalis-poliittiseen kuplaan, ja hän osaa lähestyä useita eri aihepiirejä erilaisista näkökulmista. Eikä pelkää kulkea vastavirtaan oman viiteryhmänsä sisällä.

Saarikivi on mielestäni harvoja aidosti avarakatseisia ja ennakkoluulottomia yhteiskunnallisia keskustelijoita Suomessa. Hänen kaltaisiaan kolumnisteja toivoisin Yleltä ja muiltakin viestimiltä enemmän.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hamu

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Luen mielelläni uutisia Guardianista poislukien Britannia ja varsinkin sikäläinen politiikka, koska siinä lehti on avoimesti Labourin kannattaja. Enkä lue heidän mielipidekirjoituksiaan, ne vaan eivät kiinnosta. Uutisissakin seuraan joskus juttua lähteelle, jos se on mainittu.
Minusta Guardian antaa kuitenkin hyvää perspektiiviä usein varsin kapea-alaiselle suomalaiselle uutisoinnille. Muitakin hyviä ulkomaisia medioita on.
Olen täysin samaa mieltä ja tästä syystä itsekin tykkään enemmän seurata ulkomaisia medioita - Guardian on hyvä esimerkki (jolta käsittääkseni Suomen valtamediat koppaa ison määrän ulkomaan juttujaan modifioiden niitä hieman, etteivät ole ihan copy-pastettuja). Se, että he kertovat avoimesti oman suuntauksensa (sillä kaikilla medioilla sellainen on, elleivät ole joku poikkeuksellisen neutraali tietotoimisto), antaa lukijalle luottavaisen tunteen rehellisyydestä heidän näkemystensä suhteen. Tämä on itse asiassa seikka, josta olen tykännyt ulkomailla asuessani. On olemassa rehellisesti toiselle poliittiselle laidalle suuntautuneita medioita, jotka sitten pyrkivät kilpaa paljastamaan epäkohtia yhteiskunnasta - ja erityisesti sieltä toiselta laidalta. Jos ei satu itse olemaan kovin syvällä kummankaan laidan kuplassa, niin voi luottaa siihen, että nämä vallanvahtikoirat ainakin jommalta kummalta puolelta tuovat julki kaiken mikä kaipaa julki tuomista, ja näkee halutessaan laajemman maailmankuvan asioista.

Samaa "kaksinapaisuutta" kaipaisin suomalaiseen mediaan. Kun meillä on kaksi isoa "monopolimediaa", joista toinen (Sanoma) keskittyy lähinnä printtiin ja toinen (Yle) Broadcastingiin - ei löydy sitä kilpailevaa "vahtikoiraa" joka pitää meteliä, vaikka se toinen vahtikoira kellahtaisi selälleen herkkujen toivossa... tai sitten vain tykkää liikaa isännästään pitääkseen meteliä silloin kun tämä perseilee. Meillä on onneksi pienempiä medioita pitämässä pientä ääntä, ja Sanoma on viime aikoina purrut muutaman kerran Yleä kinttuun, päästäkseen itse irti vasemmistoleimastaan, mutta en panisi pahakseni jos nämä monopolilaitokset pienenisivät ja markkinoille pääsisi uusia vallanvahtikoiria kasvamaan ja tuomaan esiin yhteiskunnallisia epäkohtia. Jos tulisi isompia ammattimaisia toimituksia vastapainoksi, se ajaisi vaihtoehtomediat ahtaammalle, ja saisimme enemmän journalistista ammattiylpeyttä myös sinne toiselle laidalle.

Ja onhan se jollain tapaa hassua, että sen meidän pääasiallista lähetystoimintaa ylläpitävän vallanvahtikoiran isäntä on itse valtiovalta. Eli isäntä omistaa koiran, jonka pitäisi vahtia isäntää.

Ja olen hyvin tietoinen siitä, että valtaosa kansasta luottaa YLE:en, mutta samat luottamusluvut näkyvät yleisesti ottaen kaikissa maissa, joissa pääasiallisen informaatiolevityksen hoitaa valtionmedia - etenkin totalitaarisissa diktatuureissa. Kun valtio pääsee kontrolloimaan sitä mitä isot kansanmassat pääsevät näkemään ja kuulemaan, eivät he osaa myöskään kyseenalaistaa näkemäänsä. Ja ennen kuin perinteiset "valtakunnassa on kaikki hyvin - ilmaista humppaa ja jumppaa"- tyyliset kommentaattorit hyökkäävät kimppuun, korostan, etten syytä tässä YLE:ä mistään, tai etteikö heihin saisi luottaa, mutta tuon vain esille näkemystä siitä, onko tällainen yksinapainen mediakenttä se paras tapa pitää kansakuntaa informoituna ja viihteellistettynä, vai toimisiko tässäkin monopoliasemien pienentäminen ja kilpailun lisääminen, kuten on muillakin markkina-aloilla toiminut?

Ennakoin tässä myös sen yleisen kommentin, että iso valtionmedia on tärkeä siitä syystä, että kaupallinen media on meillä paskaa. Totta. Se on parhaillaan paskaa, mutta jos sen haluaa joskus kohentuvan, sille täytyy antaa elintilaa ja markkinoita. Enkä olisi itse poistamassa YLE:ä, mutta haluaisin sen toimivan paremmassa suhteessa kaupalliseen mediatuotantoon, kuten muissa pohjoismaissa tapahtuu. Jos Norjaa ei oteta huomioon (joka pelaa öljyrahoineen omassa kastissaan), me käytämme paljon enemmän rahaa mediaan väkilukuun suhteutettuna kuin muut pohjoismaat, emmekä tuota läheskään samantasoista materiaalia - ainakin jos mietitään kansainvälistä kysyntää, johon Suomi tuottaa hyvin vähän mitään. Ja tämä johtuu omasta mielestäni siitä, että YLE joutuu tekemään aika lailla kaikkea itse, jolloin se tuottaa sellaista tasapaksua isoja massoja miellyttävää materiaalia, josta on kaikki särmä hiottu pois, sillä meillä kaupallinen media rullaa eteenpäin apupyörillä ja tuottaa vain sitä varmaa markkinaa... Enkä oikein tiedä onko meillä edes omaa kaupallista mediaa, kun maikkarikin on monikansallisen Telian omistama (39% ruotsin valtion omistama). Käsittääkseni ovat kuitenkin iskeneet kätensä enemmän tai vähemmän paskaan täällä (eli tekevät turskaa), joten joku suomalainen toimiva voisi ostaa sen varmaan melko edullisesti, jos sillä olisi mitään kasvu- ja menestysmahdollisuuksia YLE:n hallitseman ilmaisen mediakentän alla.

Korostan tähän vielä sitä, että parannusehdotukset ovat aina spekulaatioita, ja minun henkilökohtaisia mielipiteitäni siitä, minkä itse kokisin hyväksi ja tuovan pitkässä juoksussa lisää työpaikkoja alalle, joka on se minun oma motiivini mielipiteitteni takana. Itse en ole tyytyväinen suomalaiseen mediakenttään, eikä se muutu ellei se ala itse rahoittaa itseään ilman, että kansalaisten tarvitsee itse rahoittaa siitä suurin osa. Verorahoilla tuotettu YLE ei ole ilmaista hupia, vaan melko kallistakin, kun maksamme kaiken sen ison hallinnon, jonka se kompleksi nielee.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tiina Helin käsittelee tässä keskustelussa olleita aiheita - YLE:n kolumnissa!


Nopealla vilkaisulla eivät ao. kirjoitetuissa kolumneissa ainakaan feministiset ajatukset ole korostetusti esillä. Vihervasemmistolaisuutta ei niin nopeasti pysty päättelemään otsikoista, joten lupaan lukea muutaman paremmalla ajalla.

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tiina Helin käsittelee tässä keskustelussa olleita aiheita - YLE:n kolumnissa!

Hyvä kolumni. Olen samaa mieltä Helinin kanssa:

"Jos ihmiset vetäytyvät julkisesta keskustelusta, se johtaa samanmielisten kuplien vahvistumiseen. Se syventää jakautumista ja heikentää demokraattista keskustelua. Tutkijat muistuttavatkin, että mikäli mediakriittisessä keskustelussa huomio kiinnittyy vain uhkien, kuten yleisestä mielipiteestä poikkeavien näkemysten torjumiseen, hintana on osallistavan ja moniäänisen keskustelukulttuurin hiipuminen."

Suomessa ja myös YLE:n osalta Jatkoajan ja muun somen keskusteluissa on juuri näin käynyt.

Keltaiset vaativa jatkuvasti näyttöjä näytön päälle YLE:n uusitoinnin riippuvaisuudesta poliittisiin voimiin. Riippumaton selvitys tuo kerta toisensa jälkeen yksityiskohtaiset näytöt pöytään. Eivätkä ne ole mitä tahansa näyttöjä vaan mm. oikeustieteilijä ja emeritiusprofessori Olli Mäenpäältä tilatun YLE:n riippumattomuutta koskevan selvityksen tuloksia. YLE:n palomuuri vuotaa ja poliitikot pääsevät vaikuttamaan sisältöön. Tästä on tullut maan tapa.

Seuraavaksi keltainen joukkue ohittaa vuosi toisensa jälkeen esitetyt faktat ja jatkaa näyttöjen vaatimista. Kolumnien osalta sama tilanne. Vaikka neljän vuoden takaisten kolumnistien nimet ja heidän taustansa julkaistaan vähintään kerran vuodessa uudelleen ja uudelleen, keltainen joukkue ohittaa faktat ja perää vuosi toisensa jälkeen aina uudelleen näyttöä.

Sanoisin näin, että tämä ei enää ole keskustelua. Ja kun ei ole halua aitoon keskusteluun vaan pelkästään oman näkemyksen esittämiseen, osallistuva ja demokraattinen sekä moniääninen keskustelu hiipuu.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sanoisin näin, että tämä ei enää ole keskustelua. Ja kun ei ole halua aitoon keskusteluun vaan pelkästään oman näkemyksen esittämiseen, osallistuva ja demokraattinen sekä moniääninen keskustelu hiipuu.
Hyvin sanottu. Hyvä alku uuteen keskustelukulttuuriin voisi olla siinä, ettei hyökättäisi sanojaa kohtaan vaan keskityttäisiin itse sanomaan. Se voisi olla sivistyneempi, rakentavampi ja vähemmän tunteita nostattava keskustelutapa.

Toisekseen en tiedä onko tämä nykyinen "peukku-systeemi" hyvä asia. Se ruokkii tykkäysten toivossa sellaista hyvin pintapuolista ja helposti piikittelevää kommentointia, joka on kieltämättä hyvin addiktoivaa, mutta samalla nostaa tunteita ja kärjistää kun ihmiset peukkuinensa valitsevat puoliaan. Se saattaa myös estää joitain esittämästä ajatuksiaan kun pelkäävät ettei niistä tykätäkään. Toisaalta, se varmasti lisää interaktiota keskustelupalstoilla, joten ymmärrän hyvin miksi keskustelupalstat ovat siirtyneet siihen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hyvin sanottu. Hyvä alku uuteen keskustelukulttuuriin voisi olla siinä, ettei hyökättäisi sanojaa kohtaan vaan keskityttäisiin itse sanomaan. Se voisi olla sivistyneempi, rakentavampi ja vähemmän tunteita nostattava keskustelutapa.

Ehdottoman totta. Ja myönnetään - ketjun aiheeseen suoraan liittyen - YLE:n tärkeys ja riippumattomuuden merkitys Suomen demokratialle. Tuli uutisointiin liittyvät vaikutusyritykset sitten oikealta, keskustasta, vasemmalta, liberaaleilta tai konservatiiveilta, niiden torjunta on periaatteessa yhtä tärkeää.

Myös YLE:n olisi syytä pohtia rooliaan. Oliko uutisointi journalistisesti arvioiden mahdollisimman riippumatonta YYA:n ja Venäjän ajalta. Oliko uutisointi Sipilän hallituksen aikana mahdollisimman riippumatonta. Oliko uutisointi Marinin hallituksen aikana koronarajoitusten ja perusoikeuksien osalta mahdollisimman riippumatonta. Onko uutisointi Orpon hallituksesta ollut sisältöjakauman osalta suhteessa samantyyppistä kuin Marinin ja onko jomman kumman hallituksen sisäpolitiikkaa haastettu enemmän kuin toisen ja jos näin, miksi.

Se olisi myös valmistautumista seuraavaan suurempaan kriisiin. Jollainen tulee tietyllä aikavälillä joka tapauksessa. YLE:n vahvuus ja kyky reagoida oikein tulevissa kriiseissä on monista syistä oleellista.

Toisekseen en tiedä onko tämä nykyinen "peukku-systeemi" hyvä asia. Se ruokkii tykkäysten toivossa sellaista hyvin pintapuolista ja helposti piikittelevää kommentointia, joka on kieltämättä hyvin addiktoivaa, mutta samalla nostaa tunteita ja kärjistää kun ihmiset peukkuinensa valitsevat puoliaan. Se saattaa myös estää joitain esittämästä ajatuksiaan kun pelkäävät ettei niistä tykätäkään. Toisaalta, se varmasti lisää interaktiota keskustelupalstoilla, joten ymmärrän hyvin miksi keskustelupalstat ovat siirtyneet siihen.

Sanoisin, että peukutuksen taustalla on yhtenä merkittävänä tekijänä palstan omistajien kaupallinen intressi. Eniten klikkauksia saaneet viestit ohjaavat myös satunnaisen kävijän viipymään mahdollisesti pitempään. Kuten kirjoitat, peukutus saattaa olla osalle palstalaisia ongelma koska he voivat pelätä, että kukaan ei tykkää viestistä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

Tuossa kun oli perattu jutun henkilön elämää ja työjuttuja niin miksei kuitenkaan mainita, että sama henkilö on ollut Vasemmistoliiton ehdokaslistoilla. Aika usein näitä vasemman laidan poliittisia kytköksiä tuntuu jäävän mainitsematta Ylen ja HS:n kohdalla, vahingossa tai tahallaan.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Tuossa kun oli perattu jutun henkilön elämää ja työjuttuja niin miksei kuitenkaan mainita, että sama henkilö on ollut Vasemmistoliiton ehdokaslistoilla.

Jep, luultavasti tärkein yksittäinen selittäjä työllistymisongelmille. Yksikään työnantaja ei halua palkata potentiaalista rettelöitsijää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuossa kun oli perattu jutun henkilön elämää ja työjuttuja niin miksei kuitenkaan mainita, että sama henkilö on ollut Vasemmistoliiton ehdokaslistoilla. Aika usein näitä vasemman laidan poliittisia kytköksiä tuntuu jäävän mainitsematta Ylen ja HS:n kohdalla, vahingossa tai tahallaan.

Entisenä työnantajana kielteisen päätöksen tekisin seuraavista syistä:

1. Hänellä on yleissivistävä yliopistotutkinto, joka ei suoraan johda ammattiin. Suomeksi: ei ole pätevyyttä mihinkään.

2. Vuonna 2015 hän lopetti työt. Työelämästä tuli parin vuoden katkos elämänkriisin vuoksi. Hänellä ei silloin ollut voimavaroja hakea töitä.

3. Sen jälkeen - ainakin jutun mukaan - Helsingissä asuva Simonen on tehnyt yksittäisiä päiviä vaalitoimitsijana kaikissa vaaleissa. Noin puolitoista vuotta sitten hän oli vuorotteluvapaan sijaisena neljä kuukautta Tilastokeskuksessa. Siis 9 vuotta vain neljän kuukauden sijaistamisella + vaalitoimitsija kaikissa vaaleissa.

Johtopäätös. Menettänyt otettaan työmarkkinoihin, ei varsinaista osaamista tai ammattia. Riski isommista poissaoloista. Riski työkyvyttömyyseläkkeestä, joka maksaa myös työnantajalle.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintokin voi olla varsin hyvin työllistävä, mutta riippuu paljon mitä sekin on syönyt. Tarkistin, että Simonen on tehnyt gradunsa talonvaltaajista ja heidän motiiveistaan, ja tiivistelmän perusteella näyttää lähinnä talonvaltausta myötäilevältä puolustuspuheelta. Aika nihkeästi tuosta on revittävissä mitään työelämälle hyödyllistä.

Tai kohta alkaa talonvaltausbuumi ja Simonen on ihan Aaltolana jokaisessa TV-lähetyksessä ja kirja myy kuin häkä. Sitä odotellessa, heh.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täällä Jatkoajassa vihervasemmistolaisuus on jotenkin kartettava asia.

Miksi?

Tai antaa olla! Luulen tietäväni.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Täällä Jatkoajassa vihervasemmistolaisuus on jotenkin kartettava asia.

Miksi?

Tai antaa olla! Luulen tietäväni.

Ei ole kartettava. Ihan fiksuja vihervassareita Jatkoajassa. Ja sanon tämän tosissaan.

Sen sijaan konservatiivisempi väki täällä ja yhteiskunnassa väki toivoo, että YLE olisi nykyistä riippumattomampi eikä alistuisi oikeiston, keskustan tai vasemmiston painotukseen tai tekisi uutisia, joiden olettaa kelpaan Krista Kiurullekin. Kaikista löytyy esimerkkejä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täällä Jatkoajassa vihervasemmistolaisuus on jotenkin kartettava asia.

Miksi?

Tai antaa olla! Luulen tietäväni.
Sinähän tässä ketjussa muutama päivä sitten vastustit hallinnon julkisuusperiaatetta, minkä lasken konservatiiviseksi ja oikeusvaltiota vaarantavaksi toiminnaksi. Eli ei ihme miksi sinusta tuntuu ulkopuoliselta.

Tällä palstalla on erittäin fiksuja vihervasemmistolaisia, vaikka vähemmistössä ovatkin, mikä varmaan tosiaan selittyy, että kyse on jääkiekkopalstasta. Sitten on myös typeriä oikeistolaisia ja vasemmistolaisia, koska joskus penaalista löytyy tylsiäkin kyniä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Hyvä kolumni. Olen samaa mieltä Helinin kanssa:

"Jos ihmiset vetäytyvät julkisesta keskustelusta, se johtaa samanmielisten kuplien vahvistumiseen. Se syventää jakautumista ja heikentää demokraattista keskustelua. Tutkijat muistuttavatkin, että mikäli mediakriittisessä keskustelussa huomio kiinnittyy vain uhkien, kuten yleisestä mielipiteestä poikkeavien näkemysten torjumiseen, hintana on osallistavan ja moniäänisen keskustelukulttuurin hiipuminen."

Suomessa ja myös YLE:n osalta Jatkoajan ja muun somen keskusteluissa on juuri näin käynyt.

Keltaiset vaativa jatkuvasti näyttöjä näytön päälle YLE:n uusitoinnin riippuvaisuudesta poliittisiin voimiin. Riippumaton selvitys tuo kerta toisensa jälkeen yksityiskohtaiset näytöt pöytään. Eivätkä ne ole mitä tahansa näyttöjä vaan mm. oikeustieteilijä ja emeritiusprofessori Olli Mäenpäältä tilatun YLE:n riippumattomuutta koskevan selvityksen tuloksia. YLE:n palomuuri vuotaa ja poliitikot pääsevät vaikuttamaan sisältöön. Tästä on tullut maan tapa.

Seuraavaksi keltainen joukkue ohittaa vuosi toisensa jälkeen esitetyt faktat ja jatkaa näyttöjen vaatimista. Kolumnien osalta sama tilanne. Vaikka neljän vuoden takaisten kolumnistien nimet ja heidän taustansa julkaistaan vähintään kerran vuodessa uudelleen ja uudelleen, keltainen joukkue ohittaa faktat ja perää vuosi toisensa jälkeen aina uudelleen näyttöä.

Sanoisin näin, että tämä ei enää ole keskustelua. Ja kun ei ole halua aitoon keskusteluun vaan pelkästään oman näkemyksen esittämiseen, osallistuva ja demokraattinen sekä moniääninen keskustelu hiipuu.
Pahimmillaanhaan se johtaa tämän keskustelun kaltaiseen tilanteeseen.




Ebrahimi ei selkeästi ole tullut keskustelemaan, vaan "opettamaan". Jos yhtään Valtaojaa tietää niin hän ei todellakaan mikään oikeistokonservatiivi ole, mutta kun vaaditaan ns sitä puhdasoppisuutta.

Ebrahimihan on Ylen toimittaja. Pidän haastavana, jos silloin keskustelutaidot ovat tuolla tasolla. Varmasti osaa keskustella samaa mieltä olevien kanssa toki, mikä onkin tyypillistä nykypäivänä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Itsekin nuorempana tykkäsin samanmielisten kanssa keskustella siitä miten perseestä kaikki on. En näe että arvoni olisivat muuttuneet, mutta keskustelut eri mieltä olevien kanssa ovat paljon myös vähentäneet sellaista uleistä ahdistusta "maailman pahuudesta". Ehkä se poteroihin kaivautuminen onkin osasyy pahoinvoinnin lisääntymiseen. Kaikki haluavat olla jonkinlaisia uhreja.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jep, luultavasti tärkein yksittäinen selittäjä työllistymisongelmille. Yksikään työnantaja ei halua palkata potentiaalista rettelöitsijää.
Mitä kauemmin on työttömänä niin sitä vaikeampaa töihin pääseminen on ja sitä vaikeampaa on tottua työelämään, jos johonkin pääsee töihin.

Enempää henkilöstä tietämättä niin ei anna hyvää kuvaa, jos irtisanoudutaan, kun elämässä on vähän vaikeaa ja usein vielä toivotaan, että jossain kohtaa tipahtaa jotakin kivaa ja mielekästä

Neljän kuukauden työsuhteesta todetaan ”Se oli mielekästä, vaikka työ oli niin vaikeaa aluksi.”

Aika moni työ ei ole tekijänsä mielestä mielekästä, mutta sitä tehdään oman elannon takia. Moni työ on myös vaikeaa (etenkin alussa), vaikka joku kuvittelee, että kaikilla muilla on helppoa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Mitä kauemmin on työttömänä niin sitä vaikeampaa töihin pääseminen on ja sitä vaikeampaa on tottua työelämään, jos johonkin pääsee töihin.

Enempää henkilöstä tietämättä niin ei anna hyvää kuvaa, jos irtisanoudutaan, kun on vähän vaikeaa ja usein vielä toivotaan, että jossain kohtaa tipahtaa jotakin kivaa ja mielekästä

Neljän kuukauden työsuhteesta todetaan ”Se oli mielekästä, vaikka työ oli niin vaikeaa aluksi.”
Rohkenen myös uskoa, että töitä voisi löytyä jos hakisi myös alemman koulutuksen töitä. Toki Helsingissä tilanne on haastava, jos siellä asuu.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä kauemmin on työttömänä niin sitä vaikeampaa töihin pääseminen on ja sitä vaikeampaa on tottua työelämään, jos johonkin pääsee töihin.

Enempää henkilöstä tietämättä niin ei anna hyvää kuvaa, jos irtisanoudutaan, kun elämässä on vähän vaikeaa ja usein vielä toivotaan, että jossain kohtaa tipahtaa jotakin kivaa ja mielekästä

Neljän kuukauden työsuhteesta todetaan ”Se oli mielekästä, vaikka työ oli niin vaikeaa aluksi.”

Aika moni työ ei ole tekijänsä mielestä mielekästä, mutta sitä tehdään oman elannon takia. Moni työ on myös vaikeaa (etenkin alussa), vaikka joku kuvittelee, että kaikilla muilla on helppoa.

Ööh, tuota, en ymmärrä ollenkaan että millä tavalla mainitsemasi asiat viittaisivat siihen, etteikö kyseessä olisi täysin normaalikykyinen työntekijä. Mielestäni kommentti 4kk työstä on vain sympaattisen rehellinen, eikä millään tavalla viittaa siihen, etteikö henkilö olisi arvostanut työtä. Enemmänkin päinvastoin. Tuossahan viittaa jo kehittymiseen.

Muutoinkin @Cobol jos kyseistä henkilöä ei sinun mukaasi kannattaisi palkata, ja näin annat ymmärtää, että työnantajana kykenet arvioimaan noinkin suppeiden faktojen valossa henkilön kyvykkyyttä. Niin osaatko antaa selitystä, minkä johdosta työelämässä sitten on niin paljon kaiken maailman hiihtäjää?

Taisiis tarkoitan, että jos koette oikeaksi arvostella kyseisestä henkilöä jutussa mainittujen faktojen valossa työntekijänä, niin siitä aukeaa melkoinen pandoran lipas arvostella ylipäätään ihmisiä työsuorituksensa valossa. Tässä on mielestäni oudot kaksoistandardit. Itselläni on tullut lukuisia huonoja johtajia ja muita työntekijöitä vastaan, mutta ei tulisi mieleenkään sanoa näille henkilöille suoraan, että sun pitäisi muuten lopettaa työt ja irtisanoutua, koska et vaan osaa. Sen sijaan jos joku on aiemmin irtisanoutunut henkilökohtaisen syiden takia (tässähän voi olla taustalla vaikka mitä), niin sitten onkin oikein sanoa, että työttömyys on muuten oma vika. En vain ymmärrä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ööh, tuota, en ymmärrä ollenkaan että millä tavalla mainitsemasi asiat viittaisivat siihen, etteikö kyseessä olisi täysin normaalikykyinen työntekijä. Mielestäni kommentti 4kk työstä on vain sympaattisen rehellinen, eikä millään tavalla viittaa siihen, etteikö henkilö olisi arvostanut työtä. Enemmänkin päinvastoin. Tuossahan viittaa jo kehittymiseen.

Muutoinkin @Cobol jos kyseistä henkilöä ei sinun mukaasi kannattaisi palkata, ja näin annat ymmärtää, että työnantajana kykenet arvioimaan noinkin suppeiden faktojen valossa henkilön kyvykkyyttä. Niin osaatko antaa selitystä, minkä johdosta työelämässä sitten on niin paljon kaiken maailman hiihtäjää?

Taisiis tarkoitan, että jos koette oikeaksi arvostella kyseisestä henkilöä jutussa mainittujen faktojen valossa työntekijänä, niin siitä aukeaa melkoinen pandoran lipas arvostella ylipäätään ihmisiä työsuorituksensa valossa. Tässä on mielestäni oudot kaksoistandardit. Itselläni on tullut lukuisia huonoja johtajia ja muita työntekijöitä vastaan, mutta ei tulisi mieleenkään sanoa näille henkilöille suoraan, että sun pitäisi muuten lopettaa työt ja irtisanoutua, koska et vaan osaa. Sen sijaan jos joku on aiemmin irtisanoutunut henkilökohtaisen syiden takia (tässähän voi olla taustalla vaikka mitä), niin sitten onkin oikein sanoa, että työttömyys on muuten oma vika. En vain ymmärrä.
Niin, lopultahan ongelma on rakenteellinen mikäli isoissa määrin korkeakoulutettuja on työttömänä. Joko koulutetaan liikaa tai väärille aloille - tähän voi vaikuttaa koulutuspaikkamäärillä aloittain. Jotenkin myös olisi hyvä kannustaa tehdä sitä ns alemman palkkaluokan työtä oman alan duunia hakiessa, mikäli tilanne pitkittyy.

Nyt kyllä keskustelu menee jo ohi aiheen. Tai kai tämä Ylen kolumniin liittyy.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ööh, tuota, en ymmärrä ollenkaan että millä tavalla mainitsemasi asiat viittaisivat siihen, etteikö kyseessä olisi täysin normaalikykyinen työntekijä. Mielestäni kommentti 4kk työstä on vain sympaattisen rehellinen, eikä millään tavalla viittaa siihen, etteikö henkilö olisi arvostanut työtä. Enemmänkin päinvastoin. Tuossahan viittaa jo kehittymiseen.

Muutoinkin @Cobol jos kyseistä henkilöä ei sinun mukaasi kannattaisi palkata, ja näin annat ymmärtää, että työnantajana kykenet arvioimaan noinkin suppeiden faktojen valossa henkilön kyvykkyyttä. Niin osaatko antaa selitystä, minkä johdosta työelämässä sitten on niin paljon kaiken maailman hiihtäjää?

Taisiis tarkoitan, että jos koette oikeaksi arvostella kyseisestä henkilöä jutussa mainittujen faktojen valossa työntekijänä, niin siitä aukeaa melkoinen pandoran lipas arvostella ylipäätään ihmisiä työsuorituksensa valossa. Tässä on mielestäni oudot kaksoistandardit. Itselläni on tullut lukuisia huonoja johtajia ja muita työntekijöitä vastaan, mutta ei tulisi mieleenkään sanoa näille henkilöille suoraan, että sun pitäisi muuten lopettaa työt ja irtisanoutua, koska et vaan osaa. Sen sijaan jos joku on aiemmin irtisanoutunut henkilökohtaisen syiden takia (tässähän voi olla taustalla vaikka mitä), niin sitten onkin oikein sanoa, että työttömyys on muuten oma vika. En vain ymmärrä.
En tarkoittanutkaan, ettei olisi arvostanut. Painotin vain sitä mielekkyyttä, josta usein lähdetään liikkeelle. Monesti ihminen voi joutua tekemään ei niin mielekkäitä töitä saadakseen elantonsa, ja joku saa sitä kautta ehkä omasta mielestään mielekkäämpiä töitä ja osa ei saa koskaan mielekästä työtä.

Niin kauan kuin täällä ei hoideta hommia pelkän tekoälyn avulla niin iso osa ihmisista paiskii hommia rahan takia. Sen takia niistä ikävimmistäkään hommista ei niin vain lähdetä, jos ei ole jotakin muuta tilalle, vaikka kuinka ärsyttäisi ja olisi vaikeita elämäntilanteita.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
En tarkoittanutkaan, ettei olisi arvostanut. Painotin vain sitä mielekkyyttä, josta usein lähdetään liikkeelle. Monesti ihminen voi joutua tekemään ei niin mielekkäitä töitä saadakseen elantonsa, ja joku saa sitä kautta ehkä omasta mielestään mielekkäämpiä töitä ja osa ei saa koskaan mielekästä työtä.

Niin kauan kuin täällä ei hoideta hommia pelkän tekoälyn avulla niin iso osa ihmisista paiskii rahan takia. Sen takia niistä ikävimmistäkään hommista ei niin vain lähdetä, jos ei ole jotakin muuta tilalle, vaikka kuinka ärsyttäisi ja olisi vaikeita elämäntilanteita.
Niin. Toki tilanne eri jos on oikeasti ylitsepääsemättömiä asioita siellä töissä, työpaikkakiusaamista jota ei saada loppumaan tai jotain. Tai jos muuten vaan elämäntilanne oikeasti pakottaa tähän (itse en toki tiedä millä silloin eläisin).

Jos työ ei ole mielekästä niin se totta kai voi olla hyvä syy etsiä uutta työpaikkaa samalla kun jatkaa siinä vanhassa duunissa.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
iso osa ihmisista paiskii hommia rahan takia. Sen takia niistä ikävimmistäkään hommista ei niin vain lähdetä, jos ei ole jotakin muuta tilalle, vaikka kuinka ärsyttäisi ja olisi vaikeita elämäntilanteita.

Itse ajattelen, että irtisanoutumisen osalta tulisi kyllä tietää ne yksilölliset syyt, jotka ovat siihen johtaneet, jotta asiaan voisi ottaa kantaa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse ajattelen, että irtisanoutumisen osalta tulisi kyllä tietää ne yksilölliset syyt, jotka ovat siihen johtaneet, jotta asiaan voisi ottaa kantaa.
Toki, mutta joka tapauksessa yksilö joutuu ne riskit kantamaan ja siksi on ihan hyvä, että tällaisia juttuja tehdään ja me voimme pohtia näitäkin asioita todellisuudessa sen enempää yksittäisen henkilön asioista tietämättä.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
YLEenhän tämä ei suoraan liity vaan paremminkin koulutukseen ja asenteeseen.

Miksi (korkea)koulutamme ihmisiä niin paljon aloille, joilla työllistymismahdollisuudet ovat rajallisia? Kuten @Cobol aiemmin kertoi, tuollainen korkeakoulutettu henkilö ei pätevöidy mihinkään erityiseen ammattin tai edes tehtävään.

Toinen erilainen esimerkki on lääkärikoulutus. Meillä on lääkäripula, halukkaita ja varmaan kyvykkäitäkin on, mutta - da-daa, lääkäriliitto vastustaa koulutusmäärien lisäämistä.

Minulle on syntynyt ajatus, että KORKEAkoulutuksesta on tullut itseisarvo, yhteiskuntaa mittaava arvo, joka ei todellisuudessa palvele yhteiskuntaa. Tarvitsemme enemmän tekijöitä, putkareita, sähkäreitä, timpureita, hoitajia, koodareita mitä tahansa - jokapaikan höyliä, jotka oikeasti tuottavat palveluja veronmaksajille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös