Ehkäpä sinun kannattaisi tutustua oikeasti aiheeseen enemmän ennenkuin alat jankkaamaan?
Tässä tiivistyy argumentointisi taso. Olen vastannut suurimpaan osaan vasta-argumenteistasi yksitellen (tästä eteenpäin en enää jaksa), ja kun esitän sinulle suoran kysymyksen ja
pyydän lähdeviitettä, sinä et vastaa siihen vaan leimaat minut vähä-älyiseksi ja epäpäteväksi keskustelijaksi.
Noh olen jo kommentoinut tuota Jungnerin suosiota. Mitenkään aukottomasti sitä ei todellakaan ole todistettu.
Aika paljon aukottomampia todisteita siitä on kuin epäsuosiosta, tässäkin ketjussa esitettynä. Ja kuultu muutamalta yleläiseltä itseltään. Ei, minulla ei ole mitään sitovia tai edes kovin läheisiä suhteita heihin. Halutessasi voit leimata minut tässäkin puolueelliseksi, itse lähinnä katson, että yleläisiltä itseltään kuullut näkemykset antavat enemmän selkänojaa kuin sinun mutuilut, joille et pysty mitään lähdeviitteitä esittämään.
Käsittääkseni pallo on ollut Lintilän työryhmän hallussa ja kun sen esitys tuli ja sille ei tukea löytynyt niin esitystä ei viety eteenpäin, jälkikäteen kaikki ovat enemmän tai vähemmän joutuneet myöntämään että se oli oikea päätös eikä mediamaksua tunnu tukevan kukaan.
Lintilän työryhmä teki taustatyönsä, jätti esityksensä ja sillä sipuli. Kaiken järjen mukaan silloin myös seistään sen taustatyön ja esityksen takana. Muunlainen toiminta olisi täysin aivotonta politikointia. Näin ollen pallo ei todellakaan ollut Lintilän työryhmällä enää, vaan esitystä arvioineella eduskunnalla. (Etkä muuten vastannut siihen, että oliko STM:n keskeneräisen esityksen sivuuttaminen mielestäsi järkevää. Miksiköhän et?)
Mediamaksuesityksestä luopuminen
saattoi olla oikea päätös. On kuitenkin myös mahdollista, että seuraava hallitus ja eduskunta päätyvät sittenkin kannattamaan mediamaksua, koska tällä hetkellä millekään rahoitusmallille ei näy kovin laajaa tukea, ja ulkopuolisista tahoista mm. Veronmaksajien keskusliitto antaisi tukensa mediamaksulle.
Näin ollen skenaario on tämä. 1) Mediamaksuesitys annetaan huhtikuussa 2009. 2) Vuoden aikana maksujärjestelmästä ja YLEn roolista käydään löperöä poliittista keskustelua (btw, olisiko ollut perusteltua odottaa viestintäministeriltä jonkinlaisia avauksia?). 3) Viestintäministeri ilmoittaa maaliskuussa 2010 vetävänsä mediamaksuesityksen pois ja jättävänsä ratkaisut seuraavalla vaalikaudelle. Eduskunnassa ei olla lähelläkään konsensusta minkään mallin tueksi, joten on päivänselvää, että asia ei etene juuri mihinkään ennen vuoden päästä pidettäviä vaaleja. TULEVAISUUS. 4) Uusi eduskunta ja hallitus valitaan keväällä 2011. Hallituksen puoluekoostumus voi muuttua, eduskunnan kokoonpanoonkin tulee vaihtuvuutta. On aika aloittaa taas oikeasti rakentava keskustelu YLEn rahoituksesta, nyt hieman uusin näkemyksin. 5) YLEn rahoituksesta päättäminen vie aikansa, siihen tarvitaan ehkä uusi työryhmäselvitys. 6) YLEn rahoitukseen saadaan toivottavasti ratkaisu loppuvuodesta 2011 tai vuonna 2012. Ratkaisu saattaa olla samankaltainen kuin Lintilän työryhmä esitti jo kolme vuotta aiemmin.
Kohdat 1-3 menivät noin, eikö niin? Kohtien 4-5 tulevat menemään noin, eikö niin? Kohta 6 saattaa toteutuminen on täysin mahdollista, eikö niin? Jos näin tapahtuu, niin viimeistään silloin Lindénin voidaan katsoa onnistuneen surkeasti ja roikottaneen YLEä syyttä löysässä hirressä epätietoisena tulevaisuudennäkymistään.
Tämänkin vuoksi jatkuva sinun jatkuva peräänkuuluuttaminen keskustelulle on huvittavaa, kun juuri Lindénin täydellisen vetäytymisen vuoksi asia ei tule etenemään mihinkään seuraavan vuoden aikana. Olisi edes jättänyt jonkin takaportin. Mutta ei, vaalit ovat liian lähellä, ei voi riskeerata omia ääniä.
No, enpä usko että sinulta enää mitään kovin uutta on tulossa, vain vanhojen samojen asioiden kääntelyä ympäri. Onneksi nyt pääsiäisenä on muutakin tekemistä ja tulee jätettyä palstakeskustelut lähinnä rauhaan, sillä ehkä hetken rauhoituttuaan tajuaa, ettei tähän vääntöön enää kannata aikaa tuhlata.