Aamun YLE:n uutiset. Uutistoimittaja kertoo, kuinka nelipäiväinen työviikko on todellisuutta jo monessa maassa. Sitten jatketaan Saksaan, jossa kirjeenvaihtaja tekee haastatteluja entisen Itä-Saksan puolelta. Jutuissa kerrotaan, kuinka kokeilut ovat onnistuneet ja kuinka nelipäiväiväisellä viikolla toivotaan vastausta Saksaa vaivaan työvoimapulaan.
Jutun sivulauseita kun kuuntelee ja pikkasen liittää niitä kontekstiin, niin koko juttu kuulostaa erilaiselta. Kysymyksessä on nelipäiväisen viikon tarjoaminen ”etuna”, ammattitaitoisesta työvoimasta kilpailtaessa, erityisesti Saksan itäisissä osavaltioissa, joissa ei ole veto-, eikä edes pitovoimaa.
Nelipäiväisen viikon yleistäminen vastaukseksi työvoimapulaan on aivan absurdi, aivan samaa tarinaa kuin demarit Mäkysen johdolla viime keväänä esitteli. Jopa Hjallis ampui Mäkysen tarinat alas ihmettelemällä, että mistä saadaan julkisen sektorin työntekijämitoitukset täytettyä, kun siellä on nyt viidelläkin päivällä krooninen työvoimapula? Mäkynen vastasi, ettei nelipäivästä viikkoa voi toteuttaa ainakaan heti kaikkialla. Hjallis veti vastapalloon ja kysyi, että kuka sitten enää olisi julkisella puolella töissä?
YLE tuntuu välillä pönkittävän vasemmiston kuplaa ihan hörhötason jutuilla. Lapsetkin tietää (ainakin ennen) hölmöläisten peiton jatkamisen toisesta päästä leikkaamalla ja toiseen lisäämällä.