Yleisradio Oy – YLE

  • 664 073
  • 5 203

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Ylen audiotuotanto on aivan omaa luokkaansa.

Omaan vakiokuunteluuni kuuluu ainakin seuraavat:

Politiikkaradio
Ykkösaamu
Maailmanpolitiikan arkipäivää
Tiedeykkönen
Uutispodcast
Roman Schatzin Maamme- kirja
Poppikoulu
Tiedetrippi
Ruben Stiller
Kalle Haatanen
Luontoilta
Luonto-Suomi
Pyöreä Pöytä
Brysselin kone
Virtasen Taloushistoria

Nuo tuli lonkalta mieleen. Bonuksena voi aina fiilistellä Perttu Häkkisen vanhoja helmiä.

Kaikki kaupalliset kanavat ovat mielestäni tasoltaan vitsejä Yleen nähden.

Itse voisin jättää Yleltä pois kv tv-tuotannot jos säästää pitäisi.

Joka tapauksessa pidän nykyistä 168e vuosihintaa edullisena saamaani vaatineeseen nähden.
 

Byvajet

Jäsen
Kun Ylestä ilmeisesti tullaan leikkaamaan, ehdottakaapa, mistä luovutaan.

Toivon, että Ylessä tehdään periaatepäätös kaiken urheilun lopettamisesta. En halua ruutuihin edes arvokisoja. Urheilu itsessään on liiketoimintaa, ja sitä pystytään tarjoamaan kansan nähtäväksi myös kaupallisin perustein. Ostakoot urheilua ihmiset, joilla on siihen halua ja rahaa, mutta en näe, että yleisradioyhtiön varsinaista toimialaa olisi sekaantua äärimmäisen korruptoituneeseen urheilubisnekseen.

Toinen leikkauskohde on kokemuksellinen höpösisältö, jota Ylen nettipalvelu nykyään tulvii. Saattaa olla, että jonkun aika kuluu kuunnellessa muiden panojuttuja, mutta niiden sivistyksellinen arvo on pieni. Ne voi tunkea Youtubeen tai vastaaville kanaville.

Höpösisällön poistamisella säästetty raha tulee käyttää kovaan toimitustyöhön, taustojen kaiveluun ja toimittajien itsensä sivistämiseen. Nyt Ylen vakavammastakin sisällöstä liian suuri osa on sellaista, että toimittaja kutsuu studioon kolme maahanmuuttajaa, heittää keskustelun väliin muutaman tulkinnanvaraisen tilastotiedon ja sen jälkeen antaa osallistujien fabuloida näkemyksiään ikään kuin totuutena. Kokemusasiantuntijuudesta täytyy päästä faktoihin ja kokonaiskuvaan.

Toistuvat lähetykset on lopetettava, myös merisää. Ei kenenkään tarvitse kuulla radiosta jatkuvasti samoja asioita. Meillä on tämä internetti hei!

En tiedä aluetoimitusten tarpeellisuudesta. Paljonko niihin kuluu rahaa? Voisiko niitä supistaa?

Television puolta täytyy pienentää ja radion kasvattaa. Ylen vahvuus on radiossa. Tärkeintä on kuitenkin poistaa urheilu. Sen määrä on nykyään kohtuuttoman suuri. Urheilu on viihdettä ja jos kuluja on karsittava, niin ensin viihteestä ja vasta sitten muusta sisällöstä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ylen audiotuotanto on aivan omaa luokkaansa.

Omaan vakiokuunteluuni kuuluu ainakin seuraavat:

Politiikkaradio
Ykkösaamu
Maailmanpolitiikan arkipäivää
Tiedeykkönen
Uutispodcast
Roman Schatzin Maamme- kirja
Poppikoulu
Tiedetrippi
Ruben Stiller
Kalle Haatanen
Luontoilta
Luonto-Suomi
Pyöreä Pöytä
Brysselin kone
Virtasen Taloushistoria

Nuo tuli lonkalta mieleen. Bonuksena voi aina fiilistellä Perttu Häkkisen vanhoja helmiä.

Kaikki kaupalliset kanavat ovat mielestäni tasoltaan vitsejä Yleen nähden.

Itse voisin jättää Yleltä pois kv tv-tuotannot jos säästää pitäisi.

Joka tapauksessa pidän nykyistä 168e vuosihintaa edullisena saamaani vaatineeseen nähden.

Täsmälleen samaa mieltä. Kaikkia noita ohjelmia tullut kuunneltua, ja tulee kuunneltua about kaikki jaksot.

Lisäksi ollut muitakin hyviä ohjelmia joita osin jo lopetettukin. Mm. Seppo Konttisen ja Heikki Peltosen viimeisimmät ohjelmat oli mainioita ja aivan loistavaa kun toimittaja osaa tehdä ohjelmaa jännittämättä ja laadukkaasti.

Myös loistavia teemailtoja löytyy sekä historia sarjoja.

Olen yrittänyt välillä mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja kuunnella ohjelmia joiden kohderyhmä saattaa olla joku muu kuin mihin itse varsinaisesti kuulun.
 
Viimeksi muokattu:

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Toisaalta minusta on hienoa, että meillä on Yle Areenan kaltainen varsin loistavasti kuratoitu streamauspalvelu käytössä ihan kenelle vain. Elokuvatarjonnaltaan päihittää helposti valtaosan kaupallisista yhtiöistä. Sarjojen kanssa ei ehkä kannattaisi edes kilpailla Netflixejä ja HBO:ta vastaan, mutta (vähän hinnasta riippuen) pidän hyvänä, että laadukkaita sarjojakin on meillä myös pienituloisten katsottavaksi. Mutta jos nyt jostain täytyy leikata, niin näistä varmaan sitten ensimmäisenä.
Jos Yleltä alettaisiin leikata draamasarjoista, niin kyllä jäisi heikoksi tarjonta ihan koskien myös meitä, joilla on varaa maksaa HBOt ja Netflixit. Ainakin omana makuuni noista löytyvät hyvät draamasarjat on melko nopeasti koluttu. Netflixin tarjonnasta ihan valtaosa on suoranaista roskaa.

Parhaat sarjat ovat usein pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden yhteistuotantoa. Hartaasti toivon, ettei tästä lähdettäisi leikkaamaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mistä minä olisin valmis luopumaan:

1) Urheilun osuus on 48 miljoonaa euroa. YLE voisi keskittyä sellaisiin urheilulähetyksiin mitä kaupalliset kanavat eivät lähettäisi eli esimerkiksi vammaisurheilua ja pienten lajien kisoja. YLE:n ei kannata lähettää NHL-otteluita tai kalliita jalkapallon arvoturnauksia. Urheiluruutua voisi kehittää ja näyttää kattavasti päivän urheilutapahtumien huippuhetket.

Lain mukaan seuraavat urheilutapahtumat on lähetettävä ilmaiskanavilta:

1) Kansainvälisen olympiakomitean järjestämät kesä- ja talviolympialaiset
2) Kansainvälisen jalkapalloliiton järjestämien miesten jalkapallon maailmanmestaruusloppukilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut;
3) Euroopan jalkapalloliiton järjestämien miesten jalkapallon Euroopan mestaruusloppukilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut;
4) Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut;
5) Kansainvälisen hiihtoliiton järjestämät pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut;
6) Kansainvälisen yleisurheiluliiton järjestämät yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut ja
7) Euroopan yleisurheiluliiton järjestämät yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut.

Edellä mainitut tapahtumat kykenevät hoitamaan kaupalliset yhtiöt. Tarvittaessa YLE voi joitakin yksittäisiä edellä mainittujen tapahtumien lähetyksiä näyttää, jos kaupallinen yhtiö jolla kyseiset oikeudet ovat, niin haluavat ja yhdessä sopivat.

Voisin supistaa YLE:n urheilun rahoitusta 15 miljoonaan euroon.

2) Kulttuurin ja viihteen osuus on 81,4 miljoonaa euroa.

Kulttuurista ei välttämättä tarvitse paljoakaan leikata mutta viihteestä voisi. En ymmärrä, miksi on veronmaksajien tehtävä kustantaa kaikille esimerkiksi Sohvaperunat, AU-Pair ohjelmat, noin viikon studio, Latela, tubettavat konemiehet, Vikin ja Köpin matkailut yms.

Leikkaisin Kulttuurin ja Viihteen osuutta 50 miljoonaan euroon.

3)
Draaman osuus on 51,1 miljoonaa euroa.

Yle voisi jättää tekemättä omat draamasarjansa kokonaan. Se ei nähdäkseni kuulu veronmaksajien maksettavaksi. Ulkomaisia sarjoja näyttävät kaupalliset yhtiöt jatkuvasti.

Sen sijaan YLE voi hyvinkin näyttää kotimaisia klassikoita kuten Täällä pohjantähden alla tai Tuntematon sotilas.

Leikkaisin Draaman osuutta 20 miljoonaan euroon.

4)
Valtakunnalliset ja alueelliset uutiset ja ajankohtaiset osuus on 131,2 miljoonaa euroa.

Tämä on mielestäni YLE:n tärkein tehtävä. Onko täältä sitten mitään leikattavaa? Ei tällä kertaa.

5) Asian osuus on 60 miljoonaa euroa.

Asia pitänee sisällään dokumentteja ja erilaisia podcasteja ja ajankohtaisia ohjelmia.

Pääosin tuo näyttää pitävän sisällään järkeviä asiaohjelmia mutta oli siellä vähän hömppääkin kuten jotain seksiohjelmia.

Leikkaisin asian osuutta 50 miljoonaan euroon.


6)
Lapset ja Nuoret osuus on 33,1 miljoonaa euroa.

Lasten ja nuorten ruutuaika on jo nyt hälyttävän korkea. Kaikilla on omat älypuhelimet taskussa ja rajaton pääsy kaikkeen mahdolliseen viihteeseen. Ehkä kuitenkin pikku kakkonen ja abitreenit pitävät edelleen paikkansa sekä muutamat muut vastaavat ohjelmat.

Tästä leikkaisin kuitenkin niin, että Lasten ja nuorten osuus jäisi 20 miljoonaan euroon.

YHTEENSÄ leikattavaa siis äkkiseltään keksin noin 118,6 miljoonaa euroa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itselleni tämä Yle on vähän kuin valtio pienoiskoossa: paljon hyvää, mutta paljon myös sellaista, mitä ei pitäisi verovaroin kustantaa.

Kova ydin, eli uutiset, dokumentit ja ajankohtaisohjelmat, ovat minusta perusteltuja järjestää yhteisin varoin. Niissä Yle tekee hyvää työtä ja tarjoaa sellaista lisäarvoa kansalaisille, jota ei markkinoilta ole saatavilla.

Sitten on se kaikki muu, joka pitäisi lainsäädännöllä rajata yksityisille toimijoille. Tähän sisältyy urheilu, elokuvat, kansainväliset tv-sarjat ja radion hömppäohjelmat. Mitään järkevää perustetta ei ole näiden esittämiselle, ellei sosiaalidemokraattista ideologiaa sellaiseksi lasketa.

Minusta Ylen pitää jatkossakin olla näkyvä yhteiskunnallinen toimija ja vaikuttaja, mutta sen tehtäviin ei kuulu ottaa kantaa siihen, mikä on ihmisten mielestä hyvää viihdettä. Ylen "kuukausimaksu" on loppujen lopuksi aika kova, ja ainakin minä keksin monta parempaa rahankäyttökohdetta kuin Au Pairit Alaskassa tai korruptoituneet jalkapallokisat.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minusta Ylen on ehdottomasti osallistuttava talkoisiin - leikattakoon siltä suunnilleen sama osuus kuin yleisesti julkisista menoista. Sen sijaan nämä teurastuslistat täällä ovat kuin vapaan kaupallisen median joulu, vappu ja juhannus yhdessä. Siis juuri sen vapaan kaupallisen median joka täyttää eetterin uskomattoman huonolaatuisella kansainvälisellä tosi-tv -sonnalla. Tälläisen verilöylyn jälkeen sillä olisi todellakin ihanaisen vapaat kädet huonontaa tarjontaansa entisestäänkin, jos inhimillisesti mahdollista siis.

Yle pitää yllä tiettyä kansallisen kulttuurin ja kielen verkostoa, laatutuotannon infrastruktuuria. Jos ihminen on kansallismielinen niin sitä ajattelisi, että tukisi tälläistä kansallista projektia eikä järkyttävää ylikansallista sontaa. Toki on leikattavaa, toki on rationalisoitavaa, mutta nämä täällä esitetyt luvut ovat järjettömiä ja järjettömän vaarallisia tälle maalle.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa voi käydä niin, että kun YLE:n määrärahoja pienennetään, ei leikkausta kohdisteta sisällön vaan maantieteellisen sijainnin mukaan. Pasilassa säilytetään mahdollisimman paljon toimintoja ja Tohlopin TV2, joka on aiemminkin ollut liipaisimella, lopetetaan.
 

Byvajet

Jäsen
Sitten on se kaikki muu, joka pitäisi lainsäädännöllä rajata yksityisille toimijoille. Tähän sisältyy urheilu, elokuvat, kansainväliset tv-sarjat ja radion hömppäohjelmat. Mitään järkevää perustetta ei ole näiden esittämiselle, ellei sosiaalidemokraattista ideologiaa sellaiseksi lasketa.

On siihen yksi argumentti, mutta se on voimakkaasti arvosidonnainen. Argumentti on köyhien viihdyttäminen. Köyhä ei osta urheilun seuraamiseen maksukanavia tai sarjojen seuraamiseen Netflixiä.

Monien mielestä köyhällä ei tarvitsekaan olla huvituksia. Pois voi ottaa niin sokerin, rasvan, viinan kuin ilmaisen TV-tarjonnankin. Köyhän tehtävä on kurjistella ja odottaa kuolemaa. Köyhyyden syystä riippuu, kuinka paljon köyhälle ymmärrystä heruu, mutta yleensä ei paljon.

Kun laajan joukon tavoittavalta Yleltä leikataan, pitäisi loogisuuden nimissä leikata vähintään samassa suhteessa myös kaikelta muulta kulttuurilta ja urheilulta, koska ne tavoittavat usein vain pienen joukon ihmisiä Yleen verrattuna.

Myöskään kulttuurin ja urheilun harrastamista ei tulisi tukea silloin, kun harrastamisen taustalla vaikuttaa kaupallisia toimijoita, jotka hyötyvät julkisesta tuesta.

Uskon, että jossain määrin näin tulee käymäänkin. On kuitenkin huomioitava, että kulttuuri on varsin suuri työllistäjä, joten nähtäväksi jää, mikä on leikkausten kokonaisvaikutus, kun huomioidaan lisääntynyt työttömyys tai vähentyneet tunnit.

Tuolta saa osviittaa, mihin rahaa kulttuurissa kuluu. Sopii kysyä, tarvitsemmeko rahaa museorakennuksiin ja niiden henkilökuntaan, koska voihan ihminen katsoa kuvia netistäkin. Kulttuuriperintöön, museoihin ja arkistoihin kuitenkin menee 121 miljoonaa vuodessa.

Täytyykö meidän työntää esittäviin taiteisiin 169 miljoonaa vuodessa? Kuinka suuri osa kansasta käy Kansallisoopperassa ja Kansallisteatterissa?

Toisaalta sopii pohtia, että jos Suomesta hävitetään tuettu kulttuuri ja tuki puolikaupallisille urheilu- ja liikuntatoiminnoille, niin houkutteleeko se tänne korkean osaamisen maahanmuuttajia tai tukeeko se lasten ja aikuisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Kun tukea siivutetaan vähitellen pois, lopulta toiminnalta katoaa perusta. Sen jälkeen se kuolee tai tuotetaan huonosti. Toivottavasti Yle ymmärtää lopettaa toimintojaan sen sijaan että heikentäisi laatua, koska laaduttomalla Ylellä emme tee mitään.
 
Viimeksi muokattu:

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko tässä YLE.n leikkauslista touhussa mitään järkeä kun ne säästöt mitä tulee tarkoittaa käytännössä YLE veron pienennystä, ei mitään muuta.

TS. jokainen maksaa jonkun euron tai viisi vähemmän kuukaudessa YLE veroa.

Jos nyt jotain leikkauksiin voisi kommentoida niin, en minä ainakaan osaa sanoa suoraan mikä on sellaista mitä ei tarvittaisi. Ehkä joku Radio Sodoman on sellainen ettei ole täysin välttämätön mutta sitten monet ns. Radion Lifestyle ohjelmat josta itse en välitä voi olla tärkeitä jollekin toiselle.

Ehkä urheilu on sellainen mistä voisi leikata. Toisaalta kyllä sekin ärsyttää kun joku kolmonen laittaa tahallaan Suomen paskimman selostajan ilmais lähetyksiin. Eipä mun ärsyyntymisellä ole väliä siinä kohtaa kun mahdollisista leikkauksista päätetään.
 
Viimeksi muokattu:

Byvajet

Jäsen
1) Urheilun osuus on 48 miljoonaa euroa. YLE voisi keskittyä sellaisiin urheilulähetyksiin mitä kaupalliset kanavat eivät lähettäisi eli esimerkiksi vammaisurheilua ja pienten lajien kisoja.

Tunnen myötämielisyyttä tätä ajattelua kohtaan, mutta toisaalta olen mietiskellyt, että ainakin Areenan katsojalukujen perusteella vammaisurheilulla ei liikaa katsojia ole. Sen tuottamisen perusmotiivi on tasa-arvo. Tehdään tekemisen vuoksi, koska tekeminen julistaa tiettyjä arvoja, eikä siksi, että tehdyllä olisi seuraajia.

Mieluummin laittaisin tuon rahan täysin romautettuun mielenterveystyöhön, jos sen voisi sinne jotenkin siirtää. Mieluummin apua ihmisille kuin aatteellista julistusta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkinlainen paradoksi siinä että Ylen rahoitusta ajavat alas äänekkäimmin ne, joilla olisi suurin tarve yhtiön sivistävälle vaikutukselle
 

Murskaaja

Jäsen
Jonkinlainen paradoksi siinä että Ylen rahoitusta ajavat alas äänekkäimmin ne, joilla olisi suurin tarve yhtiön sivistävälle vaikutukselle
Tässä piestään taas tätä vasemmiston luomaa olkiukkoa kuin vierasta sikaa. En kovin montaa puheenvuoroa ole nähnyt, jossa YLEn tiedonvälitys, ajankohtais- tai uutisohjelmat oltaisiin ajamassa alas. Tietenkin jos laskee sivistysohjelmiksi vaikkapa NHL:n, Sohvaperunat tai Sinkut on the beach -tyyppiset sarjat niin sitten argumentti on validi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jonkinlainen paradoksi siinä että Ylen rahoitusta ajavat alas äänekkäimmin ne, joilla olisi suurin tarve yhtiön sivistävälle vaikutukselle
Se taasen ei ole paradoksi, että Ylen leikkauksia vastustavat äänekkäimmin ne, jotka vastustavat kaikkia muitakin leikkauksia.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä piestään taas tätä vasemmiston luomaa olkiukkoa kuin vierasta sikaa. En kovin montaa puheenvuoroa ole nähnyt, jossa YLEn tiedonvälitys, ajankohtais- tai uutisohjelmat oltaisiin ajamassa alas. Tietenkin jos laskee sivistysohjelmiksi vaikkapa NHL:n, Sohvaperunat tai Sinkut on the beach -tyyppiset sarjat niin sitten argumentti on validi.
Sivistyneet ihmiset ymmärtävät ettei "NHL:n, Sohvaperunat tai Sinkut on the beach -tyyppiset sarjat" vie Ylen budjetista 144 miljoonaa...
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Tässä piestään taas tätä vasemmiston luomaa olkiukkoa kuin vierasta sikaa. En kovin montaa puheenvuoroa ole nähnyt, jossa YLEn tiedonvälitys, ajankohtais- tai uutisohjelmat oltaisiin ajamassa alas. Tietenkin jos laskee sivistysohjelmiksi vaikkapa NHL:n, Sohvaperunat tai Sinkut on the beach -tyyppiset sarjat niin sitten argumentti on validi.

Ylen tehtävä on kuitenkin palvella muitakin kuin keski-ikäisiä ukkoja ja akkoja. Nuorempia saadaan kanaville ja Areenaan noilla viihteellisillä sisällöillä. Ehkä ne sitten innostuu katsomaan muutakin.
 

Murskaaja

Jäsen
Sivistyneet ihmiset ymmärtävät ettei "NHL:n, Sohvaperunat tai Sinkut on the beach -tyyppiset sarjat" vie Ylen budjetista 144 miljoonaa...
Kyllä, listaukseni tarkoitus olikin luetella kaikki mahdolliset leikkauskohteet. Ilmeisesti ideologian sokaisemana on mahdotonta puolustaa Yleä järkiargumentein.

Rivien välistä luin kuitenkin, että olisit noista mainitsemistani ohjelmista esimerkiksi valmis leikkaamaan, senkin sysimusta laitaoikeistolainen Tesla-porvari.
 

Kaikkiookoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Yle maksaa noin 100€ per suomalainen per vuosi vauvasta vaariin.
Kuinkahan suuri vastustus Yleä kohtaan tulisi, jos nelihenkinen perhe saisi aina joulukuussa tuon 400€ laskun maksettavakseen.
Tai jos Yle menisi maksukortin taakse ja puolet lopettaisi rahoittamisen ---> laskua tipahtaisi 800€.
Firmoilta Yleveroa on täysin naurettavaa laskuttaa, kun suurin osa firmoista ei tarvitse moista palvelua mihinkään.
Leikkuriin vaan, ensin 200 miljoonaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yle maksaa noin 100€ per suomalainen per vuosi vauvasta vaariin.
Kuinkahan suuri vastustus Yleä kohtaan tulisi, jos nelihenkinen perhe saisi aina joulukuussa tuon 400€ laskun maksettavakseen.
Tai jos Yle menisi maksukortin taakse ja puolet lopettaisi rahoittamisen ---> laskua tipahtaisi 800€.
Firmoilta Yleveroa on täysin naurettavaa laskuttaa, kun suurin osa firmoista ei tarvitse moista palvelua mihinkään.
Leikkuriin vaan, ensin 200 miljoonaa.

Ei tähän miinan kukaan taida mennä. Tai hetkinen.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä se organisaation toimitusjohtajan palkka kertoo, että leikattavaa on pakko olla. Pensan hinta alas, pensan hinta alas
Onhan se vähän erikoista, että koko julkishallinnon parhaiten palkattu henkilö taitaa olla Ylen toimitusjohtaja. Vai saako tällaisen huomion tehdä?

Itseasiassa Veikkauksen ja Alkon toimarit näyttävät tienaavan enemmän. Vaikea duuni heilläkin ja kova tulosvastuu. Itse en ihan hahmota, miksi monopoliasemassa olevien valtionyhtiöiden toimarit tienaavat vähintään tuplasti sen mitä virastojen pääjohtajat. Ehkä joku osaa valaista.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kirjoitinkin jo tuonne riippumaton media -ketjuun asiasta, mutta ehkä pitää jatkaa asiasta tässä ketjussa. Minulla ei ole selvää mielipidettä siitä, pitäisikö Ylen budjettia karsia ja jos pitäisi, niin minkä verran ja miten.

Se, että tikun nokkaan on nostettu Au Pairit ja Pillupäiväkirjat -ohjelmat on kuitenkin pölhöpopulismia pahimmillaan. Oikean kritiikin pitäisi kohdistua varmaankin lähinnä Ylen hallinon kuluihin sekä muihin isompiin kokonaisuuksiin (ostetut ohjelmat, urheilun oikeudet jne) eikä mihinkään yksittäisiin ohjelmiin.

Tässä tapauksessa populistit ovat kuitenkin justiinsa niin pölhöjä kuin yleensäkin ovat ja ovat valinneet esimerkit mielikuvasyistä, ilman että olisivat ottaneet ohjelmista mitään selvää. Ei myöskään ole sattumaa, että kritiikin kohteiksi on valittu tytöille ja nuorille naisille suunnattuja ohjelmia eikä esimerkiksi Peltsin toinen luonto -ohjelmaa.

Varsinkin Pillupäiväkirjat vaikuttaa totaalisen väärältä esimerkiltä Ylen tuhlailusta / turhailusta.

- En ole katsonut ohjelmaa, mutta pelkästään aiheen vuoksi se puoltaa paikkansa. Nuorten seksuaalivalistaminen on juuri sellainen aihe, mikä kuuluu kansallisen yleisradioyhtiön tehtäviin.

- Ylen kustannukset sarjasta ovat 2500 euroa + jonkunlainen pieni(?) työpanos yhdeltä Ylen työntekijältä. Tällä hintaa on saatu reilut puolisen tuntia valmista tv-ohjelmaa. Mahtaako juuri mikään Ylen kanavilla nähtävä t-ohjelma olla tätä edullisempi?
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Onhan se vähän erikoista, että koko julkishallinnon parhaiten palkattu henkilö taitaa olla Ylen toimitusjohtaja. Vai saako tällaisen huomion tehdä?

Itseasiassa Veikkauksen ja Alkon toimarit näyttävät tienaavan enemmän. Vaikea duuni heilläkin ja kova tulosvastuu. Itse en ihan hahmota, miksi monopoliasemassa olevien valtionyhtiöiden toimarit tienaavat vähintään tuplasti sen mitä virastojen pääjohtajat. Ehkä joku osaa valaista.

Saahan sitä kauhistella. Onhan pääjohtajien liksat omastalin mielestä julkisella aikalailla älyttömiä. Mutta taas yksi tuollainen täysin nolla nosto asiasta, että kyllä nyt Yleltå leikattavaa löytyy.
 
Mulle YLE:n leikkaukset on ihan fine kunhan tanskankielinen ohjelma pysyy ennallaan/lisääntyy.

Riistametsällä. Aaw.

Onhan täällä kuitenkin laaja usean sadan hengen kohdeyleisö.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös