Ja mitä gracen kommentteihin tulee, niin tekisi mielini kysyä että mistä tämä ehtymätön lähde päteville ja riippumattomilla ammattilaisille tulee ja miksei sieltä oteta osaajia myös kaikille muillekin aloille, ml. eduskuntaan.
Ylen johtoa ei kai valita kansan äänillä? Asiantuntijoiden lähde ei ole näin pienessä maassa ehtymätön, mutta kyllä näitä ihmisiä löytyisi jos heitä tehtävään haluttaisiin. Yle kuuluu niihin yrityksiin, joiden toimintamallia ja toimintatapaa tulisi tarkistaa, koska nykyinen malli ei vastaa 2000-luvun viestintää oikeastaan yhtään, vaikka lakia Yleisradiosta onkin uudistettu.
Ja jos minun pitää maksaa pihtiputaan mummon eläkkeitä omalta osaltani, niin ihan oikein on että pihtiputaan mummo maksaa sitten omalta osiltaan myös minun mobiilipalveluitani (jos sellaisia joskus tulen katsomaan). Tai lopetetaan sitten maksamiset puolin ja toisin.
Voidaan myös ajatella, että mummo maksaa julkisia terveyspalveluja, jotta sinä voit niitä käyttää (jos nyt satut käyttämään). Esimerkiksi mobiilipalvelut ovat nyt ja seuraavan kymmenen vuoden aikana niin marginaalisen ryhmän käytössä, että koko kansan "rankaiseminen" mediamaksulla ei ole mitenkään perusteltua. Tosin maailma nyt ei ole "oikeudenmukainen" muutenkaan.
Suurin osa ansaintapohjaisesta mediasta on karsinut taantuman vuoksi toimiaan, mutta tässä vaiheessa kansalaisten maksamia lupamaksuja korotetaan, jotta saneerauksilta Ylessä vältytään. Ehkä hyvä niin, mutta jos verrataan esimerkiksi BBC:een niin Yle on väestömäärään suhteutettuna kaksi kertaa BBC:n kokoinen. Mielestäni olisi aika tehdä radikaaleja linjauksia sen suhteen mitä Yleltä halutaan eikä ainoastaan muokata pikkuisen nykyistä "möhkälettä" ja toivota silmät kiinni, että homma alkaisi joskus toimia.