Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Lainaus:
  Yllättävän köykäiseksi jäi nyt tämä, kun huomioi kirjoittajan. Vähän joudun tarkentamaan näitä heittoja.

  Ensinnäkin aivan varmasti tsekataan luistelutaitoja ihan siinä missä SAT-tuloksiakin. Ivy League -kouluilla on käytössä salamyhkäinen Academic Index, joka on kehitetty nimenomaan urheilijoita varten. Oletan, että viittaat tähän indeksiin, kun sanot, että "on päästävä ensin kouluun". Se antaa vähän virheellisen kuvan, kun nämä asiat menevät kuitenkin käsi kädessä.

  Sitten Ivy League -kouluja on 8, joista 6:lla on jääkiekkojoukkue. Eli mistä tämä pyhä kolminaisuus on siis vedetty? Senkö perusteella, että näillä kolmella on kaikkein kovimmistakin kovimmat vaatimukset urheilijoiden sisäänpääsylle? Vai onko jokin muu syy, miksi muut koulut jäivät tämän erittelysi ulkopuolelle, avaatko vähän?

  Entäs boldaamani käänteisesti esittämäsi näkemys, että jääkiekko olisi jotenkin immuuni laji mahdollisesti käytettävien opiskeluoikopolkujen suhteen? Mihin perustuu? On niitä NHL-draftättyjä kavereitakin jäänyt kiinni huijauksesta.
   
 2. Jouni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Big River Prospects
  Kiitos vastauksesta #6. En halunnut tuoda itseäni esiin, mutta olen reissannut joskus Harvardin joukkueen kanssa, läheisiä on pelannut joukkueessa ja joskus aikaisemmin olin läheisessä yhteistyössä yliopistokiekon edustajien kanssa, kun olin mukana Albertan junnuliigan toiminnassa. Tapasin yhden koulun entisen pelaajan viimeksi viime keskiviikkona. Junnuliigassa me pidimme yhteyttä yliopistoihin Amerikan puolella ja annoimme heille tietoja pelaajista; sekä koulumenestyksestä, että pelaamisesta. Isännöimme valmentajia, kun he tulivat kerran vuodessa tänne tarkkailemaan pelaajia ja kapteenit pitivät treenejä sen aikaa. Captains week, kutsuvat niitä viikkoja.

  Mun seuran GM keksi vielä sellaisen kuin AJHL Prospects Game, pelkästään sitä varten, että pojat saavat tilaisuuden näyttää taitojaan kouluille. Saattaa olla yhä olemassa, en ole ihan varma.

  Lähetimme jonkun pelaajan sinä aikana Ivy-kouluihin ja täältä Albertasta on lähtenyt muita Princetoniin. En ole ihan varma, onko valmentaja siellä vieläkin täältä. Siihen siis perustuu kommenttini. Tuo linkkaamasi tapaus on yksittäinen tapaus. En väitä jääkiekon olevan immuuni oikopoluille, mutta ainakin oma kokemukseni perustuen ystävien raportteihin ja omiin kokemuksiin on tämä, mitä näihin opinahjoihin tulee.

  Joskus sata vuotta vuotta sitten pelasin kaverin kanssa, joka meni siihen yhteen yliopistoon, joka tunnetaan hyvin siitä, ettei kukaan mene sinne oikeastaan opiskelemaan. Mutta jääkiekko on siellä helvetin kovaa. Tiedät varmasti, mistä koulusta puhun, ei tarvitse mainita. Kaverin lempinimi oli "The Franchise" meidän joukkueessa. Ei pelannut täyttä neljää vuotta siellä.

  Yleisesti pidän kovasti tästä koulukiekkokulttuurista. Täällä Edmontonissa pelaa erittäin kova Albertan yliopiston joukkue, jonka toimintaa ihailen kovasti. Perheenjäseniä on pelannut joukkueessa. Toivottavasti vielä tulee ainakin yksi lisää ;) Laita postia, jos haluat jutella asiasta lisää: Jouninposti@shaw.ca
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Todella kiva nähdä, kun huitomiset otetaan tarkasti pois harjoituskaudella. Tästä oli alkukesästä jo puhetta.

  Pitäkää linja koko kausi, kiitos.
   
 4. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Tästedes NHL:ssä tulee kaksiminuuttinen epäonnistuneesta paitsiohaastosta:
  NHL approves rule penalizing unsuccessful offside challenge | NHL.com

  TSN:n studiossa keskusteltiin tästä sääntömuutoksesta. Bob McKenzie sanoi, että hän pelkää tämän muutoksen lisäävän paitsiohaastoja, sillä valmentajat saattavat pitää kahden minuutin rangaistusta omalle joukkueelle pienempänä pahana kuin aikalisän menettämistä. Tätä McKenzie perusteli sillä, että laskennallisesti kaksiminuuttinen tuottaa hyvällekin ylivoimajoukkueelle vain noin 0,2 maalia.

  Minusta tuo on aivan käsittämätöntä logiikkaa McKenzieltä. 0,2 maalia on mielestäni selvästi enemmän kuin yhden aikalisän laskennallinen arvo.

  McKenzie myös totesi, että hänen mielestään parempi olisi ollut muuttaa paitsiosääntöä siten, että sillä, onko luistin ilmassa vai ei, ei ole merkitystä. Silloin ei tarvitsisi kelailla minuuttitolkulla videoita, jotta saataisiin selville se, oliko luistin sentin tai pari irti jäästä. Tämä oli mielestäni huomattavasti fiksumpi mielipide kuin hänen näkemyksensä kahden minuutin ylivoiman ja aikalisän arvoista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2017 klo 04.04
 6. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Veikkaan että aika moni valmentaja NHL:ssä olisi valmis luopumaan runkosarjan jokaisesta aikalisästä, jos vastineeksi saisi suoraan ~16 maalia, joilla voisi kaunistella aina haluamansa ottelun tulosta. Näin kärjistettynä. Mutta ehkä juuri tästä syystä Bob on "asiantuntija" eikä valmentaja.
   
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  En ole kuullut mitä McKenzue sanoi, mutta hän saattoi olla oikeassa siitä että paitsio-haastojen määrä kasvaa. Nythän sen voi tehdä kuinka monta kertaa tahansa jos todennäköisyys maalin kääntymiseen on yli ~20% eikä tarvitse rajautua aikalisiin (joskaan onnistuneesta haastosta oikeutta ei menetä)

  Onko jossain joskus koitettu laskea aikalisän "arvoa"?
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Tämä. Eli jos haaston voittamisen todennäköisyys on enemmän kuin viidennes, haasto kannattaa. Käytännössä hyvin usein on, ja nyt voi ottelun aikana haastaa ihan niin monta kertaa kuin haluaa.

  Aikalisä sinänsähän ei ole/ollut arvokas, mutta mahdollisuus haastaa on/oli. Eli ennen haaston käyttöä rajoitti ennen muuta se, että häviämällä menetti mahdollisuuden haastaa uudelleen. Siksi videoita ei kelattu viidesosan todennäköisyyden vuoksi. Jatkossa kelataan.
   
 9. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Uusi systeemi pakottaa kuitenkin enemmän miettimään koko haaston mielekkyyttä, eli ihan jokaiseen ohueen oljenkorteen ei ole järkevää tarttua. Tai sitten valmentajat tarttuvat kuitenkin.
   
 10. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Vaikka erikoistilanteiden merkitystä usein liioitellaan ja jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli, niin eihän toi nyt ihan noin mene, ettäkö valmentaja funtsisi jokaisen >1/5 todennäköisyyden haastamista. @larzzon @dana77

  Oma jengi tekee helvetin paljon todennäköisemmin maalin tasavoimin, kuin alivoimalla. Myös enemmän alivoimaa pelaava jengi todennäköisimmin häviää, vaikkei vastustaja edes tekisi ylivoimamaalia. Alivoimalla pelaaminen on paljon kuluttavampaa ja usein sellaisille pelaajille, jotka eivät kovin suuria minuutteja ole tottuneet pelaamaan. Ja vielä (tämä on ihan mutua ja omiin kokemuksiin perustuvaa), haaston mennessä vituiksi on varmasti aivan saatanan kiva mennä pelaamaan se klassinen maalin jälkeinen vaihto alivoimalla.

  Hyvä uudistus tämä on, tuomarivirheet karsitaan edelleen pois, mutta mitään typeriä "aikalisä-haastoja" ei varmasti enää nähdä. Jos se maali on tehty paitsion jälkeen niin ihan ok, että se hylätään. Onko mitään tietoa tuliko samassa yhteydessä mitään aikarajaa, kuinka kauas taaksepäin haaston voi suorittaa?
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ^ Ei tietenkään mene niin, että jokaiseen viidesosan oljenkorteen tartutaan. Mutta lähes jokaisella joukkueella on nykyään duunissa jonkin sortin tilastospesialisti, joka kyllä laskee missä tilanteissa haasto milläkin todennäköisyydellä kannattaa. Joskus voi kannattaa pienemmällä todennäköisyydellä, esim. jos mahdollinen jäähy jakautuu erien välille, ja joskus ei kannata vaikka olisi nykäsen saumat, esim. vastustajan kaveantaessa ottelun lopussa.

  Pointtina vain ja ainoastaan se, että koska jatkossa haastoja on rajoittamattomasti ja koska jäähy ei ole tilastollisesti katsoen häävi rangaistus (ja lisäksi tuomareilla on inhimillinen taipumus niitä ottelun aikana tasoitella), niin mahdollisesti tästä seuraa, että haastoja käytetään enemmän kuin sääntöjä rukkaavissa elimissä odotettiin.
   
 12. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Minusta uudet säännöt menee oikeaan suuntaan.

  On myös hienoa että aloittaja huijareihin saadaan myös ryhtiä.
   
 13. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Boners, Jatkoaika HC, Anaheim
  Minusta tuntuu hassulta ajatus että nyt haastoja tehtäisiin helpommin, koska epäonnistuessaan siitä saisi VAIN jäähyn. Siis ekana kylmää vettä niskaan maalin muodossa ja sitten vielä epäonnistuneesta haastosta perään alivoimalle. Vastustaja jos rokottaa ylivoimalla, niin peli voi olla melkein ohi. Riippuen vähän siitä missä tilanteessa epäonnistunut haasto tapahtui.
  Missä on muuten maininta siitä että noita paitsiohaastoja saa tehdä rajattomasti? Ei ole osunut omaan silmään / korvaan.
   
 14. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samoilla ajatuksilla ja jos se jäähy on niin "vähäpätöinen" tapahtuma niin miksi porukka ei riko koko aikaa kunnolla McDavidia ja Crosbyä?
   
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Eiköhän kumpaakin rikota useita kymmeniä kertoja joka kausi.
   
 16. sumuinen suo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Joutuukohan tästä päättelemään, ettei Gary suo Quebecille uutta NHL-joukkuetta. Vaan se tulee länteen, kuten yleisesti uskotaakin.

  Mielenkiintoinen tuo Carolinan tilanne, josta ketjussa puhuttiin aiemmilla sivuilla. Ihan kiva brändi ja ehkä kuopasta aletaan nousta, mutta luultavasti yleisömääriin tarvittaisi aika isokin parannus, ettei tulisi taloudellista tappiota.
   
 17. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Rikotaan mutta silti kaksikko teki viime kaudella 189 pistettä. Näistä ainoastaan 52 pistettä tehtiin ylivoimalla.
   
 18. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Jos joukkueilla olisi mahdollisuus jokaisen Crosbyn ja McDavidin tekemän pisteen jälkeen päättää, että olisiko heitä kannattanut rikkoa tilanteessa jäähyn arvoisesti ja siten mahdollisesti estää pisteen synty, niin joukkueet olisivat niin tehneet. Jäähy on merkittävästi pienempi paha kuin syntynyt maali.
   
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ihan puhtaasti ei mene 1/5 todennäköisyyden mukaan. Jos joukkue johtaa kahdella maalilla loppuhetkillä, niin silloin haastoa ei kannata tehdä yhtä kevyesti. Riskinä on tosiaan että maali hyväksytään ja perään tulee uusi yv. Sitä vastoin jos joukkue on maalin tappiolla ja peliä on jäljellä vähän, niin silloin haasto kannattaa tehdä. Jos maali hyväksytään niin peli on ohi, joten riskiä ei merkittävästi ole. Toki oma ja vastustajan erikoistilannepelaaminenkin vaikuttaa. Tasa-kentällisin pelin alussa tasaväkistä vastustajaa vasten tuo 20% on silti lähellä totuutta.
   
 20. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ei tarvitse haastaa.

  78.8 League Initiated Review - In the final minute of play in the 3rd period and at any point in Overtime (Regular Season and Playoffs), Hockey Operations will initiate the review of any scenario that would otherwise be subject to a Coach’s Challenge

  Lainaus:
  Samaa ihmettelin. Erityisesti pidin siitä kommentista, että tappamalla kahden minuutin alivoiman saisi momentumia omalle joukkueelle. Yksi vaihtoehtohan olisi käskyttää joku nelosketjujamppa näyttämään sentteriä kentällä. Siitä saisi viiden minuutin alivoiman. Sen tappamalla voisi saada hengen päälle vielä paremmin kuin selvittämällä kahden minuutin alivoiman.

  Paljon on tällaisia erilaisia vaihtoehtoja taktisesti etevillä koutseilla.

  Lainaus:
  Tähän jos sovellettaisiin tuolla tuomarointikeskusteluissa monien käyttämää logiikkaa, voisi todeta näin: on ihan hölmöä höpistä mistään todennäköisyyksistä. Joko näet paitsion tai et näe. Simple as that.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017 klo 05.21
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Tässä on pohdittu oikein perusteellisesti sitä, milloin valmentajan kannattaa käyttää paitsiohaastoa:
  How certain do you need to be on an offside challenge? | Hockey Graphs


  Lainaus:
  Yksi mielenkiintoinen pointti yllä olevasta artikkelista: aikalisän arvo on nyt pienempi, kun sitä ei saa enää ottaa oman joukkueen tekemän pitkän jälkeen.

  Lainaus:
  Aikaraja on ihan sama kuin ennekin:
  NOTE 1: Goals will only be reviewed for a potential “Off-side” infraction if: (a) the puck does not come out of the attacking zone again; or (b) all members of the attacking team do not clear the attacking zone again, between the time of the “Off-side” play and the time the goal is scored.

  Lainaus:
  Täytyy muistaa, että jos pelataan kaksi minuuttia tasakentällisin, vastustaja tekee sinä aikana maalin suunnilleen yhtä todennäköisesti kuin oma joukkuekin. Lähtökohtaisesti kaksi minuuttia peliä tasakentällisin tuottaa siis tulokseksi omalle joukkueelle suunnilleen tuloksen plus/miinus nolla. Tuosta laskennallisesta 0,2:sta (keskimääräinen yv-prosentti on toki hieman alle 20) tulisi silti mielestäni vähentää oman joukkueen mahdollisuus av-maaliin. Osapuilleen joka neljäskymmenes alivoima tuottaa änärissä omalle joukkueelle maalin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017 klo 06.18
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 23. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Mannschaft, North Atlantic Hawks
  YLE Puhe tarjoaa veronmaksajille, ja siinä sivussa muillekin, jälleen NHL-ennakkoillan huomenna ma 2.10. klo 18.03 alkaen. Tuttu jengi mukana, ns. tähtinä Antti Mäkinen, Sami Laine ja tietysti Tuomas Nyholm. Minä olen näistä lähetyksistä pitänyt.
   
 24. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
 25. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Onko kellään tietoa mistä näkisi kaikkien joukkueitten tulevat pelit samassa muodossa kuin swegamersilla näkyi ennen? Tuossa esimerkki ilman tulevia otteluita: SweGamers Fantasy Hockey - Schedule

  Edit.Tuossa siis näkyin aina ruutu oikealle on aina seuraava päivä ja sitten kun oli peli niin vastustajan lyhenne oli siinä ruudussa ja tyhjä ruutu jos vapaata.