Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Itse käytän NHL Highlights varsinkin puhelimella toimii täydellisesti. Linkki vie NHL:n highlighteja tarjoavalle sivustolle.
   
 2. Backis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Kiitos vastauksista ja sorry huonosti kerrottu asia. Eli siis tarkoitin yhtä videonpätkää missä käydään läpi kaikki edellisyön pelit. Varmasti paljon Kanadalaisilta ja USAlaisilta TV-kanavilta löytyy jotain tällaisia katsauksia. Olen jotenkin todella laiska aukomaan aina erikseen näitä highlightseja ja olisi mukava vain laittaa ohjelma pyörimään ja napata kahvikuppi kouraan, ilman että tarvii aukoa erikseen pelejä.
   
 3. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Jos löytyy Viaplayta, niin NHL On The Fly niputtaa edellisen kierroksen aika mukavasti. Tulee aamuyhdeksältä, mutta näkee myös jälkilähetyksinä.
   
 4. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  No kappas vain. Tarkastin mitä IIHF:n sääntökirja asiasta sanoo, ja ihan oikeassa olit.

  Lainaus:
  Tämä olikin hyvä tietää.
   
 5. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  @Gemondo
  Ja sitten vielä NHL:llä on oma toinenkin sääntö tuohon liittyen:
  (NHL only) A defending player clears the puck out of his own zone, but the puck then bounces off another defending player in neutral ice back into his own zone. (Under IIHF rules, this results in a delayed offside being signaled.)
   
 6. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  NHL considering dropping All-Star Game in favor of international event, per report

  NHL:ssä pohditaan pitäisikö tähdistöottelu pudottaa pois kokonaan ja tilalle jotain uutta ja kansainvälistä, jolla liigaa saisi promottua maailmalla.
  Uutisessa mainitaan myös se, että NHL ei tosiaan osallistu Olympialaisiin vaan etsii jotain parempaa ja isompaa tapaa promota NHL:ää.

  Onnea vaan matkaan luomaan isompaa ja kiinnostavampaa, kuin Olympialaiset. Eiköhän sieltä tule joku 3vs3 turnaus, joka kiertää eri maanosissa ja joka kuopataan vähin äänin ensimmäisen kerran jälkeen tms.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Pitäisköhän NHL:n lähteä Euroopan osalta vaikka jonkinlaiseen Euro Hockey Tour kaltaiseen kisailuun. Eli sieltä lähtisi neljä joukkuetta vanhalle mantereelle pelaamaan turnausta, jossa jokainen pelaa kerran jokaista toista vastaan, eli kaikkiaan kuusi ottelu tapahtumaa, jotka voitaisiin järjestää vaikka kuudessa eri hallissa, Euroopassa. Ne olisi myös normi runkosarja pelejä, mutta sen lisäksi ko. turnauksen voittajalle jaettaisiin jonkinlainen european challenge cup tai jotain.
   
 8. Kuppi Jäsen

  En kyllä tiedä mitä NHL hakee näillä. Ei markkinoita vallata jollain yksittäisillä peleillä siellä täällä. Sinänsä ihan kiva että tällä kaudella pelataan muutama merkityksellinen NHL peli Euroopassa. Paikallista medianäkyvyyttä tulee kyllä ja katsojiakin helposti, mutta siitä on kyllä pitkä matka siihen että samat katsojat lähtisivät seuraamaan NHL:ää tavalla joka toisi kunnolla tuloja jatkossa. Uskon määrän olevan häviävän pieni.

  Vaikka Suomessa NHL:stä uutisoidaan laajasti niin suurin osa seuraa sitä ainoastaan "teksti-tv" -tasolla, eikä se nyt kovin paljon tuloja tuo. Itse tuotetta eli pelejä ja oheiskrääsää tilaa lopulta hyvin pieni joukko. Syykin on aika selvä, NHL:n seuraaminen on aikaeron takia aika lailla extreme-penkkiurheilua.

  En tiedä kuin jalkapallon jossa toisen maan seuroja fanitetaan laajamittaisesti muissakin maissa. Siinäkin suurin osa faneista on samasta maanosasta, mutta kieltämättä muutamia isoja seuroja fanitetaan Aasiassa jne. Ja kyseessä maailman isoin laji johon on aika paljon helpompi samaistua kuin jääkiekkoon kun monilla markkinoilla ei jäitä nähdä muualla kuin grogilasissa.

  Jos NHL haluaa merkittävän määrän uusia katsojia niin en näe muuta tapaa kuin laajentaa toimintaa niin että joukkueita olisi muuallakin kuin PA:ssa. Käytännössä kai Euroopan divisioona olisi ainoa vaihtoehto. Ja sekin on kyllä todella kaukaa haettua kun Euroopan kiekkomarkkinat ovat lopulta aika pienet. Käytännössä vaatisi melkein että niitäkin saataisiin laajennettua niin että Lontoossa ja Pariisissa yms olisi joukkue. Onhan homma onnistunut Kaliforniassa ja Tampassa mutta jenkeissä on tietysti vähän erilainen kulttuuri joukkuelajien suhteen. Lisäksi olisi edelleen erittäin hankala toteuttaa aikaeroineen, edes jalkapallossa ei ole maanosien yli toimivaa sarjaa. Jos taas Euroopan divisioona ei pelaisi PA:n joukkeita vastaan kiinnostus vähenisi erittäin paljon. Eli aivan valtava satsaus ja riski olisi tämä hanke, kalliiksi voisi käydä. Toisaalta en näe että mitkään muut pikkujutut, on ne sitten olympialaiset tai muutamat pelit siellä täällä, toisi mitään merkittävää kasvua NHL:lle.
   
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:

  Kyllähän Euroopasta yleisöä löytyisi, mutta kuten sanoit niin ei välttämättä kauheasti kiinnostusta löydy jos kyseessä on joku höntsäturnaus tai harjoituspeli. MM-kisat keräävät kuitenkin aina hyvin väkeä telkkarien ääreen ja jos NHL haluaisi tähän panostaa niin juuri pitäisi näyttää pelejä aina vaikka kahtena samana päivänä viikossa meille ystävälliseen aikaan ja alkaa järjestämään jotain vieraskiertueita tänne.

  2015 IIHF Ice Hockey World Championship surpasses all previous audience and spectator records | Infront Sports & Media AG
   
 10. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Haluan elää samassa fantasiamaailmassa kuin NHL, joka pyrkii etsimään parempaa markkinointiväylää kuin olympialaiset, jotka nekään eivät ole saavuttaneet toivottua tasoa NHL:n suosion kasvattamisessa.

  All Star -pelin kuoppaamiselle peukkua, toivottavasti sitä ei korvattaisi millään. Saisivat pelaajat levätä.
   
 11. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Hyvä idea lopettaa tähdistöottelut, ei niissä enään ole juurikaan järkeä. Olihan se täysin eri asia ennen internetiä, nyt löytää kaikki hienot suoritukset YouTubesta ja pystyy valitsemaan itse mitä otteluita katsoo, ei ole enään tarvetta kerätä tähtiä yhteiseen tapahtumaan.

  Tauko kannattanee pitää kuitenkin ja siihen voisi vaikka järjestää joukkueen sisäisiä taitokisoja joita paikallisfanit varmasti mieluusti katselisivat.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tästä syntyi itselleni mieleen seuraavanlainen ajatus. Ajatellaan viiden vuoden päähän jolloin NHLssä on 32 joukkuetta, eli saadaan kahdeksan neljän joukkueen lohkoa. Jokainen lohko lähetetään eri maahan, eli esimerkiksi Ruotsi, Suomi, Tshekki, Sveitsi, Kiina, Slovakia, Saksa, (Ranska, ja varauksella Venäjä riippuu heidän suhtautumsiestaan asiaan.)
  Esimerkiksi Suomessa olisi joukkueet joissa olisi Suomalaisia paljon ja heräittisi kiinostusta täällä kuten Carolina, Columbus, Florida ja Jets.
  Sitten taas Kiinaan joka koetaan isona markkina-alueena, niin lähetettäisiin kunnon kärkijengejä ja joissa on ne parhaat sillä hetkellä eli esim: Oilers, Pens, Arizona ja Toronto.
  Muihin maihin sitten samalla tyylillä joukkueita. Pelit olisivat siis täysin normaaleja runkosarja pelejä, mutta niissä pystyttäisiin markkinoimaan eri maihin tuotetta. Kuten sanoit, niin tämä voisi samalla olla joku cup josta saisi vaikka sellaisen kivan pokaalin jossa esimerkiksi lukisi "Finland cup winner" Suomen lohkon voittajalle.

  Tämä olisi siis jokaiselle taholle lottovoitto. Päästäisiin All-Stars höntsästä eroon, NHLn markkinointi, muissa maissa päästäisiin näkemään NHLää, uudistumista tapahtuisi. Toki ongelma voisi olla se, että kumpi luopuisi kotiottelustaan. Tai sitten olisi kaksinkertainen cup, ja kummaltakin palaisi kotiottelut. Runkosarjan otteluohjelmaan tämä tuskin vaikuttaisi, kun otteluitahan ne täälläkin olisi.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ongelma @Knap :n haaveilussa on se, että organisaatiot haluavat maksimoida ottelut omassa kotihallissaan. Jos ulkomaille lähdetään, joukkueen tulot pienenevät eikä puhuta pelkästään lipputuloista. Vaikka joo kyse onkin kolmesta ottelusta.

  Sinänsä mielenkiintoinen idea ja ehkä joskus, jos matkustusaikaa saadaan supistettua entisestään, saadaan nauttia valtameren välisistä NHL-otteluista.
   
 14. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Onhan tuossa todella paljon hiottavaa ja riskejäkin. En usko että tuo koskaan tulee tapahtumaan, veikkaan että ainoastaan tulee tälläisiä otteluita mitä tänäkin vuonna Ruotsissa nähdään.

  Jos olisi tuo kaksinkertainen sarja, niin kolme kotiottelua jäisi väliin. Ensimmäinen kysymys on se, että jos sinulla on joukkue NHLssä niin haittaako tuo menetys? Kyllähän siinä jää pennit saamatta, mutta jotenkin en nää sitä niin isona riskinä mitä varmasti omistajat näkevät.
  Kivun lievitykseen keksisin sellaisen ratkaisun, että esimerkiksi Jets saisi pitää Hartwallilla pidetyt kotiottelunsa tulot itsellään ja NHL maksaisi areenavuokrat jne. Eihän tuolla samaa rahaa saisi kun Winnipegissä, mutta vähän lievitystä.
   
 15. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Eikös näitä tulojen menetyksiä ole kompensoitu näillä tapahtumien tuotoilla ja joillain "osallistumismaksuilla" ennenkin?
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Voi olla, en ole oikeastaan koskaan tarkemmin näihin tutustunut. Tapahtumasta varmasti osa tuotoista sataa NHL:n ja organisaatioiden laariin, puhutaanko tuhansista vai kymmenistä, en tiedä. Enkä osaa sanoa kutittaako se hävitty kymppi, jos laji kasvaa ja markkinat kasvavat.

  Lainaus:
  Joo siis peilasin pitkälti tuota omistajien näkökulmaan ja kuten tiedämme esimerkiksi case Olympialaiset, niin tuntuu olevan suht ahnetta porukkaa niin NHL:n johdossa kuin organisaatioidenkin. En ole bisnesmies, mutta jos on pienellä persnetolla potentiaalia kasvattaa markkinoita lajin yhteisen hyvän lisäksi, tekisin sen.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Montreal - Lontoo tai New York - Lontoo välin vetäisee jossain kuudessa tunnissa turistiluokassakin, yksityiskoneella ei tarvitse bensaa säästellä niin paljon niin varmaan tuota matkustusaikaa saisi varmaan nipistettyä entisestään. Sanoisin, että tuo on ongelmista varmaan vähäsin, ehkä enemmän vaivaa tulisi jetlagista suhteutettuna tiiviiseen pelitahtiin ja miten sitten tuommoiset vieraspelit vaikuttaisivat hallisopimuksiin, miten tulot jaettaisiin ja kuinka paljon hallivuokrista ym. tulisi kuluja. KHL:ssä noita pitkiä matkoja tehdään kuitenkin rutiinilla niin jollain suunnittellulla tuo varmaan saataisiin totetuttua.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Veikkaan kuitenkin, ettei kaikkia matseja pelata Lontoossa (tai Montrealissa/New Yorkissa) jos joskus NHL:ään saadaan Eurooppalaisia joukkueita. :)

  Mutta ymmärsin pointtisi täysin kyllä, mutta mutta voisin kuvitella, että joskus muutamien vuosien päästä lentomatkailusta tulee teknologisesti huomattavasti nopeampaa. Ja se miten KHL:ssä toimitaan muistuttaa pitkälti isommassa mittakaavassa esimerkiksi Circus trippiä eli kyllä hyvällä suunnittelulla tämmöisiä vierasrundeja olisi mahdollista järjestää, jolloin aikaerorasitus ei olisi niin suurta. Mutta saas nähä, taso maailmalla jääkiekossa on kovempi kuin koskaan ja erot tulevat todennäköisesti vain pienenemään, joten ehkä joskus meidänkin elinaikana nähdään Helsinki Blackhawks.
   
 19. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sit mä heräsin tasoa ideana, mutta kyllähän kunnon seurajoukkueiden maailmanturnaus voisi kiinnostaa, olettaen että kaikki olisivat tosissaan mukana.

  Vaikka NHL:n molempien konferenssien mestarit, KHL-mestari ja CHL-mestari samaan turnaukseen. Tietty neljällä ei saisi kovin hyvää turnausta niin, että homma huipentuu finaaliin. Eikä nuo kilpailevat liigat nyt oikeasti tietenkään samaan kilpailuun osallistu kovin helpolla.
   
 20. Ralph Jäsen

  Meinaa lähteä höpinät lapasesta. Miten olisi jokainen divisioona eri maahan ja pelataan koko kausi Euroopassa?

  Simppeliähän on järjestää kahden joukkueen voimin pari peliä Euroopassa kaudessa, ei tarvita mitään lohkoja tai EHT-fantasioita. Nytkin Ruotissa kohtaavat Erik Karlssonin Senators ja Gabriel Landeskogin Avalanche, molemmille yksi kotipeli ja takaisin. Venäjällä ei usko pelattavan, sillä jos KHL edelleen yrittää haastaa NHL:ää, miksi ottaisivat vastustajaansa näytille kotikentälleen? Tästä syystä Suomessa pelattavat ottelut olisi varmaan Nordiksella tai Hakametsässä.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Itsekin toki haaveilen NHL:n Eurooppaan laajentumisesta, mutta voisiko kaiken muun ohella tulla ongelma myös pelaajien oikeuksista? Meinaa Eurooppassahan ei kait pitäisi pystyä toimimaan tavalla, jossa sopimukseton pelaaja ei pystyisi vapaasti kilpailuttamaan tulevaa työnantajaansa, vaan olisi pakotettu tiettyyn ikään asti tulla toimeen, jonkun ennalta määrätyn organisaation kanssa.
   
 22. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Minun mielestäni Crosbyn ja Toewsin välinen ero ei ole kahdessa vuodessa muuttunut läheskään yhtä paljon kuin ihmisten käsitys heidän välisestään erosta. Penguinsin nousu ja Hawksin lasku muuttivat ihmisten mielipiteet, ja joukkueiden menestykseen vaikuttaa moni muukin asia kuin ykkössentterin otteet. Myös sattuma näyttelee palkkakatto-NHL:n kaltaisessa todella tasaisessa sarjassa suurta roolia siinä, mikä joukkue pärjää minäkin vuonna. Vuonna 2015 Penguins otti pudotuspelien avauskierroksella selvästi pataan Rangersiltä. Vuotta myöhemmin se voitti kannun. Olen joskus miettinyt, että kumpi seikka vaikutti muutokseen enemmän: Crosbyn "kokonaisvaltaistuminen" vaiko se, että keväällä 2015 Penguinsillä ei ollut pelaajia nimeltä Kris Letang ja Phil Kessel.

  Minusta Toews ei ole koskaan ollut läheskään yhtä hyvä jääkiekkoilija kuin Crosby. Kun kuulen termin "kokonaisvaltainen", poistan varmistimen. Se on muotisana, jota on kiva hokea selityksenä sille, miksi muut jäävät niin kauas Crosbyn ja McDavidin kaltaisten virtuoosien pinnamääristä. Joillain Patrice Bergeron puukäsillä ei päästäisi lähellekään noiden kahden tehoja, vaikka vähän laistettaisiinkin puolustusvastuista.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 18.59
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Jos oikeasti haluttaisiin levittää NHL:n suosiota tänne niin ei se onnistu jollain yhdellä pelille vuodessa.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoitinkin, että kaksi Tukholmaan, kaksi Tampereelle ja kaksi vaikkapa Lontooseen. Eikä tälläkään kaudella pelata yhtä peliä vaan kuten kirjoitin, kaksi.

  Se, että yritetään saada neljä joukkuetta Suomeen pelaamaan kaksinkertainen sarja kuulostaa naurettavalta. Palvelee hienosti paikallisia fanejakin, kun kotikaupungin joukkue on pari viikkoa Euroopassa pelaamassa. Yksi viikonloppu on hieman eri asia.
   
 25. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Täysin oikeassa olet, EU alueella sopimuksettoman pelaajan tulee voida tehdä sopimus kenen kanssa haluaa. Tämä Bosman tapauksessa vahvistettu sääntö kieltää myös draft järjestelmän Eu alueella siinä muodossa kuin se Pohjois-Amerikassa on omaksuttu. Ylipäätään sopimukset muuttuisivat radikaalisti jos esim. suomalaista työlainsäädäntöä sovellettaisiin ja jota sovellettaisiin jos Suomessa tällainen joukkue olisi. Esim. jokaisessa yli 5 vuotisessa sopimuksessa pelaajalla olisi 1kk irtisanomisaika, koska tuollainen sopimus on Suomessa toistaiseksi voimassaoleva työsopimus. Ehkä pienoinen riski työnantajan puolelta, kun tähtipelaaja käyttää oikeuttaan.