Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Kaikkien aikojen plusmiinus-tilasto play-offien osalta, kolmen kärki 1. Charlie Huddy +94, 2. Jari Kurri +88, 3. Wayne Gretzky +86. Onkohan tämä ainoa tilasto missä Kurri on Väinöä edellä?
   
 2. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Itsekin harrastan kevyellä tasolla jääkiekon historiaa ja Orr tosiaan pistää silmään jopa Gretzkyä enemmän. Kun kysytään kautta aikojen parasta jääkiekkoilijaa niin päädyn melkein poikkeuksetta Orriin. Kun etsitään taas sitä "greatest of all time" niin silloin Gretzky on useimmiten se valinta.

  Overpass niminen kirjoittaja tuolla HF boardsin HoH osastolla teki kerran mielenkiintoisen analyysin siitä kuka pelaaja on ollut per peli kaikkein paras ja Orr oli kyllä todella kovaa kamaa. Tähän päälle tietysti vielä ne muutokset puolustajien pelityylissä yms. Jotain kertoo miehen kyvyistä kun teki toisella (?) Kaudellaan 64 pistettä mikä oli silloin uusi kautta aikojen puolustajien piste-ennätys ja seuraavalla kaudella sitten tuplasi sen voittaen pistepörssin.
   
 3. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Hmm. Kyllä varmaan jotain vääntelyä voi löytyä maali-tilastoista. Esim. Maaleja yksissä pleijareissa.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Bobby Orrin tilastot kaudelta 70-71, 78 ottelua 37+102=139 +124. Siis yhdellä kaudella 124 plussalla, aivan käsittämätöntä. Edes Gretzky ei ollut urallaan kertaakaan yli sadan plusmiinuksissa.
   
 5. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ja kaikki asiat huomioiden tuo ei ollut edes ukon paras kausi. :D
   
 6. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Orr oli todella kova tappelemaan ja tappeli paljon. Ihan eri planeetalta nykyisiin tissiposkiin verrattuna. Vaikeahan se on poikkeuksellisista pelaajista nostaa sitä ehdotonta ykköstä. Enkä tiedä onko se lopulta niin olennaistakaan.
   
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ulkomuistista Gretzkyn paras oli +98 ja kyllähän se oli ihan vertailukelpoinen tulos kun aikakausien erot huomioidaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2017 klo 18.58
 8. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Vaikka pidän Bobby Orria kaikkien aikojen parhaana puolustajana, niin hänen kovia lukemiaan selittää myös olosuhteet. Kun Orr aloitti NHL:ssä (1966-67), liigassa oli 6 joukkuetta. Kun hän pelasi viimeisen täyden kautensa (1974-75) liigassa oli 18 joukkuetta. Vielä kun ottaa huomioon, että syksystä 1972 lähtien WHA:ssa oli 12-14 joukkuetta, jotka imivät osan talentista kilpailevaan liigaan, niin tuo Orrin aikakausi oli NHL-historian epätasaisin.

  Esimerkiksi Orrin parhaalla pistekaudella 1970-71 hän teki 46 pistettä Original 6-seuroja vastaan (joista yksi oli vielä heikko Detroit) ja 93 pistettä laajennusjoukkueita vastaan. Laajennusjoukkueet selittävät tosin "vain" n. 20 pisteen kausittaisen lisäyksen O6-joukkueisiin nähden, mutta melkoisia kissanpäiviä siellä vietettiin niiden kustannuksella. California Golden Sealsia ja Los Angeles Kingsiä vastaan Orr teki yhteensä 12 pelissä 33 pistettä.
   
 9. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Jotenki muistelisin että Milt Schmit (vai miten se nyt kirjoitettiin) sano jossain haastiksessa että jätkät testas Bobbya ekana vuonna, eikä tarvinnu testata enää toisena vuonna. :D
   
 10. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottoman tärkeä pointti ja noihin pisteisiin pitää ottaa tuo huomioon. Itse en noita pistemääriä niin älyttömästi tuijottele muutenkaan vaan kovempi veto oli tosiaan se pistepörssin voitto.
   
 11. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  TSN:än sivuilla oli ihan mielenkiintoinen juttu jossa oli lainattu 24/7 Wall.st.comin juttua siitä Carolainan yleisömäärä on tipahtanut 32 % viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se on toiseksi suurin yleisökato prosenteilla mitattuna noissa jenkkilän ammatti sarjoissa. Eipä siis ihme että Carolainan NHL-jengi on myynnissä.
   
 12. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Myynnissä kyllä, mutta Carolinasta joukkue ei ole lähdössä minnekään. Yksi nykyisen omistajan (Peter Karmanos) ehdoista on se, että seura pysyy Carolinassa.
   
 13. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Jalo pyyntö ja toivotaan että onnistuu. Mutta onhan tuo hankala myydä seuraa sillä ehdolla että se pidetään kaupungissa jossa yleisökato on tuota luokkaa. Onko sulla näin fanina tietoa että onko siellä ihan todellisia tarjouksia tullut?
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Liikemies ja MLB-seura Texas Rangersin entinen omistaja Chuck Greenberg on nähtävästi tarjonnut 500 miljoonaa dollaria ja ainakin Bloombergin toimittaja Scott Sosnickin mukaan kauppa olisi lähellä syntymistä. Jostain tänään kuitenkin luin, että Karmanos ei tuohon hintaan olisi Canesia myymässä ja neuvottelut ovat tällä hetkellä jäissä.
   
 15. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ookoo. Toivotaan että diili tulee ja seura voi jäädä Carolinaan. Slavin, Skinner ja Aho on mielenkiintoisia pelaajia joita on hauska seurata.
   
 16. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Lainaus:
  Experttien mukaan Hurricanesin arvo on noin 350 miljoonaa ja ostotarjous 500 miljoonaa eikä synny kauppoja. Tässä joku ei natsaa, kun uuden velattoman laajennusjoukkueen saa 600 miljoonalla ja Penguinsin 750 miljoonalla.
   
 17. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Forbesin mukaan Carolinan arvo on vain 230 miljoonaa dollaria. Olisikohan Greenberg sitten vaatinut, että saa halutessaan siirtää seuran johonkin toiseen kaupunkiin ja siksi neuvottelut ovat nyt jäissä. Vaikea keksiä muuta syytä.

  Tässä vielä linkki Carolinan Forbes-sivulle:Carolina Hurricanes on the Forbes The Business of Hockey List
   
 18. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Siina on kait taustalla se areenan hallintayhtio, Gale Force jotain. Eli ostaja olisi ostamassa koko roskaa, Karmanos vain myymassa Hurricanesia, tieda sitten.

  JOL
   
 19. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Senatorsin pitkäaikainen valmentaja, GM ja presidentti Bryan Murray on kuollut. Murray taisteli pitkään paksusuolen syöpää vastaan, mutta lopusta tauti voitti. Erittäin arvostettu Murray oli mukana Sensin toiminnassa hamaaseen loppuun asti mukana neuvonantajana. Erittäin arvostettu kiekkomies. Uutinen: Former Sens coach and GM Murray dead at 74 - Article - TSN
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Murray on kyllä jäänyt muistoihin hienona ja selkeästi aikaansaavana builderina. Red Wingsissä Murrayn aikakausi ajoittui juuri tuohon huipulle nousun alkuhetkeen 90-94, jolloin toimi Wingsin GMnä. Sen ajan scouting director Ken Holland kiskoi draftista talenttia ja Murrayn aikana mukaan tuli mm. Lidström, Fedorov, Konstantinov, Kozlov jne.

  Wingsistä lähdettyä Murray oli mukana viemässä kämäsen -96 Floridan finaaleihin. Finaaleissa myös -03 Anaheimin kanssa. Jälleen finaaleissa -07 Ottawan kanssa. Ikinä ei Cupia voittanut, mutta ei olleet joukkueetkaan ennakkosuosikkeja. Murrayn työstä kertoo juuri se, että oli ylisuorittavilla joukkueilla "liian pitkällä". Siitä sitten sai luuserin maineen. Helvetti miten typerästi käsitykset voivatkin mennä.

  Mutta mahtava kiekkovaikuttaja ja rest in peace.
   
 21. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Sopii hyvin ylläkirjoitettuun, että Murrayn aikakaudella 1981-89 Caps nousi laajennusdraftipohjaporukasta tasaisen varmaksi pof-joukkueeksi. Ekalla kaudella 81-82 ei vielä poffit auenneet, mutta siitä sitten loppuvuosikymmen nähtiin Capslandiassa pelejä joka kevätkin.
   
 22. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Murraysta vielä sellainenkin pointti, että hän teki läpimurtonsa valmentajana "vasta" lähes nelikymppisenä kaudella 1979-80, kun valmensi Regina Patsin WHL:n mestariksi yhdellä ja ainoalla kaudellaan Kanadan pääjuniorisarjassa. Sen jälkeen miestä vietiinkin AHL:ään Hersheyhin, josta taas vain yhden vuoden jälkeen Capitalsin päävalmentajaksi.

  Murray valmistui MacDonald Collegesta 1973, jonka jälkeen muutti takaisin kotikaupunkiinsa Shawvilleen, jossa toimi opettajana sekä hotellin pitäjänä samalla valmentaen paikallisia junnujoukkueita.

  Ottaessaan vastaan Senatorsin valmentajan pestin 2004 hän oli ajatellun valmentavan ehkä noin neljä vuotta ja sen jälkeen jäävänsä kätevästi eläkkeelle. Ottawa sijaitsee Shawvillesta vain 70 km:n päässä, joka oli myös vaikuttanut paljon päätökseen tulla Ottawaan. Lopulta Murray oli Senatorsin valmentaja, GM ja jääkiekkojohtaja 12 kauden ajan.
   
 23. jahaj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, New York Rangers
  Nyt kun NHL:n rintamalla muuten on vähän hiljaisempaa, suosittelen kuuntelemaan ajanvietoksi Spittin' Chiclets podcastia.

  Jauhantaa kaikesta jääkiekkoon ja elämäntyyliin liittyvästä ja liittymättömästä. Podcastia pyörittää mm. entinen NHL-puolustaja Ryan Whitney.
  Podcastilla ei taida olla selkeää aikataulua, mutta julkaisuja on ollut n. kahdesti kuussa nyt kesällä. Viimeisimmässä jaksossa vieraana Keith Yandle ja Paul Bissonnette.

  https://www.podcastone.com/spittin-chiclets
  linkki vie Spittin' Chiclets podcastin etusivulle.
   
 24. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  NHL on tekemässä paluuta Suomen kamaralle kaudeksi 2018-19. Edellisen kerran änäristarat pelasivat Suomessa runkosarjaa kaudella 2010-11.

  Voisihan noita matseja käydä katsomassa, Amerikan mantereelle kun on tuota matkaa... Mitähän muuten mahtaa kuulua sille Ryder Cup -viritelmälle, vieläkö ideaa ollaan toteuttamassa vai onko se haudattu?

  https://www.uusisuomi.fi/urheilu/227614-nhl-tekemassa-paluuta-suomeen (Linkki Uuden Suomen juttuun NHL:n mahdollisesta Suomi-reissusta)
   
 25. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Tahan tietysti pakollinen terveysvalistus, kolonoskopi eli kun tulet tiettyyn ikaan, se kannattaa tehda. Itsellani on joitain tuttavia jotka ovat vannoneet etta eivat ikina tee sita, tuli vastaan sitten mita tahansa:
  "When his cancer diagnosis became public, Murray shared his story in a bid to help save the lives of others.
  He urged those who hadn’t had a colonoscopy to see their doctors because there wasn’t a cure for his cancer, but there could have been if he’d had the test.
  “I didn’t have a colonoscopy, which I should have had,” Murray told TSN’s Michael Farber in a feature that aired in November 2014. “I don’t know why I didn’t. One of the comments that came back to me on a regular basis was, ‘You’re healthy, you’re from a family that hasn’t had any disease whatsoever, we can maybe wait.’
  “But that’s also my fault in that I should have demanded (one) or at least asked for it, but like a lot of men do, I put it off.”
  Murray then made sure he hammered home the importance of the checkup.
  “A simple colonoscopy, in my case, probably would have solved the problem that I have,” he said."

  Senators executive Bryan Murray passes away at 74 | Ottawa Citizen

  JOL