Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Vähän ehkä tyhmä kysymys, mutta vaikuttaako VGK:in tulo liigaan joko ottelumäärien suurenemisena (per joukkue siis), vai mistä otteluista sitten esim. idän jengeillä otetaan pois jotta Vegasin pelit tulee tilalle? Onko runkosarjat 84 ottelun mittaisia? Eikös liigan tavote ollut kuitenkin, että kaikki pelaa kaikkia vastaan vähintään kerran kotona ja vieraissa?

  Pahoittelut sekavahkosta kysymyksestä.
   
 2. KooMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, San Jose Sharks
  Divisioonakohtaamiset vähenevät+poistuu se läntisen konferenssin kahden eri joukkueen eri divisioonasta yksittäinen ottelu.

  Itäisessä pelataan 4 jokaista vastaan.
  Keskisen divisioonan joukkueet kohtaavat toisensa, että neljää joukkuetta vastaan pelataan neljä kertaa ja kahta viisi.
  Tyynellämerellä tulee yhtä joukkuetta vastaan viides peli muuten pelataan neljä peliä.

  Jokseenkin mielestäni järkevämpi kuin edellinen vaikka tietysti säätämistä tietenkin on kun eri määrä joukkueita divisioonissa.

  Ja siis 82 peliä. Saman konferenssin eri divisioonan joukkueita vastaan kolme peliä ja toisen konferenssin joukkueita vastaan kaksi.
   
 3. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Verkkolehden puolella on uutinen siitä että Eeli Tolvasen yliopistosuunnitelmat kariutuivat ja hänen ensi kauden seuransa voisi olla OHL:ssä tai esim. hänet varaavan NHL-joukkueen farmijoukkueessa AHL:ssä. Minkä takia Tolvanen pystyisi pelaamaan AHL:ssä, kun esim. häntä vuoden vanhempi Olli Juolevi ei tulevallakaan kaudella voi pelata AHL:ssä.
   
 4. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Näissä kanadalaisissa junnusarjoissa on tollasii sääntöjä, että sinne mentyään/palattuaan ei voi sillä kaudella ainakaan tulla änäriin tai AHL:ään pelailee. Joku näitä sääntöjä paremmin tunteva voi toki valaista tarkemmin.
   
 5. Louis Jäsen

  En osaa selittää lyhyesti, enkä osaa sääntökirjaa ihan täsmällisesti, mutta NHL:lla ja CHL:lla (sisältää WHL:n, OHL:n ja QMJHL:n) on sopimus, jossa ne sopimuksenalaiset NHL-pelaajat jotka lähetetään "alas"/farmiin, siirretään takaisin CHL:aan, eikä AHL:aan. Sääntöjen mukaan alaslähetetty pelaaja ei saa täyttää 20 ikävuotta ennen vuoden vaihtumista 1.1. (eli menneellä kaudella ikäraja oli 1.1.1997, ensi kaudella 1.1.1998) ellei pelaajaa lasketa yli-ikäiseksi jolloin pelaaja täyttää 21 (1.1.1996) (jokaisella CHL:n seuralla saa olla korkeintaan kolme yli-ikäistä pelaajaa, tähtipelaajia tosin harvoin CHL:aan takaisin yli-ikäisenä lähetetään). Jotta pelaaja joutuu noudattamaan näitä sääntöjä, kuten Juolevi, ehtona myös on käsittääkseni se, että pelaajalla on varaushetkellä sopimus pelkästään CHL:n seuran kanssa. Vastapuolelta esimerkiksi Julius Honka ja Alexander Nylander olivat käsittääkseni vain "lainattu" Euroopasta heidän seuroistaan CHL:aan kautena ennen varaustilaisuutta, joten heidät lasketaan Euroopasta varatuiksi ja näin he pystyivät halutessaan pelaamaan AHL:ssa varaustilaisuuden jälkeisenä ensimmäisenä tai toisena vuotena.

  Tämä varaushetken aikainen seura on myös todella tärkeä varauksen kannalta, CHL:sta varatusta pelaajasta NHL-seuralla on yksinoikeudet (ennen kuin pelaajasta tulee vapaa agentti) on kahdeksi vuodeksi eteenpäin, Yhdysvalloista neljäksi vuodeksi, Euroopasta varatulla kolmeksi vuodeksi, ja Venäjältä vissiin vielä pidemmäksi. En tosin tiedä minkä perusteella oikeudet jaetaan juuri näin.

  Eeli Tolvasen tapauksessa hän varataan ja hänen oikeudet tulee USHL:sta, eikä hän ole sitoutunut vielä yhteenkään seuraan joten hänellä on itse täysi oikeus valita tuleva seuransa, eikä mitään liigojen sopimuksia/sitoumuksia ole välissä. Tolvanen yritti päästä Yliopiston/NCAA:n Bostonin joukkueeseen, ja myös NCAA:lla on omat sääntönsä. Esimerkiksi NHL- tai CHL-joukkueen kanssa sopimuksen tehnyt ei saa palata enää NCAA:n, kuten CHL:n kanssa. Eli käytännössä jos Tolvanen tekee NHL-sopimuksen, silloin NCAA on pois kuvioista.

  CHL:sta varatuilla pelaajalla ei siis ole tuon CHL:n ja NHL:n välisen sopimuksen myötä mahdollisuutta pelata heti AHL:ssa ennen kuin pelaaja on "yli-ikäinen" pelatakseen tuossa juniorisarjassa. Tästä on ollut myös jonkin verran keskustelua Kanadassa, että tätä sääntöä pitäisi muuttaa koska joidenkin pelaajien, kuten Mitch Marnerin tai Dylan Stromen olisi ollut parempi kehittyksen kannalta pelata ammattilaisia vastaan AHL:ssa kuin OHL:ssa junioreita vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2017 klo 17.38
 6. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Lainaus:
  Vähän oli emännän kaa puhetta että käydään kattoo Floridassa kiekkoo joulu/uv aikaan ja näemmä sopivasti ois joulua ennen ja välipäivinä kolmen päivän putket matseja Tampassa ja Floridassa. Ehkä sitä pääsee ihan oikeasti suunnittelemaan matkaa :)
   
 7. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vähän kesähupia Sporclesta: NHL:n Top-200 maalintekijät.

  Olen tehnyt tuon vuosien aikana muutaman kymmenen kerran ja nyt alkaa tulla kaikki. Muutama unohtuu silti helposti, nykypelaajista esim. Marian Hossa jää usein pimentoon. Ensikertalaiselle yli 150 on jo hurja suoritus mielestäni.

  NHL Top 200 Goal Scorers (Career) Quiz
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 9. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Colton Parayko on sellainen pelaaja, että kyllä jonkun ei niin julmetusti draftipickejä lähitulevaisuudessa tarvitseva joukkue (eli Edmonton) kannattaisi tehdä sopimustarjous. Koska isoja ja taitavia rightin pakkeja ei ole koskaan liikaa.
   
 10. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kyllä se nyt oli ihan oikein se alkuperäinen, joten vähän turhaan korjasit vääräksi tuon.

  Kopioidaan tähän nyt vielä tuo taulukkokin.

  Average annual value Draft Pick Compensation
  $1,295,571 or below None
  Over $1,295,571 to $1,962,986 Third-round pick
  Over $1,962,986 to $3,925,975 Second-round pick
  Over $3,925,975 to $5,888,960 First-round and third-round pick
  Over $5,888,960 to $7,851,948 First-round, second-round and third-round pick
  Over $7,851,948 to $9,814,935 Two first-round picks, second-round pick, third-round pick
  Over $9,814,935 Four first-round picks
   
 12. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Aivan ajattelin tuon jostain syystä niin päin, että EDM tarjois sen 7,851,948 jotta kompensaatio olis kovempi.
   
 13. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei vaan itse asiassa olitte kaikki väärässä. Tuollaisessa 7v/7,8M diilissä oikea lukema olisi 10,92M ja korvaus 4 x 1st. Lukee ihan linkitetyssä jutussakin, offersheeteissä kokonaisarvo jaetaan korkeintaan viidellä (vuodella), vaikka sopimus todellisuudessa olisikin pitempi. Merkittävä ero ja yksi syy miksi nämä ovat niin harvassa.

  AAV – dividing the total compensation offered by the lesser of the length of the contract or by 5.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 15. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  NHLPA:ssa kytee,3 agenttia haluaisi Chelioksen riippumattomaksi asiamieheksi sinne koska kokevat että liitto ei ole tehnyt parastaan pelaajien eteen ja ovat tyytymättömiä useisiin CBA:n kohtiin. Winter&Overhardt vähemmän yllättäen kaksi noista agenteista.
  2020 lähestyy ja valtapeli on taas kerran alkanut. Pelaajien kannalta olisi nyt viisaampaa olla kuuntelematta noita agentteja ja luottaa Fehriin.
  Muutenkin pidän agenttien osallistumista edes koko asiaan epäilyttävänä.

  Pitempi juttu tässä:
  Latest NHLPA dispute described as a ‘witch hunt’ - Article - TSN
  Linkki vie TSN:n juttuun.
   
 16. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Free Agent Frenzy näyttää nostaneen taas esille salary capin, NMC&NTC klausaalit, signin bonukset, AAV ja sopimusvuodet.

  Mielenkiintoisia aiheita kukin ja nuo on varmasti framilla seuraavan lockoutin painaessa päälle.

  Tässä mietiskelin noita pitkiä veteraani soppareita. Joukkueet sitoo itsensä ylihintaisiin soppareihin joissa pelaajat tulevat todennäköisesti olemaan aikamoisia riippakiviä viimeisinä sopimusvuosina. Onko trendi nyt se, että epätoivoisesti cup runiin heittäytyvät jengit tekevät hyvin lyhytnäköisiä diilejä ja rebuildaavat/maltillisemmat jengit tulee ja poimii kermat päältä? Onko tämä vain luonnollista kiertokulkua? Reilua jakoa jossa huonosta manageroinnista joutuu vastuuseen? Onko tämä NHL:lle ongelma johon sen kannattaisi puuttua?

  Käykö niin, että vapaat agentit jatkavat hillitöntä palkannousua ja lopulta rajoitettujen agenttien palkkataso alkaa väkisinkin laskemaan?
   
 17. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  NHL All-Time Plus-Minus Leaders

  Tuolla eräässä ketjussa oli puhetta pelaajien monipuolisuudesta ja palkoista niin aloin miettimään kuka johtaa kautta aikain plus-miinus tilastoa. Onhan tuo Robinsonin 730 jotain aivan käsittämätöntä, samoin Orrin lukema suhteessa pelimäärään. Vielä pelaavista top50:n mahtuvat Jagr, Hossa ja Chara.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 19. teppana Jäsen

  Onhan Geno kyllä huikea pelaaja, mutta vielä on matkaa Ovechkinin edelle. Tosin jos painottaa mestaruuksia niin tuo rankkaus on ymmärrettävä. Mutta nämä perinteiset mittarit (Hart äänestys, piste ja maali sijoitukset, all-star valinnat, etc. ) kaikki kyllä viittaa 8 olevan edellä.
   
 20. teppana Jäsen

  Lainaus:
  On tuo Orrin lukema kyllä tajuton. Per peli arvioituna Bobby Orr on mahdollisesti historian kovin kiekkoilija.
   
 21. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Siihen nähden hyvä lista ainakin alkupään puolesta, että viisi parasta nimeä on oikein, eivät toki välttämättä oikeassa järjestyksessä.

  Kääntäisin itse Fedorovin sekä Malkinin päittäin sekä joku mussa tossa Ovechkinissa edelleen vähän kiristää. Ehkä mun mielipiteeseen myös vaikuttaa pelipaikka ja sen merkitys.

  Fedorov, Malkin, Datsyuk, Ovechkin, Bure olisi oma listaus.
   
 22. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tuolla Paten ketjussa keskustellaan jostain syystä Toewsista ja Kopitarista, Toews on aktiivipelaajien plusmiinus-tilastossa sijalla 5, +194 ja Kopitar sijalla 50, +69. Ainakin puolustussuuntaan Toews vaikuttaisi pätevämmältä.
   
 23. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Juu, itsekkin jotenkin siihen keskusteluun ajauduin. Mutta siis, yleinen mielipide taitaa olla että Kopitar ja Toews on suurin piirtein yhtä hyviä puolustavassa roolissa. Vaikeahan sitä on tarkasti mitata mutta jos siellä eroa on niin se ei kovin suuri ole. Tuo +/- on aika huono tilasto sellaisenaan vertailuna kahden eri joukkueen pelaajan välillä. Tuo Orrin lukema ei myöskään kerro kaikkea mutta halusin sitä kommentoida kun Orr on yksi niistä historiallisista pelaajista josta mielellään luen.
   
 24. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Orrhan on kautta aikojen paras. Ainahan niitä Gretzkyjä ja Lemieux'ta saa listailla, mutta Orr oli vaan kaikessa paras omana aikanaan. Kun mies oli niin hyvä hyökkäyssuuntaan ja puolusti usein pitämällä kiekkoa, niin unohtuu se, että osasi myös puolustaa ja oli fyysinenkin (vaikken tappeluista välitä, niin kannattaa silti katsoa herran lukemat siltäkin puolelta). Tuo +-lukema on yksi niistä, mitä on vaikea vaan tajuta. Oikeastaan ihan mitä tahansa lukuja herrasta etsiikin, ne eivät ole tästä maailmasta. Erot seuraaviin pakkeihin piste- ja maalipörssissä. Pistepörssin voittaminen pakkina aikakaudella, kun oli totuttu pakkien vain puolustavan. Herra muutti peliä paljon. Mutta mitä se oikeasti vaatiikaan, että pystyy muuttamaan niin paljon. Pitää olla todella hyvä ja ymmärtää peliä vielä todella hyvin. Vaikka hän pelasi yli 40 vuotta sitten, niin uskon, että hänet voisi laittaa pienellä nykyvälineisiin totuttelemisella edelleen kentälle (ilman nykypäivän harjoitusmetodejakin) ja hän pärjäisi hyvin.
   
 25. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Itse ihmettelen eniten Tverdovskyn ja Zhitnikin sijoituksia, ja ehkä tuon Goncharin voisi nostaa pari sijaa..