Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Yleisesti NHL:stä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana hannes_ko, 18.10.2003 klo 16.21.

 1. JuiWSH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Lainaus:
  Nyt en oikein ymmärtänyt kysymystäsi? Jos kysymys asetellaan muotoon "enkö voi arvostaa kisoja enemmän" niin vastaus on en: se että jääkiekossa ei ole maajoukkuetasolla (näillä näkymin) enään yhtäkään turnausta (World Cupia lukuunottamatta) jossa pelaavat maailman parhaat omien maidensa väreissä ei ole mielipide, vaan fakta. Viime syksyn World Cup oli aika selvästi NHL:n oma promoturnaus, jossa ei ollut varsinaisesti edes sen suurempaa turnausformaattia (tai karsintoja), vaan listaan oltiin kirjoitettu vain muutama suurempi kiekkomaa ja kaksi extrajoukkuetta.

  Jos taas haluat asetella kysymyksen muotoon "onko mielestäsi joku estänyt sinua tuomasta mielipidettäsi julki" niin vastaus tähänkin on ei. Kommentoin viestissäni vain ja ainoastaan sitä kuinka suuri sääli mielestäni on, että maajoukkuejääkiekolla ei ole enään sitä kaikista "suurinta ja kauneinta" palkintoa tarjolla, vaan nyt suurin pysti taitaa olla tuo MM-pokaali, joka sekin on tuntunut menettävän merkitystään vuosi vuodelta.
   
 2. ChosenTwo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals & suomalaiset NHL:ssä
  Ensimmäinen pudotuspelikierros tarjosi viidessä pelissä yhteensä 17 maalia. Tuo on 3,4 maalia per peli. Pelistä tulee aina tarkempaa pudotuspeleissä jne, mutta onhan tuo nyt ihan kaamea lukema. Jalkapallolukemia kohti edeten.

  Toki tämä oli vain yksi kierros, mutta hyökkäävän pelin ystävänä tämmöiset tulokset pistävät epämiellyttävästi silmään.
   
 3. Taskulamppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Samoilla linjoilla, MM-kisat ei ole kiinnostanut vuosiin, paitsi yksittäisten pelaajien kohdalla. Kyllä tuo raha ahneus tappaa koko maajoukkue-puolen. Tai tappaisi ellei gloryhunter-osasto jaksaisi tuulettaa Suomen 8-1 voittoa Japanista kun askissa oli Liiga-All star joukkue. Jos itse saisin tuon organisoida niin pelirytmi olisi Olympialaisiin NHL-ukot, ja muina "tasavuosina" MM-kisat. Tiedän ei tule tapahtumaan, vaatisi pelaajilta tiivistä rintamaa NHLPA:n puolella, ja korvaava tulon lähdettä IIHF:lle
   
 4. JuiWSH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  Aivan samaa mieltä. Itsellänikin MM-kisat on enemmänkin keino seurata tiettyjä tähtiä tai tulevaisuuden lupauksia, pelasivat he sitten Suomen joukkueessa tai jossakin muussa. Mielenkiinnolla jään odottamaan mihin suuntaan maajoukkuekiekko tästä lähtee.
   
 5. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Jokaiselta joukkueelta tulee olla suostumus jos Kovalchuk tekee sopimuksen jonkin muun joukkueen kanssa kuin Devilsin. Devils voi treidata miehen vasta kun sopimus on tehty.
   
 6. Bourque#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
  Lainaus:
  Ehdin jo tuon kyssärin poistaa kun tein kokonaan oman ketjun Iljalle. Lainaan tämän sinne.
   
 7. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Senatorsin ja Rangersin sarjalle ei ole edes omaa ketjua, mikä kertoo olennaisen sarjan kiinnostavuudesta tällä palstalla. Ilmeisesti sarja ei kiinnosta edes Kanatassa: Chris Johnstonin mukaan Game 1:n ilmoitettu katsojaluku oli vain 16 744, mikä jää n. 2 000 katsojaa täydestä hallista.
   
 8. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Kaksi tylsää joukkuetta vastakkain niin eipä voi muuta odottaa. Molemmat joukkueet pelaa käytännössä samanlaista ylivarovaista trappikiekkoa mikä nyt ei ole mielenkiintoista millään mittapuulla.
   
 9. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Kuulostaa näin mutulla täysin käsittämättömältä, että konferenssivälierät kiinnostaisi Ottawasssa näin vähän. Kymmenen vuoden takaisen finaalitappion jälkeen ovat kuitenkin olleet näin pitkällä vain kerran.

  Lainaus:
  Eipä tuossa sarjassa tosiaan ole oikein mitään muuta kiinnostavaa kuin Världens bästa, joka tuon ykköspelinkin ratkaisi sitten loppujen lopuksi. Itse ajattelin, ettei EK65 voi yksinään tätäkin sarjaa hinata Ottawalle, mutta kovasti on herra tuota ajatusta vääräksi todistamassa. Varmasti esim. Ruotsissa tuo sarja kiinnostaa eksponentiaalisesti enemmän kuin esim. täällä.
   
 10. Viipastu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  NHL ampui taas omaan nilkkaan otteluiden aikatauluilla. Eiliset pelit alkoivat käytännössä samaan aikaan (7:10 ja 7:45 paikallista), joten katsojat eivät voineet seurata molempia sarjoja. Toiseksi samaan aikaan järjestettiin NFL Draftin ensimmäinen kierros, mikä varmasti söi katsojat molemmilta NHL-otteluilta. Näin siis johdetaan maailman isointa jääkiekkosarjaa, jonka pitäisi kilpailla muun urheilun kanssa katsojista ja mainostajista.

  Philadelphia antaa rakkautta
   
 11. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Kieltämättä tuntuu erikoiselta, ettei ottawassa ollut täysi tupa. Itse symppaan jengiä kovasti, ja varmaan meno olisi toinen katsomossakin, jos habs olisi vastassa?

  Silti, onko tää nyt sit ainoa kanadan jengeistä, joilla katsomoa ei loppuunmyydä pleijareissa?
   
 12. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Ottawalla oli myös runkosarjassa yleisökatoa kun halli täyttyi vain 87,4 prosenttia koko kapasiteetista. Mutta iso hallihan tuo Canadian Tire Center on, 20000 katsojaa kun on aivan tupaten täynnä. Osa paikoista on seisomapaikkoja. Näyttäisi olevan kaudella 2012-13 kun koko kausi on myyty loppuun. Nyt neljä vuotta putkeen mennyt koko ajan alaspäin. Onko sitten syy ettei ottawalaiset jaksa enää ajaa tuonne kauas pellolle, vai lippujen hinnat.
   
 13. Aatu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Meijän pojat ja Leafs nation.
  Kysytäänpä täältä, kun en parempaakaan ketjua nopealla silmäyksella löytänyt. Eli miten nuo "long term injured reserve" pelaajat vaikuttavat joukkueiden palkkakattoon? Esim. Leafsilla on Cap friendly:n mukaan tällä listalla Hortonin ja Lupulin sopimukset. Saisiko Leafs raivattua tilaa cap:iin treidaamalla ks. pelaajat palkkalattiaan pääsystä kamppaileviin joukkueisiin vai miten?
   
 14. Hyttynen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Capfriendlystä löytyy englanninkielinen selitys: LTIR FAQ - CapFriendly - NHL Salary Caps

  Pähkinänkuoressa taitaa olla niin, että joukkueet saavat cappiin tilaa niin paljon kuin LTIR-pelaajan caphit ylittää palkkakaton sillä hetkellä kun pelaaja siirretään LTIR:ään. Eli kun siirto tehdään, kannattaa palkkakatto laittaa mahdollisimman täyteen.

  Jos palkkakatto olisi vaikka 75 miljoonaa ja Leafsin palkkakulut Horton ja Lupul mukaanlukien olisi yhteensä 74
  miljoonaa, niin siirtämällä nämä pelaajat LTIR:lle, Leafs saisi
  +5,3 (Horton)
  +5,25 (Lupul)
  -1,0 (palkkakaton alitus)
  = +9,55 miljoonaa lisää palkkakattoon eli he toimisivat 84,55 miljoonan katolla.

  Tässä esimerkissä Leafsin kannattaisi nostaa farmista pelaaja, jonka caphit on tasan 1 miljoona, niin saisivat vielä sen verran lisätilaa kattoon (esimerkissä katto olisi siis 85,55 miljoonaa). Käsittääkseni tämä palkkakaton kasvattaminen lasketaan vain kerran eli jos tuo 1 miljoonan pelaaja lähetettäisiin sitten heti takaisin farmiin, niin kattoon ei enää kuitenkaan tulisi uutta muutosta ja esimerkki-Leafsin palkkakatto olisi 85,55 miljoonaa.

  Leafsin ei siis tarvitse treidailla elleivät ryssi LTIR-siirtoja.
   
 15. Aatu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Meijän pojat ja Leafs nation.
  Lainaus:
  Kiitoksia asiallisesta vastauksesta. Selkiytti asioita.
   
 16. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Niin tai jos tarkkoja ollaan, niin capiin ei varsinaisesti tule tilaa, mutta capin saa ylittää sillä LTIR-pelaajan cap hitin mukaisella summalla. Tällähän ei sinänsä kai ole mitään muuta merkitystä kuin se, että jos joukkue maksaa pelaajille kauden lopuksi bonuksia, niin niihin ei voi tuota LTIR ylitystä hyödyntää. Eli bonuksia varten pitää jättää kuitenkin capin alle tilaa. Eikös vaan?
   
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  En nyt parempaakaan ketjua löytänyt niin kysynpä täällä:

  Osaisiko joku selittää, miksi NHL järjesti itä- ja länsilohkonsa kaudesta 1969-70 niin, että mm. uutena seurana liigaan noussut Vancouver pelasi itäisessä lohkossa ja Philadelphia läntisessä? Original sixin jälkeen tulleet kuusi uutta joukkuetta pelasivat omassa "länsilohkossaan" minkä kyllä ymmärtää juuri tuosta O6-näkövinkkelistä mutta edellä mainitsemallani kaudella Chicago oli jo siirretty länteen.

  Täyttä kuriositeettiahan tämä on mutta logiikan puuten häiritsee...

  Edit. Siis päätös syntyi 1969-70, Buffalo ja Vancouver liittyivät mukaan toki vasta seuraavalla kaudella ja silloin myös Chicago siirrettiin länteen.
   
 18. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  En mene takuuseen tästä, mutta pikaisella googlauksella tässä voisi olla syy, ainakin osittain:

  Itäisen konferenssin joukkueet olivat sweepanneet Stanley Cup-finaaleissa kolmesti putkeen lännen mestarin St. Louis Bluesin. Kaudelle 1970-71 muutettiin pudotuspelisysteemejä myös niin, että välierissä konferenssit pistettiin jo ristiin. Ilmeisesti lähteen (Wikipedia) perusteella NHL koki haluavansa joko kaksi itäistä joukkuetta vastakkain finaaliin tai itäisen konferenssin joukkueen sekä Chicagon, joka oli lännestä tuohon aikaan se ehdoton ykkönen.

  Olipa huonosti selitetty, mutta summa summarum: tasokkaammat loppuottelut olivat tavoitteena.

  Tämä ei toki selitä sitä miksi Vancouver pistettiin itäiseen ja Philadelphia läntiseen konferenssiin, jota kyselitkin. Heh. Varmaan kanadalaiset joukkueet samaan konferenssiin ja Philadelphia sitten Pittsburghin kanssa, jotta myös joukkueita yhtä monta per konferenssi?
   
 19. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Osaisiko joku hieman selittää miten tämä pelaajien eläköitymissääntö tilanteessa jossa sopimus on voimassa menee?
   
 20. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Ei kai siinä juuri epäselvää ole. Jos jää eläkkeelle, luopuu lopuista saatavistaan eli sopimus purkautuu ja joukkueen velvoitteet ja caprasitteet häipyy. Poikkeuksena 35+ vuotiaana solmittu monivuotinen sopimus josta caphit jää vaikka eläköityy (esim. Datsyuk) ja tietysti nämä pitkät etupainotteiset joista voi jäädä cap recapture -rangaistusta joukkueelle. Palkanmaksu kuitenkin loppuu näissäkin tapauksissa eläköitymiseen.
   
 21. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kiitoksia. Juuri tätä caprasitteen jäämistä joissain tapauksissa siis mietin ja siihen kaipailin pientä selvennöstä, milloin näin käy.
   
 22. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Useampi vedonlyöntisivusto näyttää jo avanneen ensi kauden mestaruuskertoimet. Esimerkiksi Unibetin suosikit mestariksi ovat:

  1. Pittsburgh Penguins 9.50
  2. Washington Capitals 10.00
  3. Chicago Blackhawks & Edmonton Oilers 12.50
  5. Nashville Predators & Tampa Bay Lightning 14.00
  7. Anaheim Ducks, Minnesota Wild, Montreal Canadiens & New York Rangers 18.00

  Toisessa päässä sitten puolestaan Arizona Coyotes (126.00), Vegas Golden Knights (126.00), Colorado Avalanche (101.00), New Jersey Devils (91.00) ja Vancouver Canucks (91.00). Mielenkiintoista seurata tulevatko kesän tapahtumat vaikuttamaan kertoimiin millään tavalla.
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Oilersin ja Tampan kertoimet ovat noista ne houkuttelevimmat. Lännessä on väylä auki ensi keväänäkin ja terve Tampa haastaa Penguinsia mielestäni idästä parhaiten.

  Jos nyt pitäisi rahaa tunkea, niin Tampalle, jälleen.
   
 24. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Avalanchen kerroin on mielenkiintoinen. Se on lätkäisty tuonne puhtaasti viime kauden perusteella. Avalanche kun saisi tuonne jonkun TOP-4 puolustajan., Varlamov palaisi tasollaan pari kautta taaksepäin sekä Bednar vaihtoon ilmeisesti(?), niin mielestäni tuossa rosterissa olisi potentiaalia playoffeihin. Playoffeissa on kuitenkin kaikki mahdollista, kuten Predators näytti tällä kaudella. En kuitenkaan usko, että Avs tulee kannua nostelemaan ensi kaudella, mutta kyllähän tuo mielestäni hieman ylikerroin on.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins