Yleisesti NHL:stä

  • 4 122 617
  • 14 615

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Lueskelin tuota IL:n uutista NHL-seurojen taloudellisista vaikeuksista, erityisesti USA:n alueella, paikoissa jotka eivät varsinaisesti ole lätkäseutua. Mietin vain että mikä mahdollisuus olisi noiden seurojen siirtyä kanadan puolelle, jossa varmasti löytyisi huomattavasti enemmän maksavia asiakkaita. Varmasti ainakin Winnipegissä toivotettaisiin NHL-joukkue takaisin :P
 

Dani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomi, Real Madrid, Espanja, Argentiina
Olen antanut kertoa itselleni, että Winnipegissä ei olisi nyky-NHL'n vaatimuksia täyttävää areenaa. Rakensivat kuulemma aikoinaan uudesta liian pienen.
 

ipaz

Jäsen
Toronton metropolialueella kun asukkaita on yli seitsemän kertaa enemmän kuin Winnipegissä.

Aloin tässä miettiä että minne se mahdollinen uusi tai muualta muuttava seura Toronton alueelle sijoittuisi. Hamilton on 70 km:n päässä, mutta väestöpohjaltaan sen verran pieni, että kai sen joukkueen tulisi suur-Toronton alueelle tulevan. Siis jos on tullakseen.

Paljonkos tuo korvaus olikaan joka uuden seuran pitää maksaa, jos tulee toisen markkina-alueelle? Ja mikä oli se kilometrimäärä?

Google Mapsin mukaan NY Rangers ja NY Islanders pelaavat toisistaan 45 km:n etäisyydellä. NYR ja NJ Devils 22 km:n päässä. Anaheimin ja Kingsin halleilla on välimatkaa 50 km. Battle of Pennsylvanialla on välimatkaa lähes 500 km. Itseasiassa "paikallistaisto" Pittsburgilla on Columbusta vastaan, 300 km.

Mutta siis mitä jos Torontoon tulisi toinen joukkue. Väkeä on yli 5 miljoonaa ja näistä todella moni on die hard lätkäfaneja. Vaikka Maple Leafs alueen valtias onkin niin varmasti uusi joukkuekin pystyy luomana oman fanipohjansa. Samassa hallissa en sen silti toivoisi pelaavan. NBA:ssa Lakers ja Clippers pelaavat molemmat Staplesissa ja paikalla käyneenä voin sanoa että se halli on tehty Lakerisille. Clippers ja Kings ovat vain "vuokralaisia", toissijaisia käyttäjiä. Kingsin siellä vielä jotenkin näki käytävillä, mutta Clippersia ei mitenkään. Ei mikään kehuttava rooli, vaikka hulppeassa hallissa saavatkin pelata.

Jos joku noista Nashvilleistä, Phoenixeista tai Atlantoista keikahtaa tai päättää nostaa kytkintä niin olisihan se melko järkevää sijoittaa serua "vanhoille markkinoille" joskun Oklahoman sijasta.
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
Boston Globen mukaan NHL:n ja NHLPA:n edustajat tapaavat mahdollisesti tällä viikolla keskustellakseen pelaajien bonusten poistamista cap hitistä. Katsotaan miten homma etenee. Toivottavasti tämä päätön bonusjärjestelmä saataisiin takaisin vanhaan muotoonsa, ei olisi joukkueen nuorennus enää niin helvetin vaikeaa.

"The NHL and the players' union, the NHLPA, are expected to talk more this week about a possible easing of how the salary cap is computed this season, in wake of the players agreeing some 10 days ago to keep the CBA intact through at least 2010-11. If the league agrees to soften its stance, the bonuses, if attained, would be tolled ahead to 2009-10, as is typically the practice."

lähde
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos joku noista Nashvilleistä, Phoenixeista tai Atlantoista keikahtaa tai päättää nostaa kytkintä niin olisihan se melko järkevää sijoittaa serua "vanhoille markkinoille" joskun Oklahoman sijasta.
Näin olisi, mutta kai uutta seuraa yritetään pystyttää NHL:n toimesta jääkiekon leviämisen vuoksi taas jonnekin, missä on ihmisiä ja nätit kelit, mutta itse lajista ei tiedetä mitään. Kyllähän joku seura tietysti sielläkin menestyy. Nimittäin vaikka kiekosta tai uudesta joukkueesta ei jaksetakaan välittää urheiluna eikä lajia tunneta, kiva perhetapahtuma ja shoppailupäivä hallissa vetää kansaa kun on massaa takana.

Toronto olisi kyllä varsin mielenkiintoinen kohde. Tuo Hamilton olisi alueena myös melko kiinnostava, mutta en ole fanipohjasta ihan vakuuttunut. Hamiltonin halli Copps Coliseum vetää päälle 17000 henkeä kiekkopeleihin, mutta tälläkin kaudella yleisökeskiarvo on noin 4000 luokkaa. Vertailun vuoksi Winnipegissa / Manitobassa Moosen peleissä MTS Centressa käy keskimäärin tuplasti ihmisiä, vaikka halli on hieman pienempi.

Pari vuotta sitten kun Moose ja Hamilton kohtasivat AHL:n playoffeissa, Moosen kotipeleissä oli järjestäen noin 7000 ihmistä. Hamiltonin yhdessä kotipelissä oli puolestaan noin 1700 henkeä, eikä kahdessa muussakaan kovin paljon enempää katsojia paikalle tullut. On siinä ollut varmaan hallissa melko väljä tunnelma, kun päälle 17000 ihmistä vetävä halli on täytetty noin 2000 hengellä (ja vielä playoff-peliin)...
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Siirretty NHL-kauden avaus -ketjusta...

Mikko Koivu ottaa neljä kertaa enemmän jäähyjä kuin Marleau, joten hän asettaa joukkueensa tukalaan asemaan neljä kertaa useammin - kun hän on jäähyllä, ykkösalivoiman sentteri ei ole käytettävissä. Mikko Koivu tekee vähemmän voittomaaleja. Mikko Koivu tekee vähemmän alivoimamaaleja. Patrick Marleau on parempi laukoja ja nopeampi luistelija. Patrick Marleaun tehotilasto näyttää +22, Mikko Koivun tehotilasto näyttää +6. Patrick Marleau on lähes kymmenen kiloa painavampi. Mikko Koivu ei ole kertaakaan urallaan rikkonut 80 pisteen rajaa. Mikko Koivu on loukkaantumisherkempi - Patrick Marleau ei ole pelannut alle 74 ottelua ikinä, ja tuo oli hänen tulokaskautensa. Sen jälkeen Marleau on ollut jäällä vähintään 77 ottelussa joka kausi, pelaten kuusi yli 80 ottelun kautta.

Voitin.

Ensinnäkin, 40 ei ole neljä kertaa enemmän kuin 10, se on nelinkertainen määrä. Ja tuohon nelinkertaiseen määrään sisältyy yksi kymppi mukaan. Eli kolminkertainen määrä. Mikä tosin on sekin vähän, koska minuutteja on tuolloinkin vain yhteensä 30. Mikko Koivu tekee vähemmän maaleja? Koivu nyt sattuu olemaan pääsääntöisesti playmaker ja set-up-man. Maalejakin toki odotetaan, ja nykyinen 14 on todella hyvä luku tässä vaiheessa kautta. Mikko Koivu on tehokkaampi luistelija, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Anywho, Koivua et perkele ohita jos olet hänet edellesi päästänyt. Sieltä yksinkertaisesti ei tulla ohi. Mikko Koivu voi tehdä vähemmän voittomaaleja, mutta jos joku haluaa niin voi laskea että kuinka monta Wildin voittomaalia mies on syöttänyt. Mikko Koivu tekee hienompia alivoimamaaleja. Kannattaa ehkä myös ottaa huomioon että Wild on kokonaisuutena paskempi jengi, ja on ottanut vähemmän voittojakin tällä kaudella. Näkisin tuon vaikuttavan aika oleellisesti koko joukkueen pelaajien voittomaalien määrään. Koivun tehotilasto on Wildin paras. Siinä ei yksi kaveri keräile mitään +700 tilastoa kun muut jengin pelurit painivat juuri ja juuri nollassa, jotkut aivan helvetisti sen alle. Patrick Marleau on lähes kymmenen kiloa läskimpi kuin Mikko Koivu. Mikko Koivu on nuorempi, joten nuo 80 täpän rajan rikkomiset tulevat vielä, ensimmäinen jo tällä kaudella. Mikko Koivu ei ole loukkaantumisherkkä, Mattias Öhlund on loukkaannuttamisherkkä. Ensimmäinen NHL-kausi meni polvijuttujen kanssa. Kieltäydyn laskemasta tuota loukkaantumiseksi. Se oli...pelaamisen estävä tapahtuma.

Moraalisesti voitin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuten varmasti nyt huomaat, kovin erityyppisten pelaajien välillä on järjetöntä lähteä vertailemaan. Lopulta päädymme vertailemaan Doug Murraytä ja Ray Sheppardia. Marleau ja Jokinen sentään valittiin peräkkäin draftissaan, toisena ja kolmantena, molemmat pelaavat sentterin paikkaa luonnollisesti ja ovat enemmän maalintekoon profiloituneita pelaajia.

Kumpi on parempi, Joe Thornton vai Mikko Koivu? Molemmat ovat kahteen suuntaan aktiivisia peliä tekeviä keskushyökkääjiä... ;)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Thornton hyytyy aina tosipaikassa, Koivun veljeksillä on tapana vain kiihdyttää silloin. Eli arvaat varmaan puolueettoman ja totaalisen objektiivisen vastauksen kysymykseesi? Vinkkinä, etunimi alkaa ämmällä.

Kerro nyt mikä tästä Ruotsin kaverista tekee niin ylivertaisen kaverin, että kannattaa joka ketjussa hehkuttaa. Kädetön, jalaton ja tyhmä, eli siis aika lailla perussharks-kamaa koko jätkä. En siltikään ole sisäistänyt kaverin mahtavia kykyjä, vaikka olen yrittänyt tarkkailla...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Alkaa ämmällä... hmm... Moe Thornton?

Ruotsin kaveri? Hehkuttanut? Marleau on pesunkestävä saskatchewanilainen... Ilmeisesti nimenheittokin lasketaan nykyään hehkutukseksi, olen siis onnistunut työssäni erinomaisesti reaktiostasi päätellen. Sydämeni pamppailee ilosta, jee!

Vastatakseni kysymykseesi, jos katsoisit San Josen pelejä, tietäisit minkä takia Murraytä hehkutetaan ja miksi hän on niin fanien, selostajien kuin valmentajienkin suosikkeja. Aika heikko ja tyylitön provosointiyritys.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Tuo Hamilton olisi alueena myös melko kiinnostava, mutta en ole fanipohjasta ihan vakuuttunut. Hamiltonin halli Copps Coliseum vetää päälle 17000 henkeä kiekkopeleihin, mutta tälläkin kaudella yleisökeskiarvo on noin 4000 luokkaa. Vertailun vuoksi Winnipegissa / Manitobassa Moosen peleissä MTS Centressa käy keskimäärin tuplasti ihmisiä, vaikka halli on hieman pienempi.

Pari vuotta sitten kun Moose ja Hamilton kohtasivat AHL:n playoffeissa, Moosen kotipeleissä oli järjestäen noin 7000 ihmistä. Hamiltonin yhdessä kotipelissä oli puolestaan noin 1700 henkeä, eikä kahdessa muussakaan kovin paljon enempää katsojia paikalle tullut. On siinä ollut varmaan hallissa melko väljä tunnelma, kun päälle 17000 ihmistä vetävä halli on täytetty noin 2000 hengellä (ja vielä playoff-peliin)...

En osaa sanoa, että minkälaisen kannatuksen NHL-joukkue saisi Hamiltonissa osakseen, mutta aika varmasti paremman kuin nykyinen AHL-joukkue. Bulldogsien yleisömäärä on heikko, koska se on Canadiensin farmijoukkue, Hamilton kun on kuitenkin Leafsin hoodeilla. Voi olla vaikeaa fanittaa joukkuetta, jonka runko koostuu fanittamasi joukkueen verivihollisen prospecteista. Bulldogs tekisi itselleen palveluksen, jos muuttaisivat pois Hamiltonista. Paras vaihtoehto olisi mielestäni isäntäjoukkueen provinssin pääkaupunki, Quebec City. Olisi hallit ja kaikki valmiina, fanejakin riittäisi varmasti enemmän kuin Hamiltonissa.

Jos ja kun se uusi NHL-paikkakunta julistetaan, sen tulisi ehdottomasti olla Winnipeg, eikä mikään muu. BTW, tässähän on ollut hiljattain juttua, että Coyotesilla menee taloudellisesti niin huonosti, että joukkue joutuu muuttamaan..

..joten, maiskutelkaa tätä:

Jets. Winnipeg Jets.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tule Winnipegiin uutta joukkuetta ennen kuin siellä on uusi jäähalli. Nykyinen jäähalli on tuhansia paikkoja pienempi kuin Islandersin Nassau Coliseum, liigan pienin jäähalli.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ei tule Winnipegiin uutta joukkuetta ennen kuin siellä on uusi jäähalli. Nykyinen jäähalli on tuhansia paikkoja pienempi kuin Islandersin Nassau Coliseum, liigan pienin jäähalli.

Ei tuhansia, vaan reilu tuhat. Vanhassa Jetsin hallissa paikkoja oli muutama sata enemmän kuin tässä nykyisessä MTS Centressä. En näe tässä mitään ongelmaa, halli olisi varmasti täynnä illasta toiseen, toisin kuin Long Islandilla (tai Phoenixissa).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bulldogs tekisi itselleen palveluksen, jos muuttaisivat pois Hamiltonista. Paras vaihtoehto olisi mielestäni isäntäjoukkueen provinssin pääkaupunki, Quebec City. Olisi hallit ja kaikki valmiina, fanejakin riittäisi varmasti enemmän kuin Hamiltonissa.

Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tuhansia, vaan reilu tuhat. Vanhassa Jetsin hallissa paikkoja oli muutama sata enemmän kuin tässä nykyisessä MTS Centressä. En näe tässä mitään ongelmaa, halli olisi varmasti täynnä illasta toiseen, toisin kuin Long Islandilla (tai Phoenixissa).
Ehkä sinä et näe ongelmaa, mutta ihmiset jotka joutuvat ihan oikeiden kiekkotalousasioiden kanssa taistelemaan (mm. liigan ylipäällikkö Gary Bettman), näkevät juuri tässä ongelman. Lisäksi Winnipegin ympäristön talousalue on kohtuullisen isolla maantieteellisellä alueella, mikä lisää kysymysmerkkejä joukkueen vetokykyyn.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.

Tiedän kyllä, varsin hyvin. Meno ei vain ole enää samanlaista kuin silloin ennen, "rakkaus" alkoi hiipumaan jo 14 vuotta sitten kun Nordiques häipyi. Uusi sukupolvi, uudet kujeet. Ei siellä (Quebec Cityssa) enää kovinkaan moni jaksa kannattaa jossain 3000 kilometrin päässä, vuorella jököttävää joukkuetta.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ehkä sinä et näe ongelmaa, mutta ihmiset jotka joutuvat ihan oikeiden kiekkotalousasioiden kanssa taistelemaan (mm. liigan ylipäällikkö Gary Bettman), näkevät juuri tässä ongelman. Lisäksi Winnipegin ympäristön talousalue on kohtuullisen isolla maantieteellisellä alueella, mikä lisää kysymysmerkkejä joukkueen vetokykyyn.

Aika huvittavaa, sillä suurin ongelma mikä NHL:llä on, on Gary Bettman itse. Valtojen valloitus on epäonnistunut täydellisesti, Bettman ei vaan suostu tätä myöntämään, mikä kertoo kaiken tarvittavan kyseisestä ihmisestä.

Kyllä ainakin itse uskon, että tänä päivänä NHL-joukkue menestyisi taloudellisesti paljon paremmin Manitoban Winnipegissä, kuin esim. Arizonan Phoenixissa/Glendalessa.
 
Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.

Kyllähän Quebecissa vielä vuosituhannen alussa oli oma AHL-seura, joka oli juurikin Habsin farmiseura. Sitä en tiedä millainen reaktio paikallisväestöllä tällöin oli joukkuetta kohtaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_Citadelles
 

trap

Jäsen
Kyllähän tuossa Wikipedian artikkelissa mainitaan "good fan support".

Tämän Citadelles-sivuston mukaan huonoin yleisömäärä kotipelissä 2529 ja paras 9880. Yleisökeskiarvoa ei vaan harmillisesti löytynyt.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Aika huvittavaa, sillä suurin ongelma mikä NHL:llä on, on Gary Bettman itse. Valtojen valloitus on epäonnistunut täydellisesti, Bettman ei vaan suostu tätä myöntämään, mikä kertoo kaiken tarvittavan kyseisestä ihmisestä.

Kyllä ainakin itse uskon, että tänä päivänä NHL-joukkue menestyisi taloudellisesti paljon paremmin Manitoban Winnipegissä, kuin esim. Arizonan Phoenixissa/Glendalessa.
Mihin perustat uskosi, vai onko se vain täysin mutu-pohjalla romanttisen maailmankatsomuksen läpi tiirailua? Tosiasia on, että Winnipeg ei pystynyt pitämään joukkuetta taloudellisesti kannattavana. Se, että Phoenixilla ei mene taloudellisesti hyvin taas tuskin saa Bettmania ja Phoenixin omistajia halukkaaksi siirtymään ojasta allikkoon. Jos joukkue Phoenixista johonkin siirtyy, on kohteella oltava oikeat edellytykset pitää yllä joukkuetta. Sehän se vasta naurettavaa olisikin, jos sama organisaatio saataisiin siirrettyä kolmesti ilman edes välttävää lopputulosta.
 
Tosiasia on, että Winnipeg ei pystynyt pitämään joukkuetta taloudellisesti kannattavana.
Tarkoitetaanko tässä kenties Teppo Winnipegia, vai keneen yksityishenkilöön viittaat? Sama kun sanoisi, ettei Oulu pystynyt pitämään joukkuettaan kannattavana, mutta kuinka ollakaan, jotenkin ihmeen kaupalla seura nousi uudelleen liigan huipulle. Talouden tilanteet vaihtuvat ja seuroissa tehdään asioita päin helvettiä milloin missäkin. Historian virheet ei tulisi olla mikään painolasti uuden suunnittelussa, varsinkin kun puhutaan jostain Winnipegin kaltaisesta perinteisestä jääkiekkoaluesta. Muutenkin voisi minun puolestani siirtää nämä kaikki perinteettömät palmu/aavikkokaupunkien lätkäjoukkueet jonnekin, missä kiekkoa arvostetaan ja kunnioitetaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eli lopulta Montrealista löytyisi viisi joukkuetta, Torontosta seitsemän, Detroitista kahdeksan, Chicagosta neljä, Bostonista kolme ja New Yorkista kaksi. Winnipegiin ja Hartfordiin voisi palauttaa yhden organisaation kumpaankin!

Eiköhän suurin osa näistä etelän laajennuksista ole ollut varsin hyviä projekteja. Se, että Phoenixissa ei mene lujaa tuskin vähentää esim. Dallasin, Tampan, Anaheimin ja Floridan saavutuksia.
 
Eli lopulta Montrealista löytyisi viisi joukkuetta, Torontosta seitsemän, Detroitista kahdeksan, Chicagosta neljä, Bostonista kolme ja New Yorkista kaksi. Winnipegiin ja Hartfordiin voisi palauttaa yhden organisaation kumpaankin!

Eiköhän suurin osa näistä etelän laajennuksista ole ollut varsin hyviä projekteja. Se, että Phoenixissa ei mene lujaa tuskin vähentää esim. Dallasin, Tampan, Anaheimin ja Floridan saavutuksia.
Ilman muuta tuollaisella Batmanin 90-luvun hakuammunnalla sitä väkisinkin joskus osuu. Kuitenkin tuosta usein seuraa perinteinen "ei kannettu vesi kaivossa pysy" ilmiö. Onneksi laajentuminen on sentään nyttemmin rauhoittunut, sillä kohta oltasiin tilanteessa, että Kaliforniasta olisi 3 joukkuetta, Floridasta 2, Havaijilta 4, sekä joukkueita jostain Texasista ja Arizonasta. Olisi siinä sitten hienoa juhlia kiekkokulttuuria Oahu Ice Warriorsin paita päällä biitsillä.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Mihin perustat uskosi, vai onko se vain täysin mutu-pohjalla romanttisen maailmankatsomuksen läpi tiirailua?

Maiskuttelua, maiskuttelua. Niin minä edelliselle sivulle kirjoitin.

Tosiasia on, että Winnipeg ei pystynyt pitämään joukkuetta taloudellisesti kannattavana.

Tosiasia on, että se oli silloin ja nyt on nyt. Eipä Moosellakaan mitenkään huonosti mene, varsinkin kun tiedetään, että se on AHL-joukkue. Katsojia ja rahaa virtaisi varmasti enemmän, jos kyseessä olisi NHL-joukkue.

Se, että Phoenixilla ei mene taloudellisesti hyvin taas tuskin saa Bettmania ja Phoenixin omistajia halukkaaksi siirtymään ojasta allikkoon. Jos joukkue Phoenixista johonkin siirtyy, on kohteella oltava oikeat edellytykset pitää yllä joukkuetta.

Meinaat siis tosissasi, että Arizonassa on kannattavammat markkinat ja kovempi kiinnostus jääkiekkoa kohtaan kuin Manitobassa?

Sehän se vasta naurettavaa olisikin, jos sama organisaatio saataisiin siirrettyä kolmesti ilman edes välttävää lopputulosta.

Kolmesti? Jos Jetseistä puhutaan, niin eihän sitä ole siirretty kuin vasta yhden kerran.

Se, että Phoenixissa ei mene lujaa tuskin vähentää esim. Dallasin, Tampan, Anaheimin ja Floridan saavutuksia.

Ei ehkä Dallasin tai Anaheimin, mutta ne muut. Ainakin Atlanta, Phoenix, Nashville sekä Floridan molemmat joukkueet ovat epäonnistuneet saamaan kunnollista fanipohjaa mikä vaikuttaa talouteen kaikista eniten. Tampa voitti cupin, mutta yleisöä ei löydy siitä huolimatta. Jääkiekko ei vain yksinkertaisesti myy edellä mainituissa paikoissa, joten olisi varmaan aika alkaa katselemaan takaisin Kanadan puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kyllähän se NHL-seura voisi Winnipegissä pärjätäkin. North Stars muutti aikanaan pois Minnesotasta koska halli oli tyhjillään (ajoittain alle 7000 katsojaa) vaikka pari vuotta aiemmin oli oltu Stanley Cupin finaalissa. Siellä seudulla NHL-seuran puuttuminen kolalhti kunnolla, mikä nyt näkyy Wildin yleisömäärissä. Taitaa Wildin historian kaikki kotiottelut olla loppuunmyytyjä?

Talousalueena Winnipeg on huomattavasti pienempi kuin Minnesota/St.Paul, mutta niinhän se on että yleisö määrää. Nykyinen MTS Centre reilun 15 000 katsojakapasiteetilla tulisi varmasti olemaan täynnä, mutta mahtaisiko se riittää. Olen saanut sellaisen käsityksen että Edmonton Oilers on tällä hetkellä yksi NHL:n varakkaimmista ja vakavaraisimmista seuroista. Oilers toimii asukasmäärältään yhdellä NHL:n pienimmistä aluesta ja Calgarykin on vain 300 km:n päässä, hieman suuremmalla talousalueella. Oilersin Rexall Place vetää kiekko-ottelussa 16 839 katsojaa ja se on aina täynnä. "Vain" 1800 katsojaa enemmän kuin MTS. Uutta hallia Edmontoniin ollaan silti jo puuhaamassa, koska enemmänkin väkeä olisi tulossa. Kuka muistaa kymmenen vuoden taakse kun Oilersia oltiin aivan tosissaan siirtämässä rajan eteläpuolelle? Nyt fanit eivät päästä seuraa millään pois. Uhkailu auttaa kenties?

Myös NFL:ssä on seura, jonka resurssit ja toimintaedellytykset eivät ole kiinni alueen asukasmäärästä. Green Bay Packers pelaa Green Bayn kaupungissa, jossa on vain reilu 100 000 asukasta. Luit oikein, 100 000! Metroalueellakin on alle 250 000. Lambeau Field vetää 73 000 katsojaa ja se on ollut loppuunmyyty vuodesta 1960. Packersilla on lähes satavuotinen historia ja se on NFL:n kolmanneksi vanhin seura. Seuran salaisuus on, että se on "public company" jonka tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Sen omistaa yli 110 000 osakkeenomistajaa, eli käytännössä fanit. Oman osuutensa voi myydä pois ainoastaan takaisin seuralle. Ainoa ammattilaisjoukkue Amerikan pääsarjoissa joka toimii näin.

Eli voidaan hyvinkin ajatella, että Winnipegissä voisi toimia NHL-seura jotenkin samanlaisella, todella laajalla omistajapohjalla. Tai sitten yhden järjettömän rikkaan omistajan hoivissa. Mutta kyllä kai menestymisen mahdollisuudet saattavat Winnipegissä olla muuttuneet 13-vuodessa sen verran että täysin nykyaikainen ydiskeskustassa sijaitseva 15000 katsojaa vetävä halli saataisiin täyteen. Luonnollinen fanipohja kun on jo valmiina.

Silti uskon että NHL yrittää mielluummin saada toisen seuran Torontoon. Ei Hamiltoniin, vaan Torontoon. Ainoa mikä hieman huolettaa on AHL:n Marlinsin yleisökato. Seuran ka. yleisömäärä on koko AHL:n kolmanneksi heikoin, 3356 katsojaa. Sitä tilasto ei kerro on tuossa kaikki matsit vai pelkät kotiottelut. Manitoba Moose on toisena reilulla 7000 katsojalla. Hershey Bears ykkösenä. Vaikka Leafs pelaa jatkuvasti täydelle salille, niin naapurihalliin ei vaivauduta katsomaan "future Leafsin" pelejä. Ja toki alueen neljä OHL-joukkuettakin voivat hieman verottaa. Mutta NHL on NHL ja olisi mielenkiintoista nähdä jaksaisiko torontolaiset kannustaa kahta joukkuetta. Nykiläiset eivät näytä jaksavan, eikä riittänyt aikanaan Losissakaan into kahteen jenkkifutisseuraan.

Minnesota Wildilta voisi kysyä malllia, että miten yleisö pidetään hallissa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kyllähän se NHL-seura voisi Winnipegissä pärjätäkin. North Stars muutti aikanaan pois Minnesotasta koska halli oli tyhjillään (ajoittain alle 7000 katsojaa) vaikka pari vuotta aiemmin oli oltu Stanley Cupin finaalissa. Siellä seudulla NHL-seuran puuttuminen kolalhti kunnolla, mikä nyt näkyy Wildin yleisömäärissä. Taitaa Wildin historian kaikki kotiottelut olla loppuunmyytyjä?


----------------------------------------


Minnesota Wildilta voisi kysyä malllia, että miten yleisö pidetään hallissa.

Jep, Wildin kaikki ottelut (harjoitusmatsit mukaanlukien) ovat olleet loppuunmyytyjä. Pleijarimatseihin liput menevät todella nopeasti, esim. Avsia vastaan kaksi ensimmäistä kotimatsia olivat loppuunmyytyjä muistaakseni jossain parissa tunnissa. Kolmanteen meni aikaa ainakin kolme tuntia, heikkoa sinänsä kun ottaa huomioon sen että liput tulevat tuolla myyntiin yleensä yöllä. Ainakin noihin pleijarimatseihin tuli.

Miten yleisö pidetään hallissa? Ei mitään hajua, pari ensimmäistä kautta olivat heikkoja menestyksellisesti mutta silti jengi kävi katsomassa matseja. Minnesota sattuu onneksi olemaan hullu lätkäosavaltio, The State Of Hockey, kuten ameriikan maalla sanovat. Halvemmille paikoille kausikorttien jonotuslistalla on ihan helvetisti sakkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös