Sinänsä Green Bayn ottaminen esiin tässä yhteydessä on täysin epäoleellista koska sen pärjäämisellä NFL:ssä on aika vähän yhteyksissä siihen missä NHL jokkue olisi kannattava ja sitä paitsi tuskin tänä päivänä NFL joukkuekaan siirtyisi millekään niin pienelle paikkakunnalle.
Myönnetään että Packers oli ehkä kärjistetyin mahdollinen esimerkki, sillä sen verran vankka joukkueen asema ja taloudellinen tilanne on. Kyllähän NFL:ssäkin joukkueet liikkuvat: Raiders, Rams, Brows/Ravens ja Oilers/Titans tulevat nyt äkkiä mieleen. Houston ja Cleveland saivat kuitenkin molemmat melko pian uudet joukkueet tilalle, eli siirto oli varmasti enemmän omistajasta kuin paikkakunnan fanipohjasta kiinni. Houstonissa taisi olla kränää kaupungin kanssa stadionista, joka sitten rakennettiin Texansille Oilersin toteutettua uhkauksensa ja muutettua Nashvilleen.
Vaikka tietenkin markkinaalue on merkittävä niin merkittävin asian joukkueen pärjäämisessä on sen yksittäisen omistajatahon toiminta, varmasti North Starskin olisi säilynyt Minnesotassa jos omistajataho olisi toiminut toisin. Tarkoitan siis että toisella toiminnalla joukkue olisi ollut suositumpi ja menestyksekkäämpi, tietenkin sitten jos väkisin joku haluaa siirtyä niin silloin joukkue siirtyy.
Vähän näinhän North Starsin kanssa kävi. Tuolla ylhäällä Finnish Islesin linkittämän listan mukaan katsojakeskiarvo Met Centerissä oli kaudella 1990-91 alle 8000 katsojaa ja jatkuvista siirtohuhuista huolimatta se ei noussut omistajan mielestä riittävästi, koska pysyi alle 14000 kahdella viimeisellä Minnesotan kaudellaan. Hallin kapasiteetti oli tasan 15 000. Taisi tässäkin siirrossa olla paljon kyse siitä ettei kumpikaan kaksoiskaupungeista ollut siihen aikaan valmis rakentamaan uutta hallia. St.Paul sen sitten lopulta rakensi kun NHL jo vain neljä vuotta North Starsin lähdön jälkeen päättii antaa alueelle laajennusjoukkueen, ja loppu onkin sitten Wildin sold out-historiaa.
Miksei Winnipegissäkin voisi olla menestyksekäs joukkue, kuitenkin asia vaatiin sen että joku haluaa omistaa joukkueen sillä paikkkunnalla ja mahdollisesti rakentamaan uuden hallin, toki tämä ei ehkä välttämättömyys. Kuitenkin jos jollain on rahaa ostaa joukkue, rakentaa uusi halli ja satsata menestyvään joukkueeseen niin varmasti olisi suosittu joukkue Winnipegissa. Tärkein juttu on se että joku haluaa omistaa joukkueen tietyllä alueella, esimerkiksi NHL ei väkisin pysty jollekin paikkakunnalle joukkuetta puskemaan tai se on täysin järjetöntä, vaan pitää olla halukkaista omistajia.
Ei Winnipeg mielestäni edes tarvitse uutta hallia. Siellä on jo 2004 avattu täysin nykyaikainen ja aivan kaupungin keskustassa sijaitseva MTS Centre. NHL:n mielestä se on aivan varmasti liian pieni 15 015 katsojan kapasiteelilla, mutta toisaalta onko se sitten huonompi että pieni halli on koko ajan täynnä, kuin vaikkapa Sunrisen iso BankAtlantic Center 3/4 täynnä (kapasiteetti 19250, ka. 14980, täyttö 77,8%)?
En tiedä tarkalleen onko Panthers mitenkään taloudellisissa ongelmissa. Alan Cohen ja NFL-uransa jälkeen ravintolabisneksellään menestynyt Bernie Kosar eivät taida ihan tyhjätaskuja olla. Mutta Phoenixin tilanne on heikko ja kun vielä omistajan omatkin bisnekset menevät tällä hetkellä persiilleen seuraa näitä siirtohuhja. Vielä kun tuo hallin vuokrasopimus on tällä hetkellä Coyotesille kestämätön voidaan kai vaan odottaa kuka seuran seuraavaksi ottaa hoiviinsa. Jim Balsillie on edelleen ilman joukkuetta...