Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 261 433
  • 28 700

Byvajet

Jäsen
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tas...lla-vanhukset-vammaiset-ja-nuortenpsykiatria/
Yllä oleva linkki vie Aamulehteen ja Kolmen Koplan säästölistaan. Karua luettavaa varsinkin vanhuksille, vammasille, sairaille ja nuorille. Onneksi meillä on varaa/me tientaan tällä ja niin edes päin. Eräille tuntuu löytyvän valtion taikaseinästä rahaa. Eräille ei.

Tuossa on juttu, joka lienee kaikille avoin. Pahaa tekee. Inhimillisyys ja turva riistetään suomalaisilta, jotka eivät pysty pistämään vastaan. Tämä on sitä oikeistolaisuutta, isänmaallisuutta. Millaisen veronkorotuksen vaatisi, että palvelut pystyttäisiin turvaamaan?

Koko maailma saa tulla kylään ja sille voidaan turvata elatus, mutta koska oikeistohallitus ei voi nostaa veroja, se ottaa puuttuvan rahan heikko-osaisimmilta suomalaisilta. Kyllä menee maailma eteenpäin. Kohta on pääkaupunkiseudullakin ihan oikea slummi ja kulttuurista värinää. Suomi nousuun!

Tästä hallitus ei puhu: Kolmen miljardin sote-säästölista - Kotimaa - Turun Sanomat
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Viimeksi muokattu:

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Anssi #5 hei, katos tämä! Meikäläisen toukokuussa esittämä idea turvapaikanhakijoiden päivittäisestä ilmoitusvelvollisuudesta on päätynyt jo Suomen hallituksen pöydälle. Lukeekohan ne jatkoaikaa?
Sähän halusit tuon käytännön vähentämään tp-hakijoiden rikoksia. Jostain syystä hallitus ei käytä perustelunaan tuota, vaan jotain ihan muuta. Ehkä jatkossa sitten nähdään, kuinka raiskausluvut tulee "pomppaamaan helvetisti" alaspäin, vai mitä luulet?
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Sähän halusit tuon käytännön vähentämään tp-hakiojiden rikoksia. Jostain syystä hallitus ei käytä perustelunaan tuota, vaan jotain ihan muuta. Ehkä jatkossa sitten nähdään, kuinka raiskausluvut tulee "pomppaamaan helvetisti" alaspäin, vai mitä luulet?

Rikollisuus JA kadonneet turvapaikanhakijat. Niistä toukokuussa keskusteltiin. Kaikkinensa hyvä juttu, että hallitus on tehnyt johtopäätökset turvapaikanhakijoiden edesottamuksista ja kontrollia lisätään.

Turvapaikanhakijoiden seksuaalirikostilastot ovat sitä tasoa jo tässä vaiheessa vuotta, että ksenofiilien kannattaa olla ihan hissukseen. Pikku nostona törkeät raiskaukset: turvapaikanhakijat 10 kpl vs. Suomen kansalaiset 37 kpl.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tas...lla-vanhukset-vammaiset-ja-nuortenpsykiatria/
Yllä oleva linkki vie Aamulehteen ja Kolmen Koplan säästölistaan. Karua luettavaa varsinkin vanhuksille, vammasille, sairaille ja nuorille. Onneksi meillä on varaa/me tientaan tällä ja niin edes päin. Eräille tuntuu löytyvän valtion taikaseinästä rahaa. Eräille ei.

Arvovalintoja, ainakin osan tuosta kolmesta miljardista saisi muualtakin, esim. lakkauttamalla ammattiyhdistysliikkeen jäsenmaksun verovähennysoikeuden, porrastamalla lapsilisiä, vähentämällä kuntien lakisääteisiä velvollisuuksia jne.

Toisaalta tulee mieleen, että suuret ikäluokat saa sen mitä tilasivat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eri asia on myöskin se, että kuinka länsimaat (Kiinasta nyt puhumattakaan) edes haluavat päästää eteläisen pallonpuoliskon valtioita taloudellisesta talutusnuorastaan? Paikan päällä auttaminen on kuitenkin ainoa aidosti kestävä tapa auttaa. Siirtolaisuus, pakolaisuus ja maahanmuutto on ainoastaan laastaria avohaavan päälle, jos sitäkään. Ei ainakaan mikään kestävällä pohjalla oleva ratkaisu.

Luuletko että halua löytyy siinä vaiheessa, kun Libyassa (tai vastaavissa) on nyt 235 000 ihmistä valmiina lähtöön, mutta 15 vuoden päästä lähtijöitä onkin 2 350 000 ja 50 vuoden päästä 23 500 000 ihmistä?

YK-lähettiläs: 235 000 siirtolaista valmiina ylittämään Välimeren Italiaan | Euroopan pakolaiskriisi | HS

Jos tarkasteluväli on joitakin kymmeniä vuosia ja YK:n väestöennusteet edes oikeaan suuntaan, vaihtoehtoja on kovin vähän. Joko Eurooppa sellaisena kuin se nyt on, tuhoutuu, tai EU, YK, USA jne tekevät oikeasti jotain.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Pidätkö mahdollisena että voitaisiin rakentaa näihin maihin rinnakkainen talousjärjestelmä jota rahoitettaisiin länsimaista? Se keräisi itse veroja ja maksuja joita tilitettäisiin sitten varsinaiselle valtioille joissa toimintaa tapahtuu? Sen palkkalistoilla olisi paikallisia ja länsimaisia työntekijöitä ja toiminta olisi mahdollisimman läpinäkyvää?

Kiinan, Venäjän ja USA:n saaminen tällaiseen toki voi olla hankalaa koska etenkin Kiina on 2000-luvulla vasta toden teolla päässyt käsiksi Afrikan raaka-aineisiin.

Pitäisi tietysti ensin tarkemmin määritellä, mikä on rinnakkainen talousjärjestelmä, mutta en pidä ihan tuossa muodossa mitä hiukan viestissäsi avasit... Kuten jo aiemmassa viestissä mainitsin, minun mielestäni mahdolisuus lepää (edes jossain määrin eettisen) busineksen tekemisessä kyseisissä maissa. Mutta toki se on vaikeaa, koska kuten totesin me (Eurooppa) emme todellakaan ole sillä pelikentällä: a.) yksin, b.) merkittävin voima. Eurooppa on valitettavasti vieläkin liian hajanainen ja siten poliittisesti heikko esimerkiksi Kiinaan tai USA:han verrattuna ja tätä(kin) taustaa vasten ymmärrän, miksi EU integraatiota haluttiin (liiankin nopealla aikatualulla) vahvistaa. Siitähän seurasi sitten voimakas vastareaktio.

Sitten myös sellaisen ylimielisen ylhäältäpäin katsovan neo-kolonalistisen asenteen aika alkaa olla ohi. Kyllä siellä tiedetään hyvinkin, mistä narusta kannattaa vetää ja kuinka esimerkiksi kilpailuttaa geopoliittista ja muuta valtapeliä käyviä maita (erityisesti Kiina ja USA) toisiaan vastaan ja poimia hedelmät sieltä missä ne ovat makeimpia. Verratuna Kiinalaisiin Eurooppalaisilla on kaikenlaisia inhottavia vaateita tasa-arvoisuuden, sukupuolen, ihmisoikeuksien yms. kanssa. Tämä tarkoittaa vähemmän välistävetomahdollisuuksia ja julmasti enemmän työtä. Puhumattakaan siitä, että me (Eurooppalaiset) emme lahjo paikallista virkamiestä salkullisella rahaa, uudella autolla ja takaamalla hänen penskalleen ilmaista yliopistokoulutusta Euroopassa.

Mielestäni Designerin ehdotuksessa on paljon järkeä... Ei suoraa rahaa (kehitysavun nimissä... kriisiapu erikseen) kohdemaille, vaan sillä rahalla palkataan (mieluiten Suomalaista) osaamista ja itse tehdään mahdollisuuksien mukaan valinnat paikan päällä miten raha käytetään. Se hyödyttäisi suoraan ja välillisesti myös suomalaisia. Lisäksi Suomen kannattaa profiloitua niille sektoreille, missä olemme (maailmanlaajuisesti) oikeasti hyviä.

Aiheesta voisi kirjoittaa paljon enemmänkin, mutta olkoon tässä nyt lyhyesti
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Luuletko että halua löytyy siinä vaiheessa, kun Libyassa (tai vastaavissa) on nyt 235 000 ihmistä valmiina lähtöön, mutta 15 vuoden päästä lähtijöitä onkin 2 350 000 ja 50 vuoden päästä 23 500 000 ihmistä?...

Juuri tätä tarkoitin, miksi en näe massiivista muuttoaaltoa millään tavalla perusteltuna, kestävänä ja siten järkevänä. Todellakin ainoa mahdollisuus kestäävän kehityksen osalta on pyrkiä luomaan sellaiset kestävät ja toimivat rakenteet "paikan päälle", ettei muutto ole enää niin houkutteleva.vaihtoehto

Yksilötasolla ymmärrän täysin jopa elintasopakolaisuuden, puhumattakaan niistä jotka oikeasti lähtevät sotaa ja/tai vainoja pakoon. Minäkin tekisin kaikkeni itseni ja perheeni hyväksy, että pääsisin Syyrian, monien Afrikan mantereen maiden ja vastaavien kaltaisista olosuhteista pois. Se vain ei ole kestävää kenellekään, että koulutetuin ja aikaansaavin (yleisesti ottaen) väestö karistaa saharan pölyt kannoiltaan.

Olen ehkä linkittänyt tämän tänne ennenkin, mutta antaa konkreettisesti perspektiiviä ongelmalle...

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE (Immigration, World Poverty and Gumballs)
 
Olen ehkä linkittänyt tämän tänne ennenkin, mutta antaa konkreettisesti perspektiiviä ongelmalle...

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE (Immigration, World Poverty and Gumballs)
Tässä tulee nyt ihan sellainen fiilis, että pelattaisiin paskahousua (se korttipeli), ja kympillä kaatuu. Ja ollaan pelattu jo niin monta kierrosta että peli on jo ajat sitten muuttunut hauskasta ajanvietteestä mekaaniseksi lätkinnäksi.

Hans Rosling: Global population growth, box by box - YouTube

Eli siis tiivistettynä, tuo surullisen kuuluisa purkkapallovideo on ihan paska, sillä se "unohtaa" elintason nousun joka Afrikassa on väestönkasvua voimakkaampaa lähes kaikissa niissä maissa joissa väestö voimakkaimmin kasvaa.

Numeroita sitten vaikka tässä:
Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta) | sivu 8 | Jatkoajan keskustelupalsta
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Unelma kohtaa realiteetit..

Jalkapallo yhdistää – Klaukkalassa luvassa kansainvälinen ottelu | Nurmijärven Uutiset

Klaukkalassa pelataan jalkapalloa rauhan nimissä.

Klaukkalassa pelataan torstaina 15.9.futisottelu, jossa maalit toki ratkaisevat, mutta hieman toisella tavalla kuin sarjaotteluissa. Kello 18.30 alkavassa Peace United -ottelussa ottavat yhteen maahanmuuttajien ja paikallisten seurakuntalaisten sekajoukkueet.

– Kysymys on juuri jalkapallon yhdistävästä, ei erottavasta vaikutuksesta. Peli yhdistää ihmisiä kautta maailman ja toivottavasti tuo myös apua niille, jotka sitä tarvitsevat, kiteyttää hanketta paikallisesti edistänyt vs. diakoni Anna Handroo Nurmijärven seurakunnasta.

Hänen mukaansa pelihankkeen taustalla on Kirkon ulkomaanapu. Ajatus ystävyysotteluista syntyi jo ennen kuin pakolaisia alkoi saapua Suomeen runsaammassa määrin.
<!-- Context default missing for this advertisement -->


Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy vuonna 2015 nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen.

– Peli pelataan ilman puffetteja tai muuta myyntiä mutta ajatuksen toivotaan kirvoittavan ihmisiä avustamaan tekemäämme työtä, Handroo painottaa.

Peace Unitedin taustavaikuttajat Aki Riihilahti, Laura Österberg-Kalmari ja Kaj Kunnas vierailivat alkuvuodesta Jordaniassa Za’atrin pakolaisleirillä tutustumassa siihen, kuinka Kirkon ulkomaanavun työ pakolaisleirillä ehkäisee sodan keskellä kasvaneiden nuorten turhautumista ja tuo hyvää tekeviä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Huippujalkapalloilijoiden lisäksi Peace United kutsuu riveihinsä kaikki suomalaiset.

– Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace Unitedin pelaajat ymmärtävät, että nuorten väkivaltainen radikalisoituminen ei johdu uskonnosta tai ihonväristä vaan vaihtoehtojen puutteesta, joukkueen sivuilla kuvataan.

Hankkeen perustajat ovat vakuuttuneita siitä, että jo pienillä eleillä edistetään mahdollisuutta rauhaan.

Tässä kohtaa kaikki näyttänyt erittäin hyvältä. Kuningaslajia rauhan nimissä... go Peace United!

Tänä torstai-iltana Klaukkalan tekonurmella pelattu Peace United-ottelu jouduttiin keskeyttämään toisen puoliajan alkuvaiheessa puhjenneen tappelun vuoksi. Kahakka syntyi, kun tunteet kuohahtivat yhden pelaajan loukkaannuttua pelitilanteessa. Tappeluun osallistui ottelussa pelanneita vastaanottokeskusten asukkaita. Järjestysmiehet rauhoittivat tilanteen nopeasti. Paikalle saapui myös useita poliisin yksiköitä.
Ottelussa pelasi maahanmuuttajia ja paikallisia jalkapallon harrastajia. Tappeluun ei liittynyt rasistisia motiiveja tai kantaväestön ja maahanmuuttajien välisiä jännitteitä.

Nurmijärven seurakunta | Facebook
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Olen ehkä linkittänyt tämän tänne ennenkin, mutta antaa konkreettisesti perspektiiviä ongelmalle...

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE
.. Eli siis tiivistettynä, tuo surullisen kuuluisa purkkapallovideo on ihan paska, sillä se "unohtaa" elintason nousun joka Afrikassa on väestönkasvua voimakkaampaa lähes kaikissa niissä maissa joissa väestö voimakkaimmin kasvaa...

Osin totta vaikka kyllä tuossa videossa silti se yksinkertaistettu pointti säilyy timantinkovana, Aika sinisilmäinen tai sokeasti omaa agendaa ajava saa myös olla, jos laittaa pelimerkkinsä sen varaan, että esimerkiksi Afrikan maiden talouskasvu (edes nykyisellä vauhdilla) tulee syömään sen valtavan muuttopaineen, joka sieltä (eikä siis pelkäsään sieltä) Eurooppaan kohdistuu. Tilanne täällä reaalimaailmassa (lähtömaissa) on myös se, että nykypäivänä moni sellainen henkilö, joilla ei ollut keinoja ja resursseja edes haaveilla pääsystä Eurooppaan tai länsimaihin vielä joitakin vuosia sitten, kokee sen nykyään mahdolliseksi toteuttaa. Yksinkertaistettuna väitän siis, että kasvava ellintaso myös omalta osaltaan lisää muuttopainetta länsimaihin.Ei kaikki halua alkaa rakentamaan unelmaa paremmasta "Eritreasta" 50 vuoden aikajänteellä, tämäkin yksilöllisellä tasolla täysin ymmärrettävää.

Sinänsä itse asiasta olen tismalleen samaa mieltä, ellei se jo aiemmista viesteistä käynyt ilmi. Ainoa taloudellisesti ja poliittisesti kestävä tapa hillitä pakolaistulvaa on parantaa lähtömaiden elinolosuhteita. Sillä ei ole mitään merkitystä isossa kuvassa, ottaako Suomi vuosittain 1000 vaiko 100,000 (tavalla tai toisella) maahanpyrkivää vastaan.

Olet ehkä sen jossain aiemmassa viestissäsi todennut (en ole tätä viestiketjua niin tarkasti seurannut..), mutta missä sinun mielestäsi kulkee raja sille, kuinka paljon Suomeen voidaan ottaa lisää väkeä vuosittain tai mikä järki siinä ylipäätään on? Tiedän, että kysymys on rajusti yksinkertaistettu, sillä siihen vaikuttavat niin monet muuttujat, mutta noin suurin piirtein ja millä reunaehdoilla?
 
@Prof. Puck
Suomeen pääsee, jos on tiedossa työpaikka, opiskelupaikka, perhettä jo täällä, tai tarvitsee kansainvälistä suojelua. Tällä hetkellä ongelma on se, että kuka vaan voi sanoa tarvitsevansa kansainvälistä suojelua, vaikka ei tarvitsisikaan, joka kuormittaa järjestelmää turhaan. Ratkaisu tähän olisi siirtää suojelun tarpeen arviointi lähemmäksi lähtijöitä. Joo, sinne syntyisi massiiviset kälyisen vankilan oloihin verrattavat leirit, joissa pitäisi hengailla vuosia, mutta maailma on karu.

Mielestäni EU:n on otettava homma haltuun keskitetysti ja kaikki suojelun tarpeessa olevat on mielestäni otettava vastaan. Toki EU:ssa on sitten edustettuna muunkinlaisia mielipiteitä, joten käytännön lopputulema olisi oleva poliittisten voimasuhteiden ja neuvottelun tulos.
 

Jeffrey

Jäsen
Iltalehdessä mainitaan, että nurmijärveläiset Kongolaiset kiintiöpakolaiset eivät ole tappeluun osallistuneet. Tämä nyt ei toisaalta yllätä ketään. Jostain kumman syystä ne ihmiset joiden kanssa jokaisessa maassa tässä maailmassa ollaan kusessa tulee kahdelta verrattaen pieneltä alueelta.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Miten surkea provo..

Ei tuossa mitään ikävää ollu vaan ihan normaalia kultturien kohtaamista.. kunnon pahkasika matskua. Peace United!

Hyvinhän se toimi. Fiksuissa provoissa on se huono puoli, että kohderyhmä ei niitä välttämättä tajua.

Ei se ollut mitään normaalia kulttuurien kohtaamista. Ei normaaleissa kulttuurien kohtaamisissa tapella, ei ainakaan niissä piireissä missä minä liikun. Toivottavasti se ei ole normaalia sinunkaan porukoissa. Jalkapallo on kuitenkin laji, jota ymmärretään globaalisti ja se yhdistää ihmisiä. Hyvä idea, lopputulema huono.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Hyvinhän se toimi. Fiksuissa provoissa on se huono puoli, että kohderyhmä ei niitä välttämättä tajua.

Ei se ollut mitään normaalia kulttuurien kohtaamista. Ei normaaleissa kulttuurien kohtaamisissa tapella, ei ainakaan niissä piireissä missä minä liikun. Toivottavasti se ei ole normaalia sinunkaan porukoissa. Jalkapallo on kuitenkin laji, jota ymmärretään globaalisti ja se yhdistää ihmisiä. Hyvä idea, lopputulema huono.

Näköjään sait itseäsi hauskutettua surkealla provolla.. halvat on huvit joillakin.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kylläjoo. ka nerva on tosi koomikko. En ole ennen tuota Raidjuttua kuulutkaan. Vieläkin nauratta XD Oletko harkinnut omaa hard one kiertuetta?

Sillä Raid-jutulla viitattiin siihen, että vaimosi voisi joutua puolustautumaan kotona mahdollisesti kohtaamissaan uhkaavissa tilanteissa. Ei tästä kuitenkaan tämän enempää, ei liittyne pakolaispolitiikkaan.

@Saxon-747
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös