Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 259 026
  • 28 700

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Vielä pikana aivan loistava uutinen:

Oleskelulupien saanti vaikeutuu – Migri: Afganistaniin, Irakiin ja Somaliaan turvallista palata | Yle Uutiset | yle.fi

Maahanmuuttoviraston puolivuosittain tekemän turvallisuuskatsauksen mukaan Afganistanin, Irakin ja Somalian kaikille alueille on tällä hetkellä turvallista palata.

En ehdi nyt enempää aiheeseen paneutua, mutta ns. toissijaisen suojelun tarve muuttuu ja sehän tarkoittaa sitä, että monet Suomeen tulleet vuoden 2015 sadosta voivat palata turvallisesti sinne, mistä läksivätkin.

Pohditaan/pohdin sitten huomenna, miksi näin ei kenties todellisuudessa käy. Anyway, Migrilta hyvää työtä!

Tosiaan positiivinen uutinen! Nyt vaan odotellaan hetki jotta nähdään miten toimii käytännössä ja kuinka moni saadaan poistumaan turvalliseen kotimaahan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RASMUS-ryhmän tonavat vauhdissa:

"Tuoreimmat UM:n matkustustiedotteet Afganistanin, Irakin ja Somalian osalta.
Afganistan 2.5.2016: "Turvallisuustilanne on heikko koko maassa. Välttämättömissä asioissa Afganistaniin matkustavien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja varmistua turvajärjestelyjensä luotettavuudesta."
Irak 21.4.2016: "Turvallisuustilanne Irakissa on hyvin huono varsinkin Niniven, Salaheddinin, Anbarin, Kirkukin ja Diyalan lääneissä, joissa käydään taisteluja ääriryhmien ja turvallisuusjoukkojen välillä. Kansainvälinen liittouma tekee ilmaiskuja ISIL-äärijärjestöä vastaan.
Taisteluita on käyty myös lähellä Pohjois-Irakin kurdien itsehallintoaluetta (Dohukin, Erbilin ja Suleymaniyan läänit), joka on aiemmin ollut verrattain rauhallinen ja turvallinen alue. Turvallisuustilanteessa voi tapahtua nopeita muutoksia, ja ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista myös Pohjois-Irakin itsehallintoalueelle. (...) Terrori-iskujen riski on merkittävä suuressa osassa maata. Irakissa oleskeleville länsimaalaisille on merkittävä riski joutua sekä terrori-iskujen että sieppauksen kohteeksi."
Somalia 21.4.2016: "Turvallisuustilanne on vaarallinen etenkin länsimaalaisille. Mogadishussa on tehty useita terrori-iskuja julkisten rakennusten, ravintoloiden, hotellien ja lentokenttäalueen läheisyydessä. Kohteena ovat usein kansainväliset toimijat, ja al-Shabaab -järjestö on uhannut surmata kaikki maahan tulevat toisuskoiset. Loppuvuodelle kaavaillut Somalian vaalit todennäköisesti lisäävät pyrkimyksiä terrori-iskuihin."


Näille RASMUS-ryhmäläisille ei tule mieleen, että on vähän eri asia eurooppalaisen lähteä matkalle tuonne vs. se, että kyseisen maan kansalainen menee takaisin kotimaahansa. Ei. Samaa kaikki.

Loppuun vastaavan tason oivallus: Ei Suomessa ole rasismia. En minä ole ainakaan kokenut.

Tämä oli jossain kohtaa hauska sivusto mistä sai haettua päivän naurut. Sitten kävi hyvin selväksi että tuo porukka on täysin kuutamolla.. mutta sen lisäksi yllättävän vihamielistä sakkia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MI6:n ex-johtaja: Kansannousu muhii jo Europassa | Uusi Suomi

Onhan tämä kehitys edelleenkin menossa väärään suuntaan vaikka irtoraaja paikattiinkin hetkeksi laastarilla. Erdo kun älyää että viisumivapautta ei tule ja EU pelaa vaan aikaa niin silloin alkaa Kreikka rikastumaan vauhdilla.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten totesin, pidän tuoreempaa lukua aina parempana. Vähän kuten säätiedotus, se tarkentuu. KRP:n luku 2000/2500 sisältää kaikki hakijat, eivät vain irakilaisia. Onko somaleja kadonnut, entäs syyrilaisia tai afgaaneja tai muita? Mistään en ole lukenut, keitä nämä 2 000 - 2 500 ovat. Ja enemmän kuin puolitin tämän luvun muotoon jopa yli tuhat.
Kun Irakilaisia tuli reilu 20 000 ja kaikkia muita reilu 10 000, niin sinä pidät todennäköisenä, että tuosta porukasta paperittomana täällä on 50-100 Irakilaista ja yli 900 muita. Jepjep. Agenda ei tietenkään vaikuta mielipiteeseesi mitenkään. Tuo tuhat on muuten täysin omaa keksintöäsi, mulla on sentään se kuuluisa viranomaislähde omalle arviolleni. Jostain syystä se viranomaisarvio ei taaskaan kelpaa sinulle, kun se ei sovi agendaan. Sekään ei sinua hetkauta, että sisäministeriön kansliapäällikkö kertoo asian olevan juuri niinkuin minä kerroin. Sellaiset virkavastuulla annetut viranomaislausunnothan voi ihan yksinkertaisesti sivuuttaa.

Syytät minua viranomaislukujen sivuuttamisesta, vaikka en ole kertaakaan epäillyt krp:n edustajan kertoman luvun paikkansapitävyyttä. Krp:n edustaja ei ottanut mitään kantaa siihen, moniko noista on Suomessa. Sinä keksit itse omasta päästäsi, että niitä on tuhat. Nyt on kaksikin viranomaislähdettä, joiden pohjalta sinun lukusi on puhdasta paskaa. Jostain syystä sinä et kuitenkaan mielestäsi sivuuta viranomaislukuja, kun korvaat viranomaisten kertomat luvut itse keksimilläsi.

Minusta väännät turhasta, mutta se sallittakoon.
Epäilemättä se harmittaa, kun jatkuvasti korjailen sun ihan vaan vahingossa lipsahtaneita virheellisiä lukuja. Olis varmaan paljon hauskempi öyhöttää, kun joku ei koko ajan oikoisi sun karkeita asiavirheitä.

Oma aikani ei kuitenkaan mahdollista enempää kun en näe ongelmaa tekstissäni ja linkeissäni.
Se, että et näe ongelmaa, on tietysti melkoinen ongelma.

Lisävastaukset yms huomenna.
No jos vaikka huomenna vielä selvittäisit sen, että mikä on tuo tekemäni tulkinta, "että se sisältyy aiempiin lukuihin"? Tässä vielä lainaus, jos on päässyt unohtumaan:
Vastaus on edelleen sama, KRP:n 2 500/2 000, josta teit tulkinnan, että se sisältyy aiempiin lukuihin
Onko se mun tekemä tulkinta se, kun ihan suoraan luin siitä sun kirjoittamasta pätkästä, että kadonneiden määrä on tämän ja viime vuoden ajalta?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskokaa mitä uskotte, mutta se tiedetään, että tämänhetkisen parhaan tutkimustiedon mukaan vähemmistö suomalaisista (42%) haluaa vähentää turvapaikanhakijoiden määrää.
IL-kysely: Suomalaisten huoli pakolaiskriisistä ja ahdistelusta lisääntynyt - Kotimaa - Verkkouutiset
Ja noiden 42%:n päälle 25% ei päästäisi maahan enää yhtään turvapaikanhakijaa. Jos et usko niin avaa se iltalehden linkki joka löytyy tuosta jutusta.

Aika outo oli tuo Verkkouutisten juttu.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Mitä mieltä muuten olit siitä toisesta jutusta, jossa Suomessa olevien kadonneiden määräksi poliisi arvioi 50-100? Et jostain syystä kommentoinut sitä ollenkaan.

Tuon luvun osalta ainakin jokainen, joka on asioiden kanssa tekemisissä ollut tietää sen vääräksi. Tuon verran ja enemmänkin katosi jo yhden kuukauden aikana viime syksynä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä. Voi jo nyt arvailla minkälaista vastaanottoa ne Afrikan massat tulevat saamaan, oli hätä tai ei. Eurooppa tekee tämä ihan itse itselleen.

Kuinkahan avosylin nämä tänne nyt tulleet turvikset otaavat vastaan seuraavan satsin? Ja sitä seuraava sitä seuraavan? Jne. Tuskin kovin avosylin. Miksiköhän?

Toisekseen kun täälläkin jaksetaan paljon itkeskellä, että miksi niitä muslimeja aina haukutaan, mitä pahaa islam on tehnyt? Kertokaas nyt joku, että minkä uskonnon hallitsemilta alueilta ja minkä uskonnon hallitsemista maista nämä nykyiset turvikset tulevat? Kuinka iso osa pakenee islaminuskoisia ja kuinka iso osa pakenee vaikkapa kristittyjä? Ihan rohkeasti vaan vastauksia tulemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä oli jossain kohtaa hauska sivusto mistä sai haettua päivän naurut. Sitten kävi hyvin selväksi että tuo porukka on täysin kuutamolla.. mutta sen lisäksi yllättävän vihamielistä sakkia.

Mun mielestä toi ei oo ollu hauska sivusto missään vaiheessa. Siksi että tuolla kirjoittavat ihmiset ihan tosissaan ja ovat varmaan pääsääntöisesti ihan vapaalla jalalla, vaikka oikeasti noiden pitäisi jokaisen olla suljetulla niin kauan että alkaisivat palata todellisuuteen. Tosin peli on kyllä varmaan aika pitkälti menetetty noiden osalta, sen verran tiltissä taitaa niillä pääkoppa olla.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Eikös tuo nyt ole ihan selvä homma, että noin puolet haluaa vähentää sisään otettavien pakolaisten määrää ja noin puolet ei?

- Eivät halua vähentää pakolaisten määrää :

Syynä se, että hyötyvät pakolaisista suoraan taloudellisesti, tai ainakin pidemmällä tähtäimellä tuloerojen kasvun ja sosiaalitukien alasajon kautta :

Kok 17,0
RKP 4,5

Syynä se, etteivät ymmärrä tai halua uskoa pakolaisten jatkuvan virran tuhoavan heidän oman elintasonsa tukien poiston ja matalapalkkamarkkinoiden kautta. Eivät muutenkaan tunnetusti hallitse numeroita :

Vas 8,5

Syynä lähestulkoon parantumaton vaiva nimeltä vihreiden äänestäminen:

Vihr 13,5

Yhteensä : 43,5 %

- Haluavat vähentää pakolaisten määrää:

Syynä se, että pelkäävät ay-liikkeen kaatumista :

SDP 21,5

Syynä se, että kotikylälle voi tulla ei-lestadiolainen neekeri :

Kesk 20,4

Syynä se, että kotikaupungissa on liikaa neekereitä :

PS 8,5

yhteensä : 50,4 %

Syynä vähentämiseen se, että aiheuttavat turvallisuusriskin, eivätkä ole kristittyjä :
tai
Syynä päinvastaiseen se, että Jeesuskin käänsi toisen posken ja kuoli, koska isänsä oli mielenvikainen sadisti :

KD 3,6

Syynä vähentämiseen kommunismi, järki tai sen puute:
tai
Syynä päinvastaiseen kommunismi, järki, tai sen puute:

Muut 2,5
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuon luvun osalta ainakin jokainen, joka on asioiden kanssa tekemisissä ollut tietää sen vääräksi. Tuon verran ja enemmänkin katosi jo yhden kuukauden aikana viime syksynä.
Jäikö ne kadonneet Suomeen on se asia, mitä on aprikoitu. Ihan niinkuin siinä luki "Suomessa olevien kadonneiden määräksi". Viranomaiset tuntuu olevan sitä mieltä, että valtaosa on häippässyt muualle EU-alueelle, tai kotimaihinsa. Mitä mieltä itse olet? Onko tullut vastaan runsain määrin näitä kadonneita kavereita? Onko teillä muuten jotain uutta ohjeistusta noiden paperittomien etsinnän suhteen?
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Jäikö ne kadonneet Suomeen on se asia, mitä on aprikoitu. Ihan niinkuin siinä luki "Suomessa olevien kadonneiden määräksi". Viranomaiset tuntuu olevan sitä mieltä, että valtaosa on häippässyt muualle EU-alueelle, tai kotimaihinsa. Mitä mieltä itse olet? Onko tullut vastaan runsain määrin näitä kadonneita kavereita? Onko teillä muuten jotain uutta ohjeistusta noiden paperittomien etsinnän suhteen?

Eihän kukaan voi tietää kuinka paljon paperittomia täällä on, arvioita voidaan toki heitellä, mutta arvioiksi ne jäävät. Mutta paljon heitä on, mistä kertoo jo paperittomien terveysklinikoiden tarve ja käyttöaste. Viralliset arviot ovat jostakin syystä pienempiä, kuin organisaation sisäiseen käyttöön tehdyt arviot. Tiedä sitten mistä moinen johtuu...?

Alku syksystähän noita katosi kymmeniä päivittäin, kun missään ei ollut mahdollisuutta tulijoita vastaanottaa/rekisteröidä, vaan heidän annettiin vapaasti jatkaa matkaa minne halusivat, ja monet jäivät sille tielleen. Ja eihän noita paperittomia/kadonneita aktiivisesti etsitä, siihen ei yksinkertaisesti ole resursseja. Aina silloin tällöin heihin muiden tehtävien osalta törmää, mutta aika nopeita kavereita ovat poistumaan paikalta viranomaisen lähestyessä, eikä noiden kanssa oikein kannata juoksukilpailuihin työvarusteissa lähteä. Mutta jäähän noita viikottain haaviinkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun Irakilaisia tuli reilu 20 000 ja kaikkia muita reilu 10 000, niin sinä pidät todennäköisenä, että tuosta porukasta paperittomana täällä on 50-100 Irakilaista ja yli 900 muita.

Puolisen tuntia aikaa niin pikakertaus:

1. Lounais-Suomen ylikomissario Stephan Sundqvist epäilee HS 28.4. 2016, että irakilaisia joilla ei ole oleskelulupaa, mutta joita ei voida poistaa on Suomessa 50-100 henkeä.

2. Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palo kertoo 15.5. ja 16.5. 2016 noin 2 500 kadonneesta turvapaikanhakijasta. Hän täsmentää lausuntoaan 16.5. 2016 HS: "Osa on varmaankin poistunut maasta, mutta kellään ei ole varmaa tietoa, missä he tällä hetkellä ovat."

3. Paikallispoliisi Sundqvist puhuu eri asiasta kuin Palo: Sundqvist puhuu ilman oleskelulupaa olevien irakilaisten poistamisongelmasta kun Palo puhuu hukassa olevista turvapaikanhakijoista. Omenat ja appelsiinit...

4. Kaiken lisäksi Sundqvist jatkaa heti seuraavassa kappaleessa näin tarkoittaen ongelmia poistaa irakilaisia maasta: Heitä voi tulla vielä satojakin, Sundqvist arvioi. Tilanne johtuu kesän 2015 lakimuutoksesta.

5. Minä tein Palon puheiden perusteella arvion hukassa olevista enkä juuri noteeranut Sundqvistin sanomaa koska a) hän puhuu eri asiasta, b) Palon natsoilla päästään sinnekin minne Sundqvist ei pääse ja c) Palon luvut ovat uudempia ja koskevat kaikkia ja d) viime syksynä suvakit vaahtosivat poliisin luvuista, joiden mukaan ainoat ongelmat vokeissa ovat kantasuomalaisten järjestämiä. Kuten @Ahar kertoi, rivipoliisit nauroivat näille jutuille. Pidän valtakunnallisesti toimivaa KRP:tä pikaisen suuremmassa arvossa kuin jotain paikalliskomissariota-

Jos joskus, niin kesän kynnyksellä saattaa jalka vokissa vipattaa ja näin isotkin muutokset (joita myös Sundqvist ennakoi) saattavat tapahtua nopeasti kun on lämmintä.

6. En uskonut enkä usko vieläkään, että Suomen mantereella olisi edes 1 500 hukassa olevaa turvapaikanhakijaa. Siksi kirjoitin ehdollisena: Suomessa saattaa olla parhaillaankin yli tuhat turvapaikanhakijaa, joista kukaan ei tiedä mitään. Pidän lukua mahdollisena, ja kunnes toisin osoitetaan, aIvan yhtä relevanttina kuin jotain muuta lukua. Sen myönsin jo aiemmin, että syyllistyin tosiaan luvun muuttamiseen. Pudotin julkisuudessa olevan luvun 2 500 ja määrittelin sen "saattaa olla parhaillaankin yli tuhat.


Linkit, joista yllä oleva löytyy:

Uusi väliinputoajien ryhmä syntymässä – osaa turvapaikanhakijoista ei pystytä poistamaan maasta | Yle Uutiset | yle.fi
Krp: Viranomaisilta ”kadonneet” turvapaikanhakijat alttiita hyväksikäytölle | Euroopan pakolaiskriisi | HS
Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta) | sivu 699 | Jatkoajan keskustelupalsta




 
Suosikkijoukkue
Kalpa

Tässä vielä yksi uusi linkki ja hyvää podintaa asiaan liittyen. MTV3 Toimituspäällikön kommentti: Mihin katosi 2500 turvapaikanhakijaa?

Toinen merkille pantava seikka liittyy viranomaisten viestintään. Tähän asti maahanmuuttovirasto on pitänyt tiukasti omissa näpeissään turvapaikka-asioista tiedottamisen. Nyt tontille astui keskusrikospoliisi. Se jättää ikävän riitasoinnun näiden kahden toimijan välille ja herättää kysymyksiä yhteistyön toimivuudesta.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oleskelulupien saanti vaikeutuu – Migri: Afganistaniin, Irakiin ja Somaliaan turvallista palata | Yle Uutiset | yle.fi

Maahanmuuttoviraston puolivuosittain tekemän turvallisuuskatsauksen mukaan Afganistanin, Irakin ja Somalian kaikille alueille on tällä hetkellä turvallista palata.

Olisi mielenkiintoista tietää millä kriteerein Migri turvallisuutta arvioi, mikä on Irakissa muuttunut sitten viime arvion? BBC:n sivuilta tsiigasin nopsasti melko tuoreita karttoja tilanteesta ja iso lohko Irakista on edelleen joko ISIS:n hallussa tai voivat alueella 'vapaasti operoida' kuten BBC muotoilee. Vuan kai ne Migrissä jotain tietää mitä mää en.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alku syksystähän noita katosi kymmeniä päivittäin, kun missään ei ollut mahdollisuutta tulijoita vastaanottaa/rekisteröidä, vaan heidän annettiin vapaasti jatkaa matkaa minne halusivat, ja monet jäivät sille tielleen.

Äläs nyt. @kahden suunnan sentteri kertoi jo meille totuutena, että kaikilta turvapaikanhakijoilta otettiin/otetaan sormenjäljet heti rajalla, siinä samalla kun heidät rekisteröitiin/rekisteröidään. Yksikään turvis ei kuulemma päässyt/pääse rajan yli ilman noita toimenpiteitä, vaan kaikista tuevapaikanhakijoista on rekisterissä olemassa vähintään sormenjäljet, joista heidät voi tunnistaa, kun on tarvis.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä vielä yksi uusi linkki ja hyvää podintaa asiaan liittyen.

On hyvää pohdintaa KRP:n tulosta Migrin tontille ja itsekin vähän tuollaista ounastelen.

"maan korkein maahanmuuttoasioista vastaava virkamies ei tiedä, kuinka suuri joukko kadonneista on niin sanotusti painunut maan alle aikoen ehkä elää maassa paperittomana."

Huomiseen osaltani.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
3. Paikallispoliisi Sundqvist puhuu eri asiasta kuin Palo: Sundqvist puhuu ilman oleskelulupaa olevien irakilaisten poistamisongelmasta kun Palo puhuu hukassa olevista turvapaikanhakijoista. Omenat ja appelsiinit...
Onko olemassa muitakin irakilaisia paperittomia, kuin sellaisia, joita ei voi vasten tahtoaan poistaa? Muistatko, kun vielä pari kuukautta sitten olit sitä mieltä, että kaikki irakilaiset on sellaisia, joita ei saada täältä pois...

Tai antaa olla. Ei tästä kuitenkaan mitään tule. Sä olet näköjään heittänyt tuon siilipuolustusvaihteen päälle, jossa jyräät omia höpinöitäsi junan lailla eteenpäin ja jätät vastaamatta kaikkiin tarkentaviin kysymyksiin ja ignoraat kaikki kommentit. Ei tuo ole keskustelua, vaan kiukuttelua. Kiukuttele keskenäs, niin jatketaan taas sitten kun olet rauhoittunut. Yksi kysymys vielä, olitko perheesi ainoa lapsi?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
6. En uskonut enkä usko vieläkään, että Suomen mantereella olisi edes 1 500 hukassa olevaa turvapaikanhakijaa.

Minä taas en usko, että luku olisi noin pieni. Suomessa kun ei ihan oikeasti tällä hetkellä tiedetä varmuudella edes sitä, että kuinka monta turvista tänne viime syksynä oikein lopulta tuli. Joten mistä helvetistä viranomaiset voisivat edes tietää, että kuinka monta niitä kadoksissa olevaa oikein on, kun tulijoiden määrääkään ei tiedetä? Ruotsin rajan yli sai tulla ihan kävelemällä tai auton kyydissä, ilman että kukaan kysyi yhtään mitään. Joo, ei se virallinen luku nyt kymmeniä tuhansia ole pielessä, mutta ainakin satoja, todennäköisesti pari-kolmetuhatta se on liian vähän.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Muistatko, kun vielä pari kuukautta sitten olit sitä mieltä, että kaikki irakilaiset on sellaisia, joita ei saada täältä pois..

Samaa satuilua kuin muutkin juttusi. Tässä taas faktat asiasta 24.01. 2016:

1. Väitin että Irakiin ei juuri käänytetä jos ei ole hakijalla halua ja jos ei Irak ratifioi sopimusta.
2. Tämän jälkeen olet pyöritellyt mitä ihmeellisimpiä lukuja muka todisteena siitä, että käännytys onnistuu.
3. Pyysin moneen kertaan su odottamaan 6-12 kk koska silloin saatetaan nähdä lukuja 20 000 irakilaisen käännytyksen onnistumisesta ja turvapaikoista.


Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta) | sivu 554 | Jatkoajan keskustelupalsta
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän kukaan voi tietää kuinka paljon paperittomia täällä on, arvioita voidaan toki heitellä, mutta arvioiksi ne jäävät. Mutta paljon heitä on, mistä kertoo jo paperittomien terveysklinikoiden tarve ja käyttöaste. Viralliset arviot ovat jostakin syystä pienempiä, kuin organisaation sisäiseen käyttöön tehdyt arviot. Tiedä sitten mistä moinen johtuu...?
No ei tietenkään voi kovin tarkasti tietää, mutta kuten itse sanoit, esim klinikoillla tiedetään paljonko siellä käy porukkaa ja ainakin suurinpiirtein mistä päin se porukka on. Nythän ollaan keskusteltu siitä, kuinka moni kadonneista turvapaikanhakijoista on jäänyt Suomeen. Kyllä siitä pystyy ihan järkeviä arvioita tekemään vaikka siltä pohjalta, miten näitä jää poliisin haaviin. Jos joka toinen kiinnijäänyt paperiton on kadonnut turvapaikanhakija, niitä on jäänyt tänne aika paljon. Jos joka kahdeskymmenes kiinni jäänyt paperiton on kadonnut turvapaikanhakija, niitä on paljon vähemmän. Ei noiden suurinpiirtein arvioiden tekeminen sen kummenpaa ole. Saivartelijoille tiedoksi, tämä oli hyvin yksinkertaistettu versio arvioiden tekemisestä.

Onhan se toisaalta niinkin, että tänne voi koska tahansa tulla EU alueelta kuka tahansa, papereita tai ei. Joten on oikeastaan ihan yhdentekevää moniko noista kadonneista turvapaikanhakijoista tänne jää. Jos Suomi on niin houkutteleva maa asustella paperittomana ilman minkäänlaisia oikeuksia ja sosiaaliturvaa, niin kaipa ne Espanjan, Italian ja Ranskan rannoilta sitten vaeltavat tänne ihan laumoittain. Seuraava tsunami alkanee marraskuun tienoilla, kun kelit on parhaimmillaan.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Äläs nyt. @kahden suunnan sentteri kertoi jo meille totuutena, että kaikilta turvapaikanhakijoilta otettiin/otetaan sormenjäljet heti rajalla, siinä samalla kun heidät rekisteröitiin/rekisteröidään. Yksikään turvis ei kuulemma päässyt/pääse rajan yli ilman noita toimenpiteitä, vaan kaikista tuevapaikanhakijoista on rekisterissä olemassa vähintään sormenjäljet, joista heidät voi tunnistaa, kun on tarvis.
Sulla on tossa tollanen terminologinen ongelma. Turvapaikanhakija on turvapaikanhakija vasta kun se on ilmottautunut turvapaikanhakijaksi ja se on sellaiseksi rekisteröity jne. Siinä prosessissa ne sormenjäljetkin otetaan. Jos tulija ei ilmottaudu turvapaikanhakijaksi, niin se on sitten vaan laittomasti maassa. Eli jos joku on mennyt noiden prosessien ohi, eikä ole sormenjälkiänsä antanut, niin se ei ole turvapaikanhakija. Eikä se saa esimerkiksi niitä etuja, jotka turvapaikanhakija saa, kuten rahaa, majoituksen ja sosiaaliturvan. No, paperittomien klinikalta saa jotain hoitoa, mutta siinä se sitten onkin.
 
@kende , @matti&teppo
Kas, kokoomuksen lehti olikin uutisoinut selvityksestä omien suvakkitarkoitusperiensä mukaisesti nuivia äänestäjiään mokuttaakseen. Enpä tiennyt, kun ei tule iltapäivälehtiä luettua. Hyvä että tuli ilmi.

Eli siis tosiaankin suomalaisista vain neljänneksen mielestä nykyinen pakolaispolitiikka on hyvä, ja kaksi kolmesta toivoo siihen tulijoiden määrään Suomen omaa jarrua. Saa nähdä saavatko toivomansa eli toimiiko demokratia. Persuista ei apua ollut, katseet kääntyvät nyt siihen miten vanhat suuret puolueet asian kanssa kipuilevat. Nyt olisi paljon ääniä tarjolla niille jotka osaavat luovia ihan sauliniinistönä jossain kaikkia ääripäitä tyydyttävien tyhjien puheiden aallokossa. Varsinkin kokoomuksessa ja demareissa varmaan pyritään olemaan aika hissukseen kun hajontaa on äänestäjissään aivan suvakista rasistiin ja kaikkea siltä väliltä.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Sulla on tossa tollanen terminologinen ongelma. Turvapaikanhakija on turvapaikanhakija vasta kun se on ilmottautunut turvapaikanhakijaksi ja se on sellaiseksi rekisteröity jne. Siinä prosessissa ne sormenjäljetkin otetaan. Jos tulija ei ilmottaudu turvapaikanhakijaksi, niin se on sitten vaan laittomasti maassa. Eli jos joku on mennyt noiden prosessien ohi, eikä ole sormenjälkiänsä antanut, niin se ei ole turvapaikanhakija.

Hienoa, että joku malttaa välillä oikoa lööperin puhujien kirjoituksia.

Se krp:n heppu sanoi näin:
Puolentoista vuoden aikana vokeista on häippäsyt tuon verran porukkaa. Muutama viikko sitten noista arveltiin olevan Suomessa "muutamia kymmeniä tai joitakin satoja". Täällä hehkuteltiin sillä, että nyt on tuhansia pakolaisia laittomasti Suomessa. EI ole. On vain vähän. Loput on häippässeet pois Suomesta. Ihan niinkuin on aiemminkin kerrottu.

Kuten faktavirtuoosimme tekstistä käy ilmi, nuo teillä tietymättömillä olevat eivät suinkaan ole turvapaikanhakijoita vaan pakoilaisia.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Uskokaa mitä uskotte, mutta se tiedetään, että tämänhetkisen parhaan tutkimustiedon mukaan vähemmistö suomalaisista (42%) haluaa vähentää turvapaikanhakijoiden määrää.
IL-kysely: Suomalaisten huoli pakolaiskriisistä ja ahdistelusta lisääntynyt - Kotimaa - Verkkouutiset

Tämä on lähellä totuutta, tai paremminkin osatotuutta. 41% suomalaisista haluaisi vähentää vastaanotettavien turvapaikanhakijoiden määrää, mutta heidän lisäkseen 25% suomalaisista ei ottaisi enää ainuttakaan uutta turvapaikanhakijaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012420994288_uu.shtml

Jos meinaa ajaa jotain agendaa, niin kannattaa lukea edes mihin itse linkittämänsä uutiset perustuvat.
 
Kuten faktavirtuoosimme tekstistä käy ilmi, nuo teillä tietymättömillä olevat eivät suinkaan ole turvapaikanhakijoita vaan pakoilaisia.
Tästä on minuakin huomautettu, en nyt muista kenen toimesta, ettei pakolaiseksi saisi sanoa kuin yk:n pakolaissopimuksen mukaisen pakolaisstatuksen saanutta henkilöä. Minusta tuo on hieman yleiskäyttöisempi sana.

Jos meinaa ajaa jotain agendaa, niin kannattaa lukea edes mihin itse linkittämänsä uutiset perustuvat.
Sun kannattaa ehkä lukea ketjua.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Sun kannattaa ehkä lukea ketjua.

Epäilemättä. Olemme ilmeisesti kuitenkin yhtä mieltä siitä, että 66% suomalaisista, siis tämänhetkisen parhaan tutkimustiedon mukaan enemmistö suomalaisista, haluaa maamme vähentävän vastaanotettavien turvapaikanhakijoiden määrää.
 
Epäilemättä. Olemme ilmeisesti kuitenkin yhtä mieltä siitä, että 66% suomalaisista, siis tämänhetkisen parhaan tutkimustiedon mukaan enemmistö suomalaisista, haluaa maamme vähentävän vastaanotettavien turvapaikanhakijoiden määrää.
Kyllä, ja tämä nimenomaan olisi lukemalla jo selvinnyt.

Eli siis tosiaankin suomalaisista vain neljänneksen mielestä nykyinen pakolaispolitiikka on hyvä, ja kaksi kolmesta toivoo siihen tulijoiden määrään Suomen omaa jarrua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös