Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 275 889
  • 28 700

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Mutta asuuko siellä muka ketään?! Luulisi tuon urpon jo esitelleen uusia alivuokralaisiaan naisten lehdissä yms.

Juu, aika hiljaista on ollut sillä saralla, mutta kolmesta perheestä muistaakseni jossain oli silloin juttua. En viitsi tarkistella mistään, etten vahingossakaan näe Sipilän lärviä missään, sillä omaa mielenterveyttä on vaalittava kaikin keinoin. Saatanan kriisikokoukset, mihin tulossa urpot ja orpot.
 
Suvaitsevaisto (Janne Zareff, Yle / pressiklubi) kirjoittaa poliisin tiedotuksesta:
Pressiklubi - Pyydän: ennen kommentointia lukeaa koko... | Facebook
Pyydän: ennen kommentointia lukeaa koko teksti, vaikka se onkin pitkähkö. Ellette jaksa lukea, älkää kommentoikokaan. Kiitos.
Tästä järkyttävästä rikosepäilystä, kuten myös tutkinnan etenemisestä ja aikanaan mahdollisesta oikeudenkäynnistä uutisoiminen herättää varmasti laajan keskustelun siitä, onko tästä tai vastaavista vakavista rikoksista epäiltyjen mahdollisesta turvapaikanhakijastatuksesta kertominen mielekästä.
Ymmärrän toki, että aiheesta käytävää keskustelua pyritään käyttämään monin tavoin kaikkien turvapaikanhakijoiden leimaamiseen, mutta siitä huolimatta sanon, että mahdollisesta turvapaikanhakijastatuksesta pitää kertoa uutisissa kertoa vakavien rikosten ollessa kyseessä (milloin tällainen tieto on saatavilla). Poliisi on linjannut, että tämä status on salassa pidettävää tietoa, mutta poliisin linjaus ei tietenkään sido toimittajia. Uutisissa kerrotaan paljon muutakin poliisin salaiseksi linjaamaa.
Perustelen kantani. Aloitan tyrmäämällä pari älytöntä yleistystä.
Jos turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta, se ei tarkoita, että kaikkia turvapaikanhakijoita tulee jatkossa epäillä raiskaajiksi. Tätä kautta statuksen kertomista ei voida järkevästi perustella.
Jos jonkin valtion kansalainen tai uskonnon edustaja syyllistyy raiskaukseen, se ei tarkoita, että kaikkia kyseisen maan kansalaisia tai uskonnon edustajia tulee jatkossa epäillä raiskaajiksi. Tätäkään kautta statuksen kertomista ei voida järkevästi perustella.
Sen sijaan (a.) vastaanottokeskukset itsessään ovat tietynlaisia sosiologisia ekosysteemeitä, jotka saattavat vähintään voimistaa rikollisia käyttäytymismalleja. Tarvittaessa vastaanottokeskusten toimintaan on puututtava esimerkiksi parantamalla niiden resursseja. Lisäksi (b.) koska vastaanottokeskuksissa on todella paljon väkeä, joukossa on varmasti myös ihmisiä, jotka jo tullessaan kykenevät vakaviin rikoksiin. Tällaisissa tapauksissa on syytä kysyä, pitäisikö tällaisten yksilöiden tunnistamiseen olla enemmän resursseja?
Siis, tp-statuksesta kertominen on osa sen valvontaa, hoitavatko viranomaiset ja muut julkisia palveluita järjestävät tahot tehtävänsä hyvin ja onko heillä riittävät resurssit tehtäviensä hoitamiseen. Jotta asioihin voidaan tarvittaessa puuttua, on voitava tarkkailla muun muassa sitä, onko vastaanottokeskusten asukkailla vaarallisia käyttäytymismalleja. Vähän kuten vankilat tuottavat tietynlaisia vapautuneita, joista heistäkin meidän olisi hyvä saada tietoa: missä määrin vangit uusivat rikoksiaan ja voidaanko asialle tehdä jotain tekemällä vankiloissa jotain eri tavalla? (Enkä siis vertaa tp-hakijoita rikoksesta tuomittuihin muutoin kuin sikäli, että molemmat elävät suhteellisen suljetussa konkreettisessa tilassa ja samoin varsin suljetussa sosiologisessa lokerossa).
Mainittu valvonta on tietenkin ensisijaisesti viranomaisten ja henkilökunnan tehtävä, mutta tietyssä määrin se, kuten kaiken yhteiskunnassa tapahtuvan valvonta, kuuluu myös suurelle yleisölle. Siksi meidän kuuluu saada tietää, jos vastaanottokeskuksessa asuva turvapaikanhakija tekee vakavan rikoksen. Se on myös niiden, massiivisen enemmistön muodostavien turvapaikanhakijoiden etu, jotka eivät minkäänlaisia rikoksia Suomessa tee. Se, miten rikoksista uutisoidaan (nähdäänkö vastaanottokeskuksista esimerkiksi myös muuta kuvastoa kuin vain rikoksiin liittyvää) on tietenkin oma kysymyksensä, mutta lähtökohtaisesti, lainatakseni kulunutta fraasia, meillä on oikeus tietää.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Siis suomalainen valkoinen mies on kaiken maailman pahan alku ja juuri, varsinkin jos hän asuu kehä ykkösen ulkopuolella. Kyllähän Breivikin teki ihan kauheita.
Siis oikeasti mietin, että tuollainen tekotapa ei taida olla kovin yleinen suomalaisille? Tai siis mitenhän usein raiskaajia on monta?

Kamala tapaus kyllä...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mä olen pitkään ollut sitä mieltä, että tähän vokkien perustamiseen liittyy maantieteellistä problematiikkaa. Tavallaan on aivan järkevää, että taakkaa jaetaan ympäri Suomen ja onhan tietysti syrjäseuduilta helpompi löytää majoitustilaa jne.

Luumäki (pieni paikka lähellä Lappeenrantaa) otti vähän toisenlaisen kannan. Sinnekin oli tekeillä VOK mutta kunnanpäättäjät tekivät päätöksen, ettei kunnalla ole resursseja palvella isoa joukkoa pakolaisia. Monelle muulle pienelle paikalle on valtiolta valuva raha kyllä kelvannut...

Ja mitä tulee tuohon Kempeleen tapaukseen niin pahalta näyttää, että tälläiset tapaukset tulevat vain lisääntymään ja ensi kesällä kun pakolaisia on todennäköisesti jo lähes tuplat nykyisestä niin hormoonit hyrräävät entistä kovemmin.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Sinnehän se ne majoitti syksyllä ja halvalla:) Afgaanipartalapset, ketkä tämän tempun tekivät asuvat tosin muualla.
Sipilän Kempeleen talo on vielä tyhjillään. Jos jotain porukkaa sinne majoittuu, niin aikaisintaan ensi vuoden alusta lähtien. Näin kerrottiin uutisissa ja ainakaan silmiini ei ole osunut, että tieto olisi muuksi muuttunut alkusyksyn jälkeen.

Erikoinen tilanne tuo kriisikokouksen järjestäminen. Onko Supolla jotain vihiä/pelkoa "soihtujen yöstä" tai vastaavasta? Muutoin kokouksen organisointi vain tämän tapauksen vuoksi kuulostaa erikoiselta, tapausta väheksymättä.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomen on etujoukoissa Ruotsin ja Saksan kanssa pyrittävä edistämään yhteisvastuuta ja taakanjakoa, eikä liittyä niihin joukkoihin jotka itsenäisin ratkaisuin vetäytyvät vastuusta.

Miksi? Ei meille mitään pakkoa ole, vai onko? Itse en ole valmis maksamaan tälläista hintaa pakolaisten ottamisesta, ja samoin ajattelee n. 80% kansasta. Viittaan mtv:n galluppiin jossa kysyttiin halutaanko rajat kiinni. Suomella on mahdollisuus tehdä valinta suuntaan tai toiseen, ja valinnasta on maksettava hinta. Ikävää, että sinun vaakakupissasi 14-v tytön elämän pilaaminen ei paljoa paina.


Niin, tässä pakolaiskriisin aikana on nyt tapettu pari teini-ikäistä tyttöä sekä raiskattu pari teini-ikäistä tyttöä. Koska tappajat olivat suomalaisia ja raiskaajat ulkomaalaisia, niin tietysti tyttöjen raiskatuksi tuleminen on nyt kauhea riski jos joltain keskimääräiseltä kadunmieheltä kysyt. (Kadun nainen keskimäärin muuten ei ole yhtä huolissaan). Muutama karmea esimerkki ei kuitenkaan tee "vakavaa turvallisuusriskiä" vaikka monet ovatkin tätä mieltä.

Suomalaisten tekemiä rikoksia ei rajoja sulkemalla (ja rajojen sulkemisella tarkoitetaan tässä kontektstissa ei turviksia, ei sitä että saksalaisille insinööreille sanotaan moi moi) saada estettyä, siksi se ei kuulu tähän keskusteluun. Muutama kuukausi mennyt ja raiskauksia, lukuisia häirintätapauksia ym. Itse pidän suomalaisnaisten turvallisuutta valovuoden tärkeämpänä kuin raiskaajan turvapaikkaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Siis oikeasti mietin, että tuollainen tekotapa ei taida olla kovin yleinen suomalaisille? Tai siis mitenhän usein raiskaajia on monta?

Kamala tapaus kyllä...

Näinhän se on. Käsittääkseni myös se, että suomalainen valkoinen mies raiskaisi täysin tuntemattoman uhrin, on melko harvinaista? Onhan meillä näitä hulluja omasta takaa Siltavuoresta lähtien, mutta ainakin sellaisen kuvan olen saanut suomalaisten tekeleistä, että ne on ollut siinä sammumisen rajapinnassa tehtyjä tekoja, joissa nyt sitten ei ollut ihan täyttä varmuutta, että oliko molempien suostumus vai ei.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Miksi? Ei meille mitään pakkoa ole, vai onko? Itse en ole valmis maksamaan tälläista hintaa pakolaisten ottamisesta, ja samoin ajattelee n. 80% kansasta. Viittaan mtv:n galluppiin jossa kysyttiin halutaanko rajat kiinni. Suomella on mahdollisuus tehdä valinta suuntaan tai toiseen, ja valinnasta on maksettava hinta. Ikävää, että sinun vaakakupissasi 14-v tytön elämän pilaaminen ei paljoa paina.

... Itse pidän suomalaisnaisten turvallisuutta valovuoden tärkeämpänä kuin raiskaajan turvapaikkaa.
Muistaakseni missään gallupissa enemmistö ei ole sanonut haluavansa sulkea maata turvapaikanhakijoilta, vaan kysymys on ollut rajatarkastusten palauttamisesta. Toisaalta vastaavasti suurin osa Suomalaisista haluaa myös lähtökohtaisesti aina laskea veroja eikä halua Suomea Natoon. Ei siinä mitään uutta tai yllättävää ole, että kansa on tyhmä. Helvetti, kato nyt meidän hallitusta...

Siitä voin olla yhtä mieltä, että valinnoista on maksettava hintaa, mutta en allekirjoita, etteikö 14-vuotiaan pilattu elämä vaakakupissani mitään painaisi. Painaahan se, mutta ei tietenkään yksistään enempää kuin ne 1937 tänä vuonna Suomeen tullutta afganistanilaista turvapaikanhakijaa jotka eivät ole raiskanneet, ja heidän positiiviset kohtalonsa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Erikoinen tilanne tuo kriisikokouksen järjestäminen. Onko Supolla jotain vihiä/pelkoa "soihtujen yöstä" tai vastaavasta? Muutoin kokouksen organisointi vain tämän tapauksen vuoksi kuulostaa erikoiselta, tapausta väheksymättä.
Ei kuullosta ollenkaan erikoiselta mikäli huhut pitävät paikkansa ja kyseessä oli todella Sipilän veljentytär.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Joku kirjoitti aikaisemmin tähän tai johonkin toiseen ketjuun, että mikäli noi afganistanilaiset todetaan syylliseksi tähän raiskaukseen ja heidät päätetään palauttaa takaisin kotimaahansa, niin Afganistan ei vaan suostu ottamaan heitä takaisin.
Oliko tuo vaan joku heitto vai pitääkö se oikeasti paikkansa?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Niin, tässä pakolaiskriisin aikana on nyt tapettu pari teini-ikäistä tyttöä sekä raiskattu pari teini-ikäistä tyttöä. Koska tappajat olivat suomalaisia ja raiskaajat ulkomaalaisia, niin tietysti tyttöjen raiskatuksi tuleminen on nyt kauhea riski jos joltain keskimääräiseltä kadunmieheltä kysyt. (Kadun nainen keskimäärin muuten ei ole yhtä huolissaan). Muutama karmea esimerkki ei kuitenkaan tee "vakavaa turvallisuusriskiä" vaikka monet ovatkin tätä mieltä.
Maaginen logiikka. Suomessa tosiaan on yhtä paljon maahanmuuttajia kuin kantasuomalaisiakin, joten on järkevää olettaa molempien ryhmien tekevän yhtä paljon rikoksia. Ja sehän on luonnollisesti selvää, että maahanmuuttajien tekemien rikosten absoluuttinen määrä pysyy vakiona vaikka heidän lukumääränsä moninkertaistuisi, eikö?

Ai niin. "Muutama karmea esimerkki" on vain alkusoittoa siitä, mitä nykyisen pakolaispolitiikan kyseenalaistajat ovat ennustaneet alusta asti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanotaan ensi alkuun, että Sipilästä ja kumppaneista samaa mieltä.

Tuohon sijoitteluun, niin oma mielipiteeni on sellainen, että ideaalitilanteessa vokit sijoitettaisiin lähes pelkästään isoihin asutuskeskuksiin, jossa kyllä minun näkemykseni mukaan kotouttamis- ja integraatio-prosessit saataisiin paremmin liikkeelle. Kävin taannoin vilkaisemassa sitä yhtä Oulun seudun keskusta (nimi taisi olla Heikinharju, kyseessä entinen hullujenhuone...?) ja kyllä jo tuokin oli sellainen paikka... siellä nämä mamut seisoivat kuin hattivatit pihalla eikä mitään tekemistä.

Jos kerran on päätetty ottaa, niin järkevää sijoittelua kiitos. Jos tämä ei ole mahdollista, niin sitten ei kannata ottaa pakolaisia lainkaan.

Hyvin kuvasit tuon tilanteen ja voin kuvitella kuinka pinna kiristyy kun seisoo päivästä ja viikosta toiseen jne. Se että sen jälkeen tapahtuu jotain ei voi todellakaan olla yllätys.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Eikös tuomion täydy olla vähintään kaksi vuotta ehdotonta, että voidaan edes harkita palautusta. Ja ilman palautussopimusta sekään ei riitä, kun vastaanottava maa ei halua ottaa rikoksesta tuomittuja...
@Vuokralainen
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tähän kysymykseen en ole saanut vieläkään vastausta: Mitä tyhmää on siinä, ettei halua maahan turvapaikanhakijoita, joiden palautusprosentti on vajaa 70? Kerro nyt hyvä ihminen.
Ei palautusprosentti voi olla tuota luokkaa, kun lähes ketään ei voida palauttaa... Kyseessä siis kielteisen päätöksen saaneiden prosentti ja sekin ylöspäin pyöristettynä. Eipä siinä, en itsekään haluaisi yhtään nuita tp-hakijoita tänne.
 
Maaginen logiikka. Suomessa tosiaan on yhtä paljon maahanmuuttajia kuin kantasuomalaisiakin, joten on järkevää olettaa molempien ryhmien tekevän yhtä paljon rikoksia. Ja sehän on luonnollisesti selvää, että maahanmuuttajien tekemien rikosten absoluuttinen määrä pysyy vakiona, vaikka heidän lukumääränsä moninkertaistuisi, eikö?
Ei kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien määrällä tässä tarkastelussa ole väliä. Esimerkki: Jos kaupungissa on tapahtunut neljä suojatieonnettomuutta, joista kahdessa yliajajalla on ollut bemari ja kahdessa toyota, bemarin yliajamat ovat kuolleet ja toyotan yliajamat jääneet henkiin. Kun pohditaan onko turvallista lähteä ulos, on sen kannalta täysin merkityksetöntä montako toyotaa liikenteessä on suhteessa bemareihin.

Mutta jos meillä olisi valtava toyota-kriittisten joukko, niin tokihan ideologiansa käytännössä ajaisi heidät kaiken maailman lillukanvarsiin roikkumaan.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Euroopan on kannettava vastuu, ja Suomen on etujoukoissa Ruotsin ja Saksan kanssa pyrittävä edistämään yhteisvastuuta ja taakanjakoa, eikä liittyä niihin joukkoihin jotka itsenäisin ratkaisuin vetäytyvät vastuusta. Tietysti helppo itsekäs ratkaisu olisi sulkea omalla päätöksellä oma raja, mutta ei se kyseisiä ongelmia poistaisi, ainoastaan siirtäisi ne Ruotsiin.

Olet karkeasti väärässä tässä näkemyksessäsi.

Merkel nimenomaan oikein kutsui turvapaikanhakijoita Saksaan. Lupasi että rajat pysyy auki ja kaikki hoidetaan. Sittemmin on alkanut vähän tökkiä, ja porukka päästetään/lähetetään ilomielin eteenpäin.

Mitä Ruotsiin tulee, se on harjoittanut ja harjoittaa vielä idioottimaisempaa mamupolitiikkaa, seuraukset kaikkien sellaisten tiedossa, jotka seuraavat muutakin kuin Suomalaista propagandamediaa. Ei ole ihan sattumaa, että Ruotsiin on niin paljon menijöitä... Koska Ruotsi ei todellisuudessa ole kyennyt kuukausiin hoitamaan itse luomaansa ongelmaa, on ongelma osittain ulkoistettu Suomeen. Voi olla, että suomalaisten poliitikkojen kanssa tästä on sovittu kulisseissa.

Kun täällä on vastassa yhtä kyvytön lauma poliitkkoja ja propagandamedia, tulos on tämä. Eikä kannata unohtaa Juhadin surullisenkuuluisaa, maailmanlaajuistakin huomiota herättänyttä mölätystä.

Keväällä tullaan varmasti näkemään räjähdysmäinen kasvu näissä puskaraiskaustilastoissa. Näillä näkymin on tulossa sellainen "ullatusrakkauden kesä 2016". Siihen sitten päälle keväällä tod. näk. käynnistyvä tämänvuotistakin suurempi mamuvyöry Eurooppaan, niin alkaa olla hommat kunnossa...
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien määrällä tässä tarkastelussa ole väliä. Esimerkki: Jos kaupungissa on tapahtunut neljä suojatieonnettomuutta, joista kahdessa yliajajalla on ollut bemari ja kahdessa toyota, bemarin yliajamat ovat kuolleet ja toyotan yliajamat jääneet henkiin. Kun pohditaan onko turvallista lähteä ulos, on sen kannalta täysin merkityksetöntä montako toyotaa liikenteessä on suhteessa bemareihin.

Mutta jos meillä olisi valtava toyota-kriittisten joukko, niin tokihan ideologiansa käytännössä ajaisi heidät kaiken maailman lillukanvarsiin roikkumaan.
Bemarikuskit ajelevat yleensä tuntemiensa ihmisten yli, kun taas toyotalaiset valitsevat uhrinsa sattumalla. Jos et tunne bemarikuskeja, ei sellainen sinua myöskään tapa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien määrällä tässä tarkastelussa ole väliä.
Onhan sillä ja erittäin paljon jos toisen määrä pysyy vakiona ja toisten määrä kasvaa hallitsemattomasti niin on täysin varmaa, että tämän toisen ryhmän aiheuttamat ongelmat tulevat kasvamaan.
Tämä on näille monikulttuurista unelmaa eläville täysin käsittämätöntä, että näin käy.

Nyt Suomen on oikeasti alettava pistämään näitä Ruotsin kautta saapuneita takaisin samaa reittiä ei heitä tänne tarvita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös