Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 285 078
  • 28 700

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tarkoitan pakolaispolitiikkaa ja Islamia, joka ei nyt kuitenkaan kuulu Eurooppalaiseen kulttuuriin. Meille Suomeenkin on jo tullut tuota roskasakkia runsaasti ja lisää on koko ajan pyrkimässä, meillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta valvoa, keitä tänne tulee ja missä tarkoituksessa. Suomeksi sanottuna olemme syvällä suossa tässä asiassa ja tämä hallitus on osoittanut täydellisyyden kyvyttömyytensä asiassa. Siitä ei jaksa enää vääntää, mitä kaikkia syitä löytyy, minkä vuoksi tämä hallitsematon muuttovirta olisi pitänyt heti tyrehdyttää.

Toiseksi tuo uskonto, joka on läpimätä ei pysty elämään sovussa rinnakkain oman uskontomme ja arvojemme kanssa. Julmaa sanoa, mutta en löydä kyseisestä uskonnosta mitään hyvää. Rajat kiinni ja jos tänne otetaan lisää elätettäviä, johon meillä ei olisi rahaa, niin otetaan vain pitkän ja tehokkaan taustojen selvitysten jälkeen. Samalla aloitetaan poistaa näitä jo tänne tulleita pois pikavauhdilla, ei tämä ole sen vaikeampaa. Tiedän sopimukset jne, joten turha tulla kertomaan niistä.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On aivan totta, että pakolaiset pakenevat näitä terroristeja, ja olisikin siksi epärationaalista syyttää pakolaisia tästä.

Rajat kiinni -asenne iskujen pohjalta ei ole kuitenkaan niin epärationaalinen. Kyse on kahdesta asiasta: 1) pakolaisten (turvapaikanhakijoiden) mukana maahan voi päästä terroristeja, 2) radikalisoituminen nuorissa pakolaisissa voi olla todennäköisempää, kuin kantasuomalaisissa. Tässä pitää tietysti muistaa myös se, että suomalaisetkin osaavat radikalisoitua tarvittaessa (kouluampumiset).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ilmeisesti nyt Ruotsi käännyttää Suomeen haluavia pakolaisia takaisin Tanskaan näiden rajatarkistusten myötä. Heille on kerrottu ettei Suomeen tai Norjaan meno ole vaihtoehto, vaan on palattava takaisin. Joten Ruotsi on tekemässä aika isoa palvelusta muille rajanaapureille.
 

Rankkari

Jäsen
On hyvin kukkahattumaista väittää, etteiko terrorismiriski olisi kasvanut, ihmismassojen vaelluksen myötä. Toki terrorismi-iskuja tapahtuisi, ilman tätä vapaata kansanvaellusta, mutta riskit väkivaltaan ovat kasvaneet huomattavasti. Oli se väkivalta joukkomurhina, tai yksittäisinä allahin käskeminä väkivaltarikoksina.
Nämä ongelmat kasvavat sitämyöten, kun väkeä päätetään palauttaa kotimaihinsa. Ja nämä ongelmat kasvavat, ainakin alkuvaiheessa, kun Venäjä ja Usa lisäävät pommituksia arabimaissa.
Olisi pitänyt uskoa, että pidetään rajat eurooppaan kiinni. Eletään ilman kiihkouskoisia. Nyt polittiset päättäjät ovat vastuussa munauksestaan, ja ihmishengistä.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Twitterissä #meilläonunelma väki ainakin liputtaa avointen rajojen puolesta, että kaikki pääsee ISIS:ä karkuun lähi-idästä. Varoittelevat vielä lisäksi rasisteja käyttämästä terrori-iskuja keppihevosenaan omalle agendalle.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Tungetaan omakin lusikka soppaan kun kerran kaikki muutkin. Mielestäni tämä koko maahanmuutto-, pakolais-, ja turvapaikanhakijakeskustelu on aivan täysin älyttömällä tasolla niin Suomessa kuin monessa muussakin paikassa tällä hetkellä. Näin kärjistetysti sanottuna kaksi äripäätä eli "talvisotaperkeleet" ja "suvakit" toitottavat molemmat kädet korvilla omaa agendaansa ja kiroavat samalla toisiaan alimpaan helvettiin. Erittäin hedelmällinen lähtökohta vaikeiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Vaikka itsekin kuuluun luultavasti "suvakkeihin", niin onhan se aivan täysin järjetöntä kieltää, etteivätkö valtavat pakolaisvirrat olisi lisänneet terrorismin uhkaa Euroopassa. Eilen tämä uhka jälleen valitettavasti realisoitui kuten toki jo liian monta kertaa aikaisemminkin. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan usko, että rajojen sulkemisella voidaan kitekä terrorismia pois Euroopasta. En usko, että sitä voidaan kitkeä millään. Mikäli joku tosissaan haluaa tehdä terrori-iskun, niin kyllä siinä onnistuminen taitaa olla aika helppoa olivat rajat sitten kiinni taikka auki. Onhan näitä valitettavasti tehty jo vaikka kuinka kauan ennen kuin mitään pakolaiskriisiä oli olemassakaan. Näin mutuna heittäisin, että suurin osa iskuista on varmasti islamistien tekemiä kuten Madridin junaiskut vuonna 200X ja 9/11 (ei ole Euroopassa, mutta mainitaan kuitenkin), mutta onhan näitä höyrypäitä löytynyt ihan "omienkin" joukosta aina Baader-Meinhofista Breivikiin.

Ja kuten sanoin, tämä pakolaisvirta varmasti lisää terrorismin uhkaa, mutta itse näen kuitenkin tällaisen "avoimen mallin" hyödyt paljon haittoja suurempina. Ei tarvitse ihan Nobel-tason älykkö olla tajutakseen, että näissä maissa missä rajat ovat käytännössä totaalisen kiinni ei mene ihan kauhean lujaa. Kärjistän nyt tietoisesti ja saankin varmaan paskaa niskaani, mutta siirrytäänkö hei Pohjois-Korean ja entisen Itä-Saksan malliin, kliffaa hei? Muuria vaan pystyyn ja vahditaan kaikkien jokaista liikettä. Pjonjangissa ei ole terrori-iskuja pahemmin viimevuosina ollut, mutta näin ulkopuoleltakin tarkasteltuna tulee muutama muu epäkohta mieleen. Yleensäkin maailmassa ja elämässä kaikesta eristäytyminen on se paras vaihtoehto.
 
Kyllähän tässä kokonaisuudessa alkaa enemmän ja enemmän paistaa läpi Venäjän rooli taustalla. Venäjällehän on suuri etu mitä suurempi sekasorto Euroopassa on. Pakolaisvirta tekee sen Keski-Eurooppaan ja sitten Pohjoismaissa taas näyttää olevan selkeä kuvio, että Venäjä syöttää tänne pakolaisia ja sitten ajaa propagandaa juuri näiden MV-lehtien ja Magneettimedioiden kautta - ja ihmiset nielevät syötit koukun kanssa ahmien. Näiden toimijoiden Venäjä-kytköksethän ovat jo paljastettu. Tällä saadaan Suomeenkin sisäinen kaaos, joka mahdollistaa venäläisten puuhastelun rauhassa. Mikä se agenda sitten on, selvinnee aikanaan.

Edit: Enkä yllättyisi yhtään, jos Venäjä olisi Lähi-Idässäkin aiheuttamassa näitä pakolaisvirtoja.
 
Viimeksi muokattu:
Ja kuten sanoin, tämä pakolaisvirta varmasti lisää terrorismin uhkaa, mutta itse näen kuitenkin tällaisen "avoimen mallin" hyödyt paljon haittoja suurempina. Ei tarvitse ihan Nobel-tason älykkö olla tajutakseen, että näissä maissa missä rajat ovat käytännössä totaalisen kiinni ei mene ihan kauhean lujaa. Kärjistän nyt tietoisesti ja saankin varmaan paskaa niskaani, mutta siirrytäänkö hei Pohjois-Korean ja entisen Itä-Saksan malliin, kliffaa hei? Muuria vaan pystyyn ja vahditaan kaikkien jokaista liikettä.

Se rajat kiinni ei tarkoita tuota kärjistystä, eikä edes avoimesta mallista luopumista. Rajat kiinni tarkoittaa jonkin asteista rajavalvontaa ja matkustusasiakirjojen vaatimista maahantulon yhteydessä sellaisilta, joilla sellaiset pitää olla. Itseltäni tarkistetaan esim. henkilöllisyys jokainen kerta, kun astun laivaan tai lentokoneeseen, joten asiaanhan ei siinä suhteessa tulisi edes mitään muutosta. Sama pystytään implementoimaan maarajoillekin, mutta en kuvittele kenenkään luulevan "rajat kinni" tarkoitavan niiden täydellistä sulkemista. Tai no, tätäkin palstaa lukemalla huomaa, että näyttää joku näin ajattelevan vaan toivon, että kyseessä on aina kärjistys. Pakolaisten ja paperittomien tuloa tämmöinen ei mitenkään lopeta, mutta kyllähän se selvästi vähentäisi tulijoita.

Tuo ylläoleva asia rajojen sulkemisen määritelmästä on kyllä häirinnyt itseäni pitkään. Muuten tämä ketju on oikein viihdyttävää luettavaa :)
 
Ei ole todistettu. Ehkä tuo 16-vuotias on vain harvinaisen kulahtanut.
Nuoria ihmisiä on kovin erinäköisiä, samoin kuin vanhempiakin. Etenkin, kun käytössä on yksi kuva. Mutta mahtavaa, jos analyysi pelaa noin hyvin. Kannattanee tarjota palveluita viranomaisille, nopeuttaisi toimintoja varmasti huomattavasti. Ehkä jopa niin, että tämä analyysiosasto jakautuu näille vokeille ja rajanylityspaikoille, siellä antaa välittömästi ikähaarukan kustakin, niin viranomaiset pääsevät heti vertaamaan tulijoiden omaan ilmoitukseen iästään. Varmaan noinkin harjaantuneet silmät saavat annettua esim. kolmen vuoden haarukan kullekin.
 

Rankkari

Jäsen
Kukkahattu ihmiset tulevat aina puolustamaan näitä islamin uskoisia kansanvaeltajia, vaikka mitä tapahtuisi. Heidän on mahdotonta ymmärtää, että kansanvaeltajilla on se kaikki syvällä "veressään". Kulttuuri ja uskonto on niin syvällä islamilaisessa ajatusmaailmassa, että vuosikymmenienkään täydellisillä sopeutumisohjelmilla, emme millään saa heitä kaikkia sopeutumaan länsimaiseen yhteiskuntaan. Tämä pakolaisuusongelma aikaansaa paljon epätasapainoa ja ongelmia koko meidän loppuelinajamme ajan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No tulihan niitä lukuja:

"Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva kertoo Ilta-Sanomille, että Suomessa oleskelee noin 300 terrorismiin kytköksissä olevaa henkilöä."

Suojelupoliisi: Terrori-iskun mahdollisuutta Suomeen ei voi sulkea pois - Kotimaa - Ilta-Sanomat
Linkki vie iltasanomien uutiseen.
Rasistinen väite. Supo vain pönkittää omaa agendaanda, jotta saavat lisää määrärahoja. Uskon mieluummin neutraalia tutkijaa Teemu Sinkkosta, jonka mukaan ISIS-jäjestön läsnäolo Euroopassa on satua: Teemu Sinkkonen: Satu terroristeista - Ulkopoliittinen instituutti

Allah on suurin.
 
Twitterissä #meilläonunelma väki ainakin liputtaa avointen rajojen puolesta, että kaikki pääsee ISIS:ä karkuun lähi-idästä. Varoittelevat vielä lisäksi rasisteja käyttämästä terrori-iskuja keppihevosenaan omalle agendalle.
Olisiko Suomessakin rajat kiinni -öyhöttäjien aika ymmärtää, miksi sieltä lähdetään Eurooppaan. Siis nehän on elintasopakolaisia... eiku... :o

Palstalla mouhoamisen sijaan olisi keskitettävä voimavarat siihen, miten sieltä sköndämaasta saadaan mahdollisimman moni turvaan. Ja mm. Ranskassa ja Englannissa on panostettava nuorisotyöhön ja koulutukseen, millä ennaltaehkäistään radikalisoitumista.

Kylmän viileästi on avattava rajat, jotta kunnon ihmiset pääsevät sieltä turvaan, ja ääri-islamistit jäävät keskenään miettimään, että ketä tapetaan seuraavaksi.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Isoin kysymys mikä itselle nousee noista 300 terroristista Suomessa on se, että miksi ihmeessä niitä kaikkia ei ole saatu jo hiuksista vittuun täältä??
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Se rajat kiinni ei tarkoita tuota kärjistystä, eikä edes avoimesta mallista luopumista. Rajat kiinni tarkoittaa jonkin asteista rajavalvontaa ja matkustusasiakirjojen vaatimista maahantulon yhteydessä sellaisilta, joilla sellaiset pitää olla. Itseltäni tarkistetaan esim. henkilöllisyys jokainen kerta, kun astun laivaan tai lentokoneeseen, joten asiaanhan ei siinä suhteessa tulisi edes mitään muutosta. Sama pystytään implementoimaan maarajoillekin, mutta en kuvittele kenenkään luulevan "rajat kinni" tarkoitavan niiden täydellistä sulkemista. Tai no, tätäkin palstaa lukemalla huomaa, että näyttää joku näin ajattelevan vaan toivon, että kyseessä on aina kärjistys. Pakolaisten ja paperittomien tuloa tämmöinen ei mitenkään lopeta, mutta kyllähän se selvästi vähentäisi tulijoita.

Tuo ylläoleva asia rajojen sulkemisen määritelmästä on kyllä häirinnyt itseäni pitkään. Muuten tämä ketju on oikein viihdyttävää luettavaa :)

Suurimmalle osalle rajojen sulkeminen ei tietenkään tarkoita mitään muuria, se on tietysti ihan selvä. Tässäkin keskustelussa on tietysti sama ongelma kuin lähes kaikessa yhteiskunnallisessa keskustelussa, eli ihmiset tarkoittavat samoilla sanoilla eri asioita,jolloin syntyy väkisinkin väärinymmärryksiä. Tähän kun lisätään muun muassa ihmisten erilainen huumorin- ja sarkasmintaju niin siinäpä vasta soppa. Valitettavasti olen tässäkin vai oliko jollain muussa saman aihepiirin ketjussa ihan vakavissaan kirjoutettuja viestejä lukea, missä suht avoimesti annetaan ymmärtää, että kaikkien muualta tulleiden olisi syytä painua sinne mistä on tullutkin eikä Suomeen haluta ketään ulkopuolisia. Tässä nyt ei tietenkään sinänsä ole mitään uutta. Tällä hetkellä tuossa rajavalvonnassa taitaa vain olla se ongelma, että EU:n ulkorajoilta tulee niin paljon jengiä sisään ettei kukaan ehdi kaikkia valvomaan vaikka mitä säännöksiä tulisi voimaan. Yksinkertaisesti siellä on liian vähän jengiä töissä tulevaan ihmisvirtaan verrattuna.

Oletetaan, että tulisi tilanne, että tällainen valvonta saataisiin toimimaan, niin hankalahan paenneita ihmisiä on takaisinkaan laittaa. Ei taida oikein eurooppalaisiin arvoihin sopia, että heitetään ihmiset takaisin kumiveneellä Välimereen tai lennätetään tykinruuaksi Syyriaan. Niin kuin ei tietysti kuulukaan. Kuten sanoit, niin mikäli esimerkiksi Suomi aloittaisi nämä rajatarkastukset, niin olet ihan oikessa, että pakolaisten määrä varmasti vähenisi täällä, mutta samat ihmiset päätyisivät johonkin toiseen EU-maahaan. Ja EU:ssa kun ollaan ja näin ollen muiden jäsenmaiden kanssa tehdään yhteistyötä, niin ei ole tietenkään kenenkään etu, että pakolaisongelma eskaloituu vain harvojen maiden niskaan, vaan kaikkien olisi hyvä kantaa osansa vastuusta. Jos otetaan vertaus talouden puolelta, niin kyllähän Saksan pitkään jatkunut ylijäämäinen vaihtotase on pitkällä aikavälillä huono asia koko unioinin kannalta, koska se luonnollisestikin syntyy muiden jäsenmaiden alijäämäisen vaihtotaseen kustannuksella. Tietysti voidaan miettiä, onko koko unioni mielekäs instituutio, mutta se onkin kokonaan toinen keskustelu. Mainitsin nyt kuitenkin, koska EU ja Schengen-sopimus ja niiden mahdollistama vapaa liikkuvuus liittyvät aika vahvasti tähän pakolaiskriisiin. Näin lyhyesti sanottuna en siis usko, että on pitkällä aikavälillä järkevää "keskittää" pakolaisia harvoihin maihin, sillä ongelmat varmasti tulevaisuudessa heijastuvat myös muihin maihin. Pahinta mahdollista myrkkyä ulkomailta tulleiden integroitumiselle olisi juurikin se, että he keskittyisivät liiaksi yhteen paikkaan.

Tietysti tilanne olisi toinen, mikäli kontrolli pelaisi paremmin jo ulkorajoilla, mutta nyt kun ne vuotavat eikä vuoto luultavasti kovin huumaanein keinoin ole mahdollista tukkia, niin EU:n sisäiset rajatarkastukset eivät mielestäni ole välttämättä kovin toimivia. Niiden avulla vain siirrellään tulijoita unioinin sisällä maasta toiseen. Jos ja kun tilanne joskus rauhoittuu, voisi tietysti olla mielekästä pohtia, että tulisiko EU:n rajavalvontaa tiukentaa ihan lähtökohtaisesti.
 
Isoin kysymys mikä itselle nousee noista 300 terroristista Suomessa on se, että miksi ihmeessä niitä kaikkia ei ole saatu jo hiuksista vittuun täältä??
Ja sitten uudestaan luku, kuuntelu tai ymmärrys. Ilmoitus oli, että on 300 järjestöihin kytköksissä olevaa henkilöä. Vähän sama kuin sinä saatat olla kytköksissä moottoripyöräjengiin, jos vaikka serkkusi kuuluu sellaiseen, tai hänen mies/vaimo. Tai jokin muu kytkös.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tungetaan omakin lusikka soppaan kun kerran kaikki muutkin. Mielestäni tämä koko maahanmuutto-, pakolais-, ja turvapaikanhakijakeskustelu on aivan täysin älyttömällä tasolla niin Suomessa kuin monessa muussakin paikassa tällä hetkellä. Näin kärjistetysti sanottuna kaksi äripäätä eli "talvisotaperkeleet" ja "suvakit" toitottavat molemmat kädet korvilla omaa agendaansa ja kiroavat samalla toisiaan alimpaan helvettiin. Erittäin hedelmällinen lähtökohta vaikeiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Näin mutuna heittäisin, että suurin osa iskuista on varmasti islamistien tekemiä kuten Madridin junaiskut vuonna 200X ja 9/11 (ei ole Euroopassa, mutta mainitaan kuitenkin), mutta onhan näitä höyrypäitä löytynyt ihan "omienkin" joukosta aina Baader-Meinhofista Breivikiin.

Hyvä kirjoitus. Kyllähän tämä nettikeskusteluaikakausi on tehnyt sen että kaikessa ollaan joko tai. Ei ole mitään sekä että enää olemassakaan. Paradoksaalista tosiaankin on se että islamistien voimakkaasti ajama "olet joko puolellamme tai meitä vastaan" agenda leviää kulovalkean tavoin meidän omaan yhteiskuntaamme. Olettaisin että se on juuri sitä mitä he tavoittelevat.

Itse suhtaudun positivisesti maahanmuuttoon mutta tämä pakolaiskriisi ei ole normaalia maahanmuuttoa. Kaikkia ei voida ottaa vastaan, mutta ei heitä oikein voi välimereenkään upottaa. Vaikea tilanne kaikenkaikkiaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Isoin kysymys mikä itselle nousee noista 300 terroristista Suomessa on se, että miksi ihmeessä niitä kaikkia ei ole saatu jo hiuksista vittuun täältä??

Tätä minäkin olen ihmetellyt. Jos Supolla on tiedot 300:sta terroristista niin onko jotain muitakin toimenpiteitä luvassa kun lehdistötilaisuus? Terroristien karkotus olisi hyvä asia ihan kaikkien muiden kuin terroristien itsensä kannalta.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja sitten uudestaan luku, kuuntelu tai ymmärrys. Ilmoitus oli, että on 300 järjestöihin kytköksissä olevaa henkilöä. Vähän sama kuin sinä saatat olla kytköksissä moottoripyöräjengiin, jos vaikka serkkusi kuuluu sellaiseen, tai hänen mies/vaimo. Tai jokin muu kytkös.

Minulla on aika vahva epäilys, että Supo ei ilmoittaisi minua(/ketään muutakaan) tuohon 300:n joukkoon, jos serkkuni sattuisi sellaiseen kuulumaan. Eiköhän se tarkoita henkilöitä, joiden epäillään olevan toiminnassa tavalla tai toisella mukana.
 
Minulla on aika vahva epäilys, että Supo ei ilmoittaisi minua(/ketään muutakaan) tuohon 300:n joukkoon, jos serkkuni sattuisi sellaiseen kuulumaan. Eiköhän se tarkoita henkilöitä, joiden epäillään olevan toiminnassa tavalla tai toisella mukana.
No ei. Näiden kytkösten merkitys korostuu siinä esimerkiksi, kun etsitään jotain henkilöä. Silloin on hyvä tietää nämä kytkökset, koska ne ovat ensimmäisiä paikkoja, joista etsitään. Tai, kun joku tekee jotain, niin selvitetään ovatko nämä kytköksissä olevat henkilöt asiassa mukana tai tietävätkö jotain.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No ei. Näiden kytkösten merkitys korostuu siinä esimerkiksi, kun etsitään jotain henkilöä. Silloin on hyvä tietää nämä kytkökset, koska ne ovat ensimmäisiä paikkoja, joista etsitään. Tai, kun joku tekee jotain, niin selvitetään ovatko nämä kytköksissä olevat henkilöt asiassa mukana tai tietävätkö jotain.

Eli uskotko, että Supo luokittelee näihin 300:n joukkoon henkilöitä, jotka ovat vain jotain tuttuja terroristeille? Ei mitään sympatioita tai toimintaa terrorijärjestöissä ole taustalla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös