Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 280 090
  • 28 700

bart

Jäsen
Kummallinen ajatus, missäs hallinnassa mikään on missään vaiheessa ollut, tai tulee olemaan?
Hups, pikkasen väärä sanamuoto tuo hallinnassa. Lähinnä tarkoitin sitä, että kun isoissa EU-maissa (Saksa, Ranska, Britannia) alkaa islamin uskoisia olla puolet tai likimain puolet väestöstä, niin peli on menetetty puhumattakaan siitä, jos Turkki vielä hyväksytään EU-maaksi. Nyt jos saataisiin vihellettyä tilanne poikki ja rajat kiinni, niin jotain voisi olla tehtävissä. Mutta tuskinpa näin tulee käymään.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kreikalle, Italialle ja Espanjalle pitäisi antaa rahaa tai muita resursseja, joilla saadaan liikenne Turkista ja Välimeren yli loppumaan. Turkille ei pidä antaa mitään myönnytyksiä, ja jäsenyyshakemus ö-mappiin, pysyvästi. Näillä näkymin sille maalle ei ole mitään käyttöä EU:ssa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ruotsi pyytää EU:lta hätärahoitusta pakolaistilanteeseen, näin uutisoi Dagens Nyheter... ei se tyhmä ole, joka pyytää, Suomikin voisi kohennella taloustilannettaan pyytämällä avustuksia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ruotsi on siis sitä mieltä, että heidän maahanmuuttopolitiikassaan ei ole mitään vikaa, rahat vaan eivät riitä sen toteuttamiseen.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ja Ahvenanmaa on osa Suomea hallinnollisesti, silti sinne rekisteröidyt alukset saavat myydä nuuskaa. Laitettaisiin vain kreikan rajalle banderolleja Grönlannista ja sanottaisiin, tuonne pääsette. Loppuisi pakolaiset nopeasti, tai Grönlannin asukasluku räjähtäisi.
Ja kun Ahvenanmaa sanoo että tänne ei oteta turvapaikanhakijoita, niin mantereella ei sille mahdeta mitään !!??!
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Migri tiedottaa että paikat on täynnä,taas.
Keskustelu täälläkin rauhoittui kun tulomäärät putosivat 100/pvä tai alle,nyt yllättäen tulomäärät räjähtäneet kasvuun (300/pv)kun ruotsi ilmoitti että no more ja venäjäkin piruuttaan päästää poikia tänne. Missähän tuo raja nyt sitten menee,varsinkin kun sote-uudistuksella ovelasti viedään huomio tästä.
Tuo sata per päiväkin on älyttömästi ja yli kestokyvyn.
Ensi kesää odotellessa..
Tampereen kaupungilla kuulemma ylityöt sallittu rajoittamattomasti liittyen tähän,lisäksi tarjotaan keikkahommia alkaen 30€/h riippuen pätevyydestä,vaikka tämä ei kenellekään mitään maksa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Länsimaat ovat helvetin ahneita, vaikka onkos se ahneen loppu enää mikään viisaus...
Varmaan kun hybris tarpeeksi pyörryttää, kaikki mikä siinä on enemmän on hyvästä.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Pitipä taas huvinvuoksi käydä lukemassa Rasmus ryhmää Facebooksissa. Ja verenpainehan siinä taas nousi. Siellä pääosa väestä ottaisi pakolaisia täysin rajattomasti sisään. Mikäli vastustat tätä, olet rasisti.

Seinälle oli linkitetty uutinen, jossa kerrottiin että Ruotsissa tulijoille ei voida luvata enää majoitusta ja alettiin pohtimaan kuinka Suomessa majoitus järjestettäisiin. Tässä yksi esimerkki. En tiedä onko tosissaan, mutta ryhmän jäsenten muista kommenteista voisin päätellä että on.


Suomessa ainakin valtaosassa opiskelija-asunnoista on pykälä, että tällaisessa tilanteessa voidaan pakkohäätää 1 kk varoajalla jos yhteiskunnallinen tarve asunnoille. Olympialaiset tai MM-kisat aikanaan pakotti opiskelijat evakkoon. Tämä vähintäänkin yhtä hyvä syy. Hoas, Tys, Kuopas yms. sisältävät yhteensä asuntoja yli 100 000 hengelle. Suomessa ei periaatteessa tule tila vastaan jos opiskelijat laittetaan takaisin äidin nurkkiin pyörimään.
Tykkää · 1
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Rasismi vahingoittaa aivojasi ja kaikki ihmiset ovat samanarvoisia.

En tutkinut pitemmälle tämän ääriryhmittymän agendaa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ruotsi pyytää EU:lta hätärahoitusta pakolaistilanteeseen, näin uutisoi Dagens Nyheter... ei se tyhmä ole, joka pyytää, Suomikin voisi kohennella taloustilannettaan pyytämällä avustuksia.
Suomi on jo hakenut EU:n hätärahoitusta turvapaikanhakijatulvan takia. Eli tällä kertaa Suomi reagoi Ruotsia nopeammin turvapaikanhakijoiden suhteen, kun Suomi ehti hakea tukensa ensin. Nähtäväksi jää mitä EU päättää Suomen ja Ruotsin hätärahoituksen suhteen.

http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015101520520993_cm.shtml(Linkki IL:n uutiseen Suomen rahoitushakemuksesta)
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Turvapaikanhakijat Ruotsille: Me tulemme kuitenkin | Yle Uutiset | yle.fi

– Me matkustamme kuitenkin ja nukumme kadulla, jos se on tarpeen, sanoo iranilainen Hassan sanomalehti Aftonbladetille.

Tämä on kyllä melko naiivia ajattelua. Voikin olla täysin mahdollista että talvi korjaa uhrinsa mikäli kaduille päätyvät. Jonkinlainen telttamajoitus kaikesta huolimatta varmasti järjestyy mutta armeijan käyneenä ja pisimmillään talviaikaan 20pv leirillä yhtä soittoa viettäneenä tiedän ettei se kamalan mukavaa ole vaikka ruoka olisikin lämmintä ja henkilökohtaisen hygienian hoitaminen mahdollistettu.
 
Tulijoiden keskiarvo on taas noussut yli 300:n viimeisten viiden päivän osalta. Ei taida olla talvesta eikä mistään muustakaan minkäänlaista apua. Tai sitten keväällä ja kesällä saadaan nauttia yli tuhannen tulijan rikastuttavasta tulosta..
 
Tulijoiden keskiarvo on taas noussut yli 300:n viimeisten viiden päivän osalta. Ei taida olla talvesta eikä mistään muustakaan minkäänlaista apua. Tai sitten keväällä ja kesällä saadaan nauttia yli tuhannen tulijan rikastuttavasta tulosta..
Mistä talvesta? Aika vähän on vielä talvea näkynyt. Aika hyvin, joskin viiveellä, on tähän reagoitu, kun prosesseja nopeutetaan ja linjaa kiristetään. SuPo on myös selkeästi perillä tuljoiden "laadusta" niiden osalta, joita on syytä silmällä pitää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aika hyvin, joskin viiveellä, on tähän reagoitu, kun prosesseja nopeutetaan ja linjaa kiristetään.

Kerrotko vielä ne päätökset. Nyt ei Soinin puheita lasketa. Niitä riittää, mutta vastuu on kuulijan.

Vaikkapa Irakiin liittyen mitään palautussopimusta ei ole allekirjoitettu (eikä allekirjoiteta ennen 100 miljoonan euron bonusta, sikäläinen maan tapa). Edelleen jos ei turvapaikkaa anneta, prosessi vie jopa kaksi vuotta (Soinin arvio) palautukseen. Kun valtaosa tulee Irakista, heitä ei voida palauttaa mihinkään.

Toki moni lähtee itsekin pois Suomesta. Ammattitaitoiset saavat Saksasta työpaikan ja halukkaat koulutuspaikan helpommin kuin Suomesta. Täällähän kolmivuotinen kotouttamisprosessi valmistaa vain Kelan luukulle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No tuo on tosiaan vielä auki. Uskoisin, että siihenkin joku ratkaisu vielä tulee. Nythän hommat nopeutuvat, kun Maahanmuuttovirasto/Poliisi tekevät ne alkuhaastattelut ja rekisteröinnit samassa yhteydessä.

Vai niin. Turvapaikanhakijoiden rekisteröinti tehtiin aiemmin hajautetusti. Nyt se tehdään länsirajan osalta isossa määrin Tornion järjestelykeskuksessa. He eivät tee oletuksena mitään varsinaisia kuulusteluja, ainoastaan rekisteröivät hakijan. Miten tämä arviolta 1-2 tunnin kokonaissäästö vaikuttaa kokonaistilanteeseen joka sinun kirjoituksesi mukaan on nyt "hyvin reagoitu, prosesseja nopeutetaan, linjaa kiristetään" kun faktat ovat:

1. Kaikki turvapaikanhakijat otetaan Suomeen länsi- ja itärajalta.
2. Venäjän viranomaisten varoitus heidän(!) maansa kautta tulevista mahdollisista terroristeista ei ole vaikuttanut itärajan osalta vaan sieltäkin jokainen Suomeen.
3. EU odottaa ensi vuodelle 3 000 000 turvapaikanhakijaa, joista prosenttilaskulla Suomeen 100 000 vuoden 2016 aikana. Mitä tälle tehdään kun hallituskaan ei enää kehtaa valehdella, että tuli yllätyksenä.
4. Turvapaikanhakijoiden työllistyminen on edelleen iso ongelma niidenkin osalta jotka työtä haluavat. Samoin koulutus. Miten kustannukset rahoitetaan?
5. Suomessa kunnat ovat tehneet kotouttamissuunnitelman joka kestää kolmisen vuotta. Sen tuloksena turvapaikanhakija omaa valmiudet itsenäiseen Kelapohjaisiin avustushakemuksiin. Esimerkiksi Halla-aho toi suunnitelman yksityiskohtineen hyvin esille, joten en linkitä sitä tähän.
6. Edellinen kohta johtaa siihen, että meillä on kymmeniä tuhansia ja vuosien saatossa satoja tuhansia turvapaikanhakijoita sossun luukulla pysyvästi ja varmasti tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia virkailijoita tätä showta pyörittämässä. Mikä lienee viranomaistahon tarkoituskin eli turvata itselleen työpaikat.

Nyt sinä kaupittelet 1-2 tunnin säästöä jonain hyvänä reagoitina.

En lähde enää toistamaan omaa näkemystäni ja sen yksityiskohtia siitä miten tilanne pitäisi ratkaista, mutta totean sen, että Suomi ei voi välttyä turvapaikanhakijoilta jatkossakaan. Olisi viimeinen aika laatia kestävä strategia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten osalta ja lähteä toteuttamaan sitä tavoitteena turvapaikanhakijoiden kouluttaminen ja työllistäminen Suomessa.
 
3. EU odottaa ensi vuodelle 3 000 000 turvapaikanhakijaa, joista prosenttilaskulla Suomeen 100 000 vuoden 2016 aikana. Mitä tälle tehdään kun hallituskaan ei enää kehtaa valehdella, että tuli yllätyksenä.
Kun otetaan vielä huomioon, että Saksassa ja Ruotsissa alkavat majoitustilat olla lopussa, niin Suomen houkuttelevuus lisääntyy entisestään, miksi mennä täyteen maahan, kun Suomesta löytyy vielä tilaa? Itse veikkaan Suomen osuudeksi 200000+, jos Eurooppaan todella tulee 3 miljoonaa ihmistä. Jossain vaiheessa myös muissa kriisimaissa ymmärretään lähteä Eurooppaan, kun pääsy on vielä helppoa, joten en usko ennusteisiin siitä, että ensi vuoden jälkeen helpottaisi. Afrikan väkiluku kasvaa kymmenillä miljoonilla vuodessa, joten siellä on paljon potentiaalia kansainvaelluksille...
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
totean sen, että Suomi ei voi välttyä turvapaikanhakijoilta jatkossakaan. Olisi viimeinen aika laatia kestävä strategia turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten osalta ja lähteä toteuttamaan sitä tavoitteena turvapaikanhakijoiden kouluttaminen ja työllistäminen Suomessa.

Eikö tuosta ole jo ikiliikkuja olemassa: työllisyys lisääntyy, bisnekset kasvaa, Suomi tienaa.
Mahdatko nähdä, ettei tuota parempaa kestävää ratkaisua olekaan eikä tulekaan? Paitsi vanha ohje jokainen huolehtikoon itsestään... mitä kautta tähän on toki tultukin.
 
He eivät tee oletuksena mitään varsinaisia kuulusteluja, ainoastaan rekisteröivät hakijan. Miten tämä arviolta 1-2 tunnin kokonaissäästö
On se säästö aika paljon enemmän. Alunperinhän tehtiin se rekisteröinti, jossa kysyttiin joitakin asioita, otettiin tunnisteet jne. Sitten x ajan päästä tuli se ensimmäinen kuulustelu, jonka kesto on tapauksesta riippuen 2-3h. Kun tähän lisätään kaikki oheistoimintoihin kuluva aika ja ihmisten liikkumiset paikasta toiseen, niin todennäköisesti saadaan noihin kahteen ensimmäiseen vaiheeseen kulutettu aika puolitettua ja se niiden välinen jopa viikkojen odotusaika poistettua. Nythän edelleenkin viranomaiset kuulustelevat niitä jo viikkoja sitten tulleita, vasta rekisteröityjä tulijoita. Jatkossa siis rekisteröinnin yhteydessä tehdään tuo ensimmäinen kuuleminen ja se tarkempi toinen kuulustelu myöhemmin. Sinänsä siis prosessointinopeus tullee paranemaan huomattavasti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On se säästö aika paljon enemmän.

Vaikka se olisi 30 päivää enemmän, ei sillä ole mitään todellista merkitystä viesitssäni mainittujen kohtien 1-5 osalta.

Lisäksi ne jotka käsitteluajoista jotain ymmärtävät, tajuavat myös ettei tuntien tai päivien "säästöillä" ole käytännön merkitystä tilanteessa, jossa määrät kasvavat räjähdymäisesti ja täten - siis todellisuudessa - kaikki käsittelyajat pitenevät.

Ja edellisen sanoin sen tietäen. Olin osaltani suunnittelemassa ja toteuttamassa Migrin ja poliisin käyttämää yhteistä tietokantaa. Sitä ei tehty tällaiselle tulijamäärälle ja vaikka en muista tähän caseen liittyvistä tietokannoista tiedäkään kuin liittymäpinnan osalta, niitäkään tuskin on suunniteltu 30 000 - 200 000 turvapaikanhakijan käsittelyyn vuositasolla.
 
No luonnollisestikin näin, mikäli räjähdysmäinen kasvu tulee. Ja sekin on totta, ettei näihin nykyisiinkään määriin ole valmistauduttu. Edelleen kuitenkin uskon, että mikäli jokin oikeasti massiivinen liike alkaa tännepäin tulemaan, siihen reagoidaan nopeasti, koska nyt on se herätys tullut ja housut olivat siinä kohtaa nilkoissa.

Tietojärjestelmistä ja niiden soveltuvuuksista taas minä en tiedä mitään, mutta noista käytännön tilanteista hajua on.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Keskustelin erään suomalaisen islamia tutkineen ja aiheesta myös kírjan kirjoittaneen henkilön kanssa. Lähisukulainen joten helppo keskustella. Oli sitä mieltä, että Suomi on tekemässä valtavaa virhettä kun kaikki turvapaikanhakijat otetaan Suomeen. Piti tuloksena sitä, että useat erilliset islamistien militanttiryhmät lähettävät Suomeen jäseniään joko pakoon tai toipumaan ja sen jälkeen he palaavat taas taistelukentille. Vaikka Suomen maksama päiväraha ei Isisin palkoille vedäkään vertoja, nämä Suomen päivärahathan tulevat siihen päälle. Tämä tilanne voi johtaa erittäin arvaamattomiin seurauksiin kun Suomessa saattaa oleskella useiden keskenään vihamielisten terroristiryhmien jäseniä.

Mutta kuten aina ennenkin, asiantuntijoiden puheille hallitus korkeintaan naureskelee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös