Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 286 200
  • 28 700

cornix

Jäsen
Ihan kohta menee hermo sun kanssa, mihin kai pyritkin. Ei kai nyt turvapaikanhakijalla tarvitsekaan olla mitään perheenyhdistämisoikeuksia. Katos kun se alkurumba on ohitettu ja kaveri "asuu" täällä, tilanne on jo jotain ihan muuta. Eikö tämä nyt ole harvinaisen selvää?

Mitä ihmettä mä just luin. Mikä alkurumba on ohitettu? Kuka "asuu" täällä? Kai sillä turvapaikanhakijalla nyt tarvitsee olla perheenyhdistämisoikeudet kun sinä väitit että turvapaikanhakijalla sellaiset on. Etkö sä edes muista mitä sä alunperin valehtelit?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Tkachuk7 Niin joo http://www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/olen-/turvapaikanhakija#Perheenyhdistäminen tuolta sitten vielä perheenyhdistämisestä johon sinun mukaasi turvapaikanhakijalla on oikeus, paitsi ettei oikeesti ole.
"Turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta perheenyhdistämiseen. Perheesi jäsenet eivät voi saada oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella."
Riittää kun se oikeus tulee sitten kun turvapaikka on myönnetty. Vai väitätkö että esimerkiksi Somaliasta tulleille (ex-turvapaikan hakijoille, nyk. turvapaikan saaneille) ei ole näitä myönnetty? Se tapahtuuko perheenyhdistäminen v. 2015 vai 2016 on melko sama tässä konkurssissa.
 

cornix

Jäsen
Kuule, 95% nykyisistä (Irak + Somalia) turvapaikanhakijoista jää maahan, jos haluavat. Katsos kun yhtään irakilaista tai somalia ei paluteta vastoin näiden tahtoa. Tai no ne muutamat joo, mutta maahanjäävien osuus on tyyliin 90 pinnaa. Tälle jengille alkaa sitten juosta sama sosiaaliturva, kotouttaminen ja perheenyhdistämiset, kuin turvapaikan saaneillekin. Että jos ihmettelit miksi tänne tulee vain irakilaisia miehiä ja somppuja.

Tämäkin on niin helvetin tehokkaasti valtamediasta sensuroitu tosiasia, etten tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

sentteriltä ja cornixilta luulisi löytyvän nyt aika saatanan äkkiä öyhötyksen kumoavaa faktaa? Ei se nyt niin vaikeeta ole? Jätkät?

1. Sosiaaliturva :http://www.pakolaisneuvonta.fi/?lid=66
"Uuden vastaanottolain tultua voimaan turvapaikanhakijan saama tuki on irrotettu toimeentulotuesta."
2. Kotouttaminen ja perheenyhdistämiset :http://www.infopankki.fi/fi/muutto-suomeen/olen-/turvapaikanhakija#Perheenyhdistäminen
"Turvapaikanhakijoilla ei ole oikeutta perheenyhdistämiseen. Perheesi jäsenet eivät voi saada oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella."

Ja vielä valtamedia sensuroi tälläistä tosiasiaa, kaikkea sitä kuulee! Onneksi Ilja Janitskin ei tuollaiseen pelleilyyn sortuisi.

@kahden suunnan sentteri Jotain tuollaista tässä on pakko olla taustalla, siksi tein tämän kollaasin kyseisen nimimerkin öyhöömisestä niin löytyy kaikki tarvittava yhdestä ja samasta paikasta.
@ketjuruletti En mä ole mitään tuollaista väittänyt, tarkista sinäkin tämä viesti niin tiedät mistä puhutaan. Kunhan korjailen tuon Tkachuk7 päättömiä juttuja. Vaikka sillä meneekin hermot!
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@Tkachuk7 , tutkiskelin asiaa ja näyttäisi siltä että jos ihminen saa kielteisen turvapaikkapäätöksen, niin silloin hänen ei pitäisi olla oikeutettu edes toimeentulotukeen. Kun ovat siis toisin sanoen laittomasti maassa. Ilmeisesti sitten asustelevat persaukisina tuttujen nurkissa, kun ei noita kodittomia mamuja näy missään. Saattaa tulla pienoinen ongelma sitten, kun noita alkaa olla tuhansittain, puhumattakaan kymmenistä tuhansista. Lähtevätkö itse muualle kun tutut ja sukulaiset eivät pysty elättämään vai mitä sitten tapahtuu. No rikollisuus nyt ainakin nousee.

Perheenyhdistämisessä olet toki oikeassa, että myönteisen päätöksen saaneen on mahdollista niitä vaimoja saada tänne useampikin, kunhan on tehnyt niiden kanssa ensin lapsen. edit. Vai hetkinen, olitko se sinä joka niin väitti vai joku muu?
 

cornix

Jäsen

Niinno kaikkihan on mahdollista mutta eilen sinä ja Tkachuk7 väititte että lapsella on oikeus biologiseen äitiinsä perheenyhdistämisen kautta ja maahantulosäännösten kiertäminen ei olisi kyseessä vaikka kyseinen lapsi jo Suomessa isänsä kanssa olisi ja äiti toisena vaimona odottaisi esim Syyriassa (valtiollinen polygamia)

http://www.maailma.net/artikkelit/jarjestot_perheenyhdistaminen_hankaloitunut_lapset_karsivat

"Ulkomaille jääneiden lasten hakiessa perheenyhdistämistä lupa yleensä myönnetään, mutta tilanne on erityisen vaikea, jos lapsi on saanut oleskeluluvan Suomesta ja hänen ulkomailla oleva huoltajansa hakee perheenyhdistämistä. Viime vuonna Maahanmuuttovirasto antoi näissä tapauksissa vain kymmenen myönteistä päätöstä 43:sta."

"Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan perheenyhdistämishakemukset vähenivätkin vuosina 2011–2014 noin kaksi kolmasosaa. Ulkomailla olevien huoltajien hakemukset romahtivat lähes 90 prosenttia, lasten hakemukset vajaan kolmanneksen."

"Yksi syy voi olla se, että vuonna 2012 tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan perheenyhdistämistä voi hakea vain ulkomailla oleva perheenjäsen. Hänen on hankittava tarpeelliset todistukset ja matkustettava lähimpään Suomen lähetystöön laillisesti."

"Toisaalta voidaan ajatella, että vanhemmat ovat halunneet turvata lapsen elämän lähettämällä tämän pois. Toisaalta kyse voi olla siitä, että lasta käytetään oman maahantulon välineenä. Sitä ei pidetä lapsen edun mukaisena toimintana", hän kertoo.

"Yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi Suomessa olevan lapsen huoltajalle ei anneta oleskelulupaa, on hänen mukaansa se, etteivät hakijat ole pystyneet todistamaan, että todellista perhe-elämää, kuten yhdessä asumista, olisi ollut olemassa ennen perheenjäsenten joutumista erilleen."
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Korkki kiinni. Aamulla voit sitten myöntää olleesi väärässä ensinnäkin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden (vai oliko niistä Suomeen jäävien) osuudesta ja etenkin heidän oikeudestaan sosiaaliturvaan ja muihin yhteiskunnan palveluihin.

Hyvä että laitoit korkin kiinni. Omituista tuo höpötys irakilaisten ja somalialaisten oikeudesta (tai sen puuttumisesta) sosiaaliturvaan ja muihin yhteiskunnan palveluihin. Et ilmeisesti lue kovinkaan paljoa lehtiä? Eikös hyvin varhaisessa vaiheessa kerrottu, että partalapset pannaan suomalaisen veronmaksajan piikkiin yksityisille lääkäreille, jotteivat turhaan ruuhkauttaisi julkisen terveydenhoidon jonoja. Kouluunhan lapset laitetaan, ja partalapset, ja muut luku- ja kielitaidottomat. Tämä ei kai mielestäsi ole mikään "muu yhteiskunnan palvelu."

Riihikuivaa rahaakin annetaan, suomalaisen veronmaksajan piikkiin, se onko sen nimi milläkin hetkellä pakolaisapuraha, KELA-raha, sossuraha vai mikä, on maksumiehen mielestä ihan yks ja sama. Sinulle ja tälle toiselle hörhölle ilmeisesti tuikitärkeää maksaako kunta, KELA, sossu, valtio vai kuka, ja millä nimellä tätä rahaa kutsutaan. Kun loppupeleissä maksaja kuitenkin on se sama vanha tuttu, suomalainen veronmaksaja.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Viimeisen kerran, ei kai turvapaikanhakijalla tarvitsekaan olla mitään "ylimääräisiä" oikeuksia.

Kun alkuperäinen hakemus on käsitelty, turvapaikanhakija ei ole enää turvapaikanhakija, vaan jotain muuta. Koska Irakilaisia ja somaleita ei palauteta vastoin heidän omaa tahtoaan, käytännössä kaikki jäävät tänne. Ihan riippumatta todellisesta suojelun tarpeesta. Käsitättekö; Kaikki saavat jäädä tänne riippumatta siitä, ovatko he todellisessa suojelun tarpeessa. Ja joo-o, ullatus ullatus, myös perheenyhdistämisprosessi ja sen sellaiset pyörähtävät käyntiin.

Voin jankuttaa tätä kyllä loputtomiin, mikäli ei vieläkään mene jakeluun siellä paremmissa piireissä. Menee sitten tietysti linkkien postailuksi, koska muutama muukin on tämän kaiken jo kertonut ääneen ajat sitten, mutta jostain kumman syystä eivät istu valehtelusta linnassa.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Niinno kaikkihan on mahdollista mutta eilen sinä ja Tkachuk7 väititte että lapsella on oikeus biologiseen äitiinsä perheenyhdistämisen kautta ja maahantulosäännösten kiertäminen ei olisi kyseessä vaikka kyseinen lapsi jo Suomessa isänsä kanssa olisi ja äiti toisena vaimona odottaisi esim Syyriassa (valtiollinen polygamia)"

Mitä vittua sä selität?
 

cornix

Jäsen
Viimeisen kerran, ei kai turvapaikanhakijalla tarvitsekaan olla mitään "ylimääräisiä" oikeuksia.

Kun alkuperäinen hakemus on käsitelty, turvapaikanhakija ei ole enää turvapaikanhakija, vaan jotain muuta. Koska Irakilaisia ja somaleita ei palauteta vastoin heidän omaa tahtoaan, käytännössä kaikki jäävät tänne. Ihan riippumatta todellisesta suojelun tarpeesta. Käsitättekö; Kaikki saavat jäädä tänne riippumatta siitä, ovatko he todellisessa suojelun tarpeessa. Ja joo-o, ullatus ullatus, myös pereenyhdistämisprosessi ja sen sellaiset pyörähtävät käyntiin.

Ihan täysin uskomatonta. Mitä toi jotain muuta mahtaa tarkoittaa?
 
Viimeksi muokattu:

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@ketjuruletti En mä ole mitään tuollaista väittänyt, tarkista sinäkin tämä viesti niin tiedät mistä puhutaan. Kunhan korjailen tuon Tkachuk7 päättömiä juttuja.!
Tkachukin mielestä (korjaa varmaan jos olen ymmärtänyt väärin) ankkuripartalasten perässä on tulossa lisää porukkaa, eli perheenjäseniä. Mikä on ongelma, koska se maksaa meille. Sinusta ilmeisesti mitään ongelmaa ei ole eikä tule, koska tunnet turvapaikan hakijoiden perheenyhdistämispykälät paremmin kuin Tkachuk7. Perheiden tulemisesta Suomeen kuitenkin paasaavat niin itse irakilaiset kuin suvakit, jotka selittävät tällä sitä, miksi naisia ja lapsia ei pahemmin näy: Miehet ensin vaikka heikoille jäille. Noi copy-pasteamasi tekstit kovasti kieltävät perheenyhdistämisen sillä sun tällä perusteella, mutta perheenjäseniä lappaa tänne perässä (ennemmin tai myöhemmin) ihan vaan sillä perusteella, että kuten isäpappa, hekin ovat hengenvaarassa kotikaupungissaan. Pakko päästä tänne siis
 

cornix

Jäsen
Perheiden tulemisesta Suomeen kuitenkin paasaavat niin itse irakilaiset kuin suvakit, jotka selittävät tällä sitä, miksi naisia ja lapsia ei pahemmin näy: Miehet ensin vaikka heikoille jäille. Noi copy-pasteamasi tekstit kovasti kieltävät perheenyhdistämisen sillä sun tällä perusteella, mutta perheenjäseniä lappaa tänne perässä (ennemmin tai myöhemmin) ihan vaan sillä perusteella, että kuten isäpappa, hekin ovat hengenvaarassa kotikaupungissaan. Pakko päästä tänne siis

Turvapaikanhakijalla ei ole oikeuksia perheenyhdistämiseen vaan henkilöllä joka on saanut oleskeluluvan Suomesta.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
@cornix

Sulle vielä kerran, koska pyörit selkeasti eri leveleillä kuin me muut: Kun turvapaikanhaikja saa hakemukseensa päätöksen, hän ei enää ole turvapaikanhakija, vaan jotain muuta. Toistaiseksi voimassaolevan/väliaikaisen/määräaikaisen tai mikäsenimikeonkaan oleskeluluvankin saaneet ovat oikeutettuja tismalleen samaan kohteluun kuin turvapaikan saaneet. Koskien siis irakilaisia ja somaleita.Tajuatko?

Eilen lupasin etten "keskustele" enää cornixin kanssa, mutta sorruin näköjään kuitenkin. Annettakoon se minulle anteeksi, itse ainakin annan itselleni anteeksi, ja niinedespäin :P
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turvapaikanhakijalla ei ole oikeuksia perheenyhdistämiseen vaan henkilöllä joka on saanut oleskeluluvan Suomesta.
Ja oleskeluluvanhan voi saada, vaikkei turvapaikkaa olisi. Ja sitten voikin roudata sitä perhettä mukaan, aivan kuten monet irakilaiset visioivat. Ja tästä aiheutuu suomalaiselle veronmaksajalle tiettyjä kustannuksia, joita en nyt ala sen tarkemmin nimeämään, mutta kyse on euroista.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Turvapaikanhakijalla ei ole oikeuksia perheenyhdistämiseen vaan henkilöllä joka on saanut oleskeluluvan Suomesta.

Just joo. cornixit itsekin tajuaa että kenellä tahansa oleskeluluvan saaneella (irakilaiselle/somalille automaatio) on kaikki oikeudet perheenyhdistämisiin sun muuhun, mutta pakko vaan vängätä. Menkää nukkumaan tai jotain.

Nyt oli ihan oikeasti viimeinen viesti liittyen cornixiin.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Rasismin synkässä ikeessä vaeltava kansanosa (eli minä) odottaa muuten edelleen niitä objektiivisia tilastoja humanitaarisen maahanmuuton positiivisesta vaikutuksesta? Entä jos ei tarvitse olla täältä meiltä edes?

Tottakai mä tiedän ettei sellaisia ole olemassakaan, mutta kunhan kyselin, "keskustelun" ylläpitämisen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Jankkaamiseksihan tämä menee aivan kaikilla, mutta silti ei voi olla hymyilemättä, itkemättä, nauramatta (valitse joku noista), miten maahanmuuttomyönteiset eivät löydä mitään ongelmia tästä elintasopakolaisten tulosta Suomeen. Kukaan heistä ei koskaan vastaa mihinkään kysymykseen näistä kaikkien tietämistä ongelmista, joita hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa. Löytyisipä jostain yksi henkilö tästä ryhmästä, joka oikeasti yrittäisi vastata näihin kysymyksiin, esim. liittyen vaikka siihen, mistä rahat otetaan ja vastaukseksi ei kelpaa, että lainataan lisää, tai työllistäminen, mikä ei onnistu kielitaidottomille ja valitettavan työhaluttomille, myöskään kaikki tämä työ ei voi olla ns. valtion tukityöllistämistä vaan sen pitäisi olla tuottavaa työtä, rikollisuus tai näihin ryhmiin äärimmäisen voimakkaasti liittyvä seksuaalirikollisuus, sisäisen turvallisuuden uhka.

Näitä aivan todellisia ongelmia on valtavan paljon, mutta vastauksia ei vain näihin kukaan suostu antamaan. Kun näistä haluaa keskustella on rasisti. Mitä jos pääministeri sanoisi, että nyt joudumme leikkaamaan lisää vaikka 1,5 miljardia ensi vuodelta ja kertoisi selkeästi mistä se otetaan, jotta saataisiin katettua tämän elintasopakolaisten kustannukset? Esimerkiksi 200 m€ koulutuksesta, ryhmäkokoja kasvatetaan 5 lapsella, 300 m€ vanhusten kotihoidosta, jatkossa kotihoitaja käy enintään kaksi kertaa viikossa, lapsilisät pois kaikilta, saisiko sillä vaikka 300m€, 500m€ pois kulttuurin tukemisesta, kaiken taiteen tekemisen pitää jatkossa itse kannattaa itsensä, ok veikkausvoittorahoista saa myös jonkin verran tukea, ja sitten taas jostain lisää ja lisää. Seuraavana vuonna aloitetaan taas sama kierros, kun lisää elätettäviä virtaa maahan, toki joku tekee töitäkin, tulkkeja tarvitaan lisää, mutta koko näiden palkka tulee valtion kassasta eli se ei lisää teollisuuden tuotantoa maassamme eikä näin ollen Suomeen virtaavaa rahaa ulkomailta.

Nyt me olemme siinä kierteessä, että 10 vuoden päästä meillä ei ole enää sosiaaliturvaa, kuka maksaa näille "pakolaisille" enää sen sosiaaliturvan, ei sitä saa muuten enää sairaat tai vanhuksetkaan, vain ne voidaan kouluttaa kenen vanhemmilla on siihen rahaa. Sillä kymmenen vuoden päästä samalla vauhdilla tämän "pakolaisuuden" kustannukset ovat vuodessa 10-15 miljardia euroa, verratkaa sitä Suomen valtion ensi vuoden budjettiin. Tässä vaiheessa tyhminkin alkaa tajuta, että missä tilanteessa ns. hyvinvointivaltio eli Suomi on. Samaan aikaan rikollisuus jne. on räjähtänyt käsistä, meillä on suuret slummialueet, nykyinen Kontula on pientä tähän verrattuna, Mellunmäki ja Vuosaari on jo koko samaa paskaa, siellä asuu 400 000 maahanmuuttajaa eikä alueella ole poliisia näkynyt enää vuosiin. Hyvin toimeen tulevaa ja koulutettua väestöä muuttaa pois Suomesta kiihtyvällä vauhdilla.

Fiksu ihminen tajuaa, että olen kärjistänyt kirjoitukseni, mutta sama eli fiksu ihminen tajuaa myös sen, että tämän kehityksen suunta on juuri kertomani kaltainen, se voi ottaa jopa 20-40 vuotta, mutta siihen olemme menossa ellemme ala hallita tilannetta. Nykyisellä vauhdilla olemme oikeasti tuossa tilanteessa jo sen 10-15 vuoden sisällä. Vastaukseksi ei muuten kelpaa, että nämä "pakolaiset" työllistävät itsensä ja kaikki voitamme tässä, missään ei ole käynyt niin näiden ihmisten kanssa, toisaalta myös näiden ihmisten kulttuuri ei muutu samalla hetkellä, kun astuvat Suomen kamaralle, se kulttuuri on heidän sisällään ja se muuttuu muutamassa sukupolvessa eli saamme varmasti nämä kaikki ongelmat.

Itse en ole ollut rasisti ennen, muutama vuosi takaperin laskin itselläni olevan töissä noin 15 eri kansalaisuutta, nyt ehkä sitten olen rasisti, mutta sen minusta tekee tämä paine ja tietoisuus siitä, että Suomalainen yhteiskunta tuhotaan omaa tyhmyyttämme. Ei ole edes näiden "pakolaisten" etu se, että tilanne muuttuu kertomani kaltaiseksi.
 

Staffan

Jäsen
Suosikkijoukkue
DIF Hockey
Viimeisen kerran, ei kai turvapaikanhakijalla tarvitsekaan olla mitään "ylimääräisiä" oikeuksia.

Kun alkuperäinen hakemus on käsitelty, turvapaikanhakija ei ole enää turvapaikanhakija, vaan jotain muuta. Koska Irakilaisia ja somaleita ei palauteta vastoin heidän omaa tahtoaan, käytännössä kaikki jäävät tänne. Ihan riippumatta todellisesta suojelun tarpeesta. Käsitättekö; Kaikki saavat jäädä tänne riippumatta siitä, ovatko he todellisessa suojelun tarpeessa. Ja joo-o, ullatus ullatus, myös perheenyhdistämisprosessi ja sen sellaiset pyörähtävät käyntiin.

Voin jankuttaa tätä kyllä loputtomiin, mikäli ei vieläkään mene jakeluun siellä paremmissa piireissä. Menee sitten tietysti linkkien postailuksi, koska muutama muukin on tämän kaiken jo kertonut ääneen ajat sitten, mutta jostain kumman syystä eivät istu valehtelusta linnassa.
Boldaus oma.

Ei se ihan näinkään taida mennä.

Ulkomaalaislakia muutettiin kesällä. Muutokset astuivat voimaan 1.7.2015. Tässä on Iltalehden juttu aiheesta:
Suomi kiristänyt käännytyskäytäntöjä - "Lakimuutos, josta monet eivät välttämättä tiedä" - Iltalehti

Pari lainausta Iltalehden jutusta:
"Käytännössä lähes kaikki turvapaikanhakijat, jotka saavat kielteisen vastauksen, määrätään myös poistumaan maasta tietyn ajan kuluessa"

"Mikäli henkilöä ei saatu pakkopalautettua, oli kyseinen henkilö aiemmin oikeutettu Suomessa tilapäiseen oleskelulupaan maasta poistumisen estymisen vuoksi. Heinäkuun alussa tähän kuitenkin tuli loppu....
(Similän mukaan) on mahdollista, etteivät irakilaiset turvapaikanhakijat ole tietoisia, että laki on tältä osin muuttunut.- Voi olla, että heillä saattaa olla virheellistä tietoa siitä, että vanhat pykälät ovat käytössä ja kun tänne Suomeen tulee eikä halua poistua eikä pakkopalautuskaan onnistu, saa tilapäisen oleskeluluvan, Similä sanoo."

Eli 1.7. jälkeen jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen ja hän ei poistu maasta vapaaehtoisesti, tulee hänestä ns. paperiton henkilö. Paperittomat eivät ole oikeutettuja oikeastaan mihinkään etuisuuksiin ynnä muihin. Kun lähtökohtaisesti ei ole oikeutta edes maassa oleskeluun.

Perheenyhdistäminen on sekin tuon lakimuutoksen jälkeen poissuljettu juttu niille, jotka kielteisen päätöksen ovat halkemukseensa saaneet (vaikka sitten viimekädessä sen hallinto-oikeuden kautta)
Suomen ulkomaalaislaissa säädetään tiivistetysti, että oleskeluluvan voi saada perhesiteen perusteella, jos
  • kyse on laissa tarkoitetusta ydinperheenjäsenestä (puoliso ja alaikäiset lapset/alaikäisen vanhemmat) eikä muusta sukulaisesta
  • hakijan toimeentulo on turvattu (perheen on kyettävä elättämään itsensä ilman, että he joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen ainakaan toistuvasti) (Paperiton kun ei voi tehdä töitä -ainakaan verokortilla- ja paperiton ei ole oikeutettu asumisperusteiseen sosiaaliturvaan eikä toiminnetulotukeen.)
  • hakijan ei katsota olevan vaaraksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.
Lisäksi tutkitaan, että kyseessä on aito perhe-elämä eikä yritys kiertää maahantulosäännöksiä.
(Lähde Sisäministeriön sivut)

Migri on laatimassa Irakin ja Somalian osalta uutta turvallisuusarviota. Migrin oman ilmoituksen mukaan tulossa on tuntuvia kiristyksiä.
Tämä ennakoi sitä, että irakilaisten ja somaleiden osalta toissijaisen suojeluntarpeen kriteereitä kiristetään, sisäisen pakolaisuuden mahdollisuutta tutkitaan entistä tarkemmin, useiden alueiden osalta (mm Bagdad ja Mogadishu) turvallisuusarvio muuttuu turvalliseksi ja niin edelleen.

Just joo. cornixit itsekin tajuaa että kenellä tahansa oleskeluluvan saaneella (irakilaiselle/somalille automaatio) on kaikki oikeudet perheenyhdistämisiin sun muuhun, mutta pakko vaan vängätä. Menkää nukkumaan tai jotain.
Boldaus oma

Tästä boldatusta en ole löytänyt minkäänlaista evidenssiä. Toki esim. somaleilla on toissijainen suojeluntarve aika usein löytynyt, mutta siltikin. Olisin kovin kiitollinen, mikäli joku osaisi linkittää ko. asiasta tietoa. Ihan yleissivistyksen takia.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan vaikka maahanmuuttoviraston sivuja tutkimalla voi aueta uusia näkökulmia. Esimerkiksi Etelä-Irakista tuleville ei syyskuun puolenvälin jälkeen ole myönnetty turvapaikkaa alueellisin perustein. Hakija tulee siis pystyä osoittamaan, että ei ole sieltä peräisin. Toinen mielenkiintoinen graafi oli somaleiden oleskelulupapäätökset 2014: 657 myönnettyä perhesyin, kielteisiä päätöksiä 1056.

Irakilaisten turvapaikkahakemukset 2014: 351/798 kielteisiä. Rauenneita 72. Somaleilla 81/246. Nigerialaisille punaista 165 kertaa 241:stä.
 

Da-Capo

Jäsen
Ihan vaikka maahanmuuttoviraston sivuja tutkimalla voi aueta uusia näkökulmia. Esimerkiksi Etelä-Irakista tuleville ei syyskuun puolenvälin jälkeen ole myönnetty turvapaikkaa alueellisin perustein. Hakija tulee siis pystyä osoittamaan, että ei ole sieltä peräisin. Toinen mielenkiintoinen graafi oli somaleiden oleskelulupapäätökset 2014: 657 myönnettyä perhesyin, kielteisiä päätöksiä 1056.

Löytyykö muuten täältä tai jostain muualta päivätason reaaliaikaista seurantaa turvapaikanhakijoista?
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan vaikka maahanmuuttoviraston sivuja tutkimalla voi aueta uusia näkökulmia. Esimerkiksi Etelä-Irakista tuleville ei syyskuun puolenvälin jälkeen ole myönnetty turvapaikkaa alueellisin perustein. Hakija tulee siis pystyä osoittamaan, että ei ole sieltä peräisin. Toinen mielenkiintoinen graafi oli somaleiden oleskelulupapäätökset 2014: 657 myönnettyä perhesyin, kielteisiä päätöksiä 1056.

Irakilaisten turvapaikkahakemukset 2014: 351/798 kielteisiä. Rauenneita 72. Somaleilla 81/246. Nigerialaisille punaista 165 kertaa 241:stä.
Tuota tärkeämpi tieto on oikeasti se, että moniko noista kielteisen päätöksen saaneista poistettiin Suomesta?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan vaikka maahanmuuttoviraston sivuja tutkimalla voi aueta uusia näkökulmia. Esimerkiksi Etelä-Irakista tuleville ei syyskuun puolenvälin jälkeen ole myönnetty turvapaikkaa alueellisin perustein. Hakija tulee siis pystyä osoittamaan, että ei ole sieltä peräisin. Toinen mielenkiintoinen graafi oli somaleiden oleskelulupapäätökset 2014: 657 myönnettyä perhesyin, kielteisiä päätöksiä 1056.

Irakilaisten turvapaikkahakemukset 2014: 351/798 kielteisiä. Rauenneita 72. Somaleilla 81/246. Nigerialaisille punaista 165 kertaa 241:stä.
Ja löytyykö tietoa kuinka moni punaisen kortin saaneista on todellakin poistunut kaukalosta suihkun puolelle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös