Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Selvitetty katsomalla videoita ko. hemmon FB-seinältä.
   
 2. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Taisi tuo persujen diasporakin tapahtua liian aikaisin, kun pääsivät vastaamasta hallituksessa hyväksymäänsä politiikkaan. Nyt vaaleissa siniset katoaa ja persut lihoo, kun se heidän ainoa asiansa on tapetilla. Ja tämä riippumatta siitä, onko persuilla mitään toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Euvostoliitto-öyhötyksellä tämä asia ei ratkea.

  Poliittinen vastuu tulee kantaa ja syylliset vaikka sitten hirttää munistaan, mutta itseäni mietityttää hiukan laajemmat kysymykset näiden namusetien operaatioissa.

  Miten on mahdollista, että lapset kävelevät ihan noin vain näihin ansoihin? Onko vanhemmuus niin pahasti hukassa, ettei vanhemmat välitä, missä ja keiden kanssa lapsensa netissä ja reaalimaailmassa hengailee? Eikö vanhemmat myöskään välitä opettaa lapsilleen enää niitä yksinkertaisia elämänohjeita, joiden varassa oma sukupolveni selvisi (mikäli selvisi) noista vaaroista (”älä vieraiden matkaan”, ”älä nouse vieraiden autoon” yms.). Ja tällä en tarkoita, että tapahtunut olisi uhrien syytä.
   
  eriatarka tykkää tästä.
 3. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Samaa miettinyt itsekin. Olin ala-asteikäinen lapsi, kun Jammu-setä oli otsikoissa ja ainakin itselleni oli selvää, että vieraille ihmisille ei avata ovea, ei oteta vastaan karkkia tms. puhumattakaan, että lähdettäisiin auton kyytiin. Mietin lähinnä sitä, että miten tuollaiset varhaisteini-ikäiset tytöt saadaan vieläkin houkuteltua tällaisiin, vaikka vastaavanlaisia tapauksia ollut aiemmin. Ja varsinkin nyt, kun asia on erittäin vahvasti mediassa, niin en voi ymmärtää, että tyyliin ensi viikolla joku 14-vuotias tyttö lähtee 25-vuotiaan maahanmuuttajamiehen matkaan ilman, että hälytyskellot yhtään/riittävästi soi.

  Ja tämänkään tarkoituksena ei ole syyllistää, vaan lähinnä tähdennän, etten voi ymmärtää.
   
 4. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Lainaus:
  Onkohan aiheelle sopivampaa ketjua?

  Kokemukseni mukaan moni teini testaa omaa viehättävyyttään juuri tuossa iässä. Näin on kai aina ollut, joskin some avaa valtavasti lisää tilaa kokeiluille aikuisten maailmassa. Tytöille miesten kiinnostus on imartelevaa ja siinä on sitten aikuisten velvollisuus pitää meininki kurissa. Kautta historian on ollut miehiä (no, aikuisia, mutta kai lähinnä miehiä) jotka ovat käyttäneet nuorten naiiviutta hyväksi. Siskoni metoo-kampanjan mainingeissa kertoi omia muisteloitaan, kuinka aikuiset miehet vonkasivat kuudesluokkalaista autoonsa, tai myöhemmin tarjoutuivat ostamaan olutta ym. Siskoni sanoi suoraan, että kyllä se huomio häntä imarteli. Sen verran kuitenkin hälytyskellot soi, että ei sitten rohjennut kuitenkaan mukaan mennä. Somessa lienee helppoa kehua kymmeniä pikkulikkoja ja siinä sitten joku haksahtaa koukkuun.

  Enkä tosiaan syyllistä näitä teinejä. Varovaisesta somekäytöksestä on kampanjoitu vuosikymmen, mutta ei teini kasvunvaiheelleen mitään voi. Paras siis edelleen muistuttaa aikuisia vastuustaan, niin vanhempia kuin maahantulijoitakin.
   
 5. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kun lapsillle kouluissa ja mediassa jo pienestä asti opetetaan, että turvapaikanhakijat ovat hyviä ihmisiä ja sotaa paossa, ovat jännittäviä ja että heillä on erilainen, mutta ei huonompi kulttuuri ja eilaisia tapoja, mutta kuitenkin hekin kunnioittavat samalla tavalla naisia kuin suomalaiset, niin varmasti tälläinen aivopesu jättää jälkensä lapsiin. Ja sitten luotetaan siihen ahmediin ketä kutsuu vierailulle.
   
  Pompino, Tkachuk7, Johnny B. Goode ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. adolf Jäsen

  Kusinen tilanne kyllä. Kun niitä tulijoita olisi tuolta Etelästä oikeasti varmasti miljoonia ja taas miljoonia kun vuodet tässä vierivät. Olisi sekin nyt sitten aikamoinen savotta että Schengen-maat ensinnäkin keskenään saataisiin sopimaan jostain yhteisistä pelisäännöistä, että miten sieltä miljoonien joukosta seulotaan ne, jotka Schengen-alueelle päästetään? Todennäköisesti se vaatisi Kreikan ja Italian ym. maiden joissa paine on kovin, voimakasta tukemista muilta jäsenvaltioilta. En tiedä tosin että minkä verran jäsenmailla nykyisellään on liikkumavaraa noissa sopimuksissa.

  Jotain tuollaista kuitenkin ehdottomasti kannatan. En voi ymmärtää sellaisia mielipiteitä jossa noiden tulijoiden taustoja ei saisi selvittää. Jumalauta, kyllä meillä nyt sen verran on selkärankaa oltava että saamme itse päättää ketä omaan kotiimme laskemme, noin vertauskuvallisesti sanottuna.
   
  Pompino tykkää tästä.
 7. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Voi luoja. Ilmeisesti lapsille opetetaan myöskin että keski-ikäiset netissä nuoriksi tekeytyvät saalistajat ovat hyviä ihmisiä. Nuoret ja lapset ovat haavoittuvaisia, luottavaisia. Tätä käyttävät ihan kaikenlaiset iljetykset hyväkseen ilman, että kotona olisi käsketty pitää iljetyksiä hyvinä ihmisinä. Voisiko edes jotain tolkun rajaa pitää yllä näissä vuodatuksissa, edes jonkinlaista?
   
 8. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lapsille opetetaan myös, että tupakointi, alkoholi ja huumeet ovat hyväksi terveydelle, siksi moni näihin sortuu jo nuorena.
   
 9. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jos aikuisia turvapaikanhakijoita viedään tutustumisreissuille yläasteille tms. niin kyllä se on niin sairasta että ansaitsee kaiken arvostelun ja tämänkaltainen toiminta on osittain vastuussa siitä, jos sitten nämä yläkouluikäiset turvapaikanhakijamiesten kanssa hengaavat ja joutuvat raiskausten kohteeksi.
   
  Pompino ja Metukka tykkäävät tästä.
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Erittäin hyvä esimerkki miksi asiallinen maahanmuuttokeskustelu on vaikeaa. Nimimerkin takaa julistetaan faktana valheita, keskustele siinä sitten asiallisesti.

  Olen työni puolesta seurannut rikkinäisten lasten ja teinien touhuja jo parikymmentä vuotta ja mielestäni älypuhelin on pahinta mitä on maailmassa keksitty. Kun vielä tietosuojalaki suojaa näiden ihmistenalkujen touhuja, en ihmettele syntyviä ongelmia.
   
  eriatarka tykkää tästä.
 11. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Samalla logiikalla kylään ei saisi kutsua aikuisia miehiä, koska sitten lapset oppivat, että kun nämä aikuiset miehet ovat niin ystävällisiä ja mukavia, niin kaikkiin aikuisiin miehiin voi luottaa.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En vaan ymmärrä sinun ajatuksen kulkua, mutta se ei taida olla yllätys. Saako maahanmuuttajaoppilaan sukulaiset osallistua koulun tilaisuuksiin? Olin ennen joulua koulun juhlassa, jossa oli kymmenittäin maahanmuuttajia mukana, niin esiintymässä kuin katsomossa.

  Perusopetuksen opetussuunnitelmaan voi tutustua opetushallituksen sivuilla, sieltä näet mitä kouluissa opetetaan. Heittelet jatkuvasti väitteitä, joilla ei ole minkäänlaista faktapohjaa. Se, että turvapaikanhakijat tutustuvat suomalaisiin päiväkoteihin tai perusopetukseen, ei edistä yläkouluikäisten hengaamista kenenkään kanssa.
   
 13. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Aikuisista miehistä joita kutsutaan kylään tiedetään keitä he ovat, Suomen viranomaisilla on tieto mitä rikoksia he ovat tehneet ja saattaa jopa olla että heidät tunnetaan ihan henkilökohtaisesti. Näin ainakin meilläpäin.
   
  Tkachuk7 tykkää tästä.
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Monella tavalla iso virhe viedä aikuisia miesturvapaikanhakijoita yläasteille ja päiväkoteihin ilman mitään luonnollista sidosta niihin, kun heidän taustaansa (kansallisuus, nimi, historia) ei varmuudella tunneta. Rikollisin mielin liikkuvat odottavat tällaisia mahdollisuuksia.
   
  Tkachuk7 ja Metukka tykkäävät tästä.
 15. teppana Jäsen

  Jos asiat jatkuu samaa rataa (ja niin nyt näyttää käyvän) tulee meillä olemaan käsissämme ihmiskunnan historian kammottavin tapahtuma. Kun joukkopako Afrikasta ja MENA alueelta yleensä alkaa, ei Euroopassa ehkä ollakaan valmiita ottamaan vastaan sitä määrää ihmisiä. Meillä on länsimaissa aivan ylivertainen kalusto jolla voimme lopettaa massaryntäyksen ja kun se tapahtuu, se tulee olemaan hirvittävää. Silti, tulen todennäköisesti seisomaan joukossa joka haluaa estää massaliikehdinnän. Viime kädessä, arvostan omien läheisteni elämää enemmän.
   
  Ole Fart, Tkachuk7 & Tadu tykkäävät tästä.
 16. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Miten omalla väitteelläsi on faktapohja? Jos turvapaikanhakijamiehet viedään yläkouluun, niin miten voit väittää fakatana että he eivät silloin ala hengaamaan yläkouluikäisten kanssa? Kyllä ne perkele hengaa, se on nähtävillä ihan kauppakeskuksissa ympäri Suomen, viime aikaisten uutisotsikoiden lisäksi!
   
 17. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Tästä olen samaa mieltä. Käsittääkseni kyseessä on ollut poikkeus eikä sääntö. Mutta näin yleisenä ohjenuorana. Tuntemattomien miesten kuskaaminen päiväkoteihin ja alakouluihin on helvetin typerää eikä sitä voi puolustella millään.
   
 18. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Samaa mieltä, että turvaan pitäisi lähinnä saada perheitä, naisia ja lapsia. Jos tulijoiden ottaminen keskittyisi näihin, niin olisin valmis moninkertaistamaan kiintiöpakolaisten määrän. Afghanistanissa 35% 0-17 vuotiaista ja 9% 0-14 vuotiaista tytöistä on avioliitossa. Ei tarvitse ala-asteen matematiikkaa kummempia taitoja päätelläkseen, että muutama tuhat tälläisestä kulttuurista tulevaa näköalatonta pari-kolmekymppistä sinkkumiestä on vakava turvallisuusuhka meidän lapsille.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyllä, tietääkseni poikkeus. Mutta viranomaisten olisi viimeistään silloin, kun päiväkotivierailulla kuvattu turvapaikanhakija paljastuikin ihmisen päätä toisessa kuvassa riiputtavaksi terroristiksi, antaa selkeät ohjeet siitä, miten toimitaan jatkossa henkilöiden kanssa, joiden identiteettiä ei voida varmistaa edes kansallisuuden osalta.
   
 20. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Sairasta?

  Kouluissa pyritään opettamaan lapsille syitä siihen, miksi ihmiset hylkäävät kotimaansa ja lähtevät esim. turvapaikanhakijoiksi. Kouluissa myös painotetaan länsimaiseen humanismiin pohjautuvaa ajatusta, että ihmisiä yhdistävät tietyt universaalit oikeudet, kuten oikeus tulla kohdelluksi yksilönä.

  On varsin luontevaa, että turvapaikanhakijoita pyritään integroimaan yhteiskuntaan. Samalla lapsille ja nuorille osoitetaan, että ihmisiä hekin ovat. Osa heistä syyllistyy rikoksiin, mutta suurin osa elää aivan tavallista ja lainkuuliaista elämää.

  Tämä ei millään lailla tarkoita, että koululla olisi jokin mystinen punavihermokumarxismi-agenda, jonka tarkoituksena on kuljettaa viattomat lampaat susille.

  Koulussa voidaan myös tähdentää, että ihmiset tekevät ikäviä asioita etnisestä taustasta riippumatta ja että tähän on syytä varautua.
   
 21. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ehdottomasti. Tässä on yksi esimerkki, kun tunne on ajanut järjen edelle. Kun puhutaan lapsista, ei ole tarpeen ottaa minkäänlaisia turvallisuusriskejä. Jos minulla olisi omia lapsia ja kuulisin heidän koulussa/päiväkodissa olleen aikuisia miehiä joiden henkilöllisyydestä ei ole mitään takeita tutustumassa lapsiin, siirtäisin omat lapseni välittömästi pois sellaisesta paikasta. Näin jälkikäteen ajateltuna, en käsitä mitä on mielessä ollut kun tällaista on lähdetty järjestämään.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Juu, kyllä ne hengaa, siellä kauppakeskuksissa, tummat, komeat miehet kiinnostavat.

  Minua hieman ihmetyttää mikä on sellainen mekanismi, jossa vierailukäynti yläkoulussa käynnistää tämän kiinnostuksen? Varmasti löytyy yksittäistapauksia, joissa satunnainen kohtaaminen on sytyttänyt "rakkauden" yhdellä silmäyksellä, mutta eiköhän tämä ole hyvin harvinaista. Nuorisolla on taskussa väline, josta he näkevät maailman menoa ja siellä leviää myös tietoa maahanmuuttajista, satunnaisen maahanmuuttajan vierailu koulussa ei vaikuta yhtä paljon. Ne nuoret tytöt, joita nämä tummat ja komeat maahanmuuttajat kiinnostavat, hakeutuvat kauppakeskuksiin ja sellaisiin paikkoihin, joissa näitä miehiä hengailee.
   
 23. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Sairasta ja sairasta. Mutta tuntemattomien miesten vieminen tutustumaan lapsiin on jo ajatuksena täysin absurdi. Ymmärrän sen naiivin ajatuksen joka tällaisen taustalla on ollut. Mutta turvallisuuden näkökulmasta, kyseessä on meilkeinpä uskomaton tapahtumaketju.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 24. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Luulen, että järjestäjillä on ollut ihan hyvä tarkoitus. Ajatuksena juuri se, mistä monta kertaa ollaan puhuttu: pakolaisten integrointi Suomeen ja suomalaisten tutusttaminen pakolaisuuteen. Pieleen menee siinä, että ei ole käsitetty turvapaikanhakijoissa olevan paljon muutakin väkeä kuin pakolaisia, ja monet väärillä tiedoilla paossa tekemiään raakuuksia.

  Jälleen kerran ratkaisuna se, että pakolaiset otetaan YK:n/EU:n kontrollissa Suomen itse tarkasti valvoen ja suoraan kuntiin ilman mitään vokkeja, joissa väännettä tarinoista ja identiteetistä.
   
  teppana tykkää tästä.
 25. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Mikäs tähän olisi se paras välimalli, kun odotellaan ikuisuuteen asti YK:n ja Eu:n kontrollia asiaan? Tuon suhteen ei varmaan kannata hengitystä pidätellä ja joku muu ratkaisu, ainakin väliaikaisesti, olisi hyvä olla pöydällä.