Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni ihmisen henkilöllisyyden epävarmuus on tällainen perustelu. Jos/kun henkilöllisyys pyydetään todistamaan se pitää myös pystyä tekemään. Tässä mielessä näkisin, että asia on laillisesti selvä. Tunnistamaton ihminen ei aivan varmasti saa oikeutta osallistua perusopetukseen tai sen seuraamiseen. Tämä on myös varmasti sinulle alan ammattilaisena selvä.
   
  Tadu tykkää tästä.
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Missä tällaista on tapahtunut? Tämä on uusi tieto minulle.
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Itse kävin vuosia sitten jotain kymmenellä yläasteella puhumassa hyvän asian puolesta ja ainakin pari kertaa pian noiden jälkeen on joku keskustelussa mukana ollut osoittanut tuntevansa, kun tuli vastaan. Ei varmaan olisi vaikeaa ollut pyytää juttelemaan tai kahville.

  Sitä ennen erään ison koulujen IT-projektin puitteissa olin puhumassa kokonaisille kouluille kerralla. Tuli ihan suoraan pyyntöjä nuorilta tulla heidän kotiinsa auttamaan tietokoneen kanssa.
   
  ketjuruletti tykkää tästä.
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli sinulle kontaktin solmiminen tarkoittaa luokassa piipahtamista?
   
 5. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kanssa voi tehdä ihan tavallisia asioita, lähteä vaikka sienimetsään tai pelata jalkapalloa. Tai mennä lätkämatsiin. Tai mennä kauppakeskukseen hengailemaan. Tai heidän kämpille...

  Lainaus:
  Ei viittaa henkilökohtaisiin suhteisiin. Mutta saattaa johtaa niihin esim. kauppakeskuksissa. "Hei katsokaas, tuolla on se hyvännäköinen x, johon tutustuttiin luokassa, mennäänpä juttelemaan." Kynnys alkaa höpöttämään ventovieraiden kanssa laskee, kun ventovieras ei olekaan ihan ventovieras.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei. Avasin kyllä sen mistä on kyse.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä tutustuminen olisi mielenkiintoista määritellä. Tuskin kiertäminen koulussa nyt vielä on tutustumista.

  Tiedän, että koulut tekevät yhteistyöprojekteja koulun ulkopuolisten tahojen kanssa ja näissä voidaan tutustua paremminkin. Näiden kohdalla kyseessä on yleensä ns. turvalliset tahot järjestäjinä, mutta eihän nämäkään järjestelyt ole aina vedenpitäviä, osallistujajoukkoon mahtuu myös rikollisia.
   
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eli puhut nyt eri asiasta kuin turvapaikanhakijoiden kouluvierailuista?
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Samalla tavalla esimerkiksi nuoret tytöt voivat luottaa viranomaisten tuomiin nuoriin turvapaikanhakijoihin ja ryhtyä sen jälkeen heidän kaverikseen Facebookissa tms. Niinpä kouluihin tulee viedä vain sellaisia ihmisiä viranomaisten toimesta, joista nyt edes tiedetään, keitä he ovat ja mistä he tulevat ja millainen historia on 100 prosentin varmuudella.

  Tällöin kouluihin ei viedä turvapaikanhakijoita lainkaan.
   
 10. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei minulla ainakaan ole tietoa kavereideni ja tuttavien mahdollisista rikosrekistereistä, nuo kun eivät ole julkista tietoa.
   
 11. teppana Jäsen

  Tämä keskustelu alkaa nyt mennä jo vähän lillukanvarsiksi.

  Pointtina tämän keskustelun alkaessa oli se, että kouluihin/päiväkoteihin ei ole syytä viedä vierailulle ihmisiä joiden henkilöllisyydestä ei voida olla varmoja.

  Jos tiedetään jo ennalta, että ihminen ei pysty standardien mukaisesti todistamaan kuka hän on, ei häntä ole syytä viedä lasten luokse. Tämä ei tarkoita, etteikö vierailuja voida järjestää ja yhteistyötä jatkaa. Mutta vanhempien ja henkilökunnan tulee voida tietää kuka ihminen siellä lasten joukossa on. Olkootkin vain lyhyt vierailu luokkahuoneessa.

  Jos nyt otetaan askel taaksepäin ja mietitään tätä asiaa yleisellä tasolla. Jos tiedetään että vierailulle tulevasta porukasta on kolme ihmistä, jotka eivät kykene todistamaan henkilöllisyyttään, kuinka moni kasvatus-/opetusalan ammattilainen (pinging at you @TosiFani ) on sitä mieltä, että eipä se mitään haittaa? Lisätään tähän vielä se, että tästä ryhmästä suurin osa on aikuisia miehiä jotka ovat tulossa sota-alueelta. Tämän asian ei tarvitse olla polarisoiva TP keskustelu, vaikka se siihen on menossa.

  Mielestäni tämä on asia, joka ei tarvitse tulkintaa. Vanhempien ja henkilökunnan tulee voida varmistua niiden ihmisten henkilöllisyydestä jotka viettävät aikaa lasten kanssa.
   
  Tkachuk7, BigRedCat, ketjuruletti ja yksi muu tykkäävät tästä.
 12. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tiedät kuitenkin kaveriesi oikean nimen ja iän ja viimeistään Suomen viranomaiset tietävät kaveriesi rikosrekisterin.
   
 13. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tarkoitatko että ihmisten pitää selvittää tuttaviensa mahdolliset rikosrekisterit ennen kuin kutsuvat näitä kylään? Ei taida onnistua ihan lain puitteissa.
   
 14. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ajatuksena kyllä aivan hassu. Mutta siis, miksi ei onnistuisi. Käsittääkseni oikeuden asiakirjat ovat julkisia jollei toisin määrätä. Kukaan ei nyt tietenkään jaksa tai halua kavereiden tietoja kaivella. Mutta teknisesti ottaen, sen pitäisi siis olla laillista.
   
 15. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Niin muuten taitaa olla. Muistin juuri, että viime päivinähän on tuoreen Suomen Kansa Ensin -puolueen hallituksen jäsenten rikoshistoriaa käsitelty eri palstoilla (talousrikos, huumausainerikos, syytteitä pahoinpitelystä, lapsen pahoinpitelystä, epäilty raiskaus).
   
 16. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kutsutko tuntemattomia kotiisi? Se kai tässä oli se pointti.
   
 17. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En mutta vaimo hiljattain kutsui pojan päiväkotikaverin venäläisen äidin kylään. Onneksi ei käynyt mitään.
   
  Telaketju tykkää tästä.
 18. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Kai kuitenkin jatkossa soittelet käräjille että mitäs tämä henkilö on tehny?

  No, tätä vähän tarkoitin tuossa aiemmin. Keskustelu on jo ihan absurdia. Siltikin, pitäydyn kannassani siinä, että peruskouluun tai päiväkotiin vieralevien ihmisten tulee tarvittaessa olla tunnistettavia.
   
 19. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Toivottavasti kukaan ei ole kuskaamassa heitä mihinkään kouluvierailuille. Vai mikä oli pointtisi?
   
 20. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Eikös tämä olisi hyvä tapa eheyttää nämä elämässä epäonnistuneet suomalaiseen yhteiskuntaan, vai miksi se pätee vaan mamuihin?

  Koulutushan noilla ske-tyypeillä on varmasti mennyt pieleen.
   
 21. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Kerrataanpa hieman yhteen mitä on tapahtunut:

  1) Oulun käräjäoikeudessa vangittiin 28.–29. marraskuuta yhteensä seitsemän ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä alaikäiseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

  2) Oulun poliisi ilmoitti joulukuussa tutkivansa kahta muuta seksuaalirikostapausta. Uhreina kaksi 14-vuotiasta tyttöä. Epäiltyinä kaksi ulkomaalaistaustaista miestä.

  3) poliisi ilmoitti joulukuussa tutkivansa neljättä tapausta, jossa ulkomaalaistaustaista vuonna 1975 miestä epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies vangittiin Oulun käräjäoikeudessa 24. lokakuuta. Poliisi epäilee, että rikokset olivat tapahtuneet 7.lokakuuta.

  4) Viidennestä tapauksesta poliisi tiedotti 17. joulukuuta. Tuolloin Oulun käräjäoikeus vangitsi 23-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhri oli 15-vuotias kantasuomalainen tyttö. Poliisi epäilee rikosten tapahtuneen 12. marraskuuta.

  5) Perjantaina 11. tammikuuta Oulun poliisi tiedotti, että se on tehnyt kolme uutta kiinniottoa seksuaalirikosvyyhdissä. Tiedotteen mukaan epäiltyjä seksuaalirikoksia on paljastunut neljä lisää. Kiinniotetut ovat ulkomaalaistaustaisia. Uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä.

  -Poliisi myös vahvistaa, että yksi rikosten uhreista on kuollut.Ilmeisesti oman käden kautta.

  Oululaisnuoret ovat kertoneet Iltalehdelle, kuinka on ”aika normaalia”, että miehet lähestyvät tyttöjä sosiaalisessa mediassa. Kaksi Iltalehden Oulussa haastattelemaa 14-vuotiasta tyttöä kertoi joulukuussa, että yhteydenotot vierailta miehiltä ovat jokseenkin tavallisia.

  Liekkö mitä kaikkea muuta tapahtunut, sillä tiettävästi kaikkia raiskaustapauksia ei tule poliisin tietoon.

  Traumapsykologi Soili Poijula:

  "Kun uhreja tulee näin paljon, tämä on suuronnettomuus Oulun kokoisessa kaupungissa."
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 13.08
 22. teppana Jäsen

  Mitä tässä voi sanoa. Kaikilla mittareilla hirveä vyyhti. Omalla kohdalla tulee vihan tunne päälle ja myös osaltaan tämä "joku jo varoitti".

  Toivottavasti uhrit saavat apua tarpeeksi nopeasti, ettei uusia kuolonuhreja tule.
   
 23. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Se, mikä Lähi-idästä ja Afrikasta tulleille terroristeille ja raiskaajille on yhteistä, on, että he kuvittelevat itse olevansa parempaa väkeä kulttuurinsa tai uskontonsa kautta, vaikka ovat itse täällä turvapaikanhakijoina. Ulospäin he hymyilevät ja ovat äärimmäisen kohteliaita ulkopuolisille. Yksityisesti ne ajattelee meistä epäinhimillisellä tavalla, joka johtaa epäinhimillisiin tekoihin. Nuo lapsiuhrit ovat syyllisille luultavasti vain vääräuskoisia pikkuhuoria. Viranomaisille sitten hymyillään ja levitellään käsiä.
   
  -Ville-, ketjuruletti, Jerry100 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Toivottavasti herra pääministeri on nyt tyytyväinen. Hyvä se on nyt hätäkokouksia järjestellä, kun itse ei tarvii ottaa vaatuuta mistään.

  Näin nämä suuressa hädässä olevat turvapaikanhakijat kiittävät meitä suomalaisia heidän pelastuksestaan.

  Tästä lähtiin jokaiselle turvapaikanhakijalle jalkapanta, jotta liikkeitä voidaan seurata, ja jos ei oo vuodessa saanut duunia ja opetellut kieltä, niin tervemenoa takasin sinne mistä tulikin.
   
  Olkku ja Roku tykkäävät tästä.
 25. Jeffrey Jäsen

  Kyllähän turruttaa kovasti tällainen tapahtuma. Melko suurta hintaa maksavat viattomat kanssasisaret ja heidän perheensä toisten tekemistä virheistä.

  Kauhistuttaa mitä vielä selviää kun tutkinta etenee ja uutisointi vapautuu.

  Nyt olisi vihdoin aika lopettaa hyssyttely, ja kohdata ongelma sellaisena kuin se on. Vain sillä tavalla siihen voidaan löytää ratkaisu. Yksittäistapauksiin tai valkoisten miesten raiskailuihin vetoaminen ei saa enää auttaa, se juna meni jo.
   
  Ylähirsi, adolf & Alamummo tykkäävät tästä.