Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. King Jeremy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool, Bayern München, Calgary Flames
  Lainaus:
  Hyvä, että luotat, koska kyseessä on kuolemansyyntutkinta, josta ei tiedoteta. joka ei ole julkista ensinkään. Varmasti toivot jatkossakin, että poliisi toimii näissä lain mukaisesti, eikä mielivaltaisesti. Toivon, että ihmiset ymmärtävät, ettei poliisi ole tässä sekoilussa osapuoli, vaan hoitaa pelkästään sille lain mukaan kuuluvat tehtävät. Politikointi saa jäädä toisille tahoille.
   
 2. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Onko joku nähnyt jossain Arhivaaran tai Anderssonin kommentoivan näitä tapahtumia tai tuomitsevan nämä "pakolaisten" tekemät raiskaukset? Voi olla, että ovat sen tehneet, mutta itse en sitä muista ja hiukan sama on tunne, ettei myöskään Rinne ole kovin vahvasti näitä tuominnut, toki vaalien alla hänen on se pakko tehdä. Onko sillä mitää merkitystä, ei välttämättä ole eikä kerro sitä, etteivätkö ole huolissaan asioista, mutta vetäytyminen antaa sen vaikutelman, että vapaa maahantulo taikasanalla on paljon tärkeämpää, kuin ihmisten turvallisuus Suomessa. Sipilän ulostulot ovat omalla tavallaan aika mauttomia, koska hän kuitenkin halusi jakaa jopa oman talonsa näille ja sääli ettei näin tapahtunut, saisimme nauraa pääministerillemme nyt makeasti.

  Siitä on turha kiistellä, etteivätkö kaikki tuomitse näitä yksittäistapauksia, eihän kukaan niitä omalla tavallaan hyväksy. Osalle on vain liian kova paikka myöntää, että se pahin tapahtui, mitä suuri osa suomalaisista odottikin tapahtuvan. Vahva epäilykseni on, että näitä vastaavia tapahtumia on piilossa paljon esille tulleita enemmän, mutta uhrien pelko estää ainakin toistaikeksi niiden paljastumisen. On naivia kuvitella, että tämä tapahtuisi vain Oulussa, ei se Oulu niin erilainen paikka ole.

  Se on hienoa, että hallitus nyt herää asiaan ja tiukentaa kantaansa pakolaisasioissa ja myös lakiin on varmasti tulossa muutoksia, mutta se ei poista tosiasiaa, että olimme jälleen tai päättäjät olivat sinisilmäisiä. Me saamme nyt maistaa sitä, mikä Ruotsissa on ollut arkipäivää jo vuosia.
   
  Metukka tykkää tästä.
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Hommaforumilta kävin pikaisesti lukaisemassa myös sinne linkitettyjä poliitikkojen ympäripyöreitä kommentteja. Joukossa oli myös Andersonin twiitti.
   
 4. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Lainaus:
  Rinne taitaa edelleen olla sairaalassa kaukomailla tms. SDP:n virkaatekevältä tuomio on tullut.
   
 5. Nyt kun Oulussa on taas kohun keskipisteenä turvapaikanhakijat niin Kukkosen Lasse voisi taas vähän rauhoitella oululaisia kuten kolme vuotta sitten...

  Tervetuloa Suomeen / Refugees welcome
   
 6. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Näin on. Jos haluamme ottaa miehiä maista, missä kulttuuriin kuuluu, että esimerkiksi vaimon on pakko antaa seksiä kun mies sitä haluaa, tai missä lapsiavioliitot ovat suhteellisen arkipäiväisiä, niin periaatteessa tietoisesti osittain hyväksymme ne riskit ja niiden riskien seuraukset mitä tälläinen mukanaan tuo.
   
  Jerry100, ketjuruletti & Cobol tykkäävät tästä.
 7. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Oksettavaa toimintaa, joka muistuttaa laajuudessaan hieman jopa Britanniasta tunnetuista "grooming gang" -tapauksia. Nehän teki erityisen vastenmielisiksi se, että seksuaalinen väkivalta ja pakotus kohdistui juuri kaikkien haavoittuvaisimpia nuoria vastaan, joiden sanaa eivät viranomaiset olleet erityisen herkkiä uskomaan. Toivottavasti suomalaisissa olosuhteissa ei päästä ihan näin iljettävälle asteelle.

  On myös melkoisen selvää, että tietyissä väestöryhmissä seksuaalista rikollisuutta esiintyy räikeästi kantaväestöä enemmän ja sangen ilmeistä on, että merkittävä osa tästä erosta on selitettävissä kulttuurisilla tekijöillä. Samalla on myös ymmärrettävä se aritmeettinen tosiseikka, että ylivoimainen valtaenemmistö näiden yhteisöjen jäsenistä ei ole syyllistynyt rikoksiin. Se mikä huolettaa niin somessa kuin tietyltä osin poliittisessa keskustelussa on että tätä jälkimmäistä asiaa pyritään myös täysin tietoisesti häivyttämään ja näkemään siis kokonaiset kansanryhmät raiskaajina ja rikollisina. "Ihmissaastaa" eivät olekaan kaikki raiskaajat vaan kaikki afganistanilaiset, kaikki irakilaiset jne. Tämä on siis sitä ihan oikeata rasismia ja suuressa määrin täysin tietoista sellaista. Empiiristen faktojen on oltava yhteiskunnallisen keskustelun perustana, ei systemaattinen vihan kiihottaminen kokonaisia kansanryhmiä vastaan.

  Vuoden 2015 hallitsematon turvapaikanhakijatulva ei ollut missään määrin hyväksyttävä tilanne ja hallitus hoiti kriisin täysin kelvottomasti ja hetkeksi menetimme rajojemme kontrollin. Monet nykyiset ongelmat periytyvät tuolta ajalta ja toivoa sopii ettei tämä tilanne koskaan enää toistuisi. On myös erittäin järkevää pyrkiä lainsäädännöllä ja muilla toimilla helpottomaan rikollisuuden vastaista taistelua näiden tiettyjen kategorioiden suhteen näissä yhteisöissä. Samalla voisi ylipäänsä kiristää kaiken seksuaalirikollisuuden rangaistusseurauksia ja antaa viranomaisille lisää resursseja torjua kaikkea seksuaalista väkivaltaa. Metoo-liikkeen myötä yhteiskunta on ollut heräämässä seksuaalisen väkivallan ja painostuksen laajuuteen ja heikossa asemassa olevien uhrien aseman turvaamiseen. Tämä on erinomaista kehitystä.
   
  TosiFani, mutina, Kersakovi ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 8. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  No, suomalaiset ovat kaikkinensa aivan naurettavan sinisilmäistä ja hyväuskoista kansaa. Johtuu varmaan siit', että täällä on aina oltu vähän omillaan ja sitten naapuria autettu, kunon hätä. tuolla maailmalla näkee aivan h..vetin paljon vedätystä ja myös sen vastustamista. suomessa ei olla totuttu sellaiseen, ja niin meitä viedään kuin pässiä narussa.
  Suomeen tuli turvapaikanhakijoita kaukaa aikanaan, eivätkä tienneet mistään mitään kysyttäessä, passitkin oli kadonneet. Kuitenkin älylaitteilla kusoa kotiin ja infoa, että täältä tulee rahaa ja hyvää. Suomalaiset eivät arvaa sanoa mitään, ettei leimata rasistiksi, mitä naapuritkin siitä sanois. Ja nyt ei uskalleta tehdä mitään tärkeää, kun ei tuolla Euroopassakaan, ja mitä ne meistä sitten ajattelee.
  Aivan vitun naurettavaa toimintaa viranomaisilta ja lehdistöltä. Munattomia kuspäitä koko sakki. Tällä hetkellä maassa laittomasti olevat saa nopeasti lähtemään, kun ilmoittaa, ettei rahaa tule. Yllättävästi löytyy sitten rahat poislähtöön. Kuten Oulun mulkkukin, kun löytyi Saksasta. Rahaa oli matkustaa sinne.
   
  Tkachuk7, ketjuruletti & Eino_Mies tykkäävät tästä.
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Paljon myös hyviä kirjoituksia koskien Oulun seksuaalisia rikoksia/rikosepäilyjä. Jatkossa raiskaukset tai pahemmat kuten murhat on kyettävä estämään nykyistä paremmin ja ehdottomasti myös kovin ottein. Tarkoitan mm. rikoksiin jo syyllistyneiden laittamista istumaan eikä muuntaa mm. ehdotonta tuomiota yhdyskuntapalveluksi. Tulee harkita lainvoimaisen kielteisen päätöksen turvapaikasta saaneiden - ainakin riskihenkilöiden osalta - ottamista säilöön ennen karkottamistaan sekä nyt EU:n ja Irakin välisen, toimivan sopimuksen solmimista irakilaisten saamisesta Irakiin silloin, kun eivät todellisuudessa tarvitse turvapaikkaa.

  Mutta edellä oleva tarkoittaa myös sitä, että otamme edelleen pakolaisia. Monta kertaa tästä on ollut puhetta: EU ja Suomi on saatava tekemään päätös EU:n ulkorajoilla tapahtuvasta turvapaikkakäsittelystä. Jos ei ole turvapaikan tarpeessa, päätös pitää henkilön EU:n ulkopuolella ilman vuosikausien ylläpitoa ja valituskäsittelyä. Ja otamme pakolaisia vain omien kotouttamis- ja muiden resurssien mukaan ja vain itse valitsemalla ne, keitä otamme. Tämä on ainoa tapa, joka voisi toimia.

  Nyt maassa olevilta rikollisilta kaksoiskansalaisilta tulee viedä kansalaisuus mm. törkeän lapsenraiskauksen tapauksissa.

  Kuitenkin on hyvä ymmärtää se fakta, että pakolaisista naiset ja lapset eivät raiskaa (kuin ehkä poikkeustapauksissa). He ovat tulleet Suomeen hakemaan turvaa ja mielestäni voimme antaa sen heille. Esimerkiksi irakilaiset miehet ovat kulttuuritaustansa vuoksi suurempi ongelma siksi, että monissa maissa naisella ei ole paljon oikeuksia ja he ovat enemmän tai vähemmän miehen omaisuutta. Heistä osalla on todella vaikea käsittää eurooppalaisen naisen oikeudet ja vapaudet suhteessa heidän omiin vastaaviin. Tämän takia kannattaa taas kerran pohtia, onko Suomen suhteellisen vähäisistä resursseista syytä käyttää enemmän lasten ja naisten sekä kokonaisten perheiden auttamiseen elämän alkuun Suomessa.

  Hallitus tulee ensi viikolla esille useiden esitysten kanssa ja täytyy toivoa, että niihin sisältyy konkreettisia keinoja saada tuhannet Suomessa olevat, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet irakilaiset nuoret miehet takaisin Irakiin sekä keinoja, joilla Isisin ja muiden vastaavien järjestöjen terroristitoimissa olleilta kaksoiskansalaisilta tai ns, vierastaistelijoilta voidaan viedä lakimuutoksen jälkeen Suomen kansalaisuus.
   
 10. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Kuten aiemmin olen sanonut, kotikylään tuli syyrialaisperhe, isä ja äiti, sekä 7 lasta. Kriisialueelta, hyvin on ilmeisesti sopeutuminen käynyt, koska mitään ongelmia ei tiedossa. Lapset koulussa, vanhempien duuneista ei tietoa, mutta varmaan koulutuksessa. Tulevaisuudessa yhteiskunnan jäseniä ja porukkaan kuuluvia. Tällaisia tarvitaan, jos kerran väestö pienenee. Missä ne muut perheet ovat?
   
  Cobol tykkää tästä.
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kävin noita vihervassarien kirjoituksia hieman läpi ja sellainen kuva mulle jäi, että haluvat tiivistettynä kahta asiaa:

  1) on etsittävä ja löydettävä keinot, joilla viranomaiset jatkossa kykenevät paremmin estämään toistumisia ja
  2) erilainen vihanlietsonta ei ole paikallaan.

  Tuossa oli Sanna Marin, Pekka Haavisto ja Li Andersson. Nämä voi varmaan lähes jokainen allekirjoittaa. Minäkin, joka harvoin näen kovin positiivista tuolta suunnalta. Mutta nämä keinot on myös hyödynnettävä, vaikka se vähän koskisi joidenkin poliitikkojen egoon mm. aiempien puheiden vuoksi.

  Minusta nyt ollaan tilanteessa, jossa on mahdollisuus yhdessä - siis hallituksen ja opposition - hakea toimia meidän kaikkien suomalaisten ja tänne tulleiden ja tulevien pakolaisten turvallisuuden parantamisessa. Kyse on sekä fyysisestä turvallisuudesta mm. nuorten tyttöjen osalta että henkisen pahoinvoinnin lopettamisesta tai rajaamisesta meidän kaikkien muiden osalta tämä asian suhteen.

  Lainaus:
  Näin se menee ja vastaavia perheitä tiedän itsekin sukulaisteni kautta, jotka olivat joskus yhteistyössä muutaman vokin kanssa.
   
 12. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kun joskus tulevaisuudessa tulee samanlainen tulijavirta kuin 2015, niin samat virheet tullaan toistamaan. Kaikki tulijat pääsevät tänne ja saavat liikuskella vapaasti. Muistutetaan, että jokaisella on oikeus hakea turvapaikkaa eikä ketään voida kieltää hakemasta turvapaikkaa Suomesta. Valtio maksaa kaikki kulut mukisematta lainarahalla. Rajoja ei voida laittaa kiinni, koska se on mahdotonta. Kriittiset äänet tullaan leimaamaan vihapuheeksi, rasismiksi, ksenofobiaksi jne.

  Mitään ei opita, ei yhtään mitään.
   
  Johnny B. Goode, Metukka, Kampeaja ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 13. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Näinhän se on, että hallitus tulee esille uusien aloitteiden kera, mutta tuleeko se vain siitä syystä, että vaalit ovat tulossa ja hallituspuolueilla saattaa olla jo tietoa Oulun kaltaisista tapahtumista jossain muuallakin Suomessa, jotka vielä on onnistuttu pimittämään. Tietysti on hyvä, että tehdään jotain edes nyt, mutta kyllä Sipilän hallitus saa myös katsoa peiliin ja sieltä löytyy runsaasti syyllisiä, Sipilä ja Orpo etunenässä. Rinne olisi hallitusvastuussa epäonnistunut vastaavassa tilanteessa ehkä vielä rankemmin, mutta he olivat onnekseen oppositiossa.

  Suomen poliisia on ohjeistettu olemaan erittäin pidättäytyväinen liittyen pakolaisten tekemiin rikoksiin. Valtamediat ovat tehneet sen muiden intressien vuoksi. Puolueille ja eliitille pakolaisuus on ollut suuri mahdollisuus rahastaa ja se mahdollisuus on myös käytetty, veronmaksajat ovat tämän rahoittaneet. Kokonaisuutena tämä haisee niin pahalta, että onkin äärimmäisen mielenkiintoista saako joku toimittaja tehdä vielä tästä ison jutun ennen vaaleja, en usko näin käyvän, vasta vaalien jälkeen.

  Sääliksi käy näitä nuoria ja niitä lukemattomia, jotka eivät uskalla kertoa mitä on tapahtunut. Toivottavasti saavat apuasekä toipuvat vielä normaaliin elämään. Ja heidän kokemansa pelastaisi jatkossa mahdollisimman monet samalta kohtalolta.
   
  Vahva tunne tykkää tästä.
 14. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Riippumatta siitä, mistä ihminen on kotoisin, on aina tärkein oma perhe. Kun ihminen ikääntyy, ainoa, mikä on jäljellä, on oma perhe. Mies, vaimo, lapset, heille toivoo aina parasta, heidän puolesta tekee kaikkensa. Näin on joka puolella. Perheessä on turva ja tuki kaikkina aikoina. Kun olet oudossa ympäristössä, vieras kieli ja kulttuuri, omaan perheeseen voi luottaa.
  Tällä perusteella ihmettelen edelleen, miksi niitä hädänalaisia perheitä ei Suomen valtio hae turvaan. Niistä saataisiin hyvä ja ehyt kokonaisuus tänne. Uskon, että sopeutuminen ja kulttuurin oppiminen kävisi hyvin nopeasti, eikä nykyisenkaltaisia tragedioita tapahtuisi. Tämä on surullista aikaa kaikille ja viha kasvaa jokaisella. Tässä on vain häviäjiä.
  Tuolla etelässä on oikeasti fiksua sakkia, ne laskivat aikoinaan matemaattisia yhtälöitä, kun täällä kaiveltiin karhun peräsuolta. Nyt vain tuo nykyislamin tulkinta on vienyt järjen siitä suunnasta.
   
  eriatarka ja Individual tykkäävät tästä.
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kai siihen vaalitkin vaikuttavat, mutta ymmärtääkseni hallituksessa on ihan huoltakin tilanteesta. Perusvirheet tehtiin vuonna 2015. Sen jälkeen siitä on maksettu monin tavoin ja vieläkin on joku 9 000 vastaanottokeskusjärjestelmässä. Termi taitaa sisältää ns. kotimajoitukset, joita on muutama tuhat. Heistä joku 7 000 on irakilaisia, pääosin nuoria miehiä. Jos ei halua ole lähteä, Irak ei ota vastaan ja niinpä he ovat Suomessa, vaikka osalla on valitusten jälkeen vihdoin lainvoimainen kielteinen turvapaikkapäätös. He eivät ole turvapaikan tarpeessa, vaikka yksittäisiä virheellisiä päätöksiä onkin joukossa. Heitä ei kuitenkaan Irakiin saada, elleivät halua itse. Pakkolennättäminen on päättynyt siihen, että kone palaa samojen ihmisten kanssa Irakista Suomeen. Näistä nuorista miehistä tulisi päästä eroon, koska he ovat potentiaalinen riski monin tavoin ja monista syistä.

  Lainaus:
  Kiintiöpakolaisissa on perheitä. Ja näin sen tulisikin toimia. Suomi ottaisi esimerkiksi 1 500 pakolaista vuodessa, jotka olisivat kaikki perheitä. Rajoilta ei otettaisi ketään. Tähän suuntaan ollaan menossa ainakin puheiden tasolla. Käytäntö on sitten toinen, koska EU:ssa on hyvin erilaisia näkemyksiä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019 klo 00.30
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Poliisin varovaisuus on toisaalta ymmärrettävää, koska jos ei laillisista syistä voi 100 % kertoa rikollisten kantasuomalaisten taustoista ja teoista tutkintavaiheessa, ei tämä muutu mihinkään, kun on ulkomaalainen kyseessä. Poliisi pyrkii myös välttämään rasismin lisääntymistä. Kolmas syy on se, että Oulun kuten muissakin vastaavan kokoluokan tapauksissa, sisäministeriö on mukana ja sisäministeri kommentoi joko samalla tai poliisin infon jälkeen.

  Joku pohti, että onko viranomaisilla muita kuin Oulun tapaukset jo tiedossa. Pelkään, että on ainakin näkemys, mistä uhka voisi tulla. Risikko ja Mykkänen nostivat muutama päivä sitten esille ns. vierastaistelijat. Suomi ei voi käytännössä estää esimerkiksi ulkomailla terroristijärjestön toiminnassa mukana olevan tai vierastaistelijan pääsyä takaisin Suomeen, jos hänelle on aiemmin myönnetty pysyvä oleskelulupa.

  Toivottavasti oli vaan osa lakikokonaisuutta Risikon ja Mykkäsen tarkennukset vierastaistelijoita, mutta heidän tulonsa Suomeen tulisi estää. Ei suinkaan tukea taloudellista ja muuten. Tosin niin kauan kun ei estää pysty, sopeuttaminen ja koulutus on erittäin oleellista. Taisi muuten nämäkin rahat lähteä ensi vuoden budjetista, joten jos ja kenties kun ei estää pystytä, sitten vaan kadulle ja baareihin viettämään aikaa pelkästään Kelan tukemana.
   
  Vahva tunne tykkää tästä.
 17. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Käsittämätöntä jos ei ala jo "refugees welcome" puolustelijoilla päät kääntyä. Ei kelpaa enää selitykseksi että "suomalaisetkin tekee tätä"

  Kuinka kauan tätä voi jatkua ilman toimenpiteitä? Sipilänä eroaisin ja katoaisin afrikkaan alta aika yksikön.
   
 18. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllä tässä jonkun kuuluisi hallituksessa kantaa vastuuta, mutta kun Suomessa ollaan, niin ei tietoakaan moisesta. Päinvastoin, ilmeisesti on oikein suunniteltu yhdessä poliisin kanssa, että pistetään tieto ulos perjantai-iltana, etteivät ihmiset pääse näistä puhumaan työpaikoillaan seuraavana päivänä. Sipilänkin kannanotot ulos mediaan somasti samaan aikaan, että annetaan vaikutelma, että tilanne on hallinnassa.

  Miten voi olla, ettei tämän kokoluokan asioista ollut aikaisemmin poliisilta mitään tiedotettavaa? Itse tapahtumat kun ovat tapahtuneet joskus kesällä, kuinka monta hyväksikäyttöä ja raiskausta olisi voitu nopeammalla toiminnalla estää? On nimittäin aika varma, että moni nuori nainen osaa ottaa tämän uhan vakavammin vasta nyt.

  Ne, joilla vastuu tästä turvapaikkapolitiikasta on ollut, munista hirteen ja välittömästi.
   
 19. A Siente Jäsen

  Tärkeintä on vain ymmärtää ja hyväksyä. Jos katsomme tilastoja, niin yhä se perus Pentti raiskaa useammin kuin nämä vaikeista olosuhteista tulleet maahanmuuttajat.
   
 20. Jannacci Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Muistutan tässä, että raiskaus kirpaisee vain kerran, mutta vihapuheen jättämät haavat eivät parane koskaan. Siksi on tärkeää vastustaa vihapuhetta, koska se on suuri turvallisuusuhka. Kynnys siirtyä puheista tekoihin on todella matala, kuten olemme saaneet huomata. Tänään vihapuhetta netissä, huomenna rasistista väkivaltaa kaduilla.
   
 21. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuo on aivan tavallista ja suunnitelmallista median hallintaa. Siinä on sattumoisin syy miksi ikäviä uutisia ei julkaista tiistai aamupäivisin.
   
 22. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Tänään Ykkösaamussa Seija Vaaherkummun haastateltavana sisäministeri Kai Mykkänen. Aiheena mm. Oulun tapahtumat.

  Mukava sattuma että Käteis-Jykä juuttui Itävaltaan. Ohjelmassa olisi ollut komission varapuheenjohtajan itsekehumista. Nyt voi olla ihan asiaakin.

  Lainaus:
  Toivottavasti Seikku ja Kaitsu eivät anna pelolle valtaa.
   
 23. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Suomen rajoilla pitäisi kysyä turvapaikkaa hakevilta, että aiotko raiskata alaikäisiä tai tehdä muita rikoksia. Jos henkilö vastaa "kyllä", niin häntä ei päästetä maahan.

  Lainaus:
  Rajakkien miekkarissa taannoin yksi rouva totesi, että suomalaiset saavat raiskata suomalaisia, eivät ulkomaalaiset.
   
 24. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Irakin palautussopimuksesta sen verran, että jos olisin Irakin asiasta vastaava ministeri, en tekisi Suomen kanssa sopimusta. Syynä tähän on se, ettei Suomi palauta irakilaisia rikollisia Irakiin. Aiemmin tällä viikolla sotilas sai ehdollisen rangaistuksen päiden katkomisesta ruumiilta(miten on selvitetty, että olivat valmiita ruumiita?) yms. Irakilaisten oikeustajuun moiset "rangaistukset" eivät sovi.
   
 25. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Kyllähän nyt viimein on tullut aalto asennemuutoksessa, selvästi sellaisten neutraalien joukossa. Lianderssonilaiset jatkaa toki samalla linjalla, eli vihan kitkeminen on tärkeämpää kuin myöntää, että maahanmuutossa on mitään ongelmia.

  Toki on totta että rasismille ja kaikkiin maahanmuuttajiin koskevalle vihalle tämä ei saisi ponnahduslauta olla, mutta teot ja liian löysä maahanmuuttopolitiikka saa kyllä vihaksi pistää.

  Ja Mykkäsen nyt lupailema 10 kohdan toimenpidelista ei auta kuitenkaan mitään siihen, että saataisiin luvattomat henkilöt paremmin kuriin ja ulos, rikolliset nopeammin ulos tai kaikki kauheimpana mitään muutosta pumpulirajaan ei saada; sieltä saa edelleen A4:lle kirjoitetun henkkarin kanssa kuka vaan tulla ja jäädä.

  On myös edelleen käsittämätöntä miten vähällä puolueet tämän sivuuttavat. Ruotisin hyssyttely ei ole johtanut kuin ongelmien eskalointiin ja sekin on näköjään Suomessa valittu tie. Euroopassa sentään Slovakia, Puola, Unkari ja Itävalta omaavat selkärankaa ja arvostusta omalle maalleen, sieltä pitäisi ammentaa ideoita, ei Ruotsista. Tai Japani, tuo vihattu rasistinen maa tai Australia. Mutta hei meillä on kansainväliset sopimukset.
   
  Tkachuk7 tykkää tästä.