Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Onko kouluvierailujen aikana ilmennyt turvallisuusongelmia?

  "Tutustuminen" ei muuten tässä tapauksessa viittaa mihinkään henkilökohtaisiin suhteisiin, vaan yleiseen näkökulmien lisäämiseen.  Lainaus:
  Mihin tämä väite perustuu? Onko koulu vastuussa siitä, että siellä vierailleet henkilöt syyllistyvät mahdollisesti myöhemmin elämässään rikoksiin?
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nyt täytyy eroittaa kaksi asiaa, järjestelmään ja lapsiin tutustuminen. Kun kouluun tulee vierailijoita, heitä yleensä kierrätetään ja kerrotaan miten suomalainen ja kyseinen koulu toimii, kontaktit oppilaisiin ovat hyvin vähäisiä ja tapahtuvat koulun aikuisten valvonnassa. Lisäksi tämän tyyppisistä vierailuista pitäisi informoida koteja ja näin yleensä tehdäänkin.

  Tuntuu, että nyt tarkoituksella maalataan kuvaa, jossa satunnaiset turvapaikanhakijat pääsivät kouluhin tai päiväkoteihin vapaasti kiertelemään. Jos joku rehtori tai päiväkodinjohtaja on näin tehnyt, virkavirhe on hyvin lähellä. Alan ammattilaisena tuntuu aika pahalta, että joillakin on tällainen käsitys esim. koulun toiminnasta.
   
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Mä tästä yhden kaverini kanssa taannoin keskustelin joka on aika voimakkaasti puolustamassa maahanmuuttajien asiaa. Hänen mukaansa ongelman siemen on juurikin tuossa että koska maahanmuuttajat eivät koe itseään tervetulleiksi ja kokevat olonsa syrjityksi, niin tästä seuraa vihaa ja pahaa oloa, jonka seurauksena tapahtuu kaikkia näitä kauheuksia.

  Eli vika on meidän tavassamme integroida näitä ihmisiä. Hän oli sen verran kiivaasti tuota mieltä, jota sinänsä arvostan, että en kokenut keskustelun siitä mihinkään etenevän.

  Ei hän kysyttäessä kuitenkaan sitä mieltä ollut että heitä pitäisi periaatteella "kaikki tervetulleita" tänne ottaa.

  Jotenkin väistämättä itselläni tulee mieleen sellainen asia, että vaikka hänelläkin on oikeasti pointtia ja varmasti ihan oikeaa hyvää tahtoa, niin silti tietynlainen sinisilmäisyys estää näkemästä koko totuutta.
   
  Tadu tykkää tästä.
 4. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Sieltähän se tuli lopputiivistys Mykkäsen suusta. "Ei anneta pelon voittaa." Voi vittu joo.
   
  Pompino ja Tadu tykkäävät tästä.
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Mun toiveissa olisi EU:n yhteinen pakolaispolitiikka. Ja jos se ei onnistu, Pohjoismaille yhteinen linja.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Viranomaiset ovat vastuussa siitä, jos vievät kouluun aikuisia miehiä, joiden kansallisuudesta tai identiteetistä tai rikollisuudesta ei ole faktapohjaista tietoa.
   
 7. ultrar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Arsenal
  Teen itse harrastuksena työtä nuorten tyttöjen kanssa heidän urheiluharrastusten tukemiseksi. Lisäksi myös itselläni on nuoria tyttöjä ja nämä nuoret ovat erittäin haastavassa iässä tuossa kasvunvaiheessa. He kuvittelet olevansa jo aikuisia ja vanhemmat eivät ole aina se auktoriteetti, jota kuunnellaan.

  Kuten täällä mainitttiinkin, niin kännykät ovat suuri haaste ja mahdollisuus rikollisille. Jos menette vaikka Jumboon, niin näette, kuinka pakolaismiehet ottavat kontaktia pikkutyttöihin. Voisiko joku teistä kuvitella 40v suomalaisen miehen menevän juttelemaan hiukan yli 10 vuotiaille tytöille?

  Ei näitä tyttöjä voi syyllistää, se saattaa osaa imarrella, kun tummat miehet tulevat juttelemaan ja varmasti keskustelut ovat ihan normaaleja. Meitähän myös opetetaan, että pakolaiset pitää ottaa hyvin vastaan.

  Hiljalleen tuolla voi sitten syntyä tilanteita, joista kaikki normaalius on kaukana. Nuorten syyllistäminen on väärin, he eivät vielä osaa käsitellä näitä tilanteita.

  Näiden miesten puolesta ongelma on tietysti se kulttuurinen tausta, jossa ikäerot eivät ole mikään ongelma ja lapsiavioliitot mahdollisia. Sitten nämä suomalaiset tytöt ovat vielä avoimia monin tavoin heidän silmissään.

  Näiden miesten ajatusmaailmaa meidän on vaikea muuttaa ja ei varmaan suurella osalla ole edes halua muuttua. Riittää kun saavat uusia vaatteita, uudet kännykät, riittävästi rahaa viettää aikaa vaikka kauppakeskuksissa. Ehkä kokonaisuus on hiukan väritetty, mutta aika lähellä totuutta ollaan.

  Mininisterillä oli ilmeisesti huono tuoli istua äsken piinapenkissä, mutta onneksi hän on tehnyt paljon aloitteita.
   
  Tadu tykkää tästä.
 8. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eikö näin siis pitäisi olla? Pitäisikö Suomen lähteä pelon tielle ja tuomita ihmisryhmiä yksilöiden tekojen mukaan?

  Tämä tarkoittaisi länsimaisesta järjestelmästä luopumista ja ihmisten luokittelua erilaisten ominaisuuksien mukaan. Kaikki maahanmuuttajat ja eri väriset ihmiset ovat raiskaajia, riippumatta yksilön taustasta. Porilaiset eivät osaa laulaa, koska Olli Lindholm jne.
   
  mutina tykkää tästä.
 9. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tehdäänkö jokaiselle koulussa vierailevalle henkilölle jonkinlainen laaja turvallisuusselvitys, vai mistä tällainen informaatio ylipäänsä kaivetaan? En ole asiaan perehtynyt, joten kysyn vilpittömästi.

  Entä millä tavalla henkilön kansallisuus tai identiteetti ovat relevantteja kriteerejä kouluvierailulle?
   
 10. teppana Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä, eikä se ole edes pointtini. Vaan se, että alaikäisten lasten seuraan ei ole syytä viedä ihmisiä joiden henkilöllisyydestä ei ole varmuutta. Tämä on ihan yleinen käytäntö enkä näe miksi tässä pitäisi tehdä poikkeuksia turvapaikanhakijoiden suhteen. Ymmärrän sen ajatuksen joka taustalla on, mutta mielestäni lasten kohdalla tulee noudattaa erityisen korkeaa standardia turvallisuuden suhteen.

  Olen varma, että käytännössä jokainen vanhempi on kanssani samaa mieltä. Siis yleisellä tasolla. Kouluihin/päiväkoteihin ei voida viedä vierailulle aikuisia ihmisiä joiden taustoja ei voida nykyisten standardein mukaisesti tarkistaa. Tämän ei pitäisi olla vahvasti profiloiva mielipide.
   
  Tkachuk7 ja BigRedCat tykkäävät tästä.
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Onhan tuossa paljon perää. Helpompaa integroinnin osalta olisi, jos Suomi ottaisi pakolaisiksi mm. kristittyjä perheitä Syyriasta ja muualta. Sattuneista syistä käsissä on kuitenkin tuhatpäinen joukko irakilaisia nuoria miehiä, joiden halukkuus integroitua Suomeen ei todennäköisesti koskaan ole samaa luokkaa kuin ensin mainittujen.
   
 12. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Kuten tuossa jo mainitsin, käsittääkseni kyseessä on ollut poikkeus eikä sääntö. Sinänsä siis "pieni" asia. Mutta sen mitä olen kuullut, koulussa on vieraillut ihminen joka on myöhemmin osoittautunut sotarikolliseksi ja tällainen pitäisi olla meidän yhteiskunnassa asia joka saavuttaa vain yksiselitteisen kielteisen reaktion.

  Näin yleisesti, pidän meidän opettajakuntaa erittäin pätevänä enkä usko että tässä on kyse mistään muusta kuin yksittäisistä ylilyönneistä.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Helpompi tapa on jättää vierailut turvapaikkapäätöstään valituksineen odottavilta tekemättä ja käyttää tarhoissa ja kouluissa vain pakolaisia, jotka ovat saaneet pysyvän oleskeluluvan.

  Iso kysymys toki on, kuinka viedä pakolaisiakaan tarhaan, eskariin tai peruskouluun vierailulle. Millaisia valmisteluja se vaatii jne. Vai onko parempi jättää vierailut osin kokonaan pois.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Voin kuvitella myös suomalaisen 40 vuotiaan miehen menevät juttelemaan pikkutytöille, sitä tapahtuu jatkuvasti. Tiedän useamman kaverin, jotka hakevat alkoholia teinelle ja antavat näiden ryypätä kämpissään. Nämä ovat myös viranomaisten tiedossa, mutta kun todisteita ei ole, toimintaan on vaikeaa puuttua. Aika ajoin nämä kaverit saavat jonkun tuomion, mutta hetken päästä toiminta jatkuu kuten ennenkin.

  Nuorten syyllistäminen on ehdottoman väärin, aikuinen on aina vastuussa näissä tilanteissa.

  Muuten olen kanssasi samaa mieltä, kultuurillinen sopeutuminen on osalle porukasta vaikeaa.
   
 15. teppana Jäsen

  Lainaus:
  En usko että tehdään. Toki jos kyseessä on ihminen joka tekee työtään lasten parissa, tehdään hänen kohdalla ns. suppea turvaselvitys.

  Pointtina tässä on se, että näillä vierailijoilla ei ole ollut standardin mukaista mahdollisuutta turvaselvitykseen.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 16. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RD Army
  Kannattaako noista satunnaisista kouluvierailuista ottaa paniikkia? Olihan Turun terroristi kokonaisen lukuvuoden opiskelemassa Turun Puropellon yläasteella.

  Terrori-iskun tekijä kävi vuoden Puropellon yläkoulua

  "Jalosen mukaan kaupunki ei ole koskaan edes harkinnut, olisiko turvapaikanhakijoiden koulutus syytä järjestää joissain muissa tiloissa kuin suomalaisissa kouluissa samaan aikaan suomalaisten lasten kanssa."

  Toki uskon että Turun koulutoimi oli varmasti tehnyt tarvittavat varotoimenpiteet että jos tekijä olisikin kaivanut repustaan kaksi Ikean veistä niin ihmisuhreja ei olisi tullut. Uskoani hieman horjuttaa se että mies oli yläkoulussa 16-vuotiaana Abderrahman Mechkahina, vaikka oikeasti olikin 23-vuotias Abderrahman Bouanane.

  Toisaalta - tuurilla ne laivatkin seilaa.
   
 17. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Vastasit vain yhteen kysymyksistäni. Odotan myös vastausta siihen, onko kouluvierailuilla havaittu tai todettu turvallisuusongelmia. Se lienee kuitenkin relevantti pohdinnan aihe, mikäli vierailuista suunnittellaan luovuttavan.

  Lainaus:
  Onko selvitykselle tarveta? Kuten @TosiFani on edellä kuvannut, vierailut ovat valvottuja ja perustuvat virkavastuussa olevien henkilöiden harkintaan.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei mulla ole velvollisuuksia vastata kysymyksiisi ainakaan määräänsä enempää. Usein niiden tarkoitus on viedä keskustelu sivuojiin, joten rajaan jatkossakin sen, mihin vastaan.
   
  Metukka tykkää tästä.
 19. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ei välttämättä ole tarvetta eikä sitä jokaiselle vierailijalle tehdä. Pointtina on se, että se pitää pystyä tekemään jos tarve tulee. Tässä tapauksessa näin ei ole. Nämä vierailut ovat selvästi olleet harvoja eikä niitä ole jatkettu. Joten itsessään asia on minimaalinen kansallisella tasolla. Mutta yksittäisenä tapahtumana arvioituna, se osoittaa harkitsemattomuutta.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 20. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kysymykseni ovat aivan keskeisiä kouluvierailu-keskustelun kannalta.

  En vastusta vierailujen lopettamista, jos sellaiseen ratkaisuun päädytään. En ole kuitenkaan kuullut, että vierailut olisivat kansallinen tai lapsia uhkaava turvallisuusriski. Senpä vuoksi on erikoista, että niitä yritetään
  kiivaasti niputtaa yhteen Oulun seksuaalirikostutkinnan kanssa.
   
 21. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Tässähän se tulee esille, miten eri todellisuudessa osapuolet tuohonkin vierailuun suhtautuivat.

  Toisen osapuolen mielestä kyseessä on yhteiskuntaan "kotouttaminen".

  Toinen osapuoli lähettää vierailun aikana sosiaaliseen mediaan valokuvia kavereille katsottaviksi sylissä istuneista pikkutytöistä seksuaalisviritteisten kommenttien kera.

  Eurooppalainen ihminen vain on niin juntti, ettei ymmärrä yhteisöilmiöistä mitään.
   
  Tkachuk7 tykkää tästä.
 22. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Näin yleisenä ohjenuorana, mielestäni peruskouluissa ja päiväkodeissa vierailevien ihmisten henkilöllisyys tulee olla viranomaisen selvitettävissä. Olen myös sitä mieltä, että tämä on kohtuullinen vaatimus koska kyseinen vierailutilanne koskee lapsia.
   
  BigRedCat tykkää tästä.
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minusta vastaamaton kysymyksesi ei ole millään tavalla relevantti, koska en koe turvallisuuteen liittyvien päätösten perustuvan missään asiassa siihen, onko siihen liittynyt julkisuuteen kerrottuja turvallisuusongelmia.
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Sellainen pikku juttu vielä, että Suomessa perusopetus on julkista.

  19 §

  Opetuksen julkisuus

  Tässä laissa tarkoitettu opetus on julkista. Perustellusta syystä voidaan oikeutta päästä seuraamaan opetusta rajoittaa.

  Perusopetuslaki 628/1998 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

  Tarkoittaa sitä, että turvapaikanhakija voi mennä seuraamaan perusopetuksen oppitunteja. Jos rehtori haluaa kieltää tämän, hänellä pitää olla hyvät perustelut tähän.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin on. Kyse on kuitenkin eri asiasta viedä esimerkiksi nuoria yksinäisiä irakilaismiehiä solmimaan kontakteja yläasteella viranomaisvoimin.

  Ymmärrät varmasti eron.