Yhdysvaltojen tulevaisuus – jatkuuko kahtiajako?

  • 212 107
  • 1 209

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ehkä tähän ketjuun sopivin kysymys. Nyt ku republikaanit on voittamassa myös senaatin ja edustajainhuoneen, niin riittääkö se nuijimaan läpi mitä vain? Riittääkö siellä ihan vaan enemmistö vai vaatiiko jotkut päätökset suuremman osan?

Ei riitä. Senaatissa viivytyspuheella (filibuster) voi käytännössä jarruttaa monien lakien etenemisen. Toki jossain lainsäädännössä viivytyspuhe voidaan ohittaa, kuten esimerkiksi liittovaltion budjettiin ja tuloihin liittyvässä lainsäädännössä. Näin onkin hyvin todennäköistä, että veronkevennyksiä tullaan runnomaan läpi, johon osaltaan eilen osakemarkkinatkin reagoivat. Yleisellä tasolla viivytyspuheen ohittamiseen tarvisi 60 senaattorin tuen.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hesarissa Anna-Sofia Berner kirjoittaa:
- Kuilu maan eri osien välillä ei syventynyt. Se kapeni. Trumpin kannatus kasvoi voimakkaasti niin republikaanien hallitsemassa Texasissa kuin demokraattien linnakkeessa New Yorkissa.
...
- Vaikuttaa siltä, että näissä vaaleissa loitontuminen pysähtyi. Kaikkialla jaettiin tunne, että viime vuodet ovat vieneet maata väärään suuntaan.

Mielenkiintoinen kirjoitus, Trump enemmänkin siis yhdisti kansaa kuin jakoi sitä. Tulkintaa tukee se, että latinot äänestivät reippaasti Trumpia.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
yks jengi Stadista
Pyyntö demokraateille: Trump on nyt voittanut Hillary Clintonin ja Kamala Harrisin. Seuraavalla kerralla kun rebuilla on joku limainen uggeli ehdokkaana, älkää laittako naista ehdokkaaksenne. Ei kahta ilman kolmatta. Laittakaa nainen ehdokkaaksi silloin, kun republikaaneilla on joku sellainen ehdokas, jota voimme sietää, jos hän sattuu voittamaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhteenvetoa tulevasta hallinnosta:

Presidentti (Donald Trump)
- ei edes tarvinne käydä hänen persoonaansa tai tekojaan lävitse. Todettakoon siis vain, että kyseessä on täysin arvaamaton ja epäluotettava opportunistinen oman edun tavoittelija, patologinen valehtelija ja tunnettu rikollinen.

Varapresidentti (JD Vance)
- Verrannut Trumpia Hitleriksi, näkee lapsettomat kissanaiset yhtenä isoimmista uhista maalleen, spekuloinut sillä että Biden suunnittelisi Trump-kannattajien joukkomurhaamista, erittäin aborttikielteinen, kertonut pitävänsä salaliittobloggareita uskottavampana kuin valtamediaa, jakaa Trumpin ajatukset siitä että valehtelu on ihan hyvä juttu.

Ulkoministeri (Marco Rubio)
- Historiaa virtuaalisesta kikkelinmittailusta Trumpin kanssa, uskovainen, 100-0 Israelin puolella, todella kylmät suhteet mm. Iraniin ja Kiinaan, suhtautuminen aborttiin ja seksuaalivähemmistöön on jopa jenkkirebuksi poikkeuksellisen äärimmäinen. Sanoo, ettei ole Venäjän puolella, mutta kannattaa sitä että osapuolet taivuteltaisiin rauhaan.

Oikeusministeri (Matt Gaetz)
- Epäilty seksin ostamisesta lapselta ja talousrikoksista, määritellään äärioikeistolaiseksi, hengaillut mm. uusnatsien kanssa, pro-Israel, yllyttänyt ihmisiä väkivaltaan, asefanaatikko, aborttivastainen, koronahörhö, rasisti, suhtautuu seksuaalivähemmistöihin hyvin negatiivisesti, hämmentäviä kommentteja Venäjästä ja Ukrainasta.

Puolustusministeri (Pete Hegseth)
- Ex-kapiainen ja Fox-kanavan kommentaattori, ei kokemusta politiikasta tai johtotehtävistä yleensäkään, kutsunut itseään pasifistiksi, lienee misogynisti tai ainakin sovinisti, väittänyt koronaviruksen olevan demokraattien salajuoni, yrittänyt saada sotarikolliset armahdettua, vastustanut yliopistoa jotka "myrkyttävät nuorten mielen", kutsuu israelilaisia "jumalan valituksi kansaksi", kannustanut Yhdysvaltoja pommittamaan Irania, toivonut hallinnon puhdistamista kaikista "äärivasemmistolaisista", Nato-kriitikko, antanut hyvin ristiriitaisia lausuntoja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Kansliapäällikkö (Susie Wiles)
- Ilmeisesti osaava ihminen hommassaan poliittisena taustavaikuttajana, joka osaa vedellä naruista. Taitaa myös olla yksi niistä harvoista Trumpin luottoihmisistä, joiden mielipidettä hän saattaa jopa ihan oikeasti kuunnella.

Rajaturvallisuusministeri (Tom Homan)
- Entinen poliisi ja rajavartija, palvellut hallintoa jo Obaman ajoilta, ajanut erittäin kovaa ja kritisoitua linjaa laittomia maahanmuuttajia kohtaan, Trump kutsuu "rajatsaariksi" ja Homan aikoo käyttää vuodelta 1798 peräisin olevaa lakia lähtökohtanaan karkoituksille ja muille toimenpiteille..

Terveysministeri (Robert F. Kennedy)
- Salonkikelpoisesti sanottuna "rokotekriittinen", eli siis ihan täysi salaliittohörhö, jonka kanssa on kuulemma mahdotonta käydä asiallista keskustelua, eikä myöskään suostu edes huomioimaan mitään tieteellisiä tutkimuksia. Ajatui ulos demokraateista.

Sisäisen turvallisuuden ministeri (Kristi Noem)
- Trumpin lojaali kannattaja, uskonnollinen ja vahvasti seksuaalivähemmistövastainen, koronadenialisti, määrännyt kovia ja ilmeisesti myös kyseenalaisia toimia laitonta maahanmuuttoa vastaan, hommasi kuvernöörinä itselleen porttikiellot intiaanireservaatteihin, ja pahimpana kaikesta koirantappaja!

Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja (Mike Waltz)
- Kiinavastainen, Israel-myönteinen, konservatiivi, mutta ei kai nykyrebuplikaaneissa mitenkään erottuvasti.

Sisäisen turvallisuuden neuvonantaja (Stephen MIller)
- Äärioikeistolainen, maahanmuuttovastainen, kannattanut myös hyvin merkittäviä viisumirajoituksia ja -kiristyksiä, juutalainen - eli luultavasti hyvin vahvasti Israelin puolella

Valkoisen talon lakiasioiden neuvonantaja (William McGinley)
- Vissiin ihan oikea ja vakavasti otettava lakimies, oli jo Trumpin aiemmalla kaudella remmissä - mahtoikohan silloin kakki mennä ihan lakipykälien mukaan?

Kansallisen tiedustelupalvelun johtaja (Tulsi Gabbard)
- Hyvä idea antaa pääsy kaikkiin tiedustelutietoihin henkilölle, joka on antanut hyvin pro-Putin-henkisiä lausuntoja ja jonka siteestä Venäjään on jonkinlaista kaalisopan hajua! Ilmeisesti valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä myös mm. Kiinasta ja monesta muusta maastakin. Riitautui demokraateissa ja loikkasi Trumpin leiriin.

CIA:n johtaja (John Ratcliffe)
- Trumpin luottomies, pyrkinyt toistuvasti puuttumaan FBI:n tutkintoihin jotka ovat liittyneet Trumpiin (erityisesti Venäjän vaikutusyrityksiin liittyvät tutkimukset), kannattanut Trumpia mm. maahanmuuttoon puuttuvissa toimissa, Kiina-vastainen, kantaa kaunaa demokraateille

YK-lähettiläs (Elise Stefanik)
- Trumpin uskollinen tukija, syyttänyt mm. Capitol Hill -mellakan olleen Nancy Pelosin syytä, erittäin vahvasti Israelin puolella, mielipiteet eroavat Trump-sakin mielipiteistä mm. seksuaalivähemmistöjen, maahanmuuton, naisten oikeuksien ja ilmastoasioiden suhteen, lisäksi on republikaaniksi varsin maltillinen aborttiasiassa

Hallinnon tehokkuuden johtajat (Elon Musk ja Vivek Ramaswamy)
- Tämä on ihan hämärä pesti, itse veikkaan että tarkoitus on paimentaa, ojentaa, ohjata ja kiusata sellaisia hallinnon jäseniä, jotka eivät meinaa tanssia Trumpin pillin mukaan. Superrikas supersekopää Musk ei esittelyjä kaipaa. Ramaswamy on puolestaan lääkealalla rikastanut intialaistaustainen miljardööri. Israelin puolella täysin ja kannattaa myönnytyksiä Venäjälle sodassa Ukrainaa vastaan. Ei usko ilmastonmuutokseen. Hyökännyt kovin sanoin milloin mitäkin virastoa tai järjestöä vastaan ja vissiin muutenkin kova poika riitelemään sekä levittelemään kaikenlaisia salaliittoteorioita. Varmaan muodostavat siis Muskin kanssa tosi fiksun ja rakentavaan henkilöjohtamiseen kykenevän kaksikon!

Ympäristönsuojeluviraston johtaja (Lee Zeldin)
- Trumpin uskollinen tukija, juutalainen ja hyvin vahva Israelin tukija, vastustaa aborttia (ilmeisesti kuitenkin suhteellisen maltillinen) ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia, Pariisin sopimus ei ole hänen mielestään hyvä Yhdysvalloille, meuhkasi edellisten vaalien yhteydessä vaalivilpistä.

Israelin suurlähettiläs (Mike Huckabee)
- Syvästi uskovainen (baptisti-kirkon pastori ja evankelisti) ja täysin Israelin puolella, esitti vaalivilppisyytöksiä, haluaisi kieltää abortit, ei usko evoluutioon eikä ihmisen rooliin ilmastonmuutoksessa, monessa asiassa vanhanaikainen, mutta hyväksyy silti homoseksuaalit ja on saanut paljon ääniä tummaihoisilta



Saa täydentää tai korjata, jos unohdin jotain oleellista tai en osannut suomentaa virkoja oikein.

En tiedä olisiko edes Simponien käsikirjoittaja onnistunut keksimään tällaista sirkuskokoonpanoa. Sinällään se on ihan jenkkien oma asia, että millaista sekoilua haluavat maassaan harrastaa. Me muut joudutaan sitten vaan jännäämään, että millainen vaikutus tällä kaikella on ulkopolitiikkaan tai muutenkin maailman menoon.

Mutta se on ihan varmaa, että tällainen sekopäiden kabinetti ei ainakaan vähennä kahtiajakoa maassa. Trump varmaan ajattelee, että palkkaa hommiin sellaisia doereita, jotka eivät kyseenalaista hänen poukkoilevia päätöksiään. Tai sitten ei vaan halua olla sirkuksensa suurin pelle, vaan antaa muiden varastaa sen roolin. Yhdysvaltojen kansalaisten kannalta on kyllä toivottava, että toivottavasti mitään vakavaa pandemiaa ei satu tulemaan tämän porukan vahtivuorolla.

Jos koronahörhöilyä ei lasketa, niin muita tätä friikkisakkia jollain tapaa yhdistäviä teemoja voisivat olla:
- vahva uskonnollisuus ja tuki Israelille
- aborttivastaisuus
- naisten sekä vähemmistön aseman heikentäminen
- henkilökohtaiset kaunat esim. demokraatteja vastaan
- Venäjämielisyys voi olla liian vahvasti sanottu, joten todettakoon vaan, että ihan hirveästi Ukrainan ystäviä ei tästä sakista taida löytyä

Mielenkiintoista nähdä, että miten tällä porukalla tulee menemään. Vahvoja persoonia, joten yksi realistinen vaihtoehto on se, että jokainen paasaa siellä omaa huuhaataan sellaisella paatoksella, että touhu menee jo nopeasti keskinäiseksi riitelyksi. Voi tietysti tulla jonkinlainen vastareaktio myös kansalaisilta, jotka kokevat, ettei hallinto edusta heitä tai edistä heidän asioitaan: ääritekoihin päätyviä ihmisiä löytyy muustakin kuin MAGA-väestöstä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ruotsilan tuorein esiintyminen puheenaihe-podcastissa. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että Ruotsila on Suomessa yksi parhaita henkilöitä sanoittamaan tuota "toisen Amerikan asiaa". Miksi Trumpia äänestetään niin paljon ja muutenkin tuota Yhdysvaltain poliittista kenttää, sekä sen historiaa.

Mutta tuossa kohtaa hän ei näköjään voi itselleen mitään, että puolueellisuus sokaisee häntä pahemman kerran. Tuota videota on pilkottu ja tuossa "syytteet" kohdassa tulee kyllä sen sortin puusilmäisyyttä, että huhheijaa. Tutkijan uskottavuus rapisee Ruotsilan kohdalla aika pahasti, kun on niin ilmiselvää ainakin julkisten esiintymisen perusteella, että mies ei kykene aitoon puolueettomuuteen ja objektiivisuuteen. Tutkijalta vaadittava kriittisyyden kampa on käytössä ainoastaan demokraattien toimista puhuessa, mutta jostain syystä se pysyy visusti taskussa aina, kun puhe kääntyy republikaaneihin.

Hän on puolensa valinnut, ja toistaa sitä yhden laidan agendaa.


 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Presidenttihän on jo lain yläpuolella, perheenjäsenet täytyy tietenkin armahtaa. Tekipä Tumpkin niin. Joe-setä teki laskelman ja totesi, että isälliset tunteet on laitettava kansalaisten luottamuksen edelle. Eipä silti, moni kansalainen ei pidä oikeudenkäyttöä tasapuolisena, vaan poliittisesti motivoituneena, riippuen siitä, mitä puoluetta tuomari edustaa. Pannaan haisemaan vaan, mitäpä väliä millään enää on. Joe voi sitten nauttia eläkepäivistään hyvillä mielin, kun oma poika käy katsomassa hoitokodissa.

Eli vastaus kysymykseen, jatkuuko kahtiajako: kyllä se jatkuu. On erittäin vaikeaa kuvitella tilannetta, joka saisi amerikkalaiset puhaltamaan yhteen hiileen. Ruohonjuuritasolla näin edelleen tapahtuu, kaikki eivät välitä politiikasta, paikallistasolla ihmiset tervehtivät toisiaan, ovat hyviä naapureita, luottavat toisiinsa. Mutta jos henkilöt ovat vähääkään poliittisesti motivoituneita, aika vaikeaa ystävyyksien ylläpitäminen on. Kuitenkin kannattaa huomioida, että vaalikelpoisia äänestäjiä oli 244 M, joista 155 M äänesti. Ääneistäneistä 1/3 oli riippumattomia.

Bidenin päätös tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jättää äänestämättä seuraavissa vaaleissa. Washington on mätä, korruptoitunut roskaläjä, jossa vain riidellään erinäisistä asioista ja huolehditaan omista eduista. Hoidellaan mieluimmin asioita osavaltio- ja paikallistasolla. Jokainen hoitaa omat asiansa ja annetaan hallinnon hoitaa omansa. Tärkeämpää olisi riisua liittovaltiotason hallintoa, jolloin päätöksenteko olisi kansalaista lähempänä ja kontrolloitavissa paremmin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Presidenttihän on jo lain yläpuolella, perheenjäsenet täytyy tietenkin armahtaa. Tekipä Tumpkin niin. Joe-setä teki laskelman ja totesi, että isälliset tunteet on laitettava kansalaisten luottamuksen edelle. Eipä silti, moni kansalainen ei pidä oikeudenkäyttöä tasapuolisena, vaan poliittisesti motivoituneena, riippuen siitä, mitä puoluetta tuomari edustaa. Pannaan haisemaan vaan, mitäpä väliä millään enää on. Joe voi sitten nauttia eläkepäivistään hyvillä mielin, kun oma poika käy katsomassa hoitokodissa.

Eli vastaus kysymykseen, jatkuuko kahtiajako: kyllä se jatkuu. On erittäin vaikeaa kuvitella tilannetta, joka saisi amerikkalaiset puhaltamaan yhteen hiileen. Ruohonjuuritasolla näin edelleen tapahtuu, kaikki eivät välitä politiikasta, paikallistasolla ihmiset tervehtivät toisiaan, ovat hyviä naapureita, luottavat toisiinsa. Mutta jos henkilöt ovat vähääkään poliittisesti motivoituneita, aika vaikeaa ystävyyksien ylläpitäminen on. Kuitenkin kannattaa huomioida, että vaalikelpoisia äänestäjiä oli 244 M, joista 155 M äänesti. Ääneistäneistä 1/3 oli riippumattomia.

Bidenin päätös tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden jättää äänestämättä seuraavissa vaaleissa. Washington on mätä, korruptoitunut roskaläjä, jossa vain riidellään erinäisistä asioista ja huolehditaan omista eduista. Hoidellaan mieluimmin asioita osavaltio- ja paikallistasolla. Jokainen hoitaa omat asiansa ja annetaan hallinnon hoitaa omansa. Tärkeämpää olisi riisua liittovaltiotason hallintoa, jolloin päätöksenteko olisi kansalaista lähempänä ja kontrolloitavissa paremmin.

Inhimillisesti ja isällisesti ymmärrettävä päätös, mutta tosiaan oikeudenmukaisen oikeudenkäytön ja poliittisen vallankäytön kannalta käsittämätön päätös Bidenilta.

Hän oli vielä erikseen korostanut, että ei tule puuttumaan poikansa oikeusprosesseihin. Sitten perusteena armahdukseen käytetään presidentin poikaan kohdistuvaa poliittisesti motivoitunutta ajojahtia, joka kuulostaa aika pitkälle Trumpin retoriikalle. Hunter Biden on käsitykseni mukaan tunnustanut ainakin osan rikoksistaan eli se siitä ajojahdista.

Perhe/lähipiiri ennen oikeudenmukaisuutta ja tätä valtaa tulee myös tuleva presidentti käyttämään. Nyt siihen on poliittinen oikeutus olemassa ja olen samaa mieltä, tämä tulee jatkamaan sekä syventämään eriarvoisuutta ja kahtiajakoa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutamat ovat kommentoineet jo asiaa paremmin, mutta kommentoin, koska asia ärsyttää toden teolla.

”Hunteria, joka on ollut viisi ja puoli vuotta raitis, on yritetty murtaa, vaikka hän on joutunut kärsimään hellittämättömistä hyökkäyksistä ja valikoivista syytteistä.”

Isän puhetta luonnollisesti. Vankilasta taitaisi vapautua samantien porukkaa, kun vanhemmat saisivat päättää lastensa tuomioista.

Sietämätöntä politiikan kannalta, että vanhuksella tunne ajoi järjen edelle.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä oli taas yksi naula USA:n demokratian ja oikeuslaitoksen arkkuun. Ja demokraatit puolueena tulevat kyllä löytämään tämän edestään vielä monta kertaa. Surkea ja lyhytnäköinen ja hyvin trumpmainen ratkaisu Bidenilta.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Tässäpä jälleen yksi muistutus siitä, miksi Yhdysvalloissa väellä on luottamus loppunut demokraattiseen puolueeseen. Vaikea asemoitua puolueen taakse, joka kovaan ääneen esittää olevansa oikeuden ja demokratian esitaistelija, mutta teot puhuvat toista kieltä. Toivotaan, että seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu puolueessa iso muutos, mutta enpä pidätä hengitystä...
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä oli taas yksi naula USA:n demokratian ja oikeuslaitoksen arkkuun. Ja demokraatit puolueena tulevat kyllä löytämään tämän edestään vielä monta kertaa. Surkea ja lyhytnäköinen ja hyvin trumpmainen ratkaisu Bidenilta.
Oli syöttö suoraan Trumpin lapaan. Ja kun tietää, miten ihmiset yleensä vain pyrkivät vahvistamaan omia poliittisia mielipiteitään, niin tässä sitä nyt taas valkopestään Trumpia. Cosi fan tutte.
 
Tämä oli taas yksi naula USA:n demokratian ja oikeuslaitoksen arkkuun. Ja demokraatit puolueena tulevat kyllä löytämään tämän edestään vielä monta kertaa. Surkea ja lyhytnäköinen ja hyvin trumpmainen ratkaisu Bidenilta.
Tuossa on kans vähän se ongelma kun presidentiksi valitaan ihmisiä joilla on toinen jalka haudassa. Biden jolla elinaikaa ei hirmuisesti enää ole niin tuskin jättää tuollaista mahdollisuutta käyttämättä koska eipä hän niitä seurauksia joudu kantamaan.

Ja toki herra voi olla vielä katkera puolueelle ja kuvitella, että hän kyllä olisi voittanut Trumpin näissäkin vaaleissa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tässäpä jälleen yksi muistutus siitä, miksi Yhdysvalloissa väellä on luottamus loppunut demokraattiseen puolueeseen. Vaikea asemoitua puolueen taakse, joka kovaan ääneen esittää olevansa oikeuden ja demokratian esitaistelija, mutta teot puhuvat toista kieltä. Toivotaan, että seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu puolueessa iso muutos, mutta enpä pidätä hengitystä...
Toisaalta, toinen puolue asemoituu noiden samojen asioiden sekä yksilönvapauden, poliisien ja lain ja järjestyksen taakse.

Mun ei varmaan edes tarvitse jatkaa tästä sen enempää.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässäpä jälleen yksi muistutus siitä, miksi Yhdysvalloissa väellä on luottamus loppunut demokraattiseen puolueeseen. Vaikea asemoitua puolueen taakse, joka kovaan ääneen esittää olevansa oikeuden ja demokratian esitaistelija, mutta teot puhuvat toista kieltä. Toivotaan, että seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu puolueessa iso muutos, mutta enpä pidätä hengitystä...
Niin, demokraatit tekevät virheitä ja ovat laimeita ja teknokraattisia - ja republikaanit ovat liberaalidemokratiaa horjuttava seinähullu fanaattinen kauhukabinetti... Vähemmän yllättäen jaan about täysin Kevin Drumin reaktion tähän uutiseen:

 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ei ole kyse siitä, etteikö toinen puolue olisi vielä pahempi, myös tässä asiassa. Trump tullee itsensä lisäksi armahtamaan joukon kätyreitänsä valtaan päästyään. Kyse on siitä, että puolue, jonka pitäisi olla se "hyvisten" puolue, tekee samoin. Se lannistaa kansalaisen ja potentiaalisen äänestäjän. Demokraattien on tämän jälkeen aika turha nostaa tikun nokkaan Trumpin tulevia armahtamisia. Yksi potentiaalinen tulevaisuuden kampanja-ase annettiin ilmaiseksi pois.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hirvittävästi ei ole oikein ehtinyt tähän ongelmaan sinänsä pohdiskelemaan tai mietteitä kertomaan, mutta vaikeahan näiltä Yhdysvaltain tulevaisuuspuheilta on ollut välttyä kuulemasta näinä vuosina.

Toivottavasti ei ole tai tule olemaan aihealueen otsikon mukaisesti erityisemmin kahtiajako jatkumassa.

Näinhän sitä toivoisi tai olisi toivonut, mutta Donald Trumpin uudelleenvalinta Yhdysvaltojen Presidentiksi ja erinäiset muutkin ongelmat jo kauan ennen jopa Trumpin ensimmäistäkin presidenttikautta ovat olleet huolestuttavia tai mahdollisesti hyvinkin päälle käyviä.

Vaikkakin kai vielä toistaiseksi ne ovat pysyneet pinnan alla.

Korona-ajan edes vähän aikaa ollut jonkinlainen yhteisen sävelen löytäminen asioihin tuntuu sekin tavallaan olevan tipotiessään vaikkakin pienissä asioissa ainakin vielä jossain määrin löytyy ja ehkä tulevaisuuteen vähän paremmin voidaan löytää jälleen yhteinen sävel tiettyjen asioiden suhteen.

Hirveän kauan on vielä mitä erinäisimpiin muihin Yhdysvaltain merkkijuhlien kohtiin.

Muun muassa ääriesimerkkinä näin huvittuneesti todeten 52 vuoden päässä siintävä Yhdysvaltain 300-vuotisjuhla!

Silloin sitä tulee varmastikin oltua jo melkoisen nk. Kiikkustuoli-iässä mikäli vielä silloin tämän maailman menoa ihmetellään.

Toki onneksi tätä ennen jo parin vuoden päässä onkin sentään juhlavuosista pitäville tarjolla tasavuosista/pyöreistä vuosista puhuen 250-vuotisjuhla koskien Yhdysvaltoja!

Sen näkevät varmasti vielä monet nytkin hyvin vanhat ihmiset sellaisenaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös