Demokratia on järjestelmä, jossa saadaan kollektiivisesti aikaan järjettömiä päätöksiä.
Demokraatit halusivat pikavoiton ja varmaan kostaa jotakin McCarthylle. Tämähän on ollut koko ajan puun ja kuoren välissä tehtävässään. Merkillistä kollektiviistä hulluutta: saadaan maan asiat entistä enemmän sekaisin.
Demokraateissa varmaan kuvitellaan, että seuraavaksi saadaan yhteistyökykyisempi puhemies. Kun lopputuloksena on se, että saadaan trumpisti, joka pitää huolen äärisiiven eduista täysimääräisesti. Alkeellisinkin psykologi ymmärtäisi, että rebut eivät paina villaisella tätä äänestystä.
Tässä on kuitenkin jo pitempiaikainen kehitys takana ja McCarthyn taipumus miellyttää oman puolueensa äärisiipeä sen sijaan, että yrittäisi tehdä yhteistyötä demokraattien kanssa.
Tässä on aika pitkälti keskiössä tuo viime kevään lainakattotappelu, jossa McCarthy kiristi Bidenilta menonleikkauksia vastikkeena tuolle lainakaton nostolle. Republikaaneilla ei yleensä ole ongelmia nostaa tuota kattoa silloin kun republikaani on presidenttinä, mutta demokraattipresidentin aikana velanotosta tulee yhtäkkiä ongelmia. Lopulta tuolloin toukokuun lopussa päästiin sopuun tuosta nostosta menonleikkauksia vastaan muutamaa päivää ennen kuin USA olisi mennyt maksukyvyttömäksi, mutta republikaanien äärisiivelle nuo leikkaukset eivät olleet tarpeeksi.
Samassa diilissä sovittiin seuraavan parin vuoden budjetista ja että tuo olisi McCarthyn vastuulla viedä läpi edustajainhuoneessa. USA:n liittovaltion budjetti jakaantuu 12 eri budjettilakiin ja tuon kevään sopimuksen mukaan ne pitäisi tehdä keväällä sovittujen lukujen mukaan. McCarthy ei kuitenkaan pitänyt omaa puolta sopimuksesta vaan alkoi äärisiipensä vaatimusten mukaan tekemään isompia leikkauksia noihin ehdotuksiin ja lisäili tuonne kaikkia culture war myrkkypillereitä sen sijaan että olisi yrittänyt tehdä yhteistyötä demokraattien kanssa. Kuitenkin aikaraja alkoi tulla vastaan eivätkä kaikki nuo budjettilait olleet menossa läpi edustajainhuoneessa ennen syyskuun lopun takarajaa (eivätkä varsinkaan senaatissa sellaisinaan). Tämä on normaalia, että nuo eivät oikein ikinä ole valmiita syyskuun lopussa ja normaali tapa hankkia lisäaikaa on jatkaa edellisvuoden budjettia Continuing Resolution (CR) avulla. McCarthy yritti saada tuollaisen läpi oman puolueensa äänillä ja isoilla leikkauksilla, mutta tuohon ei ollut tarpeeksi ääniä ja USA:n hallinto oli matkalla kohti sulkua (shutdown). Monet republikaanien äärisiiven edustajat vastustavat näitä CR:iä ja olisivat halunneet sulkea USA:n hallinnon ja jopa Trump kannusti heitä siihen. Kuitenkin viime hetkellä McCarthy päätti sulun sijaan laittaan eteenpäin ns. puhtaan CR:n, joka jatkoi vanhalla budjetilla 45 päivää (lukuunottamatta rahoitusta Ukrainalle joka otettiin tuolta pois), jotta olisi enemmän aikaa noiden budjettilakien läpimenoon. Tämä CR meni läpi pääasiassa demokraattien äänillä, mutta raivostutti republikaanien äärisiiven ja oli varmaa että hänelle esitettäisiin tuota epäluottamusta tällä viikolla. Tässä vaiheessa demokraatit olisivat kuitenkin pelastaneet McCarthyn aseman puhemiehenä, mutta tämä meni sitten sunnuntaina CBS:n Face the Nation ohjelmassa syyttämään demokraatteja siitä, että nämä olisivat halunneet sulkea USA:n hallinnon:
Tämä haastattelu raivostutti demokraatit ja käänsi pään monelta vanhan liiton demokraatilta, jotka arvostavat instituutiota eivätkä olisi halunneet potkia McCarthya pihalle:
Several Democrats could have been inclined to back McCarthy to retain the speaker's gavel had he agreed to concessions. But he refused such an offer.
www.businessinsider.com
Senkin jälkeen kun McCarthy oli lopulta potkittu pihalle ja päätti olla asettumatta ehdolle uudestaan niin hän sanoi puheessaan tyyliin uhraanneensa positionsa, jotta hänen ei tarvitsisi tehdä yhteistyötä demokraattien kanssa, joten en nyt yhtään näe lopulta miksi demokraattien olisi häntä tarvinnut auttaa.