Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump

  • 3 921 230
  • 25 895

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Yhdysvaltojen nykyinen poliittinen epävakaus ei jatku loputtomiin ilman seurauksia. Kun suurvaltaa ohjaavat lyhytjänteiset päätökset, sisäiset ristiriidat ja valtataistelut, järjestelmän kantokyky heikkenee väistämättä. Historiasta tiedämme, että suurten valtioiden romahdus ei tapahdu yhdessä yössä, vaan se on pitkä prosessi, jossa demokratian rapautuminen, yhteiskunnallinen kahtiajako, joista seuraavat taloudelliset kriisit kasaantuvat, kunnes järjestelmä ei enää kestä.

Tällaisen maan hallinnon on oltava vakaa, johdonmukainen ja ennustettava, jotta se voi turvata paitsi omien kansalaistensa hyvinvoinnin myös koko maailman tasapainon. Jos epävakaus syvenee ja instituutiot menettävät uskottavuutensa, seurauksena on sekä sisäisiä levottomuuksia että kansainvälisen aseman heikkeneminen.
Tämä on juuri näin. USA:ssa on oppositio ja myös älykkäitä ihmisiä.

Vaikka nyt esittävät kovaa, kääntyvät heidän nykyiset liittolaiset tuota politiikkaa vastaan.S isäinen hajanaisuus kasvaa ja osavaltiot voivat tehdä omia ratkaisujaan.

Harvan diktaattorin taru on lopulta kovin hohdokas.
 

rpeez

Jäsen
Kyllä tässä hiljalleen alkaa tuntua, että jossain vaiheessa republikaaniosavaltiot muodostavat oman valtionsa ja demokraatit omansa. Eihän tässä touhussa ole vitunkaan järkeä, että joka toinen kausi ollaan jotain hiton diktaattoreja ja tiedevastaisia ja sitten taas rakastetaan rauhaa ja kauppasuhteita liittolaisiin.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jos taas tämä järjestelmä romahtaisi (mihin Trumpin hallinto ilmiselvästi pyrkii sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa), suksisin vittuun.

Mikä olisi suuntasi? Taitaa joka puolella löytyä valtavasti huonompia vaihtoehtoja.

Mutta kyllä tietenkin olen siinä samaa mieltä että vaikka Eurooppa on heikko niin joistain asioista saa olla ylpeä ja niistä tulee pitää kiinni. Tämä on nyt tällainen jakso historiassa joka on kestettävä.
 

rpeez

Jäsen
Sen verran vielä lisään tuohon rokoteartikkeliin, että jos oikein ymmärrän, toki rokotteita saa jos maksaa. Se voi olla siellä muutenkin aika arkipäivää, että kaikki maksukykyiset rokottaa kyllä penskansa ja itsensä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Hyvä vaan mitä enemmän tekevät sisäpoliittisia typeryyksiä, sitä nopeammin voisi ajatella vallan siellä vaihtuvan.
Kyllä tässä hiljalleen alkaa tuntua, että jossain vaiheessa republikaaniosavaltiot muodostavat oman valtionsa ja demokraatit omansa.
Siis tässähän tämä ongelman ydin. Osavaltiotasolla enemmistö (äänestäjistä) kannattaa tuollaista idiotismia. Kuinka tämä umpisolmu saataisiin avattua, ei mitään hajua. Ehkä tosiaan kahden valtion malli toimisi paremmin. Paremmin kuin Lähi-Idässä, varmaan ainakin.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Sen verran vielä lisään tuohon rokoteartikkeliin, että jos oikein ymmärrän, toki rokotteita saa jos maksaa. Se voi olla siellä muutenkin aika arkipäivää, että kaikki maksukykyiset rokottaa kyllä penskansa ja itsensä.
Jenkeissä vaan kun noita maksukykyisiä ei välttämättä aina ole - köyhimmät pääsevät ehkä Medicaidin piiriin, rikkaammalla väestönosalla vakuutus tulee töiden puolesta tai siitä on varaa maksaa, mutta väliin jää paljon työtätekevää porukkaa, jolla ei ole varaa sairastaa/käyttää rahaa terveyteen. Mikä jenkeissä on perkeleellisen kallista - terveyskulujen osuus BKT:stä on maailman neljänneksi korkein:


...ja edellä olevat valtiot ovat Afghanistan, Tuvalu ja Liberia, eivät välttämättä valideja verrokkeja. Joten, jos osavaltio ei tarjoa rokotteita, niitä jätetään ottamatta. Seurauksista saadaan varmasti lukea lähitulevaisuudessa. Jenkeissä pre-/postnatal care loistaa poissaolollaan, minkä takia lapsikuolleisuus on sijalla 33 38:sta OECD-maasta:


Suomesta löytyy paljon kritisoitavaa julkishallinnosta (kritiikin painopiste vaihtunee poliittisen suuntaumuksen mukaan), mutta yksi mistä voinemme kaikki olla ylpeitä on meidän neuvolajärjestelmä. Se on oikeasti tosi kova juttu.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomesta löytyy paljon kritisoitavaa julkishallinnosta (kritiikin painopiste vaihtunee poliittisen suuntaumuksen mukaan), mutta yksi mistä voinemme kaikki olla ylpeitä on meidän neuvolajärjestelmä. Se on oikeasti tosi kova juttu.
Oo hiljaa ny, siitä ei ole vielä huomattu leikata mitään!
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mikä olisi suuntasi? Taitaa joka puolella löytyä valtavasti huonompia vaihtoehtoja.

Tässä olisi oikeastaan kaksi vaihtoehtokokonaisuutta:

1. Joko johonkin vielä demokraattiseen maahan. Jos EU:ssa ja Yhdysvalloissa demokratia romahtaa, ehkä se vielä jatkuisi Sveitsissä, Islannissa, Uudessa-Seelannissa jne. Kanadakin voisi olla, jos Donald J. ei hyökkää sinne.

2. Tai sitten muuttaisin johonkin ilmastollisesti miellyttävään ympäristöön poliittisesta tilanteesta suuremmin välittämättä, ja keskittyisin hedonistisesti omaan hyvinvointiin.

***

No joo, tästä nyt ollaan vielä kaukana, mutta historia on osoittanut, että demokratia voi tuhoutua nopeasti. Se ei ole automaatio, vaan sitä pitää todellakin suojella ja vaalia.

Demokraattisten arvojen puolustaminen on todellakin juuri sitä kovien miesten ja naisten hommaa. Meillä Suomessakin on tästä esimerkkejä:

1910-luvulta toiseen maailmansotaan asti Euroopassa oli valloillaan ajattelu, jolloin demokratia ei ollut suurten kansanjoukkojen suosima vaihtoehto. Ihmiset olivat viehättyneitä erilaisista autoritaarisista liikkeistä ja demokratiat olivat kuilun partaalla.

Meillä demokratia, perustuslaillisuus ja inhimilliset vapausoikeudet säilyvät, koska kourallinen poliitikkoja äärimmäisen rohkeasti, epäpopulistisesti ja itseään säästämättä puolustivat niitä kynsin hampain. Näitä poliitikkoja olivat esimerkiksi K.J. Ståhlberg, Väinö Tanner, Risto Ryti ja Heikki Ritavuori. Myös P.E. Svinhufvud, joka hieman keikkui jossakin välimaastossa, asettui tiukassa paikassa liberaalidemokratian takuumieheksi.

Näitä poliitikkoja pidettiin aikanaan "pehmeitä arvoja" tyrkyttävinä suvakkeina ja hyysääjinä, jotka halusivat estää "modernien, kansallismielisten tuulien" rantautumista Suomeen muualta Euroopasta, jossa oli kehitetty "jotakin uutta". Heitä pilkattiin pehmeydestä ja heitä uhkailtiin. Yksi heistä maksoi tinkimättömästä demokratian puolustamisesta hengellään (Ritavuori) ja yksi muilutettiin (Ståhlberg).

No, miten kävi?

He onnistuivat puolustamaan liberaalidemokratiaa ja yksilöiden tasa-arvon sekä yksilönvapaudet turvaavaa demokraattista perustuslakia autoritaarista kohkaamista vastaan sillä seurauksella, että rikkonainen kansakunta alkoi eheytymään jopa hämmästyttävän nopeasti, ja lopulta suomalaisten ylivoimainen valtaosa oikealta vasemmalle oli valmis puolustamaan maata Stalinin hyökkäykseltä. Ilman näiden poliitikkojen henkilökohtaista panosta Suomi olisi ollut toiseen maailmansotaan tultaessa autoritaarinen ja hajanainen eikä ikinä olisi selvinnyt itsenäisenä Neuvostoliiton hyökkäyksestä.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Demokraattisten arvojen puolustaminen on todellakin juuri sitä kovien miesten ja naisten hommaa.

Kiteytät tässä hyvin sen mitä minä tarkoitan voimalla ja voimapolitiikan korostamisen tarpeella (sotilaallisen pelotevoiman ohella). Kysymys ei ole demokraattisten vapauksien ja oikeusvaltion tallomisesta, vaan nimenomaan niiden puolustamisesta, mihin tässä maailman ajassa tarvitaan ennenkaikkea tervettä itsesuojeluvaistoa naivin hyväuskoisuuden sijaan siitä, että maailmaa "tasapuolisesti syleilemällä" voisimme saavuttaa kestävän rauhan. Valitettavasti ihmiskunnan historia ei tue tällaista käsitystä. Meidän on oltava "kovia", jotta voimme turvata oikeudet ja vapauden kansalaisillemme. Ne jotka eivät yhteiskuntajärjestystämme kannata on voitava jättää myös ulkopuolelle. Eurooppalaisessa maahanmuutossa tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että emme salli hyväntahtoisuutemme väärinkäyttöä. Laittomuudesta on voitava rankaista tarvittaessa maksimaalisesti, kun taas hyväntahtoisiin tulijoihin reagoidaan vastavuoroisella hyväntahtoisuudella. Tasa-arvo ja monimuotoisuus ei saa tarkoittaa sitä, että silitämme päähän laittomuuden harjoittajia vain siksi, että he edustavat vähemmistöä tai ovat syntyneet kurjiin oloihin. Lakeja on noudatettava eivätkä kalifaatit kuulu Eurooppaan.

Ammumme itseämme jalkaan Euroopassa kohtelemalla omassa talossamme erilaisia mielipiteitä tai konservatiivisempia näkymyksiä omaavia syrjivästi. Toistaiseksi ei ole mitään todisteita siitä, että esimerkiksi eurooppalaisten populistipuolueiden enemmistö yrittäisi jotenkin kaataa länsimaista demokratiaamme. Eurooppa on yhtälailla oikeistolaisten kuin vasemmistolaistenkin koti, liberaalien ja konservatiivien yhteinen asia.

Näin hyvin nukutun yön jälkeen, vatsa täynnä pizzaa, vaikuttaa Vancella olleen eilisessä puheessa myös pointtinsa. Kyllä pientä herättelyä tarvitaan eurooppalaiseenkin ajatteluun. Ei tarvitse eikä varmaakaan pidäkään tehdä kuten amerikkalaiset, mutta itsekriittisyydelle olisi epäilemättä enemmän tilausta. Uudessa moninapaisessa maailmanjärjestyksessä ilmastonmuutoksen keskellä valtaosa näyttää keskittyvän voimapolitiikkaan selviytyäkseen. Tuhoutuuko Eurooppa omaan saamattomuuteen ja "pehmoiluunsa"? Minä ainakin pelkään näin käyvän ellemme ala toimiin erityisesti sotilaallisen pelotteen vahvistamiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuhoutuuko Eurooppa omaan saamattomuuteen ja "pehmoiluunsa"? Minä ainakin pelkään näin käyvän ellemme ala toimiin erityisesti sotilaallisen pelotteen vahvistamiseksi.

Siis tätähän Eurooppa juuri tekee. Kuten moneen kertaan olen sanonut ja linkittänyt tilastoja, Euroopan puolustusinvestoinnit ovat nousseet valtavan nopeasti viimeisen 10 ja erityisesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Tänä vuonna ne nousevat nopeammin kuin koskaan ja ylittävät sen tason (puolustusinvestoinnit / BKT), jolla ne olivat kylmän sodan päättyessä.

Vance sen sijaan asettui juuri täysin yksiselitteisesti semmoisen saksalaisen puolueen taakse, joka tämän kehityksen haluaisi nimenomaan ja sataprosenttisesti torpedoida. Vancella, Muskilla ja koko Trumpin hallinnolla ei siis ole yhtään mitään koherenttia pointtia Euroopan turvallisuuspolitiikan osalta. He toimivat täsmälleen ja suoraan sen eteen, että Euroopan maat eivät vahvistaisi puolustustaan samalla, kun lätisevät jotakin täysin muuta.

Edit. Korjataan sen verran, että koherentti tavoite Trumpin hallinnolla selvästi on. Ja se on se, että Euroopalla ei ole yhteistä turvallisuuspolitiikkaa ja että Eurooppa ei pysty yhtenäisenä takaamaan omaa turvallisuuttaan.
 
Viimeksi muokattu:

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Korjataan sen verran, että koherentti tavoite Trumpin hallinnolla selvästi on. Ja se on se, että Euroopalla ei ole yhteistä turvallisuuspolitiikkaa ja että Eurooppa ei pysty yhtenäisenä takaamaan omaa turvallisuuttaan.
Tästä täysin eri mieltä. Trump nimenomaan haluaa, että Eurooppa hoitaisi jatkossa oman alueensa turvallisuuden itse JA nimenomaan niin että biljoonat lisäeurot sijoitetaan turvallisuuden takaamiseen Amerikoista hankituilla aseilla ja laitteilla. Tässä on vinha businesslogiikka.

Ongelma on että EU on vain kokoelma heikkojen politiikkojen johtamia valtioita, ja unionin yhteiset turvallisuus-, kauppa- ja ympäristöpolitiikat ovat perustuneet idealistisiin haavekuviin. Nyt sitten taivastellaan että miten joku kehtaa moista sanoa ääneen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tästä täysin eri mieltä. Trump nimenomaan haluaa, että Eurooppa hoitaisi jatkossa oman alueensa turvallisuuden itse JA nimenomaan niin että biljoonat lisäeurot sijoitetaan turvallisuuden takaamiseen Amerikoista hankituilla aseilla ja laitteilla. Tässä on vinha businesslogiikka.

No miksi hänen hallintonsa sitten haluaa - täysin avoimesti ja salailematta - valtaan autotitarismia ajavia venäjämielisiä puolueita, jotka nimenomaan haluavat heikentää Euroopan kykyä puolustaa itseään (vrt. Saksan vaalit)? Miksi hänen hallintonsa - täysin avoimesti ja salailematta - haluaa Venäjän voivan masinoida Euroopan vaalituloksia (vrt. Romanian vaalit)?

Tuo puolustusinvestoinneista ruikuttaminen on pelkkä alibi - jota ei edes kovinkaan hienostuneesti olla yritetty peitellä. Trumpin hallinto haluaa edesauttaa liberaalidemokraattisiin arvoihin perustuvan Euroopan Unionin tuhoutumista, koska näkee liberaalin demokratian vihollisenaan. Samalla on täysin selvää, että pieniin kansallisvaltiohin pirstoutunut, hajanainen, riitainen ja Venäjän / Kiinan vaikuttamiselle altis Eurooppa ei missään olosuhteissa pystyisi puolustamaan itseään.

Yhtenäisellä demokraattisella Euroopalla on siihen edellytykset.

Trumpin hallinto on riisunut naamionsa. Älkää nyt hitto olko sokeita ja naiiveja.
 
Viimeksi muokattu:

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No miksi hänen hallintonsa sitten haluaa - täysin avoimesti ja salailematta - valtaan autotitarismia ajavia venäjämielisiä puolueita, jotka nimenomaan haluavat heikentää Euroopan kykyä puolustaa itseään (vrt. Saksan vaalit)? Miksi hänen hallintonsa - täysin avoimesti ja salailematta - haluaa Venäjän voivan masinoida Euroopan vaalituloksia (vrt. Romanian vaalit)?

Tuo puolustusinvestoinneista ruikuttaminen on pelkkä alibi - jota ei edes kovinkaan hienostuneesti olla yritetty peitellä. Trumpin hallinto haluaa edesauttaa liberaalidemokraattisiin arvoihin perustuvan Euroopan Unionin tuhoutumista, koska näkee liberaalin demokratian vihollisenaan. Samalla on täysin selvää, että pieniin kansallisvaltiohin pirstoutunut, hajanainen, riitainen ja Venäjän / Kiinan vaikuttamiselle altis Eurooppa ei missään olosuhteissa pystyisi puolustamaan itseään.

Yhtenäisellä demokraattisella Euroopalla on siihen edellytykset.

Trumpin hallinto on riisunut naamionsa. Älkää nyt hitto olko sokeita ja naiiveja.
Mitkä ihmeen naamiot? Ei niitä ole ikinä ollutkaan. Trump on aina ollut hyvin johdonmukainen: raha, MAGA ja konservatiiviset arvot. Jos joku on ollut naiivi, se on se joka kuvitteli jotain muuta. Trumppia ei kiinnosta latin vertaa Ukraina/Eurooppa jos siellä ei ole taloudellista kulmaa USA:lle: puolustusinvestoinnit ja Ukrainan arvometallit. Muuten täällä saa tapahtua ihan mitä vaan. Jopa Kanadan se on valmis uhraamaan rahan takia. Australia on saamassa armoa kun kauppatase on heidän kannalta oikeinpäin.

Eurooppa on ollut naiivi, irrelevantti ja heikkojen johtajien kokoelma yksittäisiä valtioita. Hyvä puoli tässä on se, että meillä on riittävästi "massaa" kääntämään kelkka. Mutta älä nyt sano että Trump oli yllätys. Se on naiivia jos mikä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Trump on aina ollut hyvin johdonmukainen: raha, MAGA ja konservatiiviset arvot. Jos joku on ollut naiivi, se on se joka kuvitteli jotain muuta.
Hei, kaikki näkee, että et ole seurannut jenkkipolitiikkaa kovin pitkään. Parempi jättää kommentoimatta tästedes.

Ainoa asia, missä Trump on ollut mitenkään johdonmukainen on oman henkilökohtaisen edun tai korkeintaan läheisten perheenjäsenten edun tavoittelu.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hei, kaikki näkee, että et ole seurannut jenkkipolitiikkaa kovin pitkään. Parempi jättää kommentoimatta tästedes.

Ainoa asia, missä Trump on ollut mitenkään johdonmukainen on oman henkilökohtaisen edun tai korkeintaan läheisten perheenjäsenten edun tavoittelu.
Hei, kerro nyt ihmeessä mikä meni väärin Trump-arviossani, keskustelupalstalla kun ollaan. Oma kiteytyksesi osui kyllä hyvin tuohon raamiini. Kerro myös samalla, että onko tämäkin herra väärässä (boldaukset omia)? Alla otteita:

"Hän ajattelee, että Trump valittiin tekemään vallankumousta Yhdysvalloissa eli esimerkiksi poistamaan inflaatio ja putsaamaan niin sanottu woke-ajattelu yhteiskunnasta.

– Sen lisäksi, että Trump haluaa ratkaista Amerikan omat sisäiset ongelmat, hän haluaa omalla tavallaan ratkoa kaikki maailman ongelmat ja viedä trumpilaista vallankumousta muuallekin maailmaan, Penttilä jatkaa.

Penttilä sanoo, että Trump pyrkii hyviin diileihin ja kultakauteen Yhdysvalloissa, mutta myös kultakauteen koko maailmassa.

– Luulen, että hän haluaa ratkoa maailman suuria ongelmia, joita ei ole kukaan muu pystynyt tähän saakka ratkomaan. Jolloin se ei ole hyvä ainoastaan Amerikalle, vaan se on hyvä myöskin muulle maailmalle."

 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sen verran vielä lisään tuohon rokoteartikkeliin, että jos oikein ymmärrän, toki rokotteita saa jos maksaa. Se voi olla siellä muutenkin aika arkipäivää, että kaikki maksukykyiset rokottaa kyllä penskansa ja itsensä.
Varmaan noin, mutta siis ei todellakaan kaikki, vaan on se rokotevastaisuus tuolla paljon suurempaa kuin meillä ollaan totuttu, vaikka meilläkin jo joillain alueilla laumasuoja rakoilee mm. tuhkarokon ja polion osalta. Ei sinänsä jenkkien rokotekattavuuteen vaikuta nämä, eihän tämä väki ole niitä ilmaisiakaan hakenut itselleen tai lapsilleen.
 
Tämä on juuri näin. USA:ssa on oppositio ja myös älykkäitä ihmisiä.
Vaikka nyt esittävät kovaa, kääntyvät heidän nykyiset liittolaiset tuota politiikkaa vastaan.S isäinen hajanaisuus kasvaa ja osavaltiot voivat tehdä omia ratkaisujaan.
Harvan diktaattorin taru on lopulta kovin hohdokas.

Osavaltioiden omista ratkaisuista puheen ollen, en voi uskoa ettei tätä ole linkattu tänne tai jos se onkin jo tapahtunut niin kertaus ei ole koskaan pahasta:
Tanska vaatii Kaliforniaa itselleen - kyseisen osavaltion ja Trumpin molemminpuolinen vastenmielisyys lienee niin voimakasta että auringossa pössyttelevat hipit voisivat hyvinkin mielellään luopua ankeasta presidentistä päästäkseen hyggeilemään - puhumattakaan siitä että uudesta pääkaupungista löytyisi Christianian vapaakaupunki...

 
Viimeksi muokattu:

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Osavaltioiden omista ratkaisuista puheen ollen, en voi uskoa ettei tätä ole linkattu tänne tai jos se onkin jo tapahtunut niin kertaus ei ole koskaan pahasta:
Tanska vaatii Kaliforniaa itselleen - kyseisen osavaltion ja Trumpin molemminpuolinen vastenmielisyys lienee niin voimakasta että auringossa pössyttelevat hipit voisivat hyvinkin mielellään luopua ankeasta presidentistä päästäkseen hyggeilemään - puhumattakaan siitä että uudesta pääkaupungista löytyisi Christianian vapaakaupunki...

Reilu diili olisi vaihtaa Grönlanti Kaliforniaan. Vaihtaisikohan oranssi myös Havajin Ahvenanmaahan?

Jos ei mene ihan päikseräikseen, niin Turku voisi mennä kaupantekijäisenä.

Suomen puolustuskin vahvistuisi, kun USA:llä olisi intressi olla läsnä mantereella ja Itämerellä.
 
Reilu diili olisi vaihtaa Grönlanti Kaliforniaan. Vaihtaisikohan oranssi myös Havajin Ahvenanmaahan?

Jos ei mene ihan päikseräikseen, niin Turku voisi mennä kaupantekijäisenä.

Suomen puolustuskin vahvistuisi, kun USA:llä olisi intressi olla läsnä mantereella ja Itämerellä.

Havaiji voisi olla sopiva kohde, varsinkin meikäläinen ilmasto huomioiden.
Mutta pitää toimia ripeästi - Yhdysvaltain paloittelu on selvästi alkamassa ja nopeat syövät hitaat...
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä ja Liiga

Onko Trumpin hallinto vähän sekasin, eipä vähän.

Aina kun luulee, että kaikki on nähny niin seuraavana päivänä vaan uutta tulee.

Mielipuolista menoa, mutta tämähän oli tiedossa. En toki ihan tässä laajuudessa odottanut.
Tehokasta (doge on tehokkuuden virasto)
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto

Onko Trumpin hallinto vähän sekasin, eipä vähän.

Aina kun luulee, että kaikki on nähny niin seuraavana päivänä vaan uutta tulee.

Mielipuolista menoa, mutta tämähän oli tiedossa. En toki ihan tässä laajuudessa odottanut.

Juuri näin. Eihän tässä touhussa ole mitään järkeä. Uskomatonta touhua kaikenkaikkiaan Yhdysvalloissa. Sitä saa mitä tilaa. Nyt pitäisi keskittyä rauhan saamiseksi Euroopassa ja ennenkaikkea Ukrainassa. Ukrainalaisia ei saa jättää yksin sodan keskellä.

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi tarvittavat toimenpiteet pitää saada hoidetuksi kuntoon nopeasti maailmanlaajuisesti. Mitä tekee Trump... Tämä ei kiinnosta Trumpia pätkän vertaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös