Tuo itsensä takaisin maksaminen on aika selvästi debunkattu useita kertoja. Toki tuo voi jonain huikeana talouden nousujaksona toteutua, mutta silloinkin tietysti talous olisi kyllä kasvanut ilman veronalennuksiakin, mikä tulisi ottaa laskelmissa huomioon. Samanlaiseen umpikujaan tuo ajatus johtaa kuin toiseen suuntaankin se, että valtio voisi haalia yhä enemmän tuloja veroja korottamalla. Sopivan veroasteen löytäminen on olennaista, eikä paras suunta automaattisesti ole alaspäin.
Tuo verotus=varkaus ajattelu taas on niin omituinen, ettei siihen viitsisi oikein edes mitään sanoa. Mikään valtio ei pysty toimimaan ilman tuloja, ja verotuksellahan ne on kerättävä. Verorahoitteisia palveluja ja infraa nämä "ryöstetytkin" myös tarvitsevat. Taitaa jotkut öljyvaltiot pärjätä ilman verotusta, mutta omanlaisensa verotus sekin on, että valtiota öljytuloilla pyöritetään.
Noh ainakin käytännössä jokaisessa maailman akkreditoidussa ja tunnustetussa business koulussa ja vastaavia taloustieteellisiä opetuksia tarjoissa yliopistoissa opetetaan, että kevyempi verotus lisää taloudellista toimeliaisuutta. Tästä voi ketä tahansa aiheen professoria mennä haastamaan, sillä itse en siitä lähde väittelemään. Ja se ei tietenkään tarkoita, että 500mrd veronkevennyksestä talouskasvu tuo valtion kassaan 500mrd lisäverotuloja. Siksi sanoinkin että osa tulee takaisin, ei kaikki. Toisaalta onko valtion edes pakko kerätä kansalta mahdollisimman paljon veroja? Suomalaisten mielestä tietenkin on, mutta tuostakin voi keskustella.
Toin esille miten monet konservatiivit etenkin Yhdydvalloissa suhtautuvat verotuksesn. Hienoa, että vastasit tähän toteamalla jotain itsestäänselvyyksiä, joista olen samaa mieltä.