Hyppään presidentin vankkureihin eli olisin taipuvainen pitämään häntä Iranin kakkosena.
Nokkamies on tietysti Ali Khamenei.
Ilmeisesti joku fake news pommittaa eetteriin aktiivisesti käsitystä Suleimanista Iranin kakkosmiehenä, nimitys kun tuntuu pulpahtavan pintaan yhä uudelleen.
Tai ehkä median kuvailut hänestä muistuttavat niin paljon muistokirjoituksia että Suleimani on alkanut nyt kuolemansa jälkeen edetä pykälä pykälältä ylöspäin Iranin hierarkiassa, päätyen kenties lopulta virallisen marttyyrin asemaan, kuten itse väitetysti toivoikin.
Qassam Soleimania yritettiin 2 kertaa esittää Iranin presidentiksi, mutta hän kieltäytyi.
Quds-joukkojen johtajana ja Iranin Vallankumouskaartin kenraali-majurina hän oli korkea-arvoisempi, kuin Iranin armeijan, ilmavoimien ja laivaston komentajat.
Hän myös nimitti Iranin suurlähettiläät arabimaihin, koska Quds-joukkojen komentajalla on tämä oikeus.
Soleimani vastasi ainoastaan suoraan ajatollah Khameneille tekemisistään.
Jos hän olisi ruvennut presidentiksi, hän olisi joutunut luopumaan Valkankumouskaartin komentajuudesta ja ulkomaisten operaatioiden johtamisesta, ja hänen vaikutusvaltaansa ulko-turvallisuus-ja puolustuspolitiikkaan olisi haihtunut.
Iranin Vallankumouskaarti on vaikutusvaltaisempi instituutio Iranissa kuin presidentti, koska molemmat vastaavat vain ajatollahille, joka on antanut kaartille käytännössä vapaat kädet "suojella Islamilaista vallankumousta".
Presidentti Rouhani on julkisesti valittanut, että Vallankumouskaarti käytännössä kontrolloi kaikkea Iranissa ulkopolitiikasta teollisuuteen ja rakentamiseen, mutta sille asialle hän ei voi mitään.
Ja Qassem Suleymani oli siis Vallankumouskaartin kakkosmies, mutta samalla sotilasarvolla kuin ykkönen Hussein Salami.
Muodollisesti Rouhani on tosiaan kakkonen, mutta Vallankumouskaarti käytännössä johtaa maata.