WTC:stä ja muustakin

  • 20 292
  • 279

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Carlos


Ovatko jenkit oikeasti isänmaallisia? Heidät aivopestään jo pienestä pitäen ja pakotetaan siitä saakka kun puhumaan oppivat vannomaan "uskollisuutta" tälle maailman parhaimmalle ja vapaimmalle maalle. Onko se aitoa isänmaallisuutta? Jenkeissä ei ole poliittisen mielipiteen vapautta, ei matkustamisen vapautta, ei oikeutta ihmisarvoiseen kohteluun ilman rahaa. On se "vapaus" sitten hieno asia.

Ihan mielenkiinnosta olisi todella mukava kuulla kuinka taalla toteutetaan tuota poliittisten mielipiteiden vapauden riistoa (ei taalla ei enaa ole kiellettya pitaa natsi- tai kommunistipuolueita) Mitenkas sitten tuo matkustamisen vapaus, mina olen ainakin reissannut ihan vapaasti taalla edestakaisin, valilla joutunut jopa tullitarkastukseen ja maahanmuuttoviranomaisten kuulusteluun, hui.
Mika on aitoa isanmaallisuutta? Tottakai lapset oppivat sita mita heille opetetaan, en minakaan muuten osaisi Siniristilipun sanoja jos niita ei koulussa olisi opetettu. Mielestani oman isanmaan kunnioittamista pitaa opettaa koulussa. Ei se "...sinun puolesta elaa ja kuolla on halumme korkehin..."kaan ole ihan niita jarkevimpia juttuja tullessaan ulos juhlasalillisen 7-12 vuotiaiden lasten suusta.

Viestin lähetti Carlos

Jenkit rakastavat maataan, tai ainakin sanovat niin, koska useimmat omaavat niin jumalattoman huonon yleissivistyksen etteivät osaa suoraan nimetä edes kymmentä muuta maata, puhumattakaan siitä että sitten muista maista jotain tietäisivät.

Toi ei nyt kylla ihan pida paikkaansa. Itse olen asunut elamastani noin 1 1/2 vuotta taalla ja olen tavannut ihmisia jotka eivat tieda missa Suomi tai edes euroopa sijaitsee, tosin he eivat kylla sitten ole kayneetkaan osavaltion ulkopuolella eivatka ikina kayneet kuoluaan loppuun. Sitten taas tyoskentelen todella briljanttien kemian ja ymparistotekniikan asiantuntijoiden kanssa jotka kaikki ovat matkustelleet ympari maailmaa ja suhtautuvat todella kriittisen tutkiskelevasti kaikkeen ymparoivaan (jopa CNN:n uutisiin). Samaa voidaan sanoa monesta suomalaisesta. Menepa ihmeessa kysymaan joltain ympyratalon edustalla istuskelevalta kadunmiehelta missa Intia sijaitsee ja voit saada aika kummallisen vastauksen.
Toinen asia johon en edes jaksa lahtea on tuo Suomalaisten maaritelma ylistiedosta. Jos Ranskalaiset ja Brititkaan eivat tieda missa Suomi on, miksi Jenkkien pitaisi? Suomalaisilla on hirvittavan kova yleistieto ja siita pitaa olla todella ylpea, kaikilla meilla on mahdollisuus hyvaan koulutukseen ja ssita taytyy olla onnellinen. 5 miljoonan maassa on hieman eri ongelmat kuin 300miljoonan.
Viestin lähetti Carlos


Myöskin sikäläinen tekopyhyys oksettaa minua. Persianlahden sodan jälkeen jenkeissä pidettiin muistotilaisuuksia sodassa menehtyineiden muistolle, eikä siinä mitään, niin pitääkin, mutta puheessa hehkutettiin miten nämä sankarit "jälleen taistellen pitivät maamme itsenäisenä"! Missä helvetin vaiheessa muka itsenäisyys oli uhattuna??? Oliko Irakilla maihinnousu jo pitkällekin suunniteltu? Hyökkäämässä ne jenkit ovat olleet joka puoluella maapalloa, syystä tai toisesta, vaikka sanovatkin sitä aina puolustukseksi. Jenkeillä ei ole mitään käsitystä siitä millaista on taistella veitsi kurkulla oikeasti itsenäisyyden ja vapauden puolesta.

Ja sinulla tietysti on tonneittain kokemusta tuosta veitsi kurkulla maan puolustamisesta.
Tuo koko persianlahden sota on yleisesti jo kauan sitten myonnetty olleen vain ja ainoastaan oljyn metsastysta. Kukaan joka vahankiaan mistaan tietaa ei kiella faktaa, etta jos Kuwaitille ei olisi ollut oljya ja jos Saddam ei olisi ollut ns. vihollinen USA ei olisi sinne mennyt.


Viestin lähetti Carlos

Ja tuohon yhteen hiileen puhaltamiseen, voisin väittää että useimmissa kansakunnissa suuret tragediat yhdistävät ihmisiä ennennäkemättömällä tavalla. Jos yhteen hiileen puhaltamisen mallia haluat, niin lue vähän kotimaista sotahistoriaa, olisi jäänyt jenkeiltä tekemättä sama "united we stood".
Eikai se, etta ihailee jotain toista maata tee henkilosta vahemman Isanmaallista. Varmasti jokainen joka tietaa Suomen historiaa tiedostaa, etta Suomalaiset ovat erikoislaatuinen kansakunta, ensin sota omia naapureita ja ystavia vastaan, sitten pari sotaa ja tuhoa lisaa sen jalkeen sotakorvaukset ja niista elviaminen, maan kasvaminen muutaman teollisuusalan maailman mahdiksi. Eikai kellaan voi olla kuin respectia jos taman Suomesta tietaa.
Kuitenkin voi myos ihailla muiden maiden nousua maailmassa ja muiden kansojen saavutuksia.

En missaan nimessa sano, ettako taalla olisi jotenkin taydellista tai etta haluaisin taalla valttamatta lapseni kasvattaa. Minulla ei olisi tosin mitaan sita vastaankaan, etta nain tekisin. Taalla on paljon pielessa, mutta kaiken korjaamiseen menee aivan tuhottomasti aikaa ja rahaa, on mistettava etta kun verrataan suomea ja USA:a verrataan maata joka on yhden osavaltion kookoinen.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Sitähän mie vähän aattelin tästäkii hommasta jotta ol'han se paska nakki kun tuollasta sattu niin kun tuolla Nyy Jorkissa. Mie oon sitä mieltä jotta se olj kyllä varmastikkii yks järkyttävimpii tapahtummii mitä ite oun elinaikanain kohannu. Mie ymmärrän täysin JLandin järkytyksen, se siun tarinas ol' muuten helekkarin hyvä! Siitä sai hyvän kuvan että millastaka se ol' siellä Ison Veij'n takana ku lojahti se jumpo sinne torniin. Ei varmasti naarattanut!! Sen voesin vielä sannoo tähän sammaan puhkuun jotta ei kaet se haettoon jos mie murteella huastelen kun tuo alottaja käättää tuota lontoon kieltä?


Sama kirjakielellä: Vuosi sitten tapahtunut terrori-isku oli yksi järkyttävämpiä tapahtumia koko elinaikanani. JLandin oma kertomus oli todella koskettava. Mutta kuten moni on jo sanonut että suurempiakin onnettumuuksia on tapahtunut ja enemmän on henkiä menetetty lähes vastaavissa terroriteoissa ympäri maailman. Isänmaallisuus on hyvä asia tiettyyn rajaan asti. Yhdyn vladin mielipiteeseen täysin Bushin ulkopolitiikasta. Noh, hänellä on kautta jäljellä enää ehkä kaksi vuotta että kyllä sen aina jaksaa, vai mitä? Toivottavasti jenkit osaisi äänestää fiksumpaa miestä seuraavissa vaaleissa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Viestin lähetti Carlos


Jutussa on se pieni ero että Jenkeillä oli helvetinmoinen asemahti takana, ja tosiaan kotimantereelle ei tullut pommin pommia, ja miesten siellä rintamalla ei tarvinnut miettiä että onko perhettä ja kotia enää odottamassa kun palaan, jos palaan. Voin kuvitella että ei ollut mukavaa löytää 5-vuotiasta tyttöä kodin rippeiden keskeltä partisaanin seinään keihästämänä, tätä ei yksikään jenkkisotilas joutunut kokemaan.

Täällä kyykittiin helvetinmoisessa pakkasessa säästellen ammuksia ja käytiin pienellä arsenaalilla naapurin murskaavaa ylivoimaa vastaan. Kirjaimellisesti koko maa venytti voimansa yli äärirajojenkin, ja siitä palkkiona meillä on nyt itsenäinen Suomi missä elää. Taisteleminen kovaa vihollista vastaan kaukomailla, tai taisteleminen olemassaolosta jättiläistä vastaan kotipihalla ovat kaksi täysin eri asiaa.

Naulan kantaan. Olet tietysti ihan oikeassa tuossa totaalisen sodan puuttumisessa USA:n omalla takapihalla, mutta kääntäen voidaan tietty miettiä että jenkit taistelivat varsin hyvin RIIPPUMATTA siitä että oma kotipiha ei ollut suoranaisesti uhattuna. Vietnamissa tuo sotilaiden ja kotirintaman motivointi ei enää riittänyt ja tulos oli mitä oli.

Ehkä amerikkalaiset tiesivät että tappio Euroopassa ja Tyynellämerellä olisi tietänyt 'elämänlaadun' putoamista kaikilla tasoilla?

Eihän Suomen ja USA:n asemaa voi verrata suoraan, mutta eiköhän ne amerikkalaiset sotilaat olleet IHAN yhtä tosissaan taistellessaan kuin suomalaiset korpisoturitkin. Taistelivat vielä monella rintamalla ja toimittavat siinä sivussa muutaman satatuhatta kuorma-autoa ja lentokonetta liittolaisilleenkin. Ja miestappiotkin olivat ainakin viisinkertaiset Suomeen nähden?

Eikös se niin ollut että kuolonuhrien kauheus on riippumaton lukumäärästä? Jos yksi suomalainen sankarivainaja vastaa yhtä amerikkalaista sankarivainajaa, niin jenkkien uhraus oli 5 kertaa kauheampi (siis rintamalla, ei kotona)?

muaddib
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Viestin lähetti eagle
Kyllä mielestäni USA'n asenne on huomattavasti eroavainen vaikkapa Suomeen, monessakin mielessä. Kuinka moni suomalainen on niin täynnä itseään, että ei muista maista välitä ollenkaan. Suomalainen tietää vähän enemmän kuin omat kaupunkinsa, oman historiansa ja oman kielensä. Tietenkin Suomi on paljon pienempikin maa, mutta se nyt ei ole pelkästään syynä. Suomalainen tietää maailman historiasta, maailman maantiedosta ja kulttuurista enemmän, kuin USA'laiset omastaan. Yhdysvalloissahan historia alkaa siitä kun Kolumbus löysi amerikan.

Itse en koskaan ole arvostanut ylipatrioottista asennetta, mutta kyllä suomalaisen on syytä olla ylpeä maastaan, on meillä yleisesti asiat niin paljon paremmin, kuin esim. siellä jenkkilässä. Meillä ei ole tarvetta leikkiä maailmanpoliisia ja hakea poliittista hyväksyntää siviilien teurastuksille, jne.

..ja koska suomalaiset ovat täysin ylivertaisia erilaisten kultturien ja historian asiantuntijoita, niin tällaiset viiltävät ja erittäin tarkat analyysit amerikkalaisista muuttuvatkin asiantuntijalausunnoiksi?

Eikös siellä ameriikassa oo aika hyvin maailman kulttuurit jollain lailla edustettuina? Niinku Suomessakin? Ja ei, turkulaisuus EI ole kulttuuria tai etnisyyttä, korkeintaan ohimenevä muoti-ilmiö.

Ja vielä illan päätteeksi jokainen voi luetella vaikka maailmanhistorian 20 merkittävintä tapahtumaa paperille tai Jatkoaikaan ja miettiä sen oman historia -ja kulttuuritietämyksensä laajuutta ja painotusta.

muaddib
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
muaddib:

"Mutta sehän on vain HIENOA jos amerikkalaiset siviilit ovat säästyneet sodan kauhuilta (no, ehkä sisällissotaa 1860-65 lukuunottamatta)! Ehkä siellä päin on tehty edes jotain oikein, kun ei ole tarvinnut 20 vuoden välein tuhota kaikkea yli kahta kerrosta korkeampaa jossain päin mannerta."

Ehkä suurin syy tähän on se että
a) Kanada ei ole ideologisesti erilainen, toistaiseksi
b) Meksiko on Meksiko.

Maantieteellisistä seikoistahan tämä näennäinen rauha johtuu.
Juuri tämän taki WTC otettiin niin rankasti vastaan. Miltäköhän NY:ssä tuntuisivat Lontoon/Tokion/nimeä joku Saksan kaupunki -pommitusten tapaiset "tapahtumat".
Itse pidän suhteellisuudentajun puutetta suurimpana amerikkalaisten helmasyntinä.
Se kirkkain prosentti väestöstä on todellakin äärimmäisen fiksua jne. mutta sitten on se kymmenien prosenttien osuus joita en halua tavata.

"Eihän Suomen ja USA:n asemaa voi verrata suoraan, mutta eiköhän ne amerikkalaiset sotilaat olleet IHAN yhtä tosissaan taistellessaan kuin suomalaiset korpisoturitkin. Taistelivat vielä monella rintamalla ja toimittavat siinä sivussa muutaman satatuhatta kuorma-autoa ja lentokonetta liittolaisilleenkin. Ja miestappiotkin olivat ainakin viisinkertaiset Suomeen nähden? "

Kukaan ei ole tainnut kritisoida amerikkalaisten sotilaitten sotimistaitoja tms.
Ja monen rintaman sota on suhteellinen käsite kun kumpikaan rintama ei ollut lähelläkään kotirintamaa. Ota myös huomioon että USA on hieman isompi valtio joten siellä riittää huomattavasti enemmän resursseja isompaankin sotaan.


Ja se lista:


1. Olduvairotkon vulkaaninen toiminta
.
.
.
20. 1981 Minun syntymäni
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En väittänyt suomalaisten kaikkien tietotaidon olevan mitään ylivertaista, enkä suomalaisia muutenkaan nostanut jalustalle, kuin suhteessa yhdysvaltalaisiin. USA'ssa kun on tilastojen mukaan ns. junior collegeissa lähes 50% lukutaidottomia, tämä kertoo kaiken valtion sivistyksen tasosta(yleisellä tasolla). Kun presidentiksi nousee mies, joka vastaa kysymykseen "kuka on Ranskan valtion päämies/nainen?" "kukas se Ranskan kuningas olikaan..." kertoo kaiken sivistyksen tasosta. Tähänhän perustuu tämä loistavasti läpi lyövä propaganda, jolla Yhdysvalloissa pari uutiskuvaa jo lyö asenteen "mennään tappamaan paha pois maailmasta".

Vertailin vain Suomi<---->USA yleissivistystä, enkä Suomi---> Muu maailma, kuten ehkä huomanetkin arvon muaddib.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eagle: jos ihan pikkusen saa epailla tota tilastoa niin olisi hyva. Silla vuonna -93 90miljoonaa amreikkalaista (n.55% aikuisvaestosta) oli lukutaidottomia. Tahan lasketaan kaikki siirtolaiset mukaan jotka harvoin menee JR. Colleegeen ja myos kaikki jotka lopettavat koulunsa kesken seka ne jotka paasevat koulun loppuun mutta eivat jatka opiskelua. Vaikea uskoa etta tuo 50% JR-Collegessa opiskelevista on lukutaidottomia pitaisi paikkaansa. Voin olla vaarassakin, mutta jos viela sen lhteen laitat niin olisi kiva. Oma lahteeni on vuonna -93 julkaistu koulutuslaitoksen tutkimus. Olen kylla samaa mielta siita, etta tama on todellinen ongelma taalla myos se kertoo paljon, etta 700000 "lukion" kaynytta ei vuosittain osaa lukea omaa paastotodistustaan.
lue lisaa taalta

Mutta kun verrataan jenkkien ja brittien yleissivistysta niin paastaankin jo aikalailla samaan tasoon.
Mina olen edelleen sita mielta, etta menidan Suomalaisten on todella vaikea vertailla naita muiden yleissivistyksia, silla olemme varmasti ihan karjessa koko maailmassa kun tulee tuollaiseen perustietoon. Toinen mita olen huomannut on se, etta kylla tiedotusvalineissa on toisinkin pain sita propagandaa. Eli kylla jenkkien alykkyytta poljetaan aika suurella vaihteella, vaikka kuitenkin paljon keksinnoista ja kehityksesta taalla tapahtuukin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Voi olla että oli kapealta alueelta kyse, koska tuli juteltua NY'n alueen Junior Collegen rehtorin kanssa eräässä tilaisuudessa vain. Hän oli ylpeä sanoessaan että koulun päättävistä yli 50% osasi lukea...

Yksinkertainen syy miksi paljon keksintijö syntyy USA'ssa, koska siellä pyörii raha. Näinpä monet esim. venäläiset tutkijat ovat lähteneet USA'han rahan perään, rahoittaakseen tutkimuksia. Toki yhdysvalloissa on myös älykästä omaa väestöä, sitä en kiistä, mutta yleinen kuva ylivertaisesta valtiosta on niin liioiteltua että ei ole tosikaan. Yhdysvalloissa on rikkaita paljon, samoin todella köyhiä. Rikkaat saavat hyvät edellytykset koulutukseen, muta köyhistä vain harva saa. Näinpä ns. tavallinen väestö määrittelee ehdot millä koulun opetuksen taso menee, kun kansallisiin kouluihin ei panosteta. Tämä alentaa automaattisesti tasoa. Myös se seikka, että tilastojen mukaan annetaan tukia(eli päästötodistuksen saaminen on tärkeää mahdollisimman monelle) alentaa tasokynnystä.

Jos siellä USA'ssa asut, voit varmasti todeta että siellä on kovin kapea maailmankuva.

Siitä samaa mieltä, että esim. Isossa-Britanniassa on vähän samaa vikaa, ei niin paljoa, mutta kyllä sekin on tuntunut eristyvän turhankin tehokkaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Viestin lähetti varjo
Cube:
psykopaatti on sellainen joka todella on henkisesti sairas.
mainitsemasi herrat luokiteltaisiin aivan normaaleiksi jos heidän nimensä olisivatkin Ahmed, Jurgen ja Jevgeni...

Eikö Hitler muka ollut henkisesti sairas? Siis eihän psykopaatti välttämättä ole sellainen ihminen joka ei kykene muodostamaan järkevää ajatusta ja murhaa ihmisiä suu vaahdossa! Psykopaatit ovat usein "ihan tavallisia ihmisiä" yhtä pientä seikkaa lukuunottamatta. He eivät kykene tuntemaan empatiaa.

Toi sun toinen lause meni vähän yli hilseen.. eihän nimi miestä pahenna - ellei mies nimeä :)


Viestin lähetti varjo
Voin jopa lyödä vetoa että Milosevic puhuisi sinut penkin alle ja saisi sinut näyttämään hullulta jos tarve vaatii. Truman päätti satojentuhansien ihmisten kohtalosta mutta kutsuuko häntä kukaa psykopaatiksi(nojoo löytyy varmaan sellaisiakin, pasifistihippejä tms.)

Saattaisi puhuakin. Mutta tämäkin on jälleen yksi psykopaattien perusominaisuuksia. Taitava sanan käyttö ja äärimmäinen kanssaihmisten manipulointi.
Tota Truman-juttua oon kyllä myös ajatellut. Sota lienee kuitenkin jonkun verran eri asia. Ei pitäisi välttämättä olla, mutta on.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
eagle:
tarkoittiko hän omaa kouluaan vai JR collegeja yleensä?

uskoisin että jenkeistä löytyy takuulla sellaisia kouluja joissa 50% alkaa olla maksimi ja toisaalta sellaisia joissa 100% on normaali....jostain kumman syystä koulujen taloudellinen tilanne, rotupohja ym. korreloivat liiankin hyvin tässä suhteessa.
Sama pätee vankiloihin.
Pitäisikö asialle tehdä jotain? mutta jos rahat menevät terrorismin vastaiseen sotaan, Irakin sotaretkiin tms. niin....
Mutta toisaalta GWB vain hyötyy lukutaidottomasta kansasta, eivätpähän osaa äänestää "oikein"...

Cube:
Tarkoitin että jos sinulle psykologina tuotaisiin Osaman, Aatun jne. sijaan Ahmed, Jurgen jne. joita et tuntisi. Niin kauan kuin "tunnet" OBL:n et välttämättä osaa muodostaa hänestä puolueetonta kuvaa.

Hitler ei ollut psykopaatti, ainakaan häntä ei sellaiseksi ole kuvailtu saksalaislähteissä...sodan jälkeen(sodan ajalta ei yllättäen löydy viitteitä hulluudesta tms.). Hullu, ehkä? Mutta psykopaatti ei.

Psykopaatin määritelmä on tietenkin laaja mutta minä lasken psykopaateiksi sellaiset joilla on henkinen/fyysinen tarve tappaa.

Aatu&co varmaan olisivat voineet elää myös ilman tappamista mikäli eivät olisi päässeet siihen asemaan missä olivat/ovat.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Omasta koulustaan puhui. Yleisesti tietenkään ei varmaan olla aivan samalla prosentilla, mutta tuskin se nyt valtavia heittää suuntaan taikka toiseen.

Niin ja mitä tulee Bushin etuihin, niin mitä tyhmempi ja sivistymättömämpi kansa, sitä helpompi johtaa. Sehän on itsestään selvä, että niin kauan yksi uutiskuva ja/tai "dokumentti" missä todetaan että jokainen "rättipää" on saatanan ruumiillistuma menee läpi kuin vettä vain, niin Bushin hallinnolle helppoa. Kuvaukseni tämän henkilön itsensä sivistyksestä(miksei älystäkin samalla) tuossa ylempänä sitten kertokoon, että kuinka paljon Bush oikeasti ymmärtää asioista mistä hän päättää.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllahan te siis Eagle ja Varjo karjistatte aika kovaa tan kansan tyhmyytta ja ignoranssia. Voi tietysti olla, etta taalla olen tekemisissa vain tietynlaisen porukan kanssa kun harrastan vain golffia ja olen toissa paikassa jossa on vain yliopiston kayneita. Kuitenkin olen myos kaynyt vuoden High Schoolia taalla ja silta pohjalta voin kertoa jotain koulustakin. Olin viela niin ovela, etta otin Senior, Junior ja Sophmore kursseja jotta saisin hyvan kuvan tasta hommasta. Koulu jossa kavin oli lahes esikaupunkialueen jossa asui ylempaa keskiluokkaa olevia ihmisi koulu, kuitenkin siis julkinen. Mielestani opetus ei kauheasti eronnut Suomalaisesta, tosin joitain aineita oli huomattavasti heikommin kuin Suomessa esimerkiksi historiaa. Sophmoreilla on pakollinen World history kurssi jos kasittaa seka maantietoa, etta historiaa. Aika pinnallisesti, mutta kuitenkin.

Kansahan on yleensakin tyhmaa ja kyllahan jokaista johtajaa joka haluaa valtaa hyodyttaa se, etta ihmisilla menee huonosti ja he ovat tyhmia. Edelleen olen sitamielta, etta jos Ranskalla tai Saksalla olisi samanlainen voima kuin Jenkeilla niin he olisivat tehneet samalla tavalla. Neuvostoliittohan leikki poliisia hyvin paljon ollessaan viela voimissaan. Enemman kuin kansan typeryydesta tama pullistelu kertoo siita, etta tiedostetaan se, etta heilla on valtaa ja voimaa tehda mita tahansa. Ei sen Schroederinkaan lausunnot aina ihan niita kaikkein korrekteimpiakaan ole.

Onneksi George ei kuitenkaan tee paatoksia, vaan siella takana on aika kokenut lauma neuvonantajia joilla on kuitenkin maailmankatsomusta ja osaamista.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
erpe:
uskoisin että juuri tuo ihmisryhmä johon tunnut kuuluvan ei ole sitä samaa johon me viittaamme.

Mitä high schooliin tulee niin jokainen tuntemani vaihto-oppilaana siellä käynyt pitää kyseistä koulua askartelukerhona ja (heidän sanojensa mukaan) lähes jokainen vaihto-oppilas yleensä kuuluu luokkiensa parhaimmistoon jne. vaikka Suomessa menestys onkin ollut vaihtelevaa.

näin matemaattisesti suuntautuneena voin arvostella high schoolien matematiikan opetuksen (siis yleisellä tasolla) olevan sellasta Ylä-aste -- Lukion 1. vuosi tasoa.
Vasta collegessa ym. opetetaan sitten sitä "oikeaa" matematiikkaa. No oikeasti kuka normaali tarvitsee integraalilaskentaa elämässään...mutta kuitenkin.
Sama pätee fysiikkaankin, muista aineista en tiedä--> tuttavani(tai siis isäni kollegan vaimo) oli matematiikan/fysiikan opettajana Bostonissa olevassa high schoolissa. Alue nyt oli "Harvard"-seutua ja kyseinen koulu oli jenkkimittapuulla varsin tasokas.

etsii sitä hesarin artikkelista syntynyttä ketjua....
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei pida paikkaansa, mina ainakin opiskelin ihan differentiaaliyhtaloita ja muuta sellaista High Schoolissa. Ja olihan se tosiaan sellaista napertelya, mutta niin oli minusta Suomen lukiokin. Enemman kirja-arvosteluja ja aineita mina Jenkeissa kirjoitin kuin Lukiossa Suomessa

Niin ja kun puhutaan siita, etta asuinpaikka vaikuttaa koulutuksen tasoon, niin ihan samanlailla se vaikuttaa suomessakin. Vai voiko joku vaittaa Jakomaen ja Westendin kouluissa saatavan samantasoista opetusta? Erot eivat ole niin suuria kuin Jenkeissa, mutta eroja on suomessakin. Sellaista se elama on, joillekin jaetaan kasi tayteen assia ja jotkut joutuu bluffaamaan kakkosparilla.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
erpe:

Siis milloin "lähdit" lukiosta.
Meinaan että jos kerta kävit HS:ssäkin niin et oletettavasti suorittanut lukiota loppuun Suomessa. Ja lukiossahan ei 1. vuotena tule mitään ihmeellistä ja toisena vasta hieman enemmän. Kolmantena vuotena tulee vasta hieman merkityksellisempää kamaa(ainakin omassa lukiossani).

Sellaisen kuvan sain tutultani(hän ei kylläkään ole koskaan opettanut Suomessa lukioissa) ettei siellä käsitelty integraaleja/diffrentiaaleja muuten kuin mekaanisina menetelminä...tosin niinpä taitaa olla Suomessakin kun tarkemmin ajattelee.
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olin ykkosen ja kakkosen valissa vuoden. Ja silloin kavin Advanced Calculus kurssin jossa kaytiin yksinkertaisia Differentiaaleja ja Integrointia ynna derivointia. Olen kylla kaynyt lukion lkoppuun suomessa jonka jalkeen mennyt Suomalaiseen korkeakouluun ja tullut sielta tanne duuniin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti erpe

Niin ja kun puhutaan siita, etta asuinpaikka vaikuttaa koulutuksen tasoon, niin ihan samanlailla se vaikuttaa suomessakin. Vai voiko joku vaittaa Jakomaen ja Westendin kouluissa saatavan samantasoista opetusta? Erot eivat ole niin suuria kuin Jenkeissa, mutta eroja on suomessakin. Sellaista se elama on, joillekin jaetaan kasi tayteen assia ja jotkut joutuu bluffaamaan kakkosparilla.

Tässä osut kyllä varsin lähelle oikeaa, Suomessakin asuinpaikalla alkaa olla enenevissä määrin vaikutusta koulutuksen tasoon. Suomessa siis suuntaus on huono mutta tilanne ei ole lähellekään niin katastrofaalinen kuin Yhdysvalloissa. (Huom. tuo katastrofaalisuus on suhteellista, tilanne voi meistä katsoen näyttää jopa katastrofaaliselta Yhdysvalloissa mutta verrattuna johonkin toiseen maahan tilanne on vielä hyvä, tämä pienenä täsmennyksenä).

Suomessa on vielä ainakin teoriassa kaikilla mahdollisuus kouluttautua varallisuuteen katsomatta, en todellakaan väitä, että se olisi käytännössä enää mahdollista, teoriapohjalla kyllä. Tässäkin suhteessa tilanne täällä meillä on vielä huomattavasti parempi kuin esim. Yhdysvalloissa, jossa vanhempien varallisuudella on huomattavasti suurempi vaikutus lasten (nuorten) opiskelumahdollisuuksiin.

Jokin aika sitten tuli ykköseltä (TV-1) dokumentti jossa kurkistettiin kulisseihin, siinä kuvattiin köyhän chicagolaisen perheen ja sen lasten elämää sekä asuinaluetta. Alueen koulujen taso oli retuperällä, koulutus oli huomattavasti keskitasoa heikompaa, oppimistulokset alueen kouluissa heikompia etc. Mikä tulevaisuuden kannalta ikävintä, alueen asukkaat jo syntyessään joutuvat tähän köyhyyskierteeseen: lasten vanhemmat ovat pääosin työttömiä ja köyhiä, samoin isovanhemmat ovat kokeneet saman kohtalon, ja pääosa tämän sukupolven lapsista tulee elämään köyhinä ja hyvin usein työttöminä. Ohjelmassa puhuttiin "suvun kirouksesta" tjsp. Eikä Chicago suinkaan yksin painiskele tämän ongelman kanssa - kyseessä on koko valtakunnan laajuinen ongelma jonka korjaamiseksi ei juurikaan tehdä mitään.

vlad#16.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
hmm en nyt rupeaisi aivan heti väittämään että Suomessa olisi edes läheskään niin suuria eroja koulutuksessa, paikkakunnasta riippuen. Suomessa kuitenkin koulut saavat summittaisesti samanverran rahaa joten ei pääse syntymään sellaista eriarvoisuutta kuin jenkeissä että parhaat koulut palkkaavat tohtoreita ym. opettajiksi jne.

Kyllä minä katson että yhä köyhän perheen lapsikin voi kouluttautua ilman ongelmia, kyse on enemmänkin siitä että köyhissä perheissä ei usein ole kunnon esimerkkejä koulutuksen hyödyistä vaan helposti saatetaan ottaa mallia isukista ja ryhtyä työttömän uralle tms. Ainakin itse näen isäni koulutuksen olevan suuri vaikuttaja siinä että valitsin aikanaan lukion ja sitten korkeakoulun...tosin vaikutus ulottuu jo ihan ala-asteelle asti ja sitäkin pidemmälle.

Käytännössä lukioiden opetukset ovat suunnilleen samantasoisia siinä määrin että kuitenkin jatko-opintoihin ei pääse suoraan mistään lukiosta...paitsi ehkä matlidenistä Hankeniin tms....(kyllä, minulla on skismoja bättre folkin kanssa)

peruskouluissa ongelmia aiheuttavat ne samat nuoret jotka eivät missään muuallakaan maailmassa tule opiskelemaan pakollisia asteita pidemmälle, tietenkin aluekohtaisia eroja on mutta en katso että ne erot johtuisivat koulujen tasoeroista vaan enemmänkin em. syistä, esimerkin puuttumisesta jne.

Minulla siis ei ole mitään käytännönkokemusta tältä alueelta koska käytännössä kaikki kaverini ovat syntyneet "hyviin" perheisiin...noh ala-asteen luokaltani (23 oppilasta) 21 opiskelee nyt jossain korkeakoulussa...eli älkää uskoko minua jos yritän väittää että huonoistakin oloista voi onnistua.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti varjo

Tarkoitin että jos sinulle psykologina tuotaisiin Osaman, Aatun jne. sijaan Ahmed, Jurgen jne. joita et tuntisi. Niin kauan kuin "tunnet" OBL:n et välttämättä osaa muodostaa hänestä puolueetonta kuvaa.

Hitler ei ollut psykopaatti, ainakaan häntä ei sellaiseksi ole kuvailtu saksalaislähteissä...sodan jälkeen(sodan ajalta ei yllättäen löydy viitteitä hulluudesta tms.). Hullu, ehkä? Mutta psykopaatti ei.

Psykopaatin määritelmä on tietenkin laaja mutta minä lasken psykopaateiksi sellaiset joilla on henkinen/fyysinen tarve tappaa.

Aatu&co varmaan olisivat voineet elää myös ilman tappamista mikäli eivät olisi päässeet siihen asemaan missä olivat/ovat.

Njaa... tulkintaerojen puolelle taitaa mennä. Mielestäni ihminen voi kuitenkin olla psykopaatti ilman tappamistakin. En tosin (vielä) ole psykologiaa kauheasti lukenut. Mahdetaanko niillä kursseilla näitä juttuja käsitelläkään..

Ja Aatun ajatusmaailma voitaisiin tuoda eteen vaikka Pertin nimellä. Kyllä ne rotuopit sairaita olivat/ovat, oli kuinka tuntematon häiskä tahansa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Cube:
En itseasiassa edes tiedä olivatko rotuopit Aatun ideologisia mielipiteitä vai vain politiikan välineitä jotka sittemmin muuttuivat ideologisiksi.

En oikein usko että WWI:sen palkittu korpraali vihasi juutalaisia alusta alkaen. Sen tiedän että juutalaiset "valittiin" vihamiehiksi ja syntipukeiksi varsin populistin perustein.

Loppuvaiheessa Aatu kyllä oletettavasti saattoi levittää rotuoppiaan kuin hihhuli uskontoaan mutta en tiedä oliko hänen päässään heti vuonna 33 juutalaisten joukkotuho. Enemmänkin uskon juutalaisvastaisuuden syntyneen poliittisesta juonesta ja muuttuneen sittemmin ideologiaksi. Missä vaiheessa tämä tapahtui, sitä en tiedä.
Ja toisaalta emme myöskään tiedä kunnolla missä määrin Aatu käytti oppejaan sosiaalisessa elämässään.

Sanotaan vaikka näin että eihän kukaan JA:n porukoistakaan tiedä olenko täällä vain alter-egoni turvin ja oikeasti olenkin helläsydäminen teologian opiskelija joka on jo naimisissa lapsuuden rakastettunsa kanssa tjsp.

Vaikka summittaisesti minutkin varmaan leimataan sairaaksi jne. niin kukaan ei kuitenkaan varmasti tiedä onko nm. varjo pelkkä kuva, henkilöstä jota ei oikeasti ole olemassa.
Eli jos minä asettuisin psykologin penkkiin niin en välttämättä jäisikään kiinni kyynisestä ja kylmästä ajattelusta tms. jos tämä ajattelu on vain naamio jota käytän jatkoaika.com:in keskustelussa.

Miten moni näistä jotka tuomitsevat OBL:n, Aatun ja milosevicin sairaiksi psykopaateiksi on tavannut kyseiset herrat ja muodostanut omat kuvansa heistä?

btw. Minkä takia pidät rotuoppia sairaana? En kysy tätä siitä syystä että haluaisin puolustella sitä vaan ihan vain pohdintana.

Jos rotuoppi on sairasta sen takia että se sortaa tasa-arvoa tms. niin minkä takia sittei myös tämä median harrastama "sairaat ählämipsykopaatit"-linja ole sairasta?
ja toisaalta uskonnot " ne jotka eivät usko ovat alempia ihmisiä ja joutuvat helvettiin".

saattaa olla tungosta suljetulla osastolla jos aletaan pohtimaan tarkemmin ihmisten henkistä terveyttä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti varjo
hmm en nyt rupeaisi aivan heti väittämään että Suomessa olisi edes läheskään niin suuria eroja koulutuksessa, paikkakunnasta riippuen. Suomessa kuitenkin koulut saavat summittaisesti samanverran rahaa joten ei pääse syntymään sellaista eriarvoisuutta kuin jenkeissä että parhaat koulut palkkaavat tohtoreita ym. opettajiksi jne.

Ei lähellekään niin suuria eroja kuin jenkeissä mutta selkeästi havaittavia eroja kuitenkin. Esim. pk-seudulla tiettyihin kouluihin (yläasteet, kuin myös ala-asteet) on huomattavan hankala saada päteviä ja osaavia opettajia koska koulujen ja alueen maine on sen verran heikko, samaa suuntausta on havaittavissa muuallakin maassa. Samoin syrjäseuduille alkaa olla vaikeampi saada todella päteviä opettajia - juuri kukaan ei halua muuttaa sinne. Nämä mainitut syyt ovat mm. sellaisia jotka alkavat hiljalleen vaikuttaa opetuksen tasa-arvoon Suomessa. Mutta, yhä edelleen tilanne on huomattavasti parempi kuin jenkeissä.


Kyllä minä katson että yhä köyhän perheen lapsikin voi kouluttautua ilman ongelmia, kyse on enemmänkin siitä että köyhissä perheissä ei usein ole kunnon esimerkkejä koulutuksen hyödyistä vaan helposti saatetaan ottaa mallia isukista ja ryhtyä työttömän uralle tms. Ainakin itse näen isäni koulutuksen olevan suuri vaikuttaja siinä että valitsin aikanaan lukion ja sitten korkeakoulun...tosin vaikutus ulottuu jo ihan ala-asteelle asti ja sitäkin pidemmälle.

Olet oikeassa, tämä on kyllä eräs syy sille mikseivät köyhien lapset välttämättä kouluttaudu, mutta vain yksi monista syistä. Eräs on yllä mainitsemani epäpätevien opettajien keskittyminen tiettyihin kouluihin (koulut sijaitsevat pääsääntöisesti alueilla joilla asuu paljon "köyhiä"), jolloin oppilaiden mahdollisuus saada parasta mahdollista opetusta vähenee ja sen myötä mahdollisuudet jatko-opintojen suhteen heikkenevät. Mikäli kotiolot ovat heikot on sillä huomattavasti vaikutusta millainen opettaja lapsella on, kannustava ja motivoiva opettaja voi saada ihmeitä tällaisessa tapauksessa aikaan. Monet lapset kokevat Suomessakin jo ikävä kyllä "suvun kirouksen" ts. lapset seuraavat vanhempiensa tietä kortistoon.

Suomessa panostamalla koulutukseen ja panostamalla syrjäytyneiden perheiden lapsiin tilanne voidaan pitää kontrollissa, eikä näin ollen ole suurta vaaraa samanlaisesta kehityksestä kuin Yhdysvalloissa. Mikäli peli menetetään yhden sukupolven kohdalla tullee virheiden korjaaminen huomattavan kalliiksi.

Näin ainakin asian näen.

vlad#16.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti erpe
voiko joku vaittaa Jakomaen ja Westendin kouluissa saatavan samantasoista opetusta?

Ei! Mutta tämä olikin kompakysymys sillä Westendissä ei ole ensimmäistäkään koulua. Jakomäen kouluista en tiedä yhtikäs mitään mutta mikäli siellä koulu on niin on se varmasti oman tasonsa verran Westendin kouluja tasokkaampi. Hymiö.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
pilkunviilausta...WEstendissä on kylläkin ainakin yksi koulu...Toppelundin koulu.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti varjo
pilkunviilausta...WEstendissä on kylläkin ainakin yksi koulu...Toppelundin koulu.

Westendissä lähes koko peruskoulu-aikani asuneena pitää minun viilata pilkkua sen verran että toppelundin koulu sijaitsee Haukilahdessa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Westendissä lähes koko peruskoulu-aikani asuneena pitää minun viilata pilkkua sen verran että toppelundin koulu sijaitsee Haukilahdessa."

kaskas taitaapa sittenkin sijaita, tosin en ole kyllä aivan varma missä se raja menee.
Se on vähän siinä ja siinä.
taitaapa Westend olla myös siinä mielessä erikoinen paikka ettei siellä taida olla yhtään kauppaakaan. Tämä asia on aiheuttanut monia kirouksia iltaisin kun on hirveällä kiireellä seikkaillut mereltä satamaan huomatakseen ettei enää ehdi Tapiolaankaan kauppoihin....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös