Jos jätetään Irakin sota nro 2 pois, niin mitä noista sodista olisi pitänyt jättää sotimatta? (Irak 2 motiivi on minulle yhä mysteeri, paras arvaus, että poika kosti isänsä nöyryyttäjälle.)Ymmärsin näkökantasi, mutta ota nyt kuitenkin hyvä ihminen huomioon se sotien määrä, mitä Yhdysvallat liittolaisineen on käynyt "rauhan ja turvallisuuden" nimissä. Ei siinä pelkästään olla pankissa asioitu, kun USA on vankistanut poliittista ja taloudellista jalansijaansa maailmalla. Erityisesti öljyrikkaassa Lähi-idässä. Syitä sodalle on aina riittänyt, kuten Saddamin joukkotuhoaseet. Kuuluuko Guantanamo demokratiaan?
Syyriassa lännen suurin virhe on ollut kuunnella Venäjää ja yrityksiä kriisin lopettamiseen ei ole ollut, al Assad elää yhä. Libyassa vetovastuu jätettiin Eurooppaan ja siellä on sössitty vielä pahemmin kuin Amerikka Irakissa. Selvää kuitenkin on, että kukaan noista -Saddam, Gaddaf tai al Assad- ei anaitse asemaansa valtion johtajan ja 2 noista on saanut asiallisen palkinnon teoistaan.Syyrian sodassakin kannattaa huomioida Venäjän ja Iranin poikkeavat intressit lännen ja Saudien öljy- ja kaasuputkien suhteen ennenkuin puhutaan mitään ihmisoikeuksista ja demokratiasta.
USA on tämän hetken ainoa supervalta ja onneksemme se jakaa varsin pitkälle tasa-arvon ja demokratian arvot Euroopan kanssa. Siinä on sellainen arvomaalima, jota kannatta puolustaa.USA on parhaimmillaan mahtava maa, jossa on taidolla ja sitkeydellä mahdollista luoda vaurautta. Kuitenkin yhä isompi joukko amerikkalaisistakin on sitä mieltä, ettei Washington enää puolusta tasavallan etuja siinä määrin kuin sen pitäisi, vaan ylikansallisten pääomien edut ovat ajaneet edelle. Yhdysvallat ei ole samassa suhteessa tasa-arvoinen ja vauras maa kuin vielä esimerkiksi B. Clintonin aikoina.
Rahalla on aina ollut sanansa sanottavana vallan käytävillä. Netti vain on muuttanut maailman luonnetta siten, että salaisuuksia on paljon vähemmän. Ennen asiat oli sikäli paremmin, että ei osattu olla huolissaan siitä, mitä ei tiedetty.
Esim meillä Suomessa nykyinen hallitus on ison rahan asialla ja vahingoittaa pientä ja keskisuurta yritystoimintaa siinä sivussa surutta. Siitä kannattaisi olla suomalaisena huolestuneempi kuin ongelmista joille et voi yhtään mitään, koska äänioikeus USA.ssa ei ole vielä globaali.
Kiina jakaa maailmassa eniten kuolemantuomioita. Viherpiiperöt on jostain syystä siitä hissun kissun (pl amnesty vuosittaisen tiedotten muodossa) ...Ja en todellakaan puolusta Neuvostoliiton enkä Maon Kiinan aikaisia kansanmurhia, mutta en nyt lähtisi väittämään, että sellaista tapahtuu nykyäänkin. Poliittisia murhia kylläkin. Ei Putinille mitään ansiomitaleja pidäkään jakaa. Oma sosiaalinen evoluutio tapahtuu varmasti niin Venäjällä kuin Kiinassakin, kuten toivottavasti täällä lännessäkin.
Neuvostoliitto ja Putlerin Venäjä on hyvin läheistä sukua toisilleen. Kiinan diktatuurissa on sama sivumaku, koska sielläkin on luovuttu sosialistisesta taloudesta, mutta sortovalta pysyy. Siis ovat fasistisia nykyään, häh?
Mikään ei osoita, että kummassakaan maassa olisi halua kehittyä läntisten arvojen suuntaan ja lännen ei todellakaan ole toivottavaa evoloitua diktatuureiksi. Toiveesi on osin käsittämätön ja osin haihattelua.
Putin muuten ansaitsee partisaanilaukauksen, sen verran paljon pahaa saanut aikaan. Tosin ei tule saamaan sitä niin kauan kuin pysyy vallassa.
Vaalikarja on hämmästyttävän tyhmää. Sikaflunssarokotteen kanssa mentiin komeimmin metsään ihmisten pelottelun kanssa ja hintana oli lukuisten nuorten ihmisten elämän pilaantuminen. Vain koska hallitus halusi loistaa huolehtivan isukin roolissa. Ilmastonmuutos on samanlainen pelottelun välinen ja hyvin pelaa. Väliäkö sillä, että massojen pelottelu maksaa aivan piip paljon rahaa, jolla voitaisiin hoitaa oikeitakin ongelmia. (CO² vaikutustaei ole tieteellisesti osoitettu, ainoastaan teorioita esitetty.)Demokratian heikkous näyttää nykypäivänä olevan se, että suuria ja asioihin perehtymättömiä massoja on varsin helppo ohjailla rahalla, propagandalla jne oikeaan äänestyskoppiin.
Pelko on hyvä ja alkukantainen väline massojen ohjailuun niin demokratioissa kuin diktatuureissakin.