Tai Abraham Lincolnin sanoin: Don't believe everything you read on the internet.
(Viittaan tällä tietenkin siihen, että Mayer Armschel Rothschild ei todennäköisesti tuollaista sanonut, vaan T. Cushing Daniel keksi sen itse.)
Vaikka olisikin, niin pointti oli oikeastaan sanotussa kuin sanojassa. En ole niitä jotka jaksavat syyttää yksistään jotain tiettyjä mahtisukuja maapallon ongelmista. Kuitenkin totuus on se, että raha takaa vallan ja yksityisillä pankkiireilla on tässä suhteessa lievästi sanottuna epäoikeudenmukainen etu suhteessa muihin. Totuus on myös se, että Yhdysvaltain FED on yksityinen pankki.
Kun jenkit haluaa jotain, ne tulee ostaa. Kun Kiina tai Venäjä haluaa jotain, niin ruumispinot on todenäkäisempi vaihtoväline. Näkemyksesi on kerrassaan kammottava.
(boldaus oma)
Ymmärsin näkökantasi, mutta ota nyt kuitenkin hyvä ihminen huomioon se sotien määrä, mitä Yhdysvallat liittolaisineen on käynyt "rauhan ja turvallisuuden" nimissä. Ei siinä pelkästään olla pankissa asioitu, kun USA on vankistanut poliittista ja taloudellista jalansijaansa maailmalla. Erityisesti öljyrikkaassa Lähi-idässä. Syitä sodalle on aina riittänyt, kuten Saddamin joukkotuhoaseet. Kuuluuko Guantanamo demokratiaan?
Syyrian sodassakin kannattaa huomioida Venäjän ja Iranin poikkeavat intressit lännen ja Saudien öljy- ja kaasuputkien suhteen ennenkuin puhutaan mitään ihmisoikeuksista ja demokratiasta.
USA on parhaimmillaan mahtava maa, jossa on taidolla ja sitkeydellä mahdollista luoda vaurautta. Kuitenkin yhä isompi joukko amerikkalaisistakin on sitä mieltä, ettei Washington enää puolusta tasavallan etuja siinä määrin kuin sen pitäisi, vaan ylikansallisten pääomien edut ovat ajaneet edelle. Yhdysvallat ei ole samassa suhteessa tasa-arvoinen ja vauras maa kuin vielä esimerkiksi B. Clintonin aikoina.
Ja en todellakaan puolusta Neuvostoliiton enkä Maon Kiinan aikaisia kansanmurhia, mutta en nyt lähtisi väittämään, että sellaista tapahtuu nykyäänkin. Poliittisia murhia kylläkin. Ei Putinille mitään ansiomitaleja pidäkään jakaa. Oma sosiaalinen evoluutio tapahtuu varmasti niin Venäjällä kuin Kiinassakin, kuten toivottavasti täällä lännessäkin.
Demokratia on mahdollistanut vallan keskittymisen? Sepä kuulostaa mielenkiintoiselta. Demokratian eli kansanvallan vastakohta on siis diktatuuri. Joku voisi nähdä että puhtaassa diktatuurissa valta on keskittynyt melko voimakkaasti.
Aivan, ja lopulta markkinoiden vapauskin johtaa monopoleihin ja vallan keskittymiseen. Veroparatiisit, tuotannon ja pääomien pako sekä työttömyys ovat pitkälle vapaan markkinatalouden syytä. Joko vallankumouksen kautta monopolit murtuvat ja varat sosialisoidaan tai sitten monopolit alkavat johtaa maailmaa kuin fasistit säilyttääkseen asemansa. Seuraukset eivät ole yhtään ruusuisempia.
Markkinatalouden voi toki vielä saada toimimaan, mikäli pääomat ja raaka-aineet saadaan kestävästi jaettua tasaisesti. 'Darwinistinen' markkinatalous, missä lopulta pieni prosentti omistaa suuren osan maapallon varallisuudesta - on vakava ongelma rauhalle ja turvallisuudelle.