World Trade Center ja salaliittoteoriat

  • 1 264 347
  • 11 333

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokainen rakennus on oma yksilönsä. En tiedä, mutta veikkaan ettei rakennuksista 3, 5 tai 6 mikään ollut identtinen 7:n kanssa. Lisäksi oletan ettei vauriot olleet samanlaisia, mutta kaiken rationaalisuuden ja logiikan hedelmänä ajattelin ettei kaikissa välttämättä ollut yhtä laajoja tulipaloja.

Otaksun siis rohkeasti edelleen, että WTC-7 rakennuksen romahdutti sen laajat vauriot + tulipalot. Ei pelkästään tulipalot, kuten jossain on ilmeisesti väitetty.

No jotkut ovat todenneet kuutosen vaurioiden olleen pahempia (tosin kuka sen määrittelee ja miten) joten tuntuu oudolle kyllä.

Itse peräänkuulutan lähdekritiikin perään varmasti monen hyväuskoisen mielestä liikaakin, mutta välillä tuntuu, että kaikki mitä netissä lukee on totta. Tämä pätee varsinkin, jos kirjoittajalla on hieno titteli nimensä ohessa.

Minä olen muuten rakennusinsinööri eli asiantuntija? Aletaanko väittelemään

Lähdekritiikki on hyvä asia, luonnollisesti. Tarkoitukseni olikin kyseenalaistaa Stonewallin kirjoituksia enemmän kuin vannoa kaiken netissä lukevan totuudenmukaisuuteen. Esimerkiksi tuo seismografi-homma on ihan selkeästi Stonewallin osalta ollut liikaa esillä verrattuna siihen mitä kaveri niistä tietää.

Stonewallille vielä seuraavaa: Itse luin joskus jostain "unexplained seismic spikes"eista aikoinaan. Se oli jonkun jenkkikuvalehden paperiversio, jossa American Free Pressin artikkelia käsiteltiin, ja siinä kyseisessä artikkelissa noista piikeistä luki. Muistaakseni siinä artikkelissa kuvailtiin jotain piikkiä joskus 1980-luvulla tapahtuneen kaasutankkiräjähdykseen. Sitten taas samassa tekstissä kritisoitiin artikkelia ja todettiin, että se olisi voinut johtua ihan vain siitä että tornit alastullessaan aiheuttivat tämän (en ole ihan varma menikö ihan näin). Eli toisinsanoen piikistä puhuttiin molemmissa teksteissä, toisessa pidettiin sitä normaalina ja toisessa epänormaalina. Muistelisin sen olleen vielä niin päin että seismologit pitivät tuota epänormaalina ja joku muu (en muista mitä henkilöitä olivat) piti normaalina.

Mitä tuo sheikki Khaled höpöttely on? Jotain mutua vai faktaa, onko sinulla lähdettä tarjota jotta voin tuohon äärimmäisen kiinnostavaan ja selvästikin todella olennaiseen aiheeseen tutustua?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Keskustelu kiertää aina vuosi vuoden jälkeen samaa ympyrää. Toki tämä on tärkeä kysymys. Useat seisomografit ympäri maailmaa registeröivät tornien romahdukset (WTC1-2 &7), mutta yksikään ei registeröinyt räjähdystä ennen sortumaa. Eli yhtäkään räjähdystä saati rakennuksen purkamiseen tarvittavaa räjähdysten sarjaa ei havaittu. Ts. ainakin räjähdepurku on kokonaan poissuljettu.

Jarjetonta holynpolya. Vuoden 1993 WTC pommikaan ei nakynyt seismografilla, joten rajahteeksi sita ei voine laskea?

"ympari maailmaa"? Ei seismografit kauempana tapahtumapaikasta rekisteroineet edes romahduksia, parahin Stonewall. Ne jotka ovat tarpeeksi lahella rekisteroivat tarahtelyt maan pinnassa.

Viela kun on argumentoitu (ja nayttoa on) etta kaytettiin mahdollisesti aineita jotka eivat valttamatta rajahda vaan sulattavat, sekin olisi pitanyt ilmeisesti nakya seismografissa.

Ja talla jaatavalla logiikan puutteella sitten rajaat ehdottomuudella etta "ainakin rajahdepurku on poissuljettu". Huvittavaa tarkoitushakuisuutta tai uskomatonta sinisilmaisyytta. Viestihistoriasta ja tarkoituksellisista valheista johtuen pidan kuitenkin ennemmin tarkoitushakuisena.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tieteelliseen prosessiin kuuluu draftit, mutta kuuluvathan ne moneen muuhunkin prosessiin. Drafteihin voidaan tehdä korjauksia, mikäli virheitä huomataan. Pitäisi oudompana mikäli drafteista ei löydy korjattavaa.

Kaikkein huvittavinta virallisen teorian uskojissa onkin se, etta jokainen drafti on tullessaan ollut se viimeinen sana ja aukoton totuus. Kun se sitten on heitetty romukoppaan ja korvattu toisella, ei ole tullut kenellekaan mieleen etta "hei, minahan pidin juuri useamman vuoden taysin paatonta teoriaa taytena totuutena, ja hyvaksyin sen heti roskaksi kun tarjottiin samalta, oikealta taholta jotain muuta".

Eli sina et ela sen mukaan mika oikeasti on looginen, vahva ja todistettavissa oleva teoria vaan sen mukaan etta kuka sen sanoo. Jos sama taho sanoo huomenna etta syy ei ollutkaan tuo vaan tama, niin sina vaihdat levya ja unohdat kokonaan etta olet ollut jo 11 vuotta vaarassa, kuitenkin pitaen TAYSIN luotettavana ja ainoana mahdollisena selityksena sita mita se taho kulloinkin tarjoaa, vaikka se sulkisi joka kerta taydellisesti pois sen mita he ovat aiemmin sanoneet. Se on auktoriteettiuskoa, ei uskoa tieteeseen. Suurin painoarvo on silla KUKA sen sanoo, ei silla mita sanotaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Khaled Sheikh Muhamedin suurin tuhoteko ei muuten ollut mielestäni 911 iskujen suunnittelu, vaan USAn usuttaminen Irakin kimppuun.

Anna mun kaikki kestaa.

Tama on niin uskomaton, siis aivan kasittamaton aivopieru jota todennakoisesti naureskellaan jopa virallisen tarinan puoltajien piireissa talla foorumilla. Kylla sentaan suurin osa virallisen totuuden torvistakin tajuaa sen verran etta USA halusi hyokata Irakiin, eika se johdu jostain helvetin terroristista.

Luulisi nyt muiden virallisen kannan ystavienkin sentaan eroavan tallaisista "ajatuksista" etteivat assosioidu talle tasolle.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Otaksun siis rohkeasti edelleen, että WTC-7 rakennuksen romahdutti sen laajat vauriot + tulipalot. Ei pelkästään tulipalot, kuten jossain on ilmeisesti väitetty.

Sina olet eri mielta NIST:n kanssa, se on ihan hyva lahtokohta. Heidan teoriassaan ei millaan vaurioilla ole merkitysta (ja ihan aiheesta, koska kyseessa oli koko rakennuksen leveydelta tapahtunut totaaliromahdus vapaan pudotuksen nopeudella, vaurion pitaisi olla 9 kerroksen valiton haipyminen paikalta)

Ja saattaisi rakennusinsinooriakin kiinnostaa etta NIST:n mukaan se totaaliromahdus lahti yhdesta tietysta kohtaa yhdessa kerroksessa, lampolaajenemisen seurauksena. Huvittavinta tassa vaitteessa on se, etta NIST on itse kayttanyt valokuvia ja videota teorioidensa tukena, mutta tulipalo kyseisessa kerroksessa ja alueella oli NIST:n todistekuvien mukaan sammunut tuntia ennen itse tapahtumaa, ja tuo spekuloitu lampolaajeneminen vaati teraksen valittoman (siis sekunneissa) lampenemisen yli 400 asteeseen. Vaikka kuvatodiste kertoo etta alueella ei enaa tulipaloa ollut, NIST on kuitenkin teorisoinut etta oli. Tama yhtena esimerkkina siita miten todisteet unohdetaan jotta teoria selviaisi hengissa.

Rakennusinsinoorina varmasti ymmarrat senkin etta jos alueella on jo ollut tulipalo ja se on loppunut tuntia ennen, lampo alueella ei ole nousemassa vaan laskemassa, eika siella tule mitaan sellaisia piikkeja jotka lammittaisivat tietyn palkin normaalilammosta neljaan sataan sekunneissa. Siella ei ole edes enaa mitaan polttoainetta, palava materiaali on kaytetty jo tunti sitten!

Ja sitten tullaan siihen mahdottomaan lampolaajenemisen maaraan joka on matemaattisesti helppo todistaa. NIST:n omaa kaavaa kayttaen, lampolaajenemisen maara ei riita tonaisemaan sita palkkia kannattimiltaan.

Loistava teoria.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Höpötykseen siis suhtaudutaan joko asiallisesti, tai sitten trollaillaan. Mitään välimuotoajattelua, esimerkiksi "en nyt sitten enää kirjoita tuohon ketjuun koska asia on osaltani loppuun käsitelty" et ole miettinyt?

Olen osaltani käynyt tässä ketjussa läpi hyvinkin laajasti miksi salaliitto niin laajana kuin suppeampanakin on useista eri lähtökohdista hutera oletus, käynyt läpi näiden Chandlerien, Harrittien ja Jonesin väitteiden validiteettia, keskustelua siitä miksi tutkimusyhteisössä heidän väitteensä eivät saa vastakaikua, käynyt läpi sitä miksi vakuutusyhtiöt eivät vie keissiä oikeuteen vaan maksavat jättimäisiä korvauksia ja miten siitä huolimatta Silversteinille WTC oli taloudellisesti erittäin tappiollinen tapahtuma. Tämän lisäksi on käyty läpi sitä, mitä eroa on tieteellisellä tutkimuksella ja teräspalkin polttamisella risukasassa, keskusteltu siitä miksi tietokonemallinnus on parempi tapa mallintaa asiaa kuin pizzalaatikot, keskustelut siitä miksi tähän salaliittoteoriaan aina välistä pomppaavat mukaan Rothschildit, NWO, juutalaiset, chemtrailsit ja muut äärioikeakristillisen amerikan perusmyytit. On käyty läpi salaliittoteorian ristiriitauksia ja salaliittouskovaisten tapaa temmata kevyesti mukaan erilasia todisteita ja luopua niistä valoa nopeammin kun käy selväksi että ne aiheuttavat pelkästään naurua. On myös keskusteltu psykologisesta prosessista joka aiheuttaa ihmisille tarpeen ja halun uskoa itsepintaisesti salaliittoihin ja tahoista jotka taloudellisesti käyttävät hyväkseen näitä raukkoja.

Mielestäni olen käynyt asiallisen keskustelun, havainnut että salaliittoteoreetikoilla ei ole mitään muuta kuin irrallisia ja virheellisiä väittämiä, joita toistellaan vuodesta toiseen koko truth-liikkeen hiipuessa omaan mahdottomuuteensa. Esim. Loose Changen tekijä on hypännyt pois kelkasta, Dr. Jones on lopettanut salaliittotutkimisen ja sen tukemisen ja keskittyy nyt uusiin energiamuotoihin ja niiden tutkimiseen, Harrit ei ole enää kiinnostunut jatkamaan tutkimuksia ja Gage keräilee rahaa mistä vielä saa. Ihan samaa hömppää tämä on kuin ufot, joukko uskovia löytyy aina ja joku huijaamaan niitä, mutta mitään legitimeettiä ei näille uskoville tai huijareille ei ole syytä antaa.

Asia on siltä osin loppuunkäsitelty että ennenkuin mitään uutta esitetään pöytään on turha odottaa asiallisia kommentteja. Ja jos aihe itseäsi niin kovasti kiinnostaa ja on tärkeä, niin lue tämä ketju alusta loppuun ennenkuin tulet kierrättämään samoja juttuja uudestaan ja uudestaan tänne.
 

J.Petke

Jäsen
En Psychodad ylipäätään ymmärrä miksi vetoat aina NIST:n tutkimuksiin kun kaikki varmasti ymmärtävät sen, että jos tutkimus on aloitettu tuloksesta ja tehtäväksi tutkijoille on annettu selittää miten tuohon päästään näillä ja näillä keinoilla. Heiltä vaadit raporttia räjähteistä ja nanotermiittimaalista kun taas muuten kaikki mahdollinen kelpaa todisteeksi siitä, että salaliittoteoria on mahdollinen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En Psychodad ylipäätään ymmärrä miksi vetoat aina NIST:n tutkimuksiin kun kaikki varmasti ymmärtävät sen, että jos tutkimus on aloitettu tuloksesta ja tehtäväksi tutkijoille on annettu selittää miten tuohon päästään näillä ja näillä keinoilla.

Tuntuuko sinusta oikeasti silta, etta kaikki taalla ymmartaisivat tuon? Minun mielestani se ryhma on varsin harvalukuinen taalla joka tuon tuntuu tajuavan.


Heiltä vaadit raporttia räjähteistä ja nanotermiittimaalista kun taas muuten kaikki mahdollinen kelpaa todisteeksi siitä, että salaliittoteoria on mahdollinen.

Mina en vaadi NIST:lta mitaan. NIST on osoittanut etteivat he pysty tata asiaa tutkimaan ollenkaan puolueettomasti. Toki olisin odottanut heidan tutkivan rajahteiden mahdollisuutta, koska kyseessa piti olla vakavasti otettava tutkimus. Mutta he eivat niin tehneet joten silloin on aika antaa tutkimus jonkun muun kasiin.

En oikeastaan ymmartanyt koko kirjoituksesi pointtia nyt. Kaikki mahdollinen ei tosiaan kelpaa, enka tieda mihin salaliittoteoriaan viittaat, viralliseen?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mielestäni olen käynyt asiallisen keskustelun, havainnut että salaliittoteoreetikoilla ei ole mitään muuta kuin irrallisia ja virheellisiä väittämiä, joita toistellaan vuodesta toiseen koko truth-liikkeen hiipuessa omaan mahdottomuuteensa. Esim. Loose Changen tekijä on hypännyt pois kelkasta, Dr. Jones on lopettanut salaliittotutkimisen ja sen tukemisen ja keskittyy nyt uusiin energiamuotoihin ja niiden tutkimiseen, Harrit ei ole enää kiinnostunut jatkamaan tutkimuksia

On mielenkiintoista miten suurella varmuudella joku voi esittaa puhdasta sontaa.

Dylan Avery, joka ohjasi Loose changen, ei ole "hypannyt kelkasta", han vain tekee jotain muuta. Ja silla nyt ei ole mitaan merkitysta vaikka Dylan Avery hyppaisi rotkoon, han on vain joku muksu joka teki jonkun dokkarin aiheesta joka hanta kiinnosti.

Steven Jones tekee muutakin (kuten aina) kuin tutkii jotain WTC tuhkaa, mutta kylla han on edelleen aktiivinen. Harrit samoin, aina kun kysytaan. Ei ole mitaan syyta tehda uutta tutkimusta kun heidan vanha tutkimuksensa on edelleen kiistaton. Pitaisiko niita uusia muutaman vuoden valein, tehda sama tutkimus uusiksi?

On kasittamatonta miten sina assosioit tallaiset asiat "ihmisilla on muutakin tekemista" siihen etta totuus asiassa olisi jotenkin muuttunut. En minakaan tahan ketjuun kirjoittanut melkein vuoteen. Tarkoittiko se sinun paassasi, etta "jopa psychodad on kaantynyt NIST-uskoon"?
 

J.Petke

Jäsen
Tuntuuko sinusta oikeasti silta, etta kaikki taalla ymmartaisivat tuon? Minun mielestani se ryhma on varsin harvalukuinen taalla joka tuon tuntuu tajuavan.

On eri asia ymmärtää tuo kuin uskoa automaattisesti räjähteisiin. Ihminen voi uskoa romahtamiseen ilman räjähteitä ja silti epäillä virallista tarinaa koko päivän tapahtumista. Itse haluan yleisesti aina vaan kyseenalaistaa näitä sinunkin esittämiä "on mahdotonta" faktoja.

Sitä tarkoitan, että sinulle kelpaavat todisteiksi kaikenmaailman puutarhatestit kun taas muilta mahdollisuuksilta suljet silmäsi täysin hokemalla "ei ole mahdollista".
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
On eri asia ymmärtää tuo kuin uskoa automaattisesti räjähteisiin. Ihminen voi uskoa romahtamiseen ilman räjähteitä ja silti epäillä virallista tarinaa koko päivän tapahtumista. Itse haluan yleisesti aina vaan kyseenalaistaa näitä sinunkin esittämiä "on mahdotonta" faktoja.

Sitä tarkoitan, että sinulle kelpaavat todisteiksi kaikenmaailman puutarhatestit kun taas muilta mahdollisuuksilta suljet silmäsi täysin hokemalla "ei ole mahdollista".

Ne asiat jotka olen mahdottomiksi todennut, ovat kylla juuri sita.

Rauta ei sula niissa lampotiloissa mita lentokerosiinilla ja toimistotavaralla voi saada aikaan. Itse asiassa, ei lahellekaan, jaadaan varmaan 500-700 astetta vajaaksi jopa ihan maksimilampotiloissa ideaaliolosuhteissa. Miksi en sanoisi tata mahdottomaksi? Se on sita. Ei sita voi kukaan kyseenalaistaa kun asiasta ei ole mitaan kiistaa.

Ja vapaaseen pudotukseen tarvitaan kantavuuden poisto alapuolelta. Sekaan ei ole mikaan kiistanalainen asia. Hyppaa ilmaan, kun laskeudut niin kohtaat vastustusta (lattia, maa) ja se hidastaa tai pysayttaa putoamisesi. Jos hyppaat tyhjan paalle, et kohtaa vastustusta ja silloin olet vapaassa pudotuksessa.

Ja jos tietyn kokoinen teraspalikka lammitetaan tiettyyn asteeseen tietyssa ajassa, sen lampolaajenemisen maara ei ole mikaan "sinne pain" muuttuja, vaan pysyva fakta.

Aika harvoista asioista puhun siis mahdottomina. Virallinen teoria sellaisena mina se nyt esiintyy on sita, koska se nojaa noiden edella olevien asioiden mahdollisuuteen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
On eri asia ymmärtää tuo kuin uskoa automaattisesti räjähteisiin. Ihminen voi uskoa romahtamiseen ilman räjähteitä ja silti epäillä virallista tarinaa koko päivän tapahtumista.

Sina olet aika lailla poikkeus tuossa suhteessa, joten ala kuvittele etta kovin moni muu olisi samalla kannalla.

Kylla taalla oikeastaan kaikki muut virallisen tarinan puolustajat nielevat koko tarinan, pitavat sita uskottavana siita huolimatta etta sen tarkoituskaan ei ollut tutkia vaan sovittaa sopivat syylliset jonkinlaiseen teoriaan, oli se sitten taynna reikia tai ei.

Ymmarran erittain hyvin sinun kantaasi. Ehka vuonna 2003 olin ihan samassa kelkassa. Virallinen tarina ei voinut pitaa paikkaansa, mutta rajahteet kuulostivat mahdottomalta selitykselta hyvaksya. Siita sitten vaan miettimaan etta mita muita vaihtoehtoja loytyy jotka sopivat todisteisiin. Mina en ole viela loytanyt sellaista mekanismia (eika ole kukaan muukaan) joka selittaa vapaan pudotuksen tuossa tilanteessa paitsi tarkoituksellinen purkaminen. En mina rajahdeteorian kanssa naimisissa ole, jos joku esittaa noille jonkun uskottavamman syyn niin varmasti muutan mielipiteeni.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen osaltani käynyt tässä ketjussa läpi...

Get real. Aikana jolla itse olen tänne kirjoitellut, sinä et pääsääntöisesti ole käynyt läpi mitään. Itseasiassa kovin vähän omia mielipiteitä ja argumentteja sinulla on ollut, ja enemmän tekstisi on aina ollut provosoivaa. Turha tulla esittämään että nyt yhtäkkiä et jaksakaan keskustella asiallisesti kun et niin ole viimeiseen 200 sivuun muutenkaan tehnyt. Yksi tavaramerkki sulla kyllä on, ja se on epäolennaisten psychodadin asiavirheiden esiintuominen jokaikisessä omaa argumenttiasi hyödyttävässä tilanteessa. Mutta tämä keskustelu on nyt osaltani tässä.

Asia on siltä osin loppuunkäsitelty että ennenkuin mitään uutta esitetään pöytään on turha odottaa asiallisia kommentteja. Ja jos aihe itseäsi niin kovasti kiinnostaa ja on tärkeä, niin lue tämä ketju alusta loppuun ennenkuin tulet kierrättämään samoja juttuja uudestaan ja uudestaan tänne.

Ei se tarkoita loppuunkäsiteltyä jos sinä tai Stonewall niin toteatte. Sehän tämän keskustelun jokakertaiseen rebirthiin on syynä että siltä puolelta lyödään tiskiin milloin NIST:in täydellisiä selvityksiä, milloin psychodadin asiavirheet jne., ja lopuksi sitten todetaan että case closed, ja jos joku vielä julkeaa ottaa asioita puheeksi jälkeenpäin, syyllistyy hän muka palstojen sääntöjen rikkomiseen. Eihän se niin voi olla. Tuo lienee senkin seikan takana, että banaania tällä palstalla asioiden uudelleen puimisesta ei saa. Lopuksi totean vielä että olen sataprosenttisen varma siitä että asialliset kommentit sinun osaltasi loistanevat poissaolollaan, vaikka tämä ketju muutoksen parempaan kaikin osin kokisikin. Perusteluna käyköön aiempi viestihistoriasi tässä ketjussa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuo scissorssin viesti ei kerro paljon mistään muusta kuin siitä että ketjua ei olla paljoa ajatuksella luettu jos on jääneet nuo keskustelut lukematta. Tosin siitä kielii sekin että ketjussa useita kertoja olleita aihealueista pitää nostella aina uudestaan kierrätykseen. Ja valitettavasti en aio olla sellainen vellihousu että kohtelisin hörhökeskustelua ylläpitäviä silkkihanskoin.

Sama pätee muihinkin keskustelun aiheisiin, voit käydä vaikka lockout-keskustelusta raportoimassa modeille tylyt kommentit blue linen päättömään jauhantaan jenkkien veroprosenteista. Jos esittää hörhöjä ajatuksia faktoina on syytä varautua kritiikkiin. Minua ei joku pd:n jauhanta loukkaa niin että pitäisi vääntää täällä kokoajan kyynel silmässä jotain nyyh nyyh-vuodatusta. Ota mallia pd:sta, hän uskoo asiaansa eikä anna muiden arvostelun haitata. Sinä taas itket täällä joka helvetin vastaikkaisesta kommentista tuli se keneltä tahansa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jos esittää hörhöjä ajatuksia faktoina on syytä varautua kritiikkiin.

Hyva juttu, koska sinulta tuota horhoilya tulee niin tasaisen tappavaan tahtiin etta sita joutuu vakisinkin kohtelemaan kaltoin.


Sinä taas itket täällä joka helvetin vastaikkaisesta kommentista tuli se keneltä tahansa.

Han on kylla kommentoinut ihan aiheesta. Sina kitiset etta samoja asioita kierratetaan, mutta voisit tietysti edesauttaa ettei niita kierratettaisi. Jos lauot paskaa normaaliin tyyliisi "kaikki on selvaa..." niin kerjaat silla jatkumoa keskusteluun. Vaitat etta et halua koko keskustelua ensinkaan, mutta trollaat sen kuitenkin mielellasi kayntiin ja heittelet valilla loylya kiukaalle. Tiedan lapsia joille tuo harrastus on helvetin hauskaa mutta en ole tahan paivaan mennessa ymmartanyt mita aikuiset siita saavat. Ehka jotain huomiota, jos on sita vailla normaalielamassa.

Jos siis haluat keskusteluun tasoa, katso peiliin ja mieti voitko edesauttaa asiassa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo scissorssin viesti ei kerro paljon mistään muusta kuin siitä että ketjua ei olla paljoa ajatuksella luettu jos on jääneet nuo keskustelut lukematta. Tosin siitä kielii sekin että ketjussa useita kertoja olleita aihealueista pitää nostella aina uudestaan kierrätykseen. Ja valitettavasti en aio olla sellainen vellihousu että kohtelisin hörhökeskustelua ylläpitäviä silkkihanskoin.

Saat toki kirjoitella mitä haluat, eipä ole mun asia. Tuo lainattu nyt ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska nuo keskustelut kyllä ovat olemassa, mutta sinun kontribuutiosi niihin on tapahtunut lähestulkoon aina meta-tasolla. On siellä ollut niitä kirjoittajia jotka ansiokkaasti ovat kantansa esittäneet, ja joiden tekstit pystyy ottamaan vastaan ilman suurempia vitutuksen tunteita, mutta sinun tapasi kommentoida ei nyt vaan satu tällainen olemaan. Kutsuthan itseäsi Twitterissäkin "syvänmeren trollaajaksi". Tämän threadin ylijumala et ole. Mikä muuten olet ammatiltasi? Et taida omata sen enempää kompetenssia kuin kukaan muukaan tänne kirjoitteleva, puhumattakaan siitä että kompetenssisi nojalla oikeasti voisit lopullisesti naulata aiheen kuin aiheen silloin kun itse niin haluat?

Aihealueen nostaminen uudestaan framille ei ole väärin, jos jokin asia on jäänyt kaivelemaan. Se, että sinä tai Stonewall toteatte aiheen olevan loppuunkäsitelty ei ole yhtä kuin se, että se olisi loppuunkäsitelty muiden mielestä. Tuo Stonewallin "räjähdepurku on siis täten varmuudella poissuljettu koska seismografit" nyt käykööt yhtenä esimerkkinä.

Sama pätee muihinkin keskustelun aiheisiin, voit käydä vaikka lockout-keskustelusta raportoimassa modeille tylyt kommentit blue linen päättömään jauhantaan jenkkien veroprosenteista. Jos esittää hörhöjä ajatuksia faktoina on syytä varautua kritiikkiin. Minua ei joku pd:n jauhanta loukkaa niin että pitäisi vääntää täällä kokoajan kyynel silmässä jotain nyyh nyyh-vuodatusta. Ota mallia pd:sta, hän uskoo asiaansa eikä anna muiden arvostelun haitata. Sinä taas itket täällä joka helvetin vastaikkaisesta kommentista tuli se keneltä tahansa.

Tylyttää saa, mutta hyvän maun rajoissa. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että sinä syövytät keskusteluja noilla viesteilläsi, ja argumentoit päin vittua silloin harvoin kun sulla on jotain oikeaa sanottavaa. Yksityisviestein voidaan toki jatkaa tätä jotta tämä ketju voidaan pitää oikeilla raiteillaan. En koe itkeväni mitään, vaan sinä nyt taisit ottaa itseesi kun saat aiheesta kritiikkiä täällä. Lopeta se sormesi heristäminen muiden suuntaan ja mene itseesi. 300+ viestiä pelkkää provoa on aika heikko suoritus, joten ymmärrän jos se (nähtävästi) on vaikeaa.

Psychodad saa kirjoittaa tänne mitä haluaa ja hyvä että jotkut uskoo asiaansa. Hyvä että joillain ylipäätään on asiaa. Tuo tiettyjen asioiden faktoina esittäminen on muuten vähän paska kritiikki (kohdistat tasan yhteen henkilöön?) kun myös virallisen teorian leiristä löytyy niitä jotka pitävät omia nettilinkkejään faktuaalisina, vaikkeivät ne aina sellaisia ole. Ylipäätään tänne Suomeen on hyvin hankala saada mitään oikeasti varteenotettavaa evidenssiä mistään, saatika että joku meistä siihen edes käsiksi pääsisi. Sen vuoksi keskustellaan, uskoisin.

Se, että netti on pullollaan tietoa tai "tietoa" on kiistatonta, ja truthereiden leirissä lähdekritiikki on kieltämättä vähemmän arvostettua, mutta metsään mennään kyllä toisellakin puolella. Psychodad on muuten tässä ketjussa osoittanut monien kirjoittajien olevan väärässä joissain asioissa, ja jotkut ovat kyenneet senhetkiset tappionsa myöntämään, muttei läheskään jokainen.

Mutta se siitä nyt, aikasi kuluksi voisit vaikka ottaa kiinni viime sivulla kirjoittamaani, kun arvon Stonewall ei nähtävästi sitä tehnytkään vaikka innokkaasti oli kertomassa tieteellisiä faktoja täällä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jos otamme hypoteesiksi sen, että NISTin laskelmat ovat tieteellisesti totuudenmukaisia niin mitä se oikeastaan kertoo tieteen ja rakennustekniikan tasosta länsimaissa?.. Virallisen 'totuuden' kannattajat eivät ilmeisesti itsekään ole ymmärtäneet sitä, mitä he todellisuudessa sanovat: Kokonaisia suurkaupunkeja voi näköjään tuhota maantaselle kerosiiniräjähdyksen aiheuttamalla tulipaloilla, kunhan sitä vähän terästetään toimistokalusteilla ja asbestilla! Vai onnistuivatko muslimiterroristit osoittamaan ikävän aukon teräsrakentamisessa? Vai onko takana jopa laaja rakennusalan salaliitto, joka onnistuttiin pitämään salassa 200 vuotta?

WTC suunniteltiin kestämään lentokoneen törmäys. Melko ironista että virallisen oletuksen mukaan molemmat tornit sortuivatkin juuri lentokoneiden törmäyksen seurauksena, huh!

Minä olen ollut siinä luottamuksessa, että teräsrakenteet kestävät - tulipalot nyt varsinkin. Ilmeisesti näin ei ole. Ei tässä varmaan uskalla enää Raippaluodon siltaakaan ylittää.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jos otamme hypoteesiksi sen, että NISTin laskelmat ovat tieteellisesti totuudenmukaisia niin mitä se oikeastaan kertoo tieteen ja rakennustekniikan tasosta länsimaissa?.. Virallisen 'totuuden' kannattajat eivät ilmeisesti itsekään ole ymmärtäneet sitä, mitä he todellisuudessa sanovat: Kokonaisia suurkaupunkeja voi näköjään tuhota maantaselle kerosiiniräjähdyksen aiheuttamalla tulipaloilla, kunhan sitä vähän terästetään toimistokalusteilla ja asbestilla!

Tämä on ymmärrettävä väärinkäsitys. Vaikkakin nykyisten lentokoneiden törmäyksien voima ei varmasti ole maalikoiden ymmärryksen rajoissa, niin ei tosiaan pidä tehdä sellaista yleistystä, että mikä tahansa rakennus sortuu tulipalossa. Eniten hämmästystä aiheuttanut WTC7 sortuminenhan on analyysissa paljastunut johtuneen siitä, että rakennus kyllä suunniteltiin kestämään erilaisia asioita, mutta suunnittelussa ei otettu huomioon sitä, että oikeasti joku osa tukirakenteesta romahtaa. Se, että pylväs numero 79 romahti ei olisi toisella tavalla rakennetussa talossa tarvinnut johtaa kattohuoneiston romahtamiseen, joka sitten aiheutti rakennevaurioiden horisontaalisen salamannopean leviämisen, mikä sitten loppujen tukirakenteiden kantokyvyn ylittyessä romahdutti koko rakennuksen alas lähes painovoiman kiihtyvyydelle, eli käytännössä se ei nopeampaa olisi voinut romahtaa.
Tutkimuksessa on selvinnyt, että vaikka jatkossakaan ei voida rakentaa rakennuksia, jotka kestäisivät yhtää pahoja vaurioita, niin näillä opeilla voidaan rakentaa taloja, joissa paikalliset vauriot jäävät paikallisiksi vaikka niissä palaisikin hallitsematon tulipalo yhtä kauan kuin WTC seiskassa. Toinen asia kuitenkin on tehdäänkö näin, sillä rakennusten tekeminen tukevammaksi maksaa aika paljon, ja samallaista lentokonein tehtävää iskua voitaneen pitää aika epävarmana.

Oikeastaan koko homman tärkein pointti on, että väärin yleistää ja väittää, että kaikki rakennukset käyttäytyisivät samalla tavalla hallitsemattomassa tulipalossa. Mikäli rakennuksia ei ole rakennettu täsmälleen samoilla piirrustuksilla ja mahdollinen onnettomuus ei ole täsmälleen samanlainen, niin seuraukset tuskin ovat samanlaiset. Eli vaikka lentokonein tehtävät iskut ovatkin epätodennäköisiä, niin vaikka niitä tehtäisiinkiin edelleen, olisi hyvin epätodennäköistä että samanlaiset olosuhteet tapahtuisivat uudelleen. Eli joku rakennus voisi kestää olosuhteet paremmin, ja joku toinen taas huonommin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ei se tarkoita loppuunkäsiteltyä jos sinä tai Stonewall niin toteatte. Sehän tämän keskustelun jokakertaiseen rebirthiin on syynä että siltä puolelta lyödään tiskiin milloin NIST:in täydellisiä selvityksiä, milloin psychodadin asiavirheet jne., ja lopuksi sitten todetaan että case closed, ja jos joku vielä julkeaa ottaa asioita puheeksi jälkeenpäin, syyllistyy hän muka palstojen sääntöjen rikkomiseen. Eihän se niin voi olla.

Vedit minutkin tähän mukaan, joten pari sanaa. Ehkä on ymmärrettävää, että uudet kirjoittajat kirjoittavat jo ketjussa esillä olleita asioita, ja on hyvä käytäntö, ettei moisesta tule bänniä. Kuitenkin tässä ketjussa on oikeasti yksi nimimerkki, joka palaa jo neljä viisi vuotta sitten jauhamiinsa asioihin yhä uudestaan ja uudestaan viis veisaten muiden kirjoituksista. Yhdyn kyllä kanssasi ihmettelemään, miten selvä sääntöjen rikkominen voi mahdollista. Todennäköisesti kukaan ei vaivaudu raportoimaan viestejä, sillä en voi uskoa moderaattorien vaivautuvan ketjua enään muuten seuraamaan. Keskustelijana voi aina lisätä haluamiaan nimimerkkejä ignore-listalle - näin olen ainakin itse toiminut, kun moderaattorit eivät kykene sääntöjä valvomaan. Se on valitettavaa, eikä keskustelun kannalta parasta, mutta minkäs teet.

Lisätään vielä, että periaatteessa ainakin itse olen avoin uusillekin avauksille. En vain katso, että vaikkapa väitteet räjähdepurusta olisivat "uusia", jos väitteen tueksi ei ole yhtään mitään muuta kuin mutu. Pahoittelen vielä sitä, että olen sävyltäni toisinaan vähän tyly. Tässä ketjussa on joutunut kestämään panettelua ja nimettelyä kohtuudella, joten aina ei muista etteivät kaikki kirjoittajat syyllisty moiseen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En vain katso, että vaikkapa väitteet räjähdepurusta olisivat "uusia", jos väitteen tueksi ei ole yhtään mitään muuta kuin mutu.

Lukutaito auttaisi huomattavasti ketjun seuraamisessa, ei jaisi sitten kaikki informaatio taysin saamatta. Me olemme taalla keskustelleet oikeastaan jo vuosia niista todisteista, ja sina olet edelleen onnellisen tietamaton niista.

Ehka kannattaisi harkita tulkkaajan vaihtamista, koska se joka sinulle naita juttuja lukee nayttaa jattavan noin 95% asioista kertomatta. Tai sitten tosiaan, opettele lukemaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Lukutaito auttaisi huomattavasti ketjun seuraamisessa, ei jaisi sitten kaikki informaatio taysin saamatta. Me olemme taalla keskustelleet oikeastaan jo vuosia niista todisteista, ja sina olet edelleen onnellisen tietamaton niista.

Ehka kannattaisi harkita tulkkaajan vaihtamista, koska se joka sinulle naita juttuja lukee nayttaa jattavan noin 95% asioista kertomatta. Tai sitten tosiaan, opettele lukemaan.

Sekin auttaisi lukemisessa ja tulkkaamisessa, että hankkisit näppäimistön, jolla voi kirjoittaa ä:n ja ö:n.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuitenkin tässä ketjussa on oikeasti yksi nimimerkki, joka palaa jo neljä viisi vuotta sitten jauhamiinsa asioihin yhä uudestaan ja uudestaan viis veisaten muiden kirjoituksista. Yhdyn kyllä kanssasi ihmettelemään, miten selvä sääntöjen rikkominen voi mahdollista.

En kirjoittanut noin epäselvästi vaan ymmärsit nyt ilmeisesti tahallasi väärin. En ihmetellyt että miten tuo sääntöjen "rikkominen" on mahdollista, vaan sitä miten typerää on ensin julistaa jollain ylijumala-valtuuksilla epämääräisesti asia loppuunkäsitellyksi ja sen jälkeen kitistä sääntörikkomuksista kun joku jossain vaiheessa mainitsee ettei se asia muuten ihan noin mustavalkoinen taidakaan olla.

Lisätään vielä, että periaatteessa ainakin itse olen avoin uusillekin avauksille. En vain katso, että vaikkapa väitteet räjähdepurusta olisivat "uusia", jos väitteen tueksi ei ole yhtään mitään muuta kuin mutu. Pahoittelen vielä sitä, että olen sävyltäni toisinaan vähän tyly. Tässä ketjussa on joutunut kestämään panettelua ja nimettelyä kohtuudella, joten aina ei muista etteivät kaikki kirjoittajat syyllisty moiseen.

Siitä toki propsit sinulle, ettet itse ole provoiluihin lähtenyt, enkä itse mitään tylyjä juttuja sinun näppäimistöltäsi olekaan lukenut. Silti hämmästelen sitä että ummistat silmäsi paljolle ja vastaat ympäripyöreästi, jos vastaat. Viime sivulla kirjoitin esimerkiksi niistä piikeistä, joihin totesit että ne ovat jo käsiteltyjä asioita, johon vielä vastasin. Ja toisaalta se, että mielestäsi räjähdepurkuasia on käsitelty, ja siten tarvitset jotain uutta vastaaksesi, on omituista kun esimerkiksi minun mielestäni tuota ei lainkaan ole loppuunkäsitelty. Esimerkiksi en ymmärrä sitä että 1993 iskuja ei näkynyt seismografeissa, ja nyt vedotaan siihen ettei voinut olla räjähdepurku koska seismografit. Tuo nyt yhtenä esimerkkinä.

Ja toisaalta hienot puheet tieteestä ovat vähän toissijaisia jos jonkun tietyn kontekstin asiat ohittavilla kommenteillaan pyllistää sille. If you know what I mean.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sekin auttaisi lukemisessa ja tulkkaamisessa, että hankkisit näppäimistön, jolla voi kirjoittaa ä:n ja ö:n.

Ei taalla myyda sellaisia, enka kylla vaivautuisi vaikka myisivatkin.

Ei se voi olla hankalaa, ihmisen aivot pystyvat kylla tulkkaamaan lennosta tallaista tekstia ilman niita skandeja.

En siis ymmarra miksi vaivauduit edes kirjoittamaan tuon kommentin. Yritatko puolustella Stonewallin tyylia jossa epamiellyttavat naytot unohdetaan taysin, ja puhutaan taysin niiden ohi kuin niita ei olisi olemassakaan. Paa pensaaseen taktiikka.
 

J.Petke

Jäsen
Ei taalla myyda sellaisia, enka kylla vaivautuisi vaikka myisivatkin.

Eikös jokaisen windows-näppäimistön kieleksi voi asettaa suomen jolloin ä ja ö löytyvät ns. normaaleilta paikoilta. Toki siinä olen samaa mieltä, että eipä tuo oikeastaa lukemista haittaa vaikka ääkköset puuttuukin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eikös jokaisen windows-näppäimistön kieleksi voi asettaa suomen jolloin ä ja ö löytyvät ns. normaaleilta paikoilta. Toki siinä olen samaa mieltä, että eipä tuo oikeastaa lukemista haittaa vaikka ääkköset puuttuukin.

Kyllahan ne varmaan jollain yhdistelmalla loytyisivat alt+numpad tyyliin mutta ei minulla ole tarvetta sille. Paa-asiassa kirjoitan kuitenkin englantia ja tarvitsen usein myos puolipistetta jonka tilalle toinen skandeista menisi varmaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös