World Trade Center ja salaliittoteoriat

  • 1 264 306
  • 11 333

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Siinä toisessa on ongelmana se, että se ei ole mikään teoria. Perustelut ovat tasoa "eihän rakennus voi tuolla lailla romahtaa". Tai siis eihän se ole teoria, vaan siinä kyseenalaistetaan virallista teoriaa varsin matalaotsaisilla argumenteilla. Viitataan nyt vaikka tähän, joka on täyttä roskaa, mutta silti se on nielty monessa paikassa syötteineen, koska se tukee omaa mielipidettä.

Jos lähdetään keskusteleman sanavalinnoista, niin kai sitten virallinen tutkimusraportti on Totuus ja kaikki muut selitykset romahtamisille teorioita.

Mm. selitys rakennusten romahtamisesta räjähdyspurulla on teoria, koska sen suhteen kai ei ole esitetty aukottomia todisteita. Teorioita saa esittää ilman mitään todisteita. Todisteiden avulla yritetään osoittaa teoria todeksi. Ja esimerkiksi räjähdepurusta monien mielestä on todisteita, ne eivät vaan riitä muuttamaan tätä teoriaa kaikkien tunnustamaksi Totuudeksi.

Pahoittelen huonoa sanavalintaani.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eiköhän tällaiset asiat järjesty niin, että mikäli uusi tutkimus tehtäisiin, niin tutkijat hyväksyttäisiin kummaltakin taholta.
Tämä taas valitettavasti kuulostaa ID-touhulta. Kyseenalaistamalla vastapuolen teoria pyritään jotenkin yhtävertaisiksi tahoiksi, vaikka omaa teoriaa ei tue mitään. Jos joku tutkimus tehtäisiin, niin lähtökohdan pitäisi olla, että kenellekään osallistujalla ei pitäisi olla mitään entuudestaan olemassa olevaa kantaa. Sellaisia ihmisiä ei kertakaikkiaan löydy, eli koko puolueeton tutkimus on jo lähtökohtaisesti mahdoton.

Tärkeämpää olisi miettiä, että olisiko siihen syytä. Lisäksi voisi miettiä, että mitä haittaa siitä olisi? Ketä se loukkaisi/harmittaisi? Miksi sitä ei haluta tehdä?
No mietitään. Jos virallisessa teoriassa on joitain kohtia, joita on vääristelty tai pimitetty, niin syyt siihen eivät todennäköisimmin liity salaliiton peittelyyn vaan ihan kansalliseen (tai jopa kansainväliseen) turvallisuuteen. Viranomaisten etu ei esim ole mainostaa, että kuinka haavoittuvia rakennukset ovat terroristi-iskuille tai mitä heikkouksia tutkimuksissa on havaittu lentoturvallisuuden tai vastaavien alueelta. Samoin aivan päivänselvää on, että kaikki Pentagoniin liittyvä on salaista ja varmasti amerikkalaisten kannalta ajateltuna hyvästä syystä.

Minähän olen itse salaliittoteoreetikko siinä mielessä, että pidän todennäköisenä että Pennsylvanian kone ammuttiin alas vaikka virallinen teoria ei sitä myönnä. En silti kaipaa aiheesta mitään lisätutkimuksia, eivätkä minun mielestäni uhrien omaisetkaan sitä "ansaitse". Jos olisin itse asiasta ollut päättämässä niin olisin todennäköisesti itsekin määrännyt alasampumisen pidettäväksi salassa.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Naurettavaa olettaa, että tollaiset tornit tulevat alas juurilleen jos lentokone törmää tornin huippuosiin, lol.

Olen täysin samaa mieltä, tästä paremmin sitä ei voi enää muotoilla. Ja sitten näitä torneja sattui vielä olemaan kaksi kappaletta, jotka tulivat täysin identtisellä tavalla alas. En epäilisi hetkeäkään virallista "totuutta" jos toinen torneista olisi jäänyt pystyyn tai romahtanut osittain etc.

Sitten kun puhutaan vielä tästä WTC-7 rakennuksesta. Kaksi torniahan tulevat vielä alas ylhäältä alaspäin, mutta tuo 7 rakennus näyttää siltä kuin maa vajoaisi sen alta ja häviää kuin tuhka tuuleen. Se ei vaan näytä luonnolliselta sortumiselta ei sitten kirveelläkään.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiva huomata, että ihmiset uskaltavat pikkuhiljaa "kaapista ulos" psychodadin vaatimattomasti sanottuna pyyteettömän työn ansiosta.

Myönnän, että en olisi varmaan koskaan edes nähnyt videota WTC 7:n romahduksesta ilman tätä ketjua. Enkä olisi toisaalta kyseenalaistanut mitään näistä virallisista kannoista ilman parempaa tietoa.

Psychodad ansaitseekin saatana kiitoksen tämän homman pyörittämisestä. Kukapa olisi uskonut?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Psychodad on kova äijä! Täydet respektit tästä väännöstä kyllä. Itse en enää nykyään jaksa tällaista sanasotaa käydä, mutta olen käyttänyt tolkuttoman määrän vapaa-aikaani niin 9/11 -aineiston kuin NWO:nkin parissa kuluneiden vuosien aikana, ja olen monesta asiata täysin samaa mieltä kuin psychodad veikken kertakaikkiaan jaksa aiheesta enää vaahdota.

Valitettavasti vielä monet eivät vaan kykene/halua nähdä miten paha paikka maailma oikeasti on. Tavallaan ymmärrän kyllä näitä ihmisiä. Minäkin olisin varmasti onnellisempi ja hyväuskoisempi ellei 9/11 olisi koskaan tapahtunut, enkä tietäisi Uudesta maailmanjärjestyksestä mitään.

EDIT: Lähestymme väistämättä kohti vallankumouksellista ratkaisun aikaa - tavalla tai toisella, joka ratkaisee sen oliko 9/11 NWO:n kannalta onnistunut vai epäonnistunut "salaliitto". Edessä siintää nykyisenkaltaisen yhteiskuntajärjestelmän loppu. Jos käy hyvin, ihmiskunta ymmärtää nousta taistelemaan näitä tyranneja vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Meikäläistä kiinnostaa enemmänkin tuossa linkittämässäni videossa nuo silminäkijähavainnot sekä toimittajien raportit räjähdyksistä. Miten niihin pitäisi suhtautua?
Sanonta sanoo, ettei savua ilman tulta, mutta erilaisia pamahdukset ääniä sen sijaan syntyy ilman oikeita räjähdyksiäkin. Ensinnäkin tuollaisen lentokoneen iskeytyminen rakennukseen aiheuttaa varmasti melko kovan pamahduksen ja tämä äänikin voi rakenteita pitkiä välittyä melko laajalle. Toisekseen vaurioituneesta seinästä on todennäköisesti tippunut lasia ja rakenteita alas ja varmasti tuollaisesta parista sadasta metristä tippuvasta lasista tulee särkyessään kohtuullinen ääni. Nämä tällä tavalla parin minuutin miettimisellä.

Ja fysiikasta en tajua tuon taivaallista, mutta näin kaduntallaajana ihmettelen, että molemmat tornit tulevat alas lähes identtisellä tavalla, vaikka ovat saaneet osumat eri kohtaan ja korkeudelle.
Kaksi identtistä rakennusta ja kahden suht. samanlaisen lentokoneen törmäkset, ne varmaan selittävät samankaltaisuudet. Eri osumakohta sitten varmaan selittää sen, että miksi myöhemmin osuman saanut etelä-torni romahti ensin eli alle tunnissa ja miksi pohjois-torni romahti myöhemmin palettuaan reilut tunti 40 minuuttia. Melko iso ero kuitenkin.

Tätä olen jo aikaisemmin kysynyt, mutta tornien romahtamistavoissa olisi ollut iso ero, niin mitä se olisi muuttanut? Olisiko se ollut jonkun mielestä skenaariona yhtään uskottavampi? Väitän että ei. Siinä tapauksessa tapahtunutta käytettäisiin yhtälailla salaliiton todisteena tyyliin, että torneihin osui samanlaiset koneet, mutta vaikutukset olivat erilaiset, joten takana ei voi olla mikään muu kuin salaliitto ja räjähdepurku.

Toinen juttu mitä on tylsistymiseen asti toistettu, niin maailman historiasta ei löydy dataa että millä tavalla vastaankokoisten tulipalojen tai minkään muun syyn takia romahtaneet rakennukset ovat yleensä romahtaneet. Maailmassa ei ole KOSKAAN purettu tai romahtanut WTC7:aa isompaa rakennusta (joku radiomasto on) ja kaksoistornit olivat vielä siitäkin yli tuplasti korkeampia. Nämä olivat siis kolme ensimmäistä kertaa maailmassa kuin noin isot talot ovat tuhoutuneet tai tuhottu. Edes youtubesta ei löydy. Siihen nähden tämä laajalle levinnyt tietoisuus sitä, että miten tornitalojen pitäisi romahtaa on jopa hämmentävää.

Jokainen varmasti ymmärtää, että mitä korkeammaksi rakennukset käyvät, niin suurempia niihin kohdistuvat voimat ovat eikä tämä voimien kasvu edes välttämättä ole lineaarista, vaan joissain tapauksissa jopa sitä jyrkempää. Niinpä jonkun 26 kerroksisen talonpalon, jota sammutetaan ja jäähdytetään vedellä 24 tuntia ja joka ei romahda vetäminen todisteeksi on jossain määrin surkuhupaisaa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Helkkarin hyvä pointti muuten tämäkin.

Kiitoksia Stonewallille linkistäkin. Mutta on se kyllä kumma, jos jotain kysyy, niin vastauksena on, että katso taakse käsin. No eikö sitä voi helvetti kirjoittaa uudestaan? Saakeli, edes hiukkasen herrasmiesmäisyyttä tähän ketjuun. Kiitos.

Jaa-a. Näkyy olevan herrasmiesmäisyyskin erilaista riippuen näkökulmasta. Toisesta näkökulmasta näyttää siltä, että olisi kovin helppoa klikata pari kertaa hiirellä, ja toisesta että on helpompaa että joku toinen kirjoittaa tekstin uudelleen. No mene ja tiedä, mikä näistä sitten on herrasmiesmäisintä. Jos nyt sitten vaivaudun selittämään asian monennen kerran tietäen saavani niskaan mm. erään P:llä alkavan nimimimerkin kirjoitin sitten mitä vain, niin toivoisin sitten että et ohita asiaa ihan vaan olan kohautuksella.

WTC 1 ja 2
Eli lentokoneiden törmäyksen aiheuttama räjähdysmäinen kerosiinipalo pyyhki teräsosia puhtaaksi paloeristeestä. Törmäys aiheutti välittömästi rakenteeseen muodonmuutoksia, ja sen jälkeinen tulipalo lisäsi niitä, kunnes julkisivukehä pullistui ulospäin ja liittolaattaa kannattelevat palon heikentämät teräskonsoliliitokset pettivät. Sitten kerroslaatat luhistuivat alemman tason päälle, mistä seurasi aina alemman laatan putoaminen kerrosta alaspäin. Jo parin kerroksen luhistumisen jälkeen alas putoava massa oli moninkertainen kuhunkin välipohjalaattaan verrattuna, joten luhistuminen pääsi tapahtumaan lopulta lähes esteettä.
On ihmetelty miten sortuma pääsi etenemään painovoimaisesti maahan saakka. Tähän on luonnollinen selitys. Sortumisen alkamiskohdan yläpuolinen massa oli moninkertainen välipohjien rakenteiden kantokykyyn nähden, sillä rakenteet oli suunniteltu kannattamaan yhtä kerrosta. Kun sortuminen oli alkanut tornin yläosasta, sen eteneminen alas asti laaja-alaisissa ja kevytrakenteisissa kerroksissa oli väistämätöntä. Putoavan massan liike-energia lisäsi luhistuvien rakenneosien painon vaikutuksen moninkertaiseksi. Osassa kerroksia kuumuus ja räjähdys oli heikentänyt teräksisten kevytrakenteisten välipohjaristikoiden ja niitä kannattavien teräskonsolien kantokykyä. Pystysuuntaisten seinä- ja keskirunkopalkkien sinänsä suurella kantokyvyllä ei ollut sortumisen etenemisen kannalta paljonkaan merkitystä, koska kerroksissa edennyt sortuma kulki niiden ohitse ja tuhosi samalla niiden poikittaistuennan, jolloin ne luhistuivat

Vielä sananen kommentoidakseni lisäräjähteitä. Räjähdysasiantuntijat aloittavat räjäytyksen alhaalta päin, mutta tornit romahtivat ylhäältä alkaen.
Olisi ollut mahdotonta sijoittaa räjähdysaineita oikeisiin paikkoihin rikkomatta eristystä, vesijohtoja, viemäreitä ja sähköjohtoja. Mikäli riittävä räjähdemäärä olisi asennettu, se olisi huomattu.
Romahduksen jälkeen raivaustöissä ei löydetty yhtään johdon, nallin, r-aineen jäämiä tai mitään muutakaan merkkiä (joita aina jää) siitä, että räjähdysaineita olisi käytetty.
Minkäälaisia räjähdyksiä ei nauhoitettu yhdelläkään seismisellä asemalla ennen räjähdyksiä. Laitteet olivat kuitenkin niin herkät, että niissä näkyy pieni piikki hetkellä jolloin putoava roju alkoi osumaan maahan.

En nyt tähän hätää ehdi kirjoitella yhtä tarkasti WTC7stä, jonka romahdusta on joskus myös ihmetelty. Lyhyesti talossa on 47 kerrosta, 40 ylintä on kolmen tukirakenteen varassa, jotka koostuivat useista pilareista ja palkeista. Lentokoneiskujen jälkeen tulipalo paloi seitsemän tuntia ratkaisevasti vähentäen teräksen lujuutta, lopulta yksi tukirakenne romahti. Se näkyy videoissa rakennuksen itäpuollella olleen kattohuoneiston romahtamisena. Tämän jälkeen 40 kerroksen paino oli liikaa kahdelle jäljelle jääneelle tukirakenteelle/rungolle, jotka siis myös olivat pitkäkestoisen tulipalon heikentämiä. Kahdeksan sekunttia itäisen kattohuoneiston romahduksen jälkeen koko rakennus romahti.

Tähänkin liittyen pitää huomata, että missään videossa ei kuulu räjähdyksestä aiheutuvaa yli 120 desibeelin ääntä, joka liittyisi lisäräjähteiden käyttöön.
Myöskään seismografit eivät rekisteröineet räjähdyksiä. Taaskaan romahduksen jälkeen raivaustöissä ei löydetty minkäänlaisia johdon, nallin, r-aineen jäämiä tai mitään muutakaan merkkiä (joita aina jää) siitä, että räjähdysaineita olisi käytetty.

Toivottavasti sait tästä jotakin näin tiivistetyssä muodossa. Romahdukset löytyvät netistä huomattavasti perusteellisemmin selitettynä, jos asia kiinnostaa.

Salaliittoilijoilta en kaipaa jo moneen kertaan kuultua kritiikkiä (joka on osoitettu monta kertaa perusteettomaksi), vaan haluan kuulla miten rakennukset sitten romahtivat, jos eivät kerran lentokoneiden törmäyksen eikä myöskään todistettavasti räjähteiden käytön seurauksena. Selityksen voisi mielellään tiivistää suuninpiirtein tähän laajuuteen mitä itse käytin. Kiitos jo etukäteen.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Niinpä jonkun 26 kerroksisen talonpalon, jota sammutetaan ja jäähdytetään vedellä 24 tuntia ja joka ei romahda vetäminen todisteeksi on jossain määrin surkuhupaisaa.

No tämähän se pointti on ainakin itselläni. Suuri osa näistä todisteista ja todisteluista on surkuhupaisia. Salaliittoteoreetikot sahaavat omaa jalkaansa jatkuvasti, kun kaikki virallista tutkimusta vastustava roska niellään pureksimatta ja pistetään eteenpäin. Sitten kun tämä aineisto todistetaan roskaksi, niin sama saaga jatkuu eri agendalla. Tässä varmaankin suurin youtubesta löytyvä räjäyttämällä purettu rakennus. Räjähdysäänet kuuluvat todennäköisesti kilometrien päähän.

En nyt jaksa tuota alkaa kellottelemaan / analysoimaan, mutta epäilisin, että ei olla lähelläkään vapaata pudotusta talon romahtamisen osalta.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä on hyvä sota menossa. Ihme vaan, että ainoastaan yksi kaveri on oikealla asialla eli psychodad. Voisi muutkin käyttää sitä (maalais)järkeään eikä tehdä itsestään naurettavia virallisen totuuden talutusnuorassa -kulkijoita. Hyviä videoita missä oikeat ja aidot ihmiset kertovat räjähdyksistä eli selkeitä todistajia on vaikka kuinka. Naurettavaa olettaa, että tollaiset tornit tulevat alas juurilleen jos lentokone törmää tornin huippuosiin, lol.

No, siihen maailmankuvaan on kasvatettu ja kasvettu, että USA on se puhtoinen pelastaja ja kaikkivoipa ja arabit yms. pahoja. Todellisuudessa kehitysmaa USA on maailman suurin terroristivaltio ja riistäjä.

Heh heh, vai oliskohan oikein nykyaikainen LOL. Taidatte olla kaikki, siis foliohatut, samanlaista sakkia? Eli jos teidän äärettömän tarkkoja ja tieteellisiä todisteita ei hyväksytä tai pidetä järkevinä, niin ME talutusnuorassa kulkijat olemme silloin tyhmiä tai teemme itsemme naurettaviksi.

Esimerkiksi tämä aito ja hieno todiste. "Hyviä videoita missä oikeat ja aidot ihmiset kertovat räjähdyksistä eli selkeitä todistajia on vaikka kuinka."

Mitäpä tuohon enää lisäämään, selkeä salaliitto perkele. Ehkä sitä maalaisjärkeä voisi käyttää siellä toisellakin puolella.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Naurettavaa olettaa, että tollaiset tornit tulevat alas juurilleen jos lentokone törmää tornin huippuosiin, lol.
Vaikka minun sarkasmi-tutkani värähtikin pahan kerran tätä lukiessa, niin vastataan silti.

Tuo juurilleen romahtaminen on saavuttanut jotenkin virallisen totuuden, vaikka niin ei tapahtunut. Tornit olivat 300 metrisiä ja kuitenkin esim WTC7:n päälle lensi teräspalkki. Siihen oli matkaa kuitenkin useita kymmeniä metrejä.
http://www.debunking911.com/fig-1-7.jpg
Sivumennen sanottuna huvittavaa on, että muistaakseni vuosia sitten salaliitokit pitivät sitä vielä todisteena räjähdyspurun puolesta, että terästä lensi sivusuuntaan, sillä sitähän ei voi aiheuttaa muu kuin räjähdys. Kumpikin vaihtoehto puhuu siis salaliiton puolesta.

Tässä on vielä viisi kuvaa, jotka jossain määrin kuvaavat ympäröiviin rakennuksiin ja ympäristolle aiheutuneita tuhoja:
http://www.layscience.net/files/wtc/3.jpg
http://www.debunking911.com/Bankers.jpg
http://www.debunking911.com/columnd.jpg
http://www.debunking911.com/b7debris.jpg
http://www.debunking911.com/barclay.jpg

Joku räjähdyspurku expertti voisi taas kertoa mielipiteensä, että miten onnistunut on "hallittu purku" joka tuhoaa viereiset pienemmät rakennukset kokonaan eli mitä siinä oli, joku kirkko ja pari pienempää WTC-rakennusta ja jossa viereiset rakennukset kärsivät ylläkuvatut vahingot (vai olikohan Bankers rakennuksen seinäänkin laitettu pieniä räjähteitä, jotta sen vahingot näyttäisivät uskottavammalta...).

Lopussa vielä jonkinlainen kuva, jossa näkyy ettei WTC romahtanut mitenkään täysin suoraan, vaan siinäkin oli jonkinasteista kiertoa ja kallistusta.
http://www.debunking911.com/pivot.jpg

edit: tarkistuslaskentoja
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tuo onkin mielenkiintoinen seikka myös, että WTC-4 ja WTC-6 eivät romahtaneet, vaikka kärsivät paljon pahempia ulkoisia vaurioita kuin WTC-7...varsinkin kun viralliseen teoriaan uskovat väittävät Kaksoistorneista lentäneen palavan massan vaikuttaneen lopputulokseen. Ei vaan vaikuttanut samoin WTC-4:n ja 6:n tapauksessa.

Jokatapauksessa WTC-4: ja 6 kestivät kuten teräsrunkoisen rakennuksen kuuluukin. Vaikka miten on julkisivu vaurioitunut, talo seisoo pystyssä kuin sanonko mikä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo onkin mielenkiintoinen seikka myös, että WTC-4 ja WTC-6 eivät romahtaneet, vaikka kärsivät paljon pahempia ulkoisia vaurioita kuin WTC-7...varsinkin kun viralliseen teoriaan uskovat väittävät Kaksoistorneista lentäneen palavan massan vaikuttaneen lopputulokseen. Ei vaan vaikuttanut samoin WTC-4:n ja 6:n tapauksessa.
WTC-6 oli kahdeksan kerroksinen rakennus ja wikipedian mukaan se tulkittiin romahtaneeksi:
http://en.wikipedia.org/wiki/6_World_Trade_Center

Tuosta kuvasta näkyy, että onhan siinä joitain seiniä pystyssä, mutta keskellä on noin kahdeksan kerroksen mentävä aukko:
http://www.layscience.net/files/wtc/3.jpg

Jos joku esittäisi teorian että pienet rakennukset ovat helpompia sammuttaa ja ne eivät sorru niin helposti, niin todennäköisesti uskoisin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sanonta sanoo, ettei savua ilman tulta, mutta erilaisia pamahdukset ääniä sen sijaan syntyy ilman oikeita räjähdyksiäkin. Ensinnäkin tuollaisen lentokoneen iskeytyminen rakennukseen aiheuttaa varmasti melko kovan pamahduksen ja tämä äänikin voi rakenteita pitkiä välittyä melko laajalle. Toisekseen vaurioituneesta seinästä on todennäköisesti tippunut lasia ja rakenteita alas ja varmasti tuollaisesta parista sadasta metristä tippuvasta lasista tulee särkyessään kohtuullinen ääni. Nämä tällä tavalla parin minuutin miettimisellä.

Ehkä joku tuollainen skenaario on mahdollinen, mutta olisi mielenkiintoista tietää onko esim. virallisessa raportissa otettu näitä silminnäkijähavaintoja räjähdyksistä huomioon ja pyritty selvittämään mikä ne aiheutti?


Tätä olen jo aikaisemmin kysynyt, mutta tornien romahtamistavoissa olisi ollut iso ero, niin mitä se olisi muuttanut? Olisiko se ollut jonkun mielestä skenaariona yhtään uskottavampi? Väitän että ei.

Vaikea on mennä muiden puolesta ottamaan kantaa. Omalla kohdallani tuo olisi vaikuttanut lähinnä siihen, että en olisi sitä ihmetellyt.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuo onkin mielenkiintoinen seikka myös, että WTC-4 ja WTC-6 eivät romahtaneet, vaikka kärsivät paljon pahempia ulkoisia vaurioita kuin WTC-7...varsinkin kun viralliseen teoriaan uskovat väittävät Kaksoistorneista lentäneen palavan massan vaikuttaneen lopputulokseen. Ei vaan vaikuttanut samoin WTC-4:n ja 6:n tapauksessa.

Niinpä niin. Kohtuu huonoon kuntoon meni ainakin WTC4 kuvasta päätellen. Ja samaten muut ympäröivät rakennukset (kuva). Aina on jotain mitä epäillä, jos niin haluaa. Vaan voisitko nyt esittää sen vaihtoehtoisen selityksen tapahtumille, jotta päästään asiassa myös eteenpäin?
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Kyllä tuosta jonkun verran selvyyttä sai. Edelleen vain ihmetyttää, että miten keskipylväät sortuivat, niin maan tasalle. Niidenhän piti, ainakin sen videon peruustella minkä itse katsoin, kestää mitä vain ja eivät ne kaikki menneet edes poikki lentokoneen osumana. Ilmeisesti ne eivät sitten kestäneetkään, kuten sanoit. Mutta pelottavan samannäköisesti ne ovat katkenneet siten, että näyttävät samoilta kuin räjäytetyissä taloissa. Mutta tämä voi toki olla sattumaakin.

Eli tornit siis romahtivat kerros kerrokselta toistensa päälle? No mitä nämä videoilla nähdyt savupöllähdykset reilusti romahtavaa kerrosta alempana olivat? Oliko kerosiinipalo niin kova, että se ehti mennä n. 50 kerrosta alaspäin ennen kuin koko torni romahti? Kuten, vaikka tässä videossa kohdasta 2:05 eteenpäin. Lisäksi alapuolella olevassa videossa kohdasta 2:20 eteenpäin palomiehet sanovat räjähdyksiä olevan mm. 7-8 kerroksissa.

Kuinka jumalaton paukus siitä 120db äänestä tulee? Tässä muutaman korttelin päästä otetulla videolla kohdasta 4:30 etiäkäsin on ihan "kivoja" paukauksia.

Minkäälaisia räjähdyksiä ei nauhoitettu yhdelläkään seismisellä asemalla ennen räjähdyksiä. Laitteet olivat kuitenkin niin herkät, että niissä näkyy pieni piikki hetkellä jolloin putoava roju alkoi osumaan maahan.

Tuossa äsken linkittämälläni videolla sanotaan(kohdasta 5:00), tai on oikein lehtiartikkelin kuvakin, että seismiset mittaukset ovat tätä "virallista totuutta" vastaan. Tai eivät ainakaan tue sitä.

Sitten miksikkäs noita jäänteitä ei saatu tutkia? Miksi ne salattiin niin tiukasti? Ei edes FEMA päässyt alueelle. Tiedä mitä sieltä olisi löytynyt, jos joku ulkopuolinen olisi tutkinut. Ehkä jopa noita aineita, mitkä luettelit.

Salaliittoilijoilta en kaipaa jo moneen kertaan kuultua kritiikkiä (joka on osoitettu monta kertaa perusteettomaksi), vaan haluan kuulla miten rakennukset sitten romahtivat, jos eivät kerran lentokoneiden törmäyksen eikä myöskään todistettavasti räjähteiden käytön seurauksena. Selityksen voisi mielellään tiivistää suuninpiirtein tähän laajuuteen mitä itse käytin. Kiitos jo etukäteen.

Fyysikko en ole, joten jätän ne leikit jonkun toisen haltuun... Mutta hyvin kirjoitit oman kantasi. Hyvin tuli selville miten sinä uskot tai koet asiat tapahtuneeksi.

Sen verran vielä, etten ole mitenkään kenenkään puolella tässä. On vain mielenkiintoista kysellä ja selvittää itseäni askarruttavat faktat. Jos se saa jonkun silmissä minut näyttämään joltain salaliitto-fanilta, niin se on hänen mielipiteensä. Mutta kyllä täytyy sanoa, että on melkoisen mielenkiintoinen tapaus, jossa monia mielenkiintoisa yksityiskohtia. Lisäksi on jännää huomata kuinka täällä kaikki haukkuu foliohatuiksi ja ties lie miksi, kun esittää mielipiteensä. Turha siitä on provosoitua. Nämähän ovat vain mielipiteitä. Tuskin meistä kukaan kuitenkaan niitä lentokoneita lensi tai sitten (spekuloituja) pommeja räjäytti?
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en usko viralliseen teoriaan lähinnä sen takia, että koko operaatio tuntui menevän niin täydellisesti putkeen. Neljän lentokoneen kaappaus. Kaikki saivat huidella rauhassa menemään jenkkien ilmatilassa. Kolme lentokonetta huikealla osumaprosentilla kohteisiinsa, päälle vielä extra-bonuksena WTC-7:kin maan tasalle. Paljon hämäryyksiä muutenkin.

Kompetenssi ei riitä argumentoimaan mitään virallista teoriaa vastaan joten en edes yritä, liityinpä vaan foliohattujen joukkoon.

Sitten pari linkkiä, onko tämä se psychodadin käyttämä todiste räjähteiden käytöstä? Haku-toiminto ei auttanut tai sitten en vaan osaa. Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe. Tämä on vuodelta 2009 joten aika tuore. Tämä käsittääkseni on sellainen peer-reviewed teksti joka on julkaistu muuallakin kuin foliohattujen interwebs sivuilla. Todistaako se mitään? No ei, mutta antaa ainakin ajattelun aihetta että mitä se mömmö siellä teki jos sitä siellä oikeasti oli.

Minä en ole ihan kartalla kokonaiskuvasta, joten googlailin vaan 911 summarya. Lukemistahan riittäisi, mutta jo ensimmäisen sivun kaksi ensimmäistä linkkiä vievät NY Timesin ja Washington Postin artikkeleihin. Mitä nuo sitten kertovat? No ehkä korkeintaan sen, että psychodad & co eivät ole yksin, ja että kaikki ei ehkä sittenkään ole mennyt virallisen teorian mukaan.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Sitten pari linkkiä, onko tämä se psychodadin käyttämä todiste räjähteiden käytöstä? Haku-toiminto ei auttanut tai sitten en vaan osaa. Active Thermitic Material Discovered in Dust from the 9/11 World Trade Center Catastrophe. Tämä on vuodelta 2009 joten aika tuore. Tämä käsittääkseni on sellainen peer-reviewed teksti joka on julkaistu muuallakin kuin foliohattujen interwebs sivuilla. Todistaako se mitään? No ei, mutta antaa ainakin ajattelun aihetta että mitä se mömmö siellä teki jos sitä siellä oikeasti oli.

Ongelmana kyseisellä sivustolla on se, että sillä ei ole mitään uskottavuutta. Siellä mm. viitataan espanjalaisen yliopiston tutkimuksiin podeista ym. kuraa. Esim. psykoisukin mainostama AE911Truth osaa jättää tällaisen roskan omaan arvoonsa.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ongelmana kyseisellä sivustolla on se, että sillä ei ole mitään uskottavuutta. Siellä mm. viitataan espanjalaisen yliopiston tutkimuksiin podeista ym. kuraa. Esim. psykoisukin mainostama AE911Truth osaa jättää tällaisen roskan omaan arvoonsa.

Sivustolla on se ongelma varmasti, mietinkin lähinnä tuota artikkelin julkaissutta lehteä, mutta kyllähän kyseinen opuskin on saanut "hieman" kritiikkiä ja päätoimittajakin lähtenyt kävelemään kyseisen artikkelin takia. Syytän itseäni, olisi pitänyt vähän kaivaa syvemmältä. Vakuuttavan oloisia ovat tittelit artikkelin kirjoittajilla, mutta oma agendansa heillä tietysti on. Tässähän tämä probleema on kun ei oma tietämys riitä; uskottavalta tuo tutkimus vaikuttaa, mutta yhtä uskottavalta vaikutti sen kumoavakin teksti (jota en tähän hätään nyt löydä mutta se muistaakseni tänne on linkitetty).
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vakuuttavan oloisia ovat tittelit artikkelin kirjoittajilla, mutta oma agendansa heillä tietysti on.

Tässä blogissa kirjoittaa Helsingin Yliopiston oikeussosiologian dosentti:

http://kohudosentti.blogspot.com/

Jokuhan voisi ottaa tämänkin dosentin puheet tosissaan ja vielä jossain keskustelupalstalla viitata näiden blogien olevan Helsingin yliopiston tekemiä tutkimuksia ja edustavan Helsingin yliopiston mielipidettä.

Kyllähän oikeussosiologian dosentti on varmasti perillä huoltajuusasioista?

Menee minusta vähän samaan kategoriaan kuin tämä espanjalaisen yliopiston pod-analyysi...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Niinpä niin. Kohtuu huonoon kuntoon meni ainakin WTC4 kuvasta päätellen.

Tässä vähän toisesta näkökulmasta sama rakennus (vie osoitteeseen 911research.wtc7.net). Toki kohtuu huonoon kuntoon meni, mutta niinkuin magnum37 kirjoitti, ei romahtanut. Vaikka siis oli lähempänä ja niin edelleen.
 

Viljuri

Jäsen
Metatasolla ketju on opettavainen. Kysymys on niin sanotusta "valumisesta".

Kaikki argumentit on kierrätettyjä, yksikään tähän ketjuun kirjoittanut ei ole esittänyt yhtään omaa argumenttia. Veli mjr:n viittaamalla palstalla - vaatii auttavaa englanninkielen taitoa - löytyy kiva referenssi, jossa kädestä pitäen voi tunnistaa töhkän, joka kiertää palstalta palstalle.

Älyllinen oivallus syntyisi siitä, jos jaksaisimme havaita, että tiedostusvälineiden osalta me vielä maksamme tästä töhkän kierrätyksestä. Esimerkiksi Helsingin Sanomien monien ulkomaanjuttujen alkuperä ei ole vain uutistoimistoissa (esimerkiksi TASS), hyvin merkittävä lehden juttujen lähde (kierrätyskeskus) löytyy New York Times lehden "editorialeista" ja MSNBC:n kommentaattorien suunnasta. Eikä niitä aina ole jaksettu asianmukaisesti edes siteerata, varsinkin jos lehdessä julkaistu töhkä on peräisin nettilähteistä, kuten Huffington Post tai Moveon.org -verkosto.

Lukijakunnan kriittisyyttä moista toimintaa kohtaan pitäisi kasvattaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Esim. psykoisukin mainostama AE911Truth osaa jättää tällaisen roskan omaan arvoonsa.

Kyllahan tuo loytyy heidan top 10 listaltaan heti etusivulta.

Jos se on roskaa, joku voisi julkaista peer review lehdessa jonkun vastineen. On toistaiseksi jaanyt nakematta. Paperi on siis edelleen kiistaton.

Tanne onkin taas ilmestynyt paljon kirjoituksia, taytyypa vastailla tuossa hiukan myohemmin. Vinkiksi stonewallille etta voisit jo nyt harkita jonkinlaista hallittua pakoa, ja seuraavan kerran kun aiot suoltaa kasittamattomyyksia ja loogisia virheita, pyyda sita puolisoasi vertaisarvioimaan tekeleesi niin ei tarvitse sitten nayttaa holmolta kaiken kansan edessa.

Huomasin kylla etta jatit kysymykseni edelleen vastaamatta, kai joku fiksumpi kertoi etta olet hivenen heikolla jaalla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tässä vähän toisesta näkökulmasta sama rakennus (vie osoitteeseen 911research.wtc7.net). Toki kohtuu huonoon kuntoon meni, mutta niinkuin magnum37 kirjoitti, ei romahtanut. Vaikka siis oli lähempänä ja niin edelleen.

Tämähän on KIISTATON todiste salaliittoa vastaan. Miksi omistaja olisi räjäyttänyt VAIN OSAN rakennuksista ja jättänyt osan räjäyttämättä...
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kaikki argumentit on kierrätettyjä, yksikään tähän ketjuun kirjoittanut ei ole esittänyt yhtään omaa argumenttia.

Sanoisin kyllä, että analyysini espanjalaisen yliopiston tutkimuksesta on täysin itse tekemäni ilman minkään valtakunnan debunkkaus-sivustoja. Samaten vasteeni psychodadin "rigid body" -termin väärään tulkintaan. Toki otin tuossa viittauksia Wikipediasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös