Pyydä jotain kaveriasi tulkkamaan tuo sinulle ensin. Sinä olet puhunut lämpötilamittauksista, ja vieläkään et ole pystynyt osoittamaan yhtä ainoaa MITTAUSTA joka osoittaisi tuollaisia lämpötiloja.
Ymmärrätkö mikä ero on mittauksella, ja arviolla tyyliin "tällainen lämpö on varmaankin tarvittu"?
Taidat luulla, että siellä olisi joku voinut seistä rakennuksessa mittaamassa lämpömittarilla 1500 asteen lämpötiloja?
Totta kai kaikki todisteet lämpötiloista perustuvat joko psychon linkittämiin mittauksiin raunioissa vallinneista lämpötiloista tapahtuman jälkeisinä päivinä tai sitten juuri noihin materiaaleihin jääneisiin sulamisjälkiin. Eli siihen, "millainen lämpö on varmaankin tarvittu".
Hetkellisesti saavutettu maksimilämpötila kemiallisessa reaktiossa on aika paljon korkeampi kuin lämpötila vähän reaktion jälkeen. Hyvin kuuma aine alkaa ilmassa jäähtyä nopeasti. Esimerkiksi tuo mainittu termiitti sulattaa rautaa, mutta ei se reagoiduttuaan sulanutta rautaa kovin kauaa jaksa sulana pitää, jollei sitten reagoivia aineita, ruostetta ja alumiinia, saada jostain reaktioon lisää.
Tein muuten aikanaan yliopistolle graduni korkeaa lämpötilaa kestävistä jauheista, joihin kuuluu myös linkissä mainitun molybdeenin yhdisteitä.On ihan kiinnostavat olosuhteet, jos molybdeeni saadaan sulamaan. Siihen vaaditaan tosiaan lähes 3000 celsiusta, ja molybdeenin monille yhdisteille enemmänkin.
Ja vielä kerran, materiaalista näkee kyllä jälkeenpäin, onko se sulanut joskus. Ei siihen tarvita lämpömittaria... Ei aina edes mikroskooppia.