Tuo keskustelu jatkunee JME:ssa kuten odottaa sopii, ja niinhan sen pitaakin etta aiheeseen saadaan jotain selvyytta. Kyseessa on teoria, joka Bazantin mukaan tarjoaa jonkinlaisen selityksen sille miten romahdukset olivat mahdollisia, kun taas toisten mielesta ne eivat vastaa visuaalista havaintoa, leikittelevat eparehellisesti alakanttiin arvioiduilla palkkien vastustuslukemilla ja rikkovat newtonin kolmatta lakia. Joillekin se kelpaa selitykseksi, joillekin ei.
Minun kantani asiasta on varsin selva, siina ei ole juurikaan logiikkaa etta 12 heikompaa kerrosta murskaisivat 80 vahvempaa kerrosta, jos newtoniin on uskominen. Voimalla on aina vastavoima, joten jos ylaosa tuhoaa yhden kerroksen, ylaosasta myos tuhoutuu yksi kerros. Se on mekaniikan peruslaki. Kaytannossa tuo "pile driver" tuhoutuu silminnahden heti kontaktissa alemman osan kanssa, joten tassa kohtaa kaytanto ja Bazantin hieno teoria eivat kohtaa ollenkaan. Ei myoskaan siina etta Bazant kayttaa laskelmissaan murskattujen kerrosten painoa murskaamaan alempia rakenteita vaikka jokainen toimivat silmat omistava nakee etta paska sataa kaikkialle muualle paitsi sen alaosan paalle.
Myos pystyyn hetkeksi jaaneet spiret aiheuttavat uskottavuusongelman "pile driver" teorialle. Ylapuolelta kaiken maahan painanut "pile driver" ei olisi jattanyt ydinpalkkeja pystyyn, sen olisi joko taytynyt painaa ne maahan asti tai sitten jaada niiden paalle roikkumaan.
Jokainen uskokoon siihen mika jarkevimmalta vaikuttaa.