Pienoismallikoe koko tapahtumasta kaikkine muuttujineen lienee mahdottomuus.
Jos oikein olen ymmärtänyt, niin tuo WTC 1 tornin kerros 96. on mallinnettu 1/20 suhteessa tuossa Quintieren kokeessa. Laajemman mallinuksen luulisi olevan vaikeaa, koska käsittääkseni mallinnuksen alaspäin skaalauksessa tulee nopeasti vastaan rajat, joissa mittasuhteista huolimatta molekyylien koon säilyminen samana ynnä sähkövaraukset ym. muuttavat mekaniikan täydestä mittakaavasta poikkeavaksi.
Täten voi sanoa että vaatimus 9/11-tapahtumien toistettavuudesta on pakollisena kynnysehtona, jota ilman mitään muuta selitystä kuin räjähdepurkua on pidettävä mahdottomana, kohtuuton vaatimus. Tietysti voi kysyä, että pystytäänkö räjähteillä tekemään tornien sortumista vastaava tapahtumasarja? Se ei riitä pelkästään että räjähdepurku näyttää suunnilleen samalta, sen pitäisi myös yksityiskohtatasolla vastata 9/11-tapahtumia. Lienee kohtuu konsensus siitä, että tavallisimmilla räjähteillä tämä ei onnistu, jos luotetaan siihen että kaikkea seismografista dataa ei ole väärennetty, ja puuttuvat räjähdeäänet ja paineaallot tukevat teoriaa että räjähteitä ei voi olla huomattavia määriä.
Täten jäljelle jää termiitit, joista tavallinen ei riitä, joten on jouduttu käyttämään ilmeisesti epävirallisesti olemassa olevaa supernanotermiittiä. Purkuteoria kaipaisi nyt yhtenäisempää hypoteesia, elikkä mentiinkö konventionaalilla ja/tai termiiteillä.
Edit. Jostain syystä useista toistokerroista huolimatta tämä jää aina joltain tajuamatta: se että joku asia on lähes mahdoton, tarkoittaa sitä, että se on mahdollista mutta hyvin epätodennäköistä. Normaali ratkaisuhorisontin tarkastelu lähtee siitä, että rajataan täysin mahdottomat teoriat kokonaan tarkastelun ulkopuolelle ja keskitytään todennäköisimpiin ratkaisuihin. Jos olisin amerikkalainen veronmaksaja, kokisin hirveäksi resurssien haaskaukseksi sen, että WTC-tapahtumaa lähdettäisiin uudestaan tutkimaan erittäin epätodennäköisten skenaarioiden rajaamiseksi pois. Mielestäni on parempi että paloturvallisuuden ja rakennustekniikan asiantuntemus käytetään asioita ihmisille parantaviin hommiin. Uusi tutkimus päätyisi kuitenkin samaan lopputulokseen siitä huolimatta olisiko salaliittoa vai ei: jos ei ole, tutkimus ei sitä löytäisi ja jos olisi, salaliiton toteuttajilla olisi resurssit väärentää tuo tutkimus. Viime kädessä on kaikille osapuolille parasta, että oikeat asiantuntijat keskittyvät oikeisiin töihin ja harrastelijat (puolin ja toisin) keskittyvät juupas eipäs ikiliikkujaan internetistä. Kaikki pelaa, kaikki voittaa.