Muutama pointti.
- Jos jätän mun vuoden -77 Taunuksen puuvajan taakse pönöttämään, niin ettei se näy naapurin pihalle tai yleiselle tielle, niin ko. vehje ruostuu ajan myötä puhki. Tämä siitä huolimatta, että Taunuksen lämpötila ei missään vaiheessa nouse esimerkiksi yli tuhannen asteen.
- Jos hitsaan Taunukseni pakoputkea, syntyy prosessissa ns. spherejä metallin sulaessa ja lennellessä pitkin poikin. Jos pakoputki kaikesta hitsauksesta huolimatta romahtaa uudestaan mökkitielle, osa putken pikku koloihin, nystyröihin ja ruostevaikkuihin eksyneistä "sphereistä" leviää luontoon ja osa lopulta naapurin mummon sienikoriinkin.
- Jos pakoputki leviää kovassa vauhdissa asfaltille, niin syntyy kipinöitä, josta syntyy taas uusia "spherejä". Samoin käy, jos satun ajamaan Taunuksellani toista Taunusta päin, niin että metalli hankaa metallia vasten oikein kunnolla.
Seuraavaksi muuta kuin niitä "spherejä". Siirtykäämme ihan hassun näköisiksi muuttuneisiin metallipalkkeihin.
Eutektinen seos on wikipedian mukaan "kahden tai useamman metallin tai muun aineen seos(ta), jonka mooliosuudet ovat sellaiset, että seoksen sulamispiste on mahdollisimman alhainen.". En ole kemisti, en sinne päinkään, mutta kuulostaa nopeasti maallikon korvaan samalta kuin Taunusta ruostuttavan teiden suolauksen idea. Täsmälleen sama idea on myös "thermiten" ja "thermaten" kanssa. Jälkimmäiseen lisätään rikkiä, jotta rauta sulaisi kepeämmin alhaisemmassa lämpötilassa.
NIST, FEMA ja kaikki muut aihetta tutkineet itsensä tieteellisesti establisoineet tahot ovat päätyneet siihen lopputulokseen, että kyseessä on ollut eutektinen reaktio, jossa rikki on näytellyt pääosaa, tai kanadalaisittain paaosaa. Tahot ovat myös näytteitä arvioidessaan päätyneet lopputulemaan (kukin tahollaan tosin hieman eri lukuihin) että tämä reaktio on tapahtunut jossain 800-1000 celsiusasteen välimaastossa.
Muutama pointti tästäkin
- Kuvailtu reaktio vaatii aikaa. Termiitti palaa nopeasti.
- Käsittääkseni termiitti palaa reippaasti yli 1000 asteen lämpötilassa.
- Jos kyseessä olisi termiitin aikaansaannos, luulisi näytteistä löytyvän myös alumiinia. Kuitenkaan NIST:n EDS-analyysi ei näytä alumiinia, rikkiä kyllä senkin edestä.
- "Prior to soaking the chip in MEK an XEDS spectrum was acquired from an area of the red-layer surface. The resulting spectrum, shown in Fig. (14), produced the expected peaks for Fe, Si, Al, O, and C. Other peaks included calcium, sulfur, zinc, chromium and potassium. The occurrence of these elements could be attributed to surface contamination due to the fact that the analysis was performed on the as-collected surface of the red layer. The large Ca and S peaks may be due to contamination with gypsum from the pulverized wallboard material in the buildings. "
Harris, Jones & Kump.
Luettavaa: NIST NCSTAR 1-3C