World Cup 2016

  • 407 732
  • 1 650
Tila
Viestiketju on suljettu.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse ainakin haluaisin mennä sinne halliin ajoissa, haistelemaan tunnelmaa ja juttelemaan vaikka kanukkien kanssa. Sama mitä tuli tehtyä WJC:ssäkin.

Minäkin tykkään kovasti höpötellä niitä näitä paikallisten, yhdysvaltalaisten, svedujen ja muiden suomalaisten kanssa (venäläisten kanssa keskusteleminen on vähän haastavampaa, kun ei ole oikein yhteistä kieltä jolla keskustella). Mutta kun kalja maksaa hallissa yli 13 dollaria, mieluummin ryypiskelen ennen matsia ACC:n läheisissä ravitsemusliikkeissä. Sieltä saa gin tonicin ja oluen kohtuuhintaan. Siksi olen kaikille "kuinka kauan ennen matsin alkua halliin pääsee sisään" -kysymyksen esittäjille vastannut, että en tiedä eikä kiinnosta. Ei sitä halliin ajoissa menemistäkään tosin mitenkään estä se, että hommaa matsiliput vaikka pelipäivän aamuna StubHubista ja käy tulostamassa ne hotellin respassa (näin toimin Blue Jays -tikettien kanssa perjantaina). Tällä konstilla olisivat meidän reissuporukassamme ihmiset säästäneet ainakin 100 euroa per naama, ja @Murkula kavereineen vielä reilusti enemmän, kun heillä oli lippuja alakatsomoihin. Ei siitä kukaan yöuniaan menetä mutta ihan kankkulan kaivoon heitettyä rahaa se oli.

Jos tällainen turnaus neljän vuoden päästä Pohjois-Amerikassa järjestetään, ja jos mulla on vielä silloin töitä, lähden ehdottomasti paikan päälle. Ja lähtee varmaan moni muukin tän turnauksen seurueestamme, sillä sain matkan järjestelyistä kovasti kiitosta. Mutta silloin en enää ostele lippuja kuukausia etukäteen, sillä nyt tiedän, että tällaisissa skaboissa voi eurooppalaisten keskinäisiin kävellä sisään käytännössä ilmaiseksi. Siitä en tosin ole varma, toimitaanko joka puolella P-Amerikkaa noin, ettei alakatsomoihin mennessäkään kukaan vaadi lippuja nähtäväkseen. Joskus on muistaakseni P-Amerikassa tiketit katsomoon mennessä täytynyt näyttää. Eilen juttelin tästä paikallisten kanssa. Päädyimme sellaiseen johtopäätökseen, että änäriä ei varmaan meidän "nosebleeds"-lippulaisten valuminen alakertaan haittaa, sillä se saa areenan näyttämään täydemmältä telkkarissa.

Toivottavasti Suomi ei ainakaan neljän vuoden päästä pelaa alkulohkopelejään Helsingissä, sillä ulkomailla ryypiskeleminen on paljon eksoottisempaa. Siksi olimme pirun pettyneitä siitäkin, että Hesa sai järjestettäväkseen ensi syksyn EM-koriksen alkulohkon. Kaveri sanoi heti, että pitäkööt tunkkinsa, mennään sitten mieluummin vaikka lenttiskisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Löytyykö ketjut jostain?
 

Jukisto

Jäsen
Mahtavaa kyllä tämä Team Europen finaaliin eteneminen. Tuli tuossa taannoin kuunneltua Suplan Total Hockey Foreverin lähetys missä Tiku, Taku ja joku "asiantuntija" nauroivat ääneen Euroopan joukkueelle. Vaan mites kävikään? :D Ok, tiedän toki ettei juuri kukaan tällaista osannut ennustaa, mutta noille kai tuosta hommasta jotain maksetaankin...

Mulle Team Europe on ihan yhtä muovinen joukkue kuin mikä tahansa tässä turnauksessa esiintynyt maajoukkue. Yhtälailla ne maiden rajat on ihmisen keksimiä, kuin tähän Eurooppa-tiimiin rajatut maat. Eiköhän Känädä tän vie, mutta peukut pystyssä Euroopan joukkueelle, ehdottomasti.
 

Morgoth

Jäsen
Ja nyt joku pöhlö ehdottaa että seuraavassa World Cupissa olisi yhteispohjoismainen joukkue, SVL olisi varmasti innoissaan, minä en, jos tuollainen joukkue toteutuu niin minä ainakin kannatan vaikka Venäjää mielummin.

Saa nähdä tuoko tämä tuleva finaali Kanada-Team Europe jotain järkeä näihin puheisiin, mutta parastahan olisi jos Team Europe voittaisi niin seuraava World Cup olisi luultavasti aikaisintaan joskus 12 vuoden päästä. World Cupista voitaisiin tehdä joku MM-höntsän tyylinen karnevaali, jossa pelaa esim. Suomi&Ruotsi vs. Tsekki&Slovakia ja mitä joukkuejakoja markkinamiehet nyt keksivätkään, vaikka joka toinen vuosi.

Tuohon vielä, että NHL-pelaajat ei jatkossa olympialaisiin niin siinäpä sitten ihmetellään miksi laji pysyy marginaalisena.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Saa nähdä tuoko tämä tuleva finaali Kanada-Team Europe jotain järkeä näihin puheisiin, mutta parastahan olisi jos Team Europe voittaisi niin seuraava World Cup olisi luultavasti aikaisintaan joskus 12 vuoden päästä.
Kerro vielä joku perustelu tälle näkemykselle, että Euroopan menestyminen vaikuttaisi suuntaan tai toiseen seuraavan World Cup -turnauksen ajankohtaan?
 

Barky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Jets, Tappara
Ihan vauhdikasta ja hyvää kiekkoa siellä on nähty, mutta eihän tässä turnauksessa näytä ihan hirveästi tunteita olevan pelissä. En itse ole ainakaan syttynyt.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Saa nähdä tuoko tämä tuleva finaali Kanada-Team Europe jotain järkeä näihin puheisiin, mutta parastahan olisi jos Team Europe voittaisi niin seuraava World Cup olisi luultavasti aikaisintaan joskus 12 vuoden päästä. World Cupista voitaisiin tehdä joku MM-höntsän tyylinen karnevaali, jossa pelaa esim. Suomi&Ruotsi vs. Tsekki&Slovakia ja mitä joukkuejakoja markkinamiehet nyt keksivätkään, vaikka joka toinen vuosi.

Tuohon vielä, että NHL-pelaajat ei jatkossa olympialaisiin niin siinäpä sitten ihmetellään miksi laji pysyy marginaalisena.

Jep, vähän samasta syystä jalkapallokin on marginaalinen laji, kun parhaat eivät osallistu korruptiolaisiin.

Perisuomalainen asenne vihata kaikkea uutta ja erilaista. Onneksi pian on taas kevät ja ugraina vs. gazagstan tamin ja mertsin selostuksella.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Poiminta toisesta ketjusta:
Eiköhän tämä tulos nyt ratkaissut sen että World Cupia ei tulla ihan hetkeen pelaamaan. Toivottavasti jatkossakin parhaat ovat mukana olympialaisissa.
Päinvastoin: nyt vain vuonna 2018, 2020, 2045 tai 89319 - milloin ikinä seuraava World Cup pelataankin - mukaan rightien, leftien, maalivahtien, tubettajien ja Brittiläisen kansanyhteisön sekä Quebecin provinssin, Minnesotan osavaltion ja Mexico Cityn yhdistelmäjoukkueet. Ja Don Cherry.

Edelleenkin olisin toivonut, että finaalisarjassa olisivat kohdanneet Kanada ja Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkue; siinä olisi ollut näkemistä, kun Connor McDavid ja kumppanit olisivat pelanneet Torontossa arvoturnauksen loppuotteluissa Kanadaa vastaan.

Yhtä kaikki: hieno, tärkeä ja ansaittu voitto useille eurooppalaisille jääkiekkomaille.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Faktahan tästä muovisesta turnauksesta jossa ketään ei kiinnosta edes pelata kun ei ole mukana Japania ja Ukrainaa on että tämä saattoi jäädä historiaan kaikkien aikojen kovatasoisimpana turnauksena jos otetaan huomioon nykyisten pelaajien taso. Yhdistelmätiimeihin tuli näitten kovien maiden lisäksi kaikki parhaat Euroopan pelaajat ja junnujen tiimissä oli kaikki tulevat starat. Jos joku kehtaa etes muuta väittää niin se kertoo jo vänkääjästä kaiken oleellisen.
Ihan asiallinen pointti. Toki voi argumentoida sen puolesta, että Itäblokin pelaajatuotanto oli aikoinaan lähempänä maailman kärkeä ja taso sen vuoksi laajempi. Nykytilannettahan leimaa aika pahasti Kanadan ylivoimaisuus. B-joukkuekin kuuluisi turnauksessa suosikkeihin.

Toisaalta Slovenialla, Norjalla, Tanskalla, Sveitsillä, Saksalla jne. ei ennen 2000-lukua ole ollut montaakaan pelaajaa, joilla olisi ollut tämänkaltaisessa turnauksessa mitään käyttöä. Nykyään on.

Kaikkinensa voisi sanoa, että mielestäni WCH2016:sta ongelma ei ole yhdistelmäjoukkueet, vaan lähinnä se, että kansainvälisen jääkiekon kärki on kapea, eikä laadukkaita otteluita tällaisessa maajoukkueturnauksessa montaa ole. Sochin pelillinen kurapaska ja otteluiden epätasaisuus on vielä hyvin muistissa. Toki suomalaisille turnauksesta jäi parempi maku, kun oma joukkue pärjäsi.

 

Morgoth

Jäsen
Kerro vielä joku perustelu tälle näkemykselle, että Euroopan menestyminen vaikuttaisi suuntaan tai toiseen seuraavan World Cup -turnauksen ajankohtaan?

Pelkkää mutuilua, mutta finaalipari tuskin on NHLn markkinoinnin unelmien täyttymys tai että se räjäyttäisi USAssa katsojaluvut uuteen ennätykseen, joten kannattaako tälläistä markkinointia järjestää ihan hetkeen uudestaan. Kanadan voitto voisi paikata vielä jollakin tavalla, mutta kenties olen väärässä ja finaaleissa onkin aivan huikea tunnelma ja pelit jäävät ihmisten mieliin kuten aikoinaan Kanada-Neuvostoliitto pelit.

Parasta olisi rehellisesti mennä vain Kanada, USA, Venäjä, Ruotsi, Suomi ja Tsekki joukkueilla, mutta tarvittaisiin mielekkääseen turnaukseen kenties kaksi neljän joukkueen alkulohkoa. Keinotekoisesti tähän saatiin tuo. Parhaat-vastaan-parhaat pelaa niin harvoin pienessä kaukalossa, kerran vuosikymmeneen, kuusikin joukkuetta riittää siihen turnaukseen ja turha teeskennellä muuta. MM-höntsässä ja olympialaisissa voidaan sitten raahata ties mitä maita mukana.
 

Morgoth

Jäsen
Perisuomalainen asenne vihata kaikkea uutta ja erilaista.

Urheilu ja nationalismi ovat tavallaan oksettava ilmiö yhdessä, mutta valitettavasti tuosta yhdistelmästä se tunne aika pitkälle muodostuu ja ilman tunnetta urheilun seuraaminen on melko mielenkiinnotonta.

Onneksi pian on taas kevät ja ugraina vs. gazagstan tamin ja mertsin selostuksella.

Toinen tekijä on itse urheiluviihteen taso ja tuossa esimerkissä se taas on varsin lähellä nollaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jos World Cup pelattaisiin vaikkapa turnausta edeltävän vuoden IIHF-rankingin mukaisesti kuuden maajoukkueen voimin (ja järjestettäisiin mieluiten jollakin ihmisjärkeen käypällä syklillä), eikö turnauksen pelimuotona voisi käyttää ihan vain järkevästi yksinkertaista alkusarjaa, välieriä ja loppuottelu(j)a?

Tulisi mainostulojakin nykyistä enemmän.
 

sventur

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Pelkkää mutuilua, mutta finaalipari tuskin on NHLn markkinoinnin unelmien täyttymys tai että se räjäyttäisi USAssa katsojaluvut uuteen ennätykseen, joten kannattaako tälläistä markkinointia järjestää ihan hetkeen uudestaan
Minä taas mutuilisin täysin päin vastaista. Mikäli finaalissa olisi ollut Kanadan lisäksi Suomi, Ruotsi, Venäjä tai Tshekki, se tuskin olisi vaikuttanut näiden maiden jääkiekon seuraamiseen millään tavalla, sillä jääkiekko on jo näissä maissa aikalailla niin suurta kuin se nyt voi olla. Sen sijaan tämä Euroopan yhteisjoukkue herättää mielenkiintoa nyt maissa, jossa tavallisesti jääkiekko ei ole niin suuressa asemassa ja näin ollen uusia ihmisiä saattaa eksyä finaalin sekä yleensäkin lajin pariin isommalla volyymilla mitä näissä "perinteisissä" jääkiekkomaissa.

En siis suoranaisesti sano, että tämä olisi NHL:n markkinoinnin unelmien täyttymys, mutta ainakin lajin kasvamisen kannalta Euroopassa tämä oli paras mahdollinen ratkaisu, saati sitten jos Eurooppa vielä menisi ja voittaisi jopa Kanadan.
 

Salama44

Jäsen
Euroopan yhdistelmäjoukkueen pääsy World Cupin finaaliin on aivan hemmetin hieno asia.

Se että Euroopan pienempien maiden joukkueista koottu yhdistelmäjoukkue pöllyttää sekä Venäjän että Ruotsin ja on maalinteossa valovuoden Suomea edellä toivottavasti avaa suomalaistenkin silmät ja lopettaa leijumisen.

Suomen sijoitus on tällä hetkellä Euroopassa 4. ja sen lisäksi muista Euroopan maista koottu joukkue on meitä selkeästi parempi.

Kaikki maat huomioon ottaen sijoituksemme on tällä hetkellä 7. kun vielä Kanada ja täysin epäonnistunut USA:kin ovat edellä.
Emme pärjää myöskään Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaille.

Suomi jäi lohkossaan jumboksi yhdellä maalilla vaikka toinen lohko oli vielä kovempi ja sieltä tuli molemmat finalistit.

En ymmärrä miksi turnausmuotoa pitäisi heti muuttaa jos nämä uudet joukkueet menestyvät näin hyvin ja pelaavat erinomaista jääkiekkoa.

Suomalaisillehan se tietenkin sopisi että meidän tieltä jäisi pari parempaa joukkuetta pois ja tilalle tulisivat vaikka heikommat Slovenia ja Saksa tai joku muu.

Kyllä se menestys täytyisi kuitenkin pelaamalla saavuttaa ja parhaiden joukkueiden tulisi olla mukana.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En ymmärrä miksi turnausmuotoa pitäisi heti muuttaa jos nämä uudet joukkueet menestyvät näin hyvin ja pelaavat erinomaista jääkiekkoa.

Suomalaisillehan se tietenkin sopisi että meidän tieltä jäisi pari parempaa joukkuetta pois ja tilalle tulisivat vaikka heikommat Slovenia ja Saksa tai joku muu.

Kyllä se menestys täytyisi kuitenkin pelaamalla saavuttaa ja parhaiden joukkueiden tulisi olla mukana.

Sehän on sanomattakin selvä, tai no monihan täällä sen on maininnutkin, eli pitäisi olla myös huonoja maita mukana koska Suomi ei muuten pärjää. Eihän tuossa siis mitään muuta ole kuin se, että voidaan sentään sanoa olevamme jotain parempi kuin joku muu.
 

Koge

Jäsen
Jos World Cup pelattaisiin vaikkapa turnausta edeltävän vuoden IIHF-rankingin mukaisesti kuuden maajoukkueen voimin (ja järjestettäisiin mieluiten jollakin ihmisjärkeen käypällä syklillä), eikö turnauksen pelimuotona voisi käyttää ihan vain järkevästi yksinkertaista alkusarjaa, välieriä ja loppuottelu(j)a?

Tulisi mainostulojakin nykyistä enemmän.
NHL:n intresseissä IIHF-ranking ei varmaan olisi kovin suotuisa, sillä vaihtelevan MM-kisamenestyksen takia USA olisi vaarassa olla kärkikuusikon ulkopuolella, ja näin on itse asiassa useana vuonna tapahtunutkin. Tämän ongelman toki markkinamiehet voisivat kiertää siten, että turnaukseen annetaan esimerkiksi Amerikoille ja Euroopalle molemmille kahden joukkueen kiintiöt, ja loput kaksi täytettäisiin suoraan rankingin mukaan. Käytännön tasolla siis mukana nähtäisiin Euroopan neljä parasta sekä Kanada ja USA, eikä ihan heti tarvitsisi pelätä, että Meksiko tulee Amerikan rankingissa USA:n ohi.

Henkilökohtaisesti tuollainen Big Six -turnaus parhailla pelaajilla kaikkien joukkueiden pelatessa toisiaan vastaan ainakin kerran olisi erittäin mielenkiintoinen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Voin suoraan sanoa että itseäni ei finaalit kiinnosta koska siellä on Eurooppa pelaamassa. Jos mikä maa tahansa olisi mukana niin varmasti katsoisin. Nyt ei vaan nappaa. Syytä miksi ei kiinnosta en oikein itsekkään osaa sanoa. En vain koe mielekkäänä tällaisten yhdistelmäjengien mukanaoloa maajoukkue turnauksissa. Muutenkin söi kokonaisuutena ihan älyttömästi mielenkiintoa koko homma. Silti katsoin paria peliä lukuunottamatta kaikki. Enää ei kiinnosta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mä olen ollut yhdistelmäjoukkueita täällä puolustamassa, ja monin osin olen edelleen samaa mieltä. Nuo nostivat turnauksen tasoa, eikä minusta joukkueiden taso ollut mitenkään liian kova muuten kuin näin Suomi- pojan näkökulmasta tiputtivat Suomen alakastiin. Ainoa miinus on koko ajan ollut tuo muovisuus, juurien ja perinteiden puuttuminen. Tämä ei vielä lohkovaiheessa haitannut, mutta kyllä minua risoo, että yhdistelmäjoukkue on finaalissa. Ei tuo Kanada- Eurooppa vaan oikein sytytä, vaikka aionkin pelit katsoa. Tämä seikka kyllä kääntää kokonaismielipiteen yhdistelmäjoukkueita vastaan, vaikka lukumääräisesti laskien noissa oli enemmän hyviä kuin huonoja puolia. En voi kuitenkaan ajatella, että hyväksyisin yhdistelmäjoukkueet mukaan, mutta en sitten haluaisi niiden menestyvän "liian hyvin". Jotenka, hyvä ja mielenkiintoinen kokeilu, mutta ei jatkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös