World Cup 2016

  • 407 957
  • 1 650
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Ei jääkiekossa tarvitaan mitään maita. Suomen kannattaisi ensi kerralla osallistua EU:n joukkueessa. Tai sitten lyödä hynttyyt yhteen Ruotsin kanssa.

Mutta eikös tuo Ruotsin kanssa yhteisjoukkue olisi kuitenkin Ruotsi, ei sinne mahtuisi Suomelta kuin max 5 pelaajaa, ainakaan tällä hetkellä.

Onhan tuo Team Europen tarina kyllä hieno. Heittopussiksi haukuttu joukkue pelaa finaalissa. Hieno tarina.
 

ipaz

Jäsen
Minua ei haittaa yhtään, vaikka Team Europe meni finaaliin. Muovinen tai ei, niin ainakin pelaajat ovat monesti ilmoittaneet että he edustavat joukkueessa omia maitaan ja ovat ylpeitä päästessään pelaamaan tällaiseen turnaukseen. Varsinkin Vanek, Kopitar, Zuccarello, Bellemare sekä myös seuraavista olympialaisista ulos jääneet tanskalaiset pääsivät kerrankin pelaamaan maailman parhaiden pelaajien kanssa. Ja kyllähän se näkyy jäällä, kun joukkue pelaa juuri eikä melkein Krugerin pelisysteemin mukaan luottaen yksittäisten pelaajien taitoon ja kokemukseen, jota on yli 12000 NHL-ottelun verran (vain Kanadalla ja USA:lla enemmän turnaukseen osallistuvista joukkueista).

Kanada tulee tosin olemaan sen verran kova, etten usko eurooppalaisilla oleva mahdollisuutta mestaruuteen. Jatkossa Kanadan ylivoimaa voisikin tasoittaa jakamalla joukkue Ontarion, Quebecin, Albertan ja BC:n joukkueisiin (tämä oli vitsi, hymiö).
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kaikki maat huomioon ottaen sijoituksemme on tällä hetkellä 7. kun vielä Kanada ja täysin epäonnistunut USA:kin ovat edellä.
Höpön löpön. Kyllä Suomi kuuluu jääkiekkomaiden kärkikuusikkoon, vai väitätkö Sveitsin tai Slovakian olevan Suomen edellä?

En ymmärrä miksi turnausmuotoa pitäisi heti muuttaa jos nämä uudet joukkueet menestyvät näin hyvin ja pelaavat erinomaista jääkiekkoa.
Sitä turnausmuotoa on esim. tällä palstalla kritisoitu (toki myös puolusteltukin) rajusti jo ennen ensimmäistäkään World Cup -ottelua. Eli kyseessä ei ole mikään katkerien suomalaisten idea, jolla nostettaisiin suomalaisten osakkeita.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomen sijoitus on tällä hetkellä Euroopassa 4. ja sen lisäksi muista Euroopan maista koottu joukkue on meitä selkeästi parempi.

Vai niin. Suomi olisi varmasti myös huonompi kuin NHL:n All Stars -joukkueet ja ties millä tavoin kootut monet muut joukkueet. Varmasti jäätäisiin Ontariollekin kakkoseksi. Mitä taivahan väliä sillä mille mielikuvituksellisille yhdistelmäjoukkueille hävittäisiin?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Todella, voin kuvitella sitä juhlinnan määrää näissä maissa ja tv-katsojien massaa jotka valvovat finaaleja yön myöhäisinä tunteina...

Siinä mielessä hieno lopputulos että taitaa jäädä tämä kokeilu tähän. En usko että suuri yleisö jaksaa innostua näistä keräilyjoukkueista. Maajoukkueet ovat maajoukkueita ja niitä ollaan totuttu seuraamaan. All stars tapahtumat sitten erikseen.
 

JKyykka

Jäsen
LOHKO A
Kanada
USA
Legendat
Tšekkoslovakia

LOHKO B
Neuvostoliitto
Pohjoismaat
Eurooppa
Pohjois-Amerikka U24

Itse lähtisin miettimään jotain tällaista seuraavaan turnaukseen.
 

suippotokko

Jäsen
Suosikkijoukkue
njd
Kanadan ohella nautittavinta peliä tarjosi PA Jonnet. Myös EU:n otteet Ruotsia vastaan ilahduttivat.

Kaikki muut turnaukseen osallistuneet maat olivat ilottoman, harmaan ja puuduttavan lätkän lähettiläitä. Karjala-turnaus ja mm:t ovat oivia näyttämöitä sellaiselle maksamakkaralätkälle.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
WC on finaalia vaille vedetty. Finaali on osittain yllätyksellinen, joskin kovasti lämmittää se, ettei Tre Kronor pelaa finaalissa. Eurooppa on tässä mielessä neutraali vaihtoehto ja myös sopiva kannatettavaksi. Euroopan menestys ikävä kyllä osoittaa myös sen, että valmennuksella on tällaisissa turnauksissa väliä. Jos materiaali ei ole ylivertaista, silloin valmennus voi parantaa melkoisesti joukkueen menestystä. Kruger ei ole ensimmäistä kertaa suurten kaatajana arvokisoissa. Toki tämä myös alleviivaa sitä, ettei Suomen valmennuskaan onnistunut näissä kisoissa kovinkaan hyvin.

Turnausformaatti varmaan muutetaan kuuden maajoukkueen kisaksi. Se on järjestäjien kannalta järkevämpää.
Yhdistelmäjoukkueen finaalipaikka ei varmasti ole kenenkään toivoma ratkaisu. Kanadalaiset eivät ole tunnettuja toisiin maihin kohdistuvasta mielenkiinnosta, jenkeistä puhumattakaan. Kanadalaiset haluavat nähdä oman joukkueensa voittavan kaikki muut, siinä tämän turnauksen idea pähkinänkuoressa. Ja NHL taas haluaa pohjoisamerikkalaiset finaaliin. Siinäpä ongelma, jota taas ankarasti pohditaan seuraavan turnauksen yhteydessä.

Suomen paikka on joissakin kommenteissa asetettu kyseenalaiseksi. Ja jopa väläytetty Pohjoismaiden yhteistä joukkuetta. Tuskin enää typerämpää ehdotusta voi esittää, luultavasti moinen ei mene lävitse. On toivottavaa, että suomalaiset pelaajat parantavat otteitaan änärissä, jotta osanotto tätä kautta jatkossakin varmistuisi. Toivottavaa olisi, että IIHF ja NHL pääsisivät sellaiseen diiliin, että NHL järjestää oman Cupinsa eikä sotkeudu olympialaisten formaattiin ja IIHF puolestaan hoitaa olympialaisten formaatin. Hienoa olisi, jos joka toinen vuosi maajoukkueet ratkoisivat paremmuutensa parhaiden pelaajien kesken parhailla mahdollisilla formaateilla.

Kv. turnauskirjo olisi siten seuraava: pienen kaukalon paremmuus WC, suuren kaukalon paremmuus OK ja kaikki-pelaa-turnaus (MM). MM-kisojen roolina olisi tällöin viedä jääkiekon asiaa eteenpäin isommille piireille.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Todella, voin kuvitella sitä juhlinnan määrää näissä maissa ja tv-katsojien massaa jotka valvovat finaaleja yön myöhäisinä tunteina...
Niin, no toisaalta nyt siellä saattaa monessa pienessä jääkiekkomaassa olla edes jokunen katsoja seuraamassa näitä pelejä. Ja se taas saattaa edes vähän lisätä jääkiekon kiinnostavuutta noissa maissa. Ja ainakin voisin veikata, että mediassa on noissa maissa tehty edes muutama juttu kyseisestä turnauksesta nyt kun omien maiden poikia on mukana. Eli jos tarkoituksena on ollut markkinoida NHL:ää ja jääkiekkoa, niin eikös tämä ole mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Perinteisissä/isoissa kiekkomaissa ihmiset seuraavat pelejä joka tapauksessa.

EDIT: Tai no siis paras mahdollinen tilanne NHL:lle olisi toki ollut Kanada-USA loppuottelu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Itse lähtisin miettimään jotain tällaista seuraavaan turnaukseen.

Jos halutaan, että allstars-tason pelaajat pelaavat motivoitunutta kiekkoa niin lähtisin siitä (kuten taisin aiemmin ketjussa ehdottaakin), että siellä olisi vain kaksi maajoukkuetta, Kanada ja USA, sitten Euroopasta Team Pohjoismaat, Team Muu Eurooppa (mm. Venäjä) ja nuorisotiimit kummastakin maanosasta. Eurooppalaiset lajin harrastajat eivät tule kumminkaan koskaan täysin syttymään aamuöiseen tekojoukkueturnaukseen, joten miksi ottaa täältä maajoukkueita - turnauksen ympärille muodostuva NHL-kohina saa kyllä nuo äärimmäiset huippujoukkueet pelaamaan motivoituneesti hienoa jääkiekkoa. Eli ikään kuin allstars-turnaus, mutta niin että hämmästyttävän taidokkaat pelaajat aidosti yrittävätkin. Tästä saataisiin äärimmäisen viihdyttävä syysturnaus huippupelaajin ilman että kilpailtaisiin olympialaisten kanssa (koska sen kilpailun voi vain hävitä).

Tietysti oma preferenssi olisi ylivoimaisesti vanha Canada Cup kuudella maajoukkueella - yksinkertainen alkusarja, mahdollisesti välierät tai sitten suoraan paras kolmesta -finaali kahden alkusarjan parhaimman joukkueen välillä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kannatan semmoista mallia, jossa pelaisi kolme joukkuetta kolminkertaisen sarjan + best of 3 -finaalit. Joukkueet olisivat tietysti:

- Pohjois-Amerikka (USA, Kanada)
- Eurooppa
- Euraasia (Venäjä, Kazakhstan)

Tai sitten kahdella joukkueella Summit Series -tyyppisesti:

- Pohjois-Amerikka All Stars
- Muu maailma All Stars

Jolloin myös vaikkapa uusiseelantilaisilla ammattilaisilla olisi mahkut edustaa maatansa World Cupissa.

Tai jos pelattaisiin kuitenkin ihan vain maajoukkueilla kuuden tai kahdeksan joukkueen turnaus siten, että P-Amerikalla olisi kaksi kiintiöpaikkaa (voivat ottaa halutessaan vaikka Meksikon, Kuuban ja Puerto Ricon omiin karsintoihinsa mukaan) ja muulla maailmalla neljä tai kuusi, jotka sitten ratkottaisiin vaikka MM-kisojen tai IIHF-rankingin perusteella. Tai vaikka karsinnoilla - ihan miten vain.

Toki Euroopan joukkueen pääsy finaaliin tämän vuoden World Cupissa on vain ja ainoastaan hykerryttävä asia ja hieno näpäytys NHL:n suuntaan, joka itse päätti yhdistelmäjoukkueita mukaan ottaa. Vielä kun yllättäisivät Kanadan, niin johan tulisi miettimisen aihetta siitä, onko tämä oikea tapa jatkaa upeiden tarinoiden Summit Seriesin ja Kanada Cupin perintöä.

Euroopan joukkueen pelaajien ja valmentajien puolesta olen kuitenkin aidosti onnellinen. He ovat tehneet työnsä sydämellä ja parhaalla ammattitaidolla.
 
Viimeksi muokattu:
En ymmärrä miksi turnausmuotoa pitäisi heti muuttaa jos nämä uudet joukkueet menestyvät näin hyvin ja pelaavat erinomaista jääkiekkoa.
Jotenkin en pysty olemaan samaa mieltä tuosta, että Euroopan joukkuekin olisi pelannut "erinomaista jääkiekkoa".
P-A:n joukkue kyllä pelasi erinomaista jääkiekkoa. Eurooppa voitti vaisun Yhdysvallat 3-0, Tshekin ja Ruotsin kanssa pelasi tasan 2-2 (jatkoaikavoitot). Kanadaa vastaan ei paljon ollut mahdollisuuksia, eikä ole finaalipeleissäkään.

Euroopan joukkueen tehtävänä oli olla täyteryhmänä tuomassa tähtiloistoa all-stars -hengessä. Ei tosiaan järjestäjät kuvitelleet heidän pelaavan finaaleissa. Ehkä Ruotsi, Venäjä ja USA oli vaan sen verran kesäterässä, että kaksi finaalipeliä "joudutaan" katsomaan kun Kanada teurastaa pienten eurooppalaisten kiekkomaiden all-stars -joukkuetta.

Kyllä se pitäisi olla Kanada vastaan muu maailma.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
En tiedä tuleeko tässä nyt avattua sellainen Pandoran lipas että koko galaksi räjähtää, mutta turnauksen avausottelua lukuunottamatta kaikki pelit katselleena täytyy vähän kyseenalaistaa tämän turnauksen pelillistä tasoa. Oliko tämä nyt "kaikkien aikojen turnaus"?

Parhaat pelaajat mukana, joo, mutta missä tikissä ja millaisella valmistautumisella? Noin puolet turnauksen peleistä oli ihan viihdyttäviä, mikä kai päätarkoitus onkin, mutta eipä ne kyllä mun mielestä mitään erikoisen hyviä jääkiekko-otteluita olleet tai edes mieleenpainuvia muuten maaotteluiden saralla. Irrallisia hienoja suorituksia siellä täällä, mutta siinäpä se hyvin pitkälti olikin. Tietysti Suomen aneemisuus voi jotenkin alitajuisesti tähän vaikuttaa, mutta Kanadaa lukuunottamatta kaikki muut jengit näyttivät kohtalaisen kehnoilta.

Suomi ja USA nolivat ainakin kaikissa matseissa suorastaan huonoja, jos nyt vertaa vaikka ihan MM-kisoissa nähtyihin matseihin. Tshekki vastasi silti kenties turnauksen heikommasta pelistä, siinä 6-0 turpasaunassa Kanadaa vastaan. Venäjä oli Venäjä, mutta kyllä niiltäkin luulisi parempaa irtoavan tuollaisella nipulla. Ruotsikaan ei esittänyt yhtään mitään missään vaiheessa turnausta, hidasta, näennäistä ja väkinäistä touhua. Todellinen mahalasku eilinen kyntö Eurooppaa vastaan. Eurojengi oli lopulta ehkä kuitenkin se yhtenäisin joukkue (!!), josta löytyi oikeat roolit oikeille pelaajille ja yksinkertainen mutta selkeä pelitapa. Toki finaalipaikassa oli melkoisesti munkkia mukana, mutta niinhän siinä yleensä tuppaa olemaan. P-Amerikka pelasi näyttävää run&gun hokia, mutta ei siinä kyllä mitään järkeä ollut eikä se mitenkään erityisen organisoidulta vaikuttanut. Kanukit olisivat varmaan murskanneet tuon poppoon, niillä kun riittää vauhti ja kovuus vastaamaan, ja taitotaso on ehkä vieläkin parempi.

Jollain tavalla olen vähän pettynyt turnauksen tasoon, kun odotin ihan oikeasti sellaisia hegemonia-otteluita niinkuin vaikka Olympialaisissa on usein nähty. En tiedä onko tuo formaatti sitten vaan huono vai liekö turnauksen ajankohta liian paha pelaajille? Vai onko mun silmässä vaan rikka ja nää pelit olikin tosiaan maailman parasta lätkää?
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Itse vähän ihmettelen intoa muodostaa erilaisia all-stars-komboja. Itse viihdyn, kun Suomen maajoukkue pärjää. Muuten on aika sama. Allstar-kiekkoahan voi jo seurata NHL:n muodossa, sekä erilaisissa sen tiivistymissä, jollainen osittain tämäkin turnaus on. On yhdentekevää, jos jonkin löyhästi perustellun joukkueen selkämyksissä lukee joitakin suomalaisia nimiä. Kansainvälinen joukkueurheilu on muodostunut maajoukkueiden ympärille. Niillä on oma identiteettinsä ja perinteensä, mikä tekee kansainvälisestä seurajoukkueurheilusta katsomisen arvoista.

Maajoukkueen korkea profiili on myös elintärkeää kaikille kansallisille liitoille ja IIHF:lle. On aivan varmaa, että jos NHL lähtee kehittelemään jotain omaa rinnakkaissysteemiään erilaisin kokoomajoukkuein, eivät nämä organisaatiot ole toiminnassa mukana, vaan yrittävät kaikin keinoin laittaa kapuloita rattaisiin. Uskoisin että tämä olisi jopa helppoa, sillä on vaikeaa perustaa uudenlaista urheilukonsepteja. Nähdäänhän se jo nyt, että nämä kokoomajoukkueet edes tämmöisessä pienessä mitassa eivät kiinnosta yleisöä.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En tiedä tuleeko tässä nyt avattua sellainen Pandoran lipas että koko galaksi räjähtää, mutta turnauksen avausottelua lukuunottamatta kaikki pelit katselleena täytyy vähän kyseenalaistaa tämän turnauksen pelillistä tasoa.

Mielestäni olet vain ja ainoastaan täysin oikeassa. Turnaus on ollut pelillisesti puhdas harjoitus- ja valmistautumisturnaus keskenkuntoisine pelaajineen ja keskinkertaisesti yhteen hitsautuneine joukkueineen. Toki pelaajille mielekäs ja yleisölle viihteellinen sellainen. Jos kuitenkin halutaan, että turnauksessa pelataan maailman parasta lätkää, niin turnausmuodossa ja ajankohdassa olisi remontin paikka.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Jos kuitenkin halutaan, että turnauksessa pelataan maailman parasta lätkää, niin turnausmuodossa ja ajankohdassa olisi remontin paikka.

Edelleen olisi kiva tietää, että mikä on parempi ajankohta kuin syyskuun loppu. Moni tuota ajankohdan vaihtamista huutelee, mutta ei ole tullut mitään järkevää ehdotusta tilalle.

LOHKO A
Kanada
USA
Legendat
Tšekkoslovakia

LOHKO B
Neuvostoliitto
Pohjoismaat
Eurooppa
Pohjois-Amerikka U24

Vaikka onkin vitsailua, niin silti vastaan, ettei toimi Euroopan joukkue enää tässä formaatissa. Jos sieltä viedään Slovakian, Tanskan ja Norjan pelaajat, rosterin taso putoaa liian alas. Varsinkin kun Pohjoismaat ja Tshekkoslovakia vahvistuu tästä formaatista. Ennemmin Keski-Eurooppa omaksi joukkueeksi ja Pohjoismaat toiseksi Euroopasta. Plus Venäjä, johon lisätään mahdolliset valkovenäläiset ja latvialaiset, jos sellaisia ilmestyy.

Tuolla lainauksella nähdyllä joukkuejaolla Euroopan joukkue olisi näyttänyt vuonna 2016 tältä. Ei enää riittäisi vertailussa muihin.

Thomas Vanek - Anze Kopitar - Nino Niederreiter
Leon Draisaitl - Mikhail Grabovski - Michael Grabner
Michael Raffl - Zemgus Girgensons - Tobias Rieder
Antoine Roussel - Pierre-Edouard Bellemare - Tom Kuhnhackl
Sven Bärtschi

Roman Josi - Christian Ehrhoff
Mark Streit - Dennis Seidenberg
Luba Sbisa - Yannick Weber
Marco Muller

Thomas Greiss
Philipp Grubauer
Reto Berra
 

Isäntä

Jäsen
En tiedä tuleeko tässä nyt avattua sellainen Pandoran lipas että koko galaksi räjähtää, mutta turnauksen avausottelua lukuunottamatta kaikki pelit katselleena täytyy vähän kyseenalaistaa tämän turnauksen pelillistä tasoa. Oliko tämä nyt "kaikkien aikojen turnaus"?
Yhdyn täysin tähän näkemykseen. Harjoitusottelut erityisesti Kanadan ja USA:n välillä lupasivat paljon, mutta kyllä tämä turnaus on lässähtänyt, mitä pidemmälle on edetty. Ajoittain on nähty oikein hyvääkin kiekkoa, pelaajien keskimääräinen taitotaso on tietysti paljon korkeampi kuin vaikkapa MM-kisoissa ja Team North American peli sai totta kai haukkomaan henkeä muutkin kuin vastustajat. Sääli, että pojillakin tulivat fysiikan lait otteluiden edetessä aina vastaan. Mutta kyllä se kaikenlainen taistelu oman joukkueen ja maan puolesta on loistanut täysin poissaolollaan, mielestäni parhaana (pahimpana) esimerkkinä Ruotsin välieräesitys. Lisäksi sanoisin, että kun absoluuttisten huippupelaajien taso on laajempi ja tasoerot heidän välillään pienempiä kuin koskaan, tulee myös isoja virheitä vähemmän ja kun tämä yhdistetään hienoiseen (ehkä alitajuiseen) käsijarru päällä pelaamiseen ja pelituntuman kesäterään sekä katsomon tyhjiin penkkeihin ja sitä kautta vaisuun tunnelmaan, on tuloksena nähdyn kaltaista jääkiekkoa. Tähän tietysti poikkeuksena Suomen (ja myös Tsekin) kokemattomat ja yksinkertaisesti tasoltaan heikommat puolustajat sekä USA, joka nyt oli aivan kuutamolla suurimman osan turnausta. Hehän sitä viihdyttävyyttä omilla virheillään peliin toivat.

NHL-kalenteri nyt on vaan sen verran haastava, että vaikea World Cupia on muuhunkaan ajankohtaan asettaa. Itse kyllä neljän vuoden päästä haluaisin nähdä sen kuuden joukkueen MAAJOUKKUEturnauksen, jossa sekä välierät, että finaalit olisivat paras kolmesta. Jos silloinkaan ei tämän kummempaa kiekkoa nähtäisi, voitaisiin tämä konsepti minun puolestani kuopata. Joka tapauksessa nyt nähdyn turnauksen perusteella olympiaturnaus on edelleen selkeästi paras maajoukkuetapahtuma jääkiekossa.
 

Rat

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
LOHKO A
Kanada
USA
Legendat
Tšekkoslovakia

LOHKO B
Neuvostoliitto
Pohjoismaat
Eurooppa
Pohjois-Amerikka U24

Itse lähtisin miettimään jotain tällaista seuraavaan turnaukseen.

Olisi muuten ihan huikea tuo Legendat, ketäs siihen sitten pääsisi, yli tuhat nhl-peliä pelanneet? Miltä ketjut näyttäisivät?
Esim.
Jagr - Cullen - Doan
Chara - Robidas

Fanittaisin kyllä aivan kympillä!
 

Ralph

Jäsen
Olisi muuten ihan huikea tuo Legendat, ketäs siihen sitten pääsisi, yli tuhat nhl-peliä pelanneet? Miltä ketjut näyttäisivät?
Esim.
Jagr - Cullen - Doan
Chara - Robidas

Jos rajana on tuo tuhat ottelua, niin neljän vuoden päästä ketjuna olla esimerkiksi:

Ovechkin - Crosby - Pavelski
Keith - Weber

Jos tuollainen jengi tulisi, niin ennemmin yli 35-vuotiaat.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Edelleen olisi kiva tietää, että mikä on parempi ajankohta kuin syyskuun loppu. Moni tuota ajankohdan vaihtamista huutelee, mutta ei ole tullut mitään järkevää ehdotusta tilalle.

Helmikuussa. Samaan aikaan, kuin olympialaisetkin, mutta ei samana vuonna.

2018 helmikuu: Talviolympialaiset Pyeongchang
2020 helmikuu: World Cup
2022 helmikuu: Talviolympialaiset Peking
2024 helmikuu: World Cup
jne.

Tämä ei tietystikään onnistu, koska NHL (eli käytännössä NHL-seurat) ei sitä halua ja vääntää joka ikinen kerta olympialaisistakin. Jossakin määrin tämä on ymmärrettävää - pääosin juuri kalliiden sopimuspelaajien loukkaantumisriskin takia ja toisaalta siksi, että arvoturnausten takia NHL:n runkosarjaa voisi jatkossa joutua leikkaamaan muutaman ottelun verran, joka tarkoittaa menetettyjä suoria tuloja.

Liiketoimintastrategisesti vastustus puolestaan on erikoista ja lyhytnäköistä: pelaajat haluavat arvoturnauksia parhailla mahdollisilla pelaajilla ja erityisen tärkeää on se, että sitä haluavat fanit (eli pääsylipuista ja tv:n katselusta maksava yleisö) niin Pohjois-Amerikassa, kuin muuallakin. Säännöllisesti ja ilman iänikuista kabinettivääntöä pelattavat arvoturnaukset parhailla pelaajilla olisivat parasta mahdollista markkinointia niin NHL-seuroille, kuin lajille yleisestikin. Eli sillä olisi suoraan NHL:n näkyvyyttä sekä brändin tunnettuutta ja arvoa nostava vaikutus.

Erityisen hyvää näkyvyyttä lajille ja sen kiistattomalle ykkösliigalle tuovat talviolympialaiset, jonka jääkiekkoturnausta seurataan ainakin puoliaktiivisesti jopa Australiaa ja Etelä-Amerikkaa myöten. Mutta myös World Cupin globaalin näkyvyyden kasvattamisessa olisi valtava potentiaali, jos turnauksen järjestämisessä (ajankohta, formaatti, säännöllisyys) olisi jonkinlainen punainen lanka.

Se, etteikö NHL voisi kerran kahdessa vuodessa pitää parin viikon taukoa ja mahdollisesti vaikka lyhentää runkosarjaa muutamalla ottelulla / seura, on liian helppo ja mutkia oikova selitys.
 
Viimeksi muokattu:

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
LOHKO A
Kanada
USA
Legendat
Tšekkoslovakia

LOHKO B
Neuvostoliitto
Pohjoismaat
Eurooppa
Pohjois-Amerikka U24

Itse lähtisin miettimään jotain tällaista seuraavaan turnaukseen.
Tämä on jo ihan hyvä hahmotelma. Tosin Legendat heittiäisin tuosta vielä pois ja tilalle suoraan Team Hall of Famers. Vielä kerran Gretzky, Super Mario ja kumppanit vetävät hokkarit jalkaan ja näyttävät jonneille kuinka kiekkoa pelataan. Samalla vanhempi sukupolvi fiilistelee nostalgia pärinöissään. Lippu- ja paitamyynti on taattu ja NHL:n rahakirstuun tipahtelee dollareita.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos rajana on tuo tuhat ottelua, niin neljän vuoden päästä ketjuna olla esimerkiksi:

Ovechkin - Crosby - Pavelski
Keith - Weber

Jos tuollainen jengi tulisi, niin ennemmin yli 35-vuotiaat.

Ei ei ei. Yli 40 vuotiaat ja mielellään uransa jo lopettaneet, niin että Teemu, Saku, Foppa ja Sundin pääsevät mukaan vielä kerran. Legendat saisivat yhden maalin eteen jokaiseen erään. Chelioskin pitäisi ehdottomosti saada mukaan, ja Hasek.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Edelleen olisi kiva tietää, että mikä on parempi ajankohta kuin syyskuun loppu. Moni tuota ajankohdan vaihtamista huutelee, mutta ei ole tullut mitään järkevää ehdotusta tilalle.
Itse diggailen tästäkin World Cup formaatista vaikka aina voisi viilata. Tuohon Ralphin kysymykseen pohdin itse jo aiemmin että tämä syyskuuhan toimii itse asiassa todella hyvin maajoukkueturnaukselle muiltakin osin kuin vain että liigoja ei haluta laittaa tauolle. Mun mielestä pelintaso on ollut hyvä, ellei paikoitellen erinomainen vauhdillisesti, en kovin syyttäisi ajankohtaa jos katsotaan vaikkapa Kanadan peliä, ei ne paljoa enempää taikoja saa aikaan keväällä jolloin raskas kausikin on syönyt jo miestä.
Jos puretaan vähän atomeiksi tätä ajankohtaa niin seurajoukkueethan lyö hynttyyt yhteen syksyllä ja kehittävät tasoaan kevättä kohden, mutta ei tämä ajankohta turnauspohjaiseen maajoukkuekiekkoon vaikuta suuremmin niin kuin nähtiin pelinopeudesta joka oli todella hyvää. Pelaajat ovat ammattilaisia ei ne ryyppää kuukauden kesälomaansa vaan harjoittelevat, ovat hetken poissa jäältä joten tässä syksyn tosipeleissä näkyy myös sitä paloa palata takaisin jäälle ja tuo noin kuukauden valmistautuminen joukkueen kanssa on ihan riittävä maajoukkueturnauksiin.

Uutta World Cuppia vaan kalenteriin, syksy on ok ajankohta ja aloittaisivat vaikka nyt jo heti ne karsintaturnaukset ketä maita tulee top-6 lisäksi seuraaviin bakkanaaleihin mukaan.

_
 
Tuolla lainauksella nähdyllä joukkuejaolla Euroopan joukkue olisi näyttänyt vuonna 2016 tältä. Ei enää riittäisi vertailussa muihin.

Thomas Vanek - Anze Kopitar - Nino Niederreiter
Leon Draisaitl - Mikhail Grabovski - Michael Grabner
Michael Raffl - Zemgus Girgensons - Tobias Rieder
Antoine Roussel - Pierre-Edouard Bellemare - Tom Kuhnhackl
Sven Bärtschi
Ei olisi näyttänyt tältä, sillä Grabovski ei ole terveenä. Olisin ehdottanut Grabovskin paikalle Euroopan joukkueeseen Joonas Kemppaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös