Washington Capitals 2018–2019

  • 153 990
  • 615

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Jokohan me tänään nähdään prime timessä uusin kaksikko Capsnuttu päällä.
Buffalo-Washington tänään klo 20:00

Kasikkoa tuskin vielä, mutta nyt oli jotain uutisointia jo siitä, että Hagelin olisi tänään mukana. Treeneissähän on mennyt nelosessa Dowd:n ja Chandlerin kanssa. Huomenna kanssa iltapeli, olisihan se mukavaa jos molemmat vahvistukset tulisivat jo tässä viikonlopun aikana tutuiksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voin vaikka lyödä vetoa, että Jenseniä ei hankittu Capsiin seiskapakiksi – ei etenkään kakkoskierroksen varausvuoroa vastaan. Red Wingsin puolustus oli mitä oli, mutta Jensen pelasi silti tällä kaudella keskimäärin yli 20 minuuttia ottelua kohti ja hoiti tonttinsa ilmeisesti ihan asiallisesti. Korjatkoon joku Red Wingsin ystävä, jos olen väärässä.

Jotenkin näissä kommenteissa näkyy välillä se, kuinka muiden joukkueiden vähemmän tunnettuja pelaajia helposti aliarvostetaan. Toisaalta perustan omat kommenttinikin pääasiassa muiden näkemyksiin, joten turha tässä on liikaa huudella asiasta.

Juuri näin. Jensen on mielestäni juuri tähän control exitin maksimointi pelitapaan sopiva ukko. Paras siinä hommassa Detroitista. Taidot loppuu heti kun puolustus-sininen on ylitetty, mutta omista herra tulee aina pois turvallisesti. Ehdoton laatumies kolmospariin, kun nyt Wingsissä sai totutella kohtuu tasolla kakkosparinkin kyytiä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Eilen muuten otettiin kuokkaan Buffalosta. Puolen peliä ihan hyvää, mutta Hutton päätti seisoa päällään. Sen jälkeen loppui viikon neljännessä pelissä bensa koneesta ja Buffalo rullasi tyhmien jäähyjen avustuksella voittoon. Voi voi.

Hagelin debytoi. Yks hyvä kuti, pörräämistä ja Skinnerin (vahinko)telominen saldona, sekä -1. Ovie teki vaihteeksi erilaisen maalin. Eller oli omaan silmään huano.

Jotta ei menis liian helpoksi niin tänään pelataan taas, Rangers vastassa ja pitkästä aikaa kotipeli. Saa nähdä mihin bensa riittää tällä kertaa. Aika järjetön rytmi ja ihmettelen edelleen onko tämä NHL:tä parasta markkinointia lyödä näihin ”Euro-peleihin” ihan tappiin asti väsytettyjä tiimejä. Tosiaan viides peli viikon sisään ja mukana matkalkilometrit ja aikaerot rannikolta toiselle.

Keklu jatkaa Columbuksen vahvistamista. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan niin nuo kohdataan ekalla rundilla. Pitääkö olla huolissaan?
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Hagelin iski silmään nopeudellaan vaikka ihan ymmärrettävästi pyöri hiukan ulkopuolisena siellä. Saatta vielä tulla oikein hyvä vaikka minun mielestäni saisikin leikata hiuksensa (kuten myös Oshie).
Jos jumala olisi halunut että urheilevat miehet ovat pitkätukkia niin jumala ei olisi luonut saksia.

Bura saa tällä kertaa leiman hyvä. Ihan spekulaatiota mutta oliskohan tieto siitä että se ei ole treidilistalla (jos ei ole) vapauttanut sen peliä. Trendi on toki ollut nouseva jo jonkin aika. Kyllä se saa silti pitkään pelata hyvin ennen kun uskon että joitain oikeaa on tapahtunut - onhan tällaista nähty ennenkin ja siitä sitten paluu ankeuteen.
Joku poimi hyvin triviakysymyksen suorassa lähetyksessä. Minulla ei ollut aavistustakaan kuka pelasi Capseissä numerolla 62 ennen Hagelinia.
Oliko joku palstaveljistä?
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Minulla ei ollut aavistustakaan kuka pelasi Capseissä numerolla 62 ennen Hagelinia.
Oliko joku palstaveljistä?

Tää on helppo! Sean Collins! Ei sukua Philille. Ja Jim Bedard? Ei tainnut Bedard olla.. Muita ei tule mieleen, jossei nyt ihan lähivuosina joku lyhyt stuntti käyttänyt. Mulla kun on noita pahvikortteja pelaajista hyllyssä ja joskus kun niitä oli vähän ne oli järjestelty pelinumeron perusteella, niin jäi numerot muistiin :)

Kyllä pitkä fleda saa olla, mut sitten pitää osata kynätä tai taklata. Katellaan vielä siis saako Hagelin pitää lookkinsa. Oshie saa kun veivaa rankut sisään.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Sean Collins, kyllä, ainoana.
Joskus osaan kyllä vastauksen mutta useammin ei, pakko myöntää. Tähän vedin totaalisen blancon.
Joku siis lähetyksen aikana sivisti Antti Mäkistä twitterin kautta vastaamalla kysymykseen.
Olisi saanut samalla sivistää nimien lausumisessa: Siellä edelleen pelaa Tom Welson Capitolsin joukkueessa Mäkisen mukaan.
En kuulu tähän jengiin joka jatkuvasti hakkuu Mäkistä kaikesta mutta tämä maneerinen nimien lausuminen on ärsyttänyt jos vuosia.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sean Collins, kyllä, ainoana.
Joskus osaan kyllä vastauksen mutta useammin ei, pakko myöntää. Tähän vedin totaalisen blancon.
Joku siis lähetyksen aikana sivisti Antti Mäkistä twitterin kautta vastaamalla kysymykseen.
Olisi saanut samalla sivistää nimien lausumisessa: Siellä edelleen pelaa Tom Welson Capitolsin joukkueessa Mäkisen mukaan.
En kuulu tähän jengiin joka jatkuvasti hakkuu Mäkistä kaikesta mutta tämä maneerinen nimien lausuminen on ärsyttänyt jos vuosia.

Minua ei maneerit niinkään haittaa ja muiden joukkueiden pelejä katellessa Mäkinen on oikeen viihdyttävä hepou, mutta tietty antipatia Capitolsia ja etenkin Ouviita kohtaan paistaa ajoittain niin selvästi (varmaan alitajuntaisesti) läpi että suosiolla valitsen ruottin studion ja enkun selostuksen meidän peleihin. Eilenhän siellä oli sopivasti taas Capsin oma puolueellinen porukka äänessä.

Finaalien aikaan jopa hiukan ärsytti kuinka vahvasti kaksikko ja etenkin Ika oli Vegasin leirissä, vaikka kuinka neutraaleja koittivatkin olla :)
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Totta että Mäkinen ei ole mikään Capsien ylin ystävä. Sinällään ihan viihdyttävä selostaja. En tosin kuuntele sitä muuten kun silloin kun Caps pelaa prime time.
Yleensä seuraan kotijoukkueen fiidiä koska Lockerin liiallinen kuunteleminen ei tee hyvää ihmiselle. Keskimäärin joka toinen ottelu riittää hyvin.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Iha terveeltä vaikuttaa DSP:n kommentit tuon weivauksen jälkeen. Kertoilee haastattelussa että waiverssiin siirto tuli yllätyksenä, kuten myös se, että mikään joukkue ei poiminut. Toisaalta vakuuttaa olevansa tyytyväinen, että saa pysyä Caps-organisaatiossa, jossa viihtyy. Kommentoi lisäksi että ylhäällä kyllä tiedetään mihin hän pystyy, joten nyt pitää vaan Hersheyssä antaa hyvät näytöt ja saada itseluottamus takaisin. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mihin tuo ura tuosta kääntyy, ensimmäinen peli luvassa todennäköisesti keskiviikkona Hartfodia vastaan.

Bura muuten taas tänään melko pirteällä päällä. Alkaa oma takki kääntyä miehen suhteen. Tietenkin omissa papereissa vähän sormien läpi tulee heikkouksia edelleen katsottua ihan vaan tuon konffafinaalin G7-suonenvedon ansiosta.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ei ei ei ei, ei saa mennä Burakovskyn huijaukseen enää mukaan. Ei. Nämä pleijarit roikkukoon mukana siltä varalta että osuu se yksi kuuma peli tärkeään paikkaan, mutta ei voi laitttaa kolmea miltsiä enää tohen mustaan aukkoon.

Saa nähdä loppuuko bensa loppua kohden. Rangers on hyvällä taistelulla tänään paikan päällä, joten hiukan tarttis jaksaa vielä puristaa. Ovie ihmeen kuumana Skjeille, itse puhuin jotain tärkeää juorua puhelimessa ilmeisesti sillon kun syy tuolle tapahtui. Hagelin ollut ihan pirteä. Copley, kuumaa kylmää. Jensen aika pihalla vielä, mutta eka peli on eka peli. Missä olet Birdman?

Edit. Hupskeikkaa kuuluu selostajankin suusta. Nyt on yks hupskeikkaa taas liikaa Copleylle tähän peliin..
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
No kaks pinnaa tuli, joskin pitkän kaavan mukaan. Copleylle tosiaan haaaankala peli. Joka kerta kun viivalta kiekkoa maalille heitettiin niin aina maalissa. Usein ohjurin kautta, välillä suoraankin. Tuomarit myös varmisteli kirivaihdetta Rangersille. Eka arvottiin loppuun yv kaverille ja sitten pari selvää rikettä jätettiin toiseen suuntaan puhaltamatta. Jatkoilla ihan puhki jo, mutta Oviella oli vielä sen verran potkua että vikassa vaihdossa runtattiin väkisin maali. Saa nähdä kummalle tuo lopulta merkataan, kasille vai kuzylle.

Uusista naamoista Hagelin oli läpi pelin varsin pirteä ja teki maalinkin. Joskin omaan päähän.. mutta ihan hyvä esitys. Jensen oli alusta vähän kohmeessa mutta loppua kohden paransi kokoajan. Ihan plussaa molemmille.

Raskas viikko takana, ihan näin fanipohjaltakin. Lätkää viis kertaa viikossa on kova rypistys sohvan nurkassakin.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Skjei taklasi Ovieta selästä laitaan, siitä vihanpito.
Onpa hyvä että ottelu on ohi ja että saatiin ne pinnat.
Copley oli aivan kamala.
Molemmat tulokkaat ihan hyviä.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Capsien trade deadline hauiksi jäi sitten Hagelin ja Jensen. Vaikka ihan täsmähankinnoilta tuntuu, ja kumpikin pelannut ensimmäiset ottelunsa ihan pirteästi, niin silti tuntuu että vähän turhan varovaiset lisäykset.

Tänään olis sitten Ottawan AHL-Senators vastassa. Kaksi pistettä on ainut sallittava lopputulos, niin on surkea tuo Ottawan rosteri. Toki on tuntunut olevan tämän kauden teemana Capseilla, että mitä surkeampi vastus, niin sen paskemmin itse pelataan, joten eiköhän tästäkin vielä taiota joku jatkoajalle menevä nippanappa voitto.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Itse pidän tästä, että mennään vähän kuin tutkan alla ja luotetaan omaan systeemiin. Jensen ja Hagelin -tyyppiset haut ovat juuri sitä, mitä tarvittiin.

Osa joukkueista teki kovia siirtoja, mutta sekään ei välttämättä tuo kuuta taivaalta. Tässä on hyvä nippu kasassa ja ennen kaikkea yhtenäinen ryhmä, joka kykenee pelaamaan erinomaista kiekkoa, jota viime keväänä nähtiin.

Nyt on deadlinet käsiteltynä ja voidaan alkaa keskittymään playoff-paikan sinetöimiseen ja sitä kautta itse kevään karkeloihin.

Ottawa voitaisiin näin alkuun hoidella ihan kunnon pelillä, eikä jarrutella sen enempää.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Yllätys, yllätys, tultiin takki auki AHL-Senaattoreita vastaan. Vartin verran kesti ennen kun mieleen hiipi ymmärrys siitä että pelkästään ilmoittautumalla ei pisteitä tule.
Sen jälkeen olikin sitten ihan toinen peli.
Ironista että 8 ei kasvattanut maalitiliään - toki otamme sen hatun mielummin vastaan Isles-pelissä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Odottelin vaikeaa peliä ja alku siltä näytti, mutta ekan erän loppuun pari nättiä kihausta ja sen jälkeen Sensin kakkoshäkkäri alko sulamaan niin päästiin pälkähästä.

Yleensä näissä peleissä toisella on kovat näyttöhalut ja se toinen voi tulla vähän takki auki peliin. Tasoerot nykypäivänä ei ole niin isoja että helppoja pelejä ois kovin usein tarjolla. Nyt kuitenkin oli.

Tietty ilmaselta kierrokselta ei juuri apuja saatu kun ”päävihuista” vain Takit menetti pinnoja, ja ne tullee niitä kyllä keräileen jatkossa kun saavat uudet kaverit sisäänajettua.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Eipä siinä lisäiltävää. Numerot oli juuri sellaiset kuin odottaa saattoi. Senaattoreilla varmaan surkein nippu, mitä kellään on moneen vuoteen ollut.

Jatkossa päästään onneksi hieman kovempia matseja seuraamaan, nimittäin tuollainen kiekkopeli on ennen pitkää jopa puuduttavaa katsoa.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Murtuihan se Trotzinkin puolustusmuuri sieltä lopulta ja tärkeä voitto plakkariin Islandersista. Kaverilla saattoi hieman painaa eilinen jaloissa, mutta sinnitteli pitkään. Tällä kertaa se ei riittänyt. Ei tule Islanderskaan olemaan mikään läpihuutojuttu pudotuspeleissä missään tapauksessa. Tuolla systeemillä, minkä Trotz on luonut, niin pistetään kovimmatkin niput ahtaalle seiskan sarjassa.

Oviellekin yksi maali ja viiskymppinen lähestyy uhkaavasti. Maali oli tosiaan kauden 45. ja tuon maalimäärän on Ovie nyt rikkonut 10 kertaa. Uskomaton suoritus.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tästä pelistä olisin ottanut kiitollisena vastaan pisteet huonollakin pelillä. Nyt ne tuli suht hyvällä.
Mutta jos laskee kuinka monta kertaa (varsinkin ensimmäisen puoliskon aikana) Isles pääsi enemmän tai vähemmän nokikkain Holtbyn kanssa - tai ainakin ylivoimahyökkäyksiin- johtuen oman pään huolimattomasta pelaamisesta, niin ei tuo tarpeeksi hyvältä näytä vieläkään.
Hyökkäyksessä jaksettiin kyllä tehdä hyvin töitä ja tulosta tuli.
Piranhalle maali mutta silti mietin jos sillä riittää vääntö pysyäkseen tasollaan kun tosipelit alkaa. Tämä oli jo aika lähellä niitä.
Mutta ei tässä mitään: tärkeä voitto ja peli paranee.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Islanders peli jäi kanarian auringossa väliin ja koosteen perusteella meinasin tulla jo huuteleen väärin voitettua, mutta ilmeisesti oikein hyvä peli se oli kuitenkin.

Wilson näyttää jatkavan jatkoajan kolumnistien pään sisällä (ainakin epäsuoraan) ja tällä kertaa näyttää jo rikkoneen koko NHL:n :)

Rangersia vastaan eka erätauko menossa ja 2-1 johto. Tää ekan antamine vihuille heti alkuun on edennyt siihen pisteeseen että taas naurattaa. Ensin nauratti, sitten itketti ja taas naurattaa. Pleijareiden alkaessa (jos sinne päästään) kyllä taas itkettää mikäli sitä kaavaa ei saada rikki. Bura taas maalinteossa! Ja Hagelinille Caps paidassa eka. Ja Jensen ihan huikea, vaikka yhden meinasi kaverillekin tarjoilla.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ei ole hetkeen tullut vastaan tuollaista päätöstä pilkkukisalle. Tämä kelpaa toki meille, mutta Ovie olisi voinut jo jatkoilla laittaa läpiajosta sisään, niin olisi merkattukin johonkin.

Muutaman pelin Jenseniä ja Hagelinia on tullut nyt seurattua ja tyytyväisiä voi olla molempien tekemiseen. Saatiin takuulla sitä mitä haettiin ja haluttiin. Hetkeksi mentiin ainakin Metropolitanin kärkeen, mutta kaasua ei ole siltikään varaa höllätä, kun marginaalit on loppupeleissä melko pienet.

Muutama päivä saadaan nyt huilata, jonka jälkeen Flyers vieraissa. Pinnat voitaisiin siitäkin ottaa.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Hyökkäys kulkee ja oli ajoittain hyvinkin näyttävää tekemistä ja liikettä. Puolustus sen sijaan ontuu edelleen. 2-9-parin erottamista on huudettu muualla jo pitkään. Minä en huuda mutta kysyn olisiko vaihtoehtoja?
Nyt olisi parempi aika kokeilla kun sitten joskus kun ollaan POFF-sarjassa 2-0 tappiolla.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Kempny - Carlson
Orlov - Jensen
Djoos - Niskanen

Orpik taitaa vaan olla liian iso isähahmo pukkarin puolella, että valmennusjohdolla ei riitä kiviä laittaa miestä poppareille, vaikka mielestäni sinne kuuluisi. Liike ei miehellä enään yksinkertaisesti nyky NHL peleihin riitä. Jos jotain posia on Orpikista haettava, niin mielestäni hänen pelityyli muuten sopii varsin hyvin playoff kiekkoon. Ei kaihda isoja taklauksia, ja tekee Capitalsin maalinedustalla seisomisesta mahdollisimman vittumaista. Mitään muuta positiivistä en sitten oikeen keksikkään.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Orpik on hidas, kyllä. Mutta mielestäni Orlov on se joka on kauempana viime kauden tasostaan. Niskanen on myös hiipunut mutta ehkä vähän skarpannut viime aikoina.
 

Ferris

Jäsen
Kempny - Carlson
Orlov - Jensen
Djoos - Niskanen

Orpik taitaa vaan olla liian iso isähahmo pukkarin puolella, että valmennusjohdolla ei riitä kiviä laittaa miestä poppareille, vaikka mielestäni sinne kuuluisi. Liike ei miehellä enään yksinkertaisesti nyky NHL peleihin riitä. Jos jotain posia on Orpikista haettava, niin mielestäni hänen pelityyli muuten sopii varsin hyvin playoff kiekkoon. Ei kaihda isoja taklauksia, ja tekee Capitalsin maalinedustalla seisomisesta mahdollisimman vittumaista. Mitään muuta positiivistä en sitten oikeen keksikkään.

Pari peliä kun vielä ootellaan niin Orpik saa sen 40 peliä täyteen mikä oikeuttaa bonuksiin. Sen jälkeen sitten nähdään, että onko edelleen Reirdenin kirjoissa yhtä vahvasti vai joutaako jo paikoitellen katsomoonkin. On toki aika selvää, että TDL:n jälkeen on pelannut Jensenin kanssa ja opastanut Caps-tyylin saloihin. Vaikka Djoos monessa asiassa jo parempi onkin niin veikkaan Orpikin olevan kuitenkin perehdyttäjänä vielä hieman eri tasolla kuin nuorempi osasto. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös