JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ei liene tarvetta kerrata miten kausi 2017-2018 päättyi? Ja vitut, ME OLLAAN STANLEY CUP MESTAREITA! WOOOOOOOO!

Mestaruusparaati on pidetty, mestaruutta on juhlittu ja tullaan juhlimaan vielä hyvä tovi. Mietinkin tässä hetken onko vielä oikea aika tämän ketjun avaamiselle, mutta päättyneen kauden ketjussa alkoivat jo spekulaatiot kaudesta 2018-2019, joten eiköhän tälle liene paikkansa.

Mestaruusparaatista vielä sen verran, että oli kyllä kokonaisuudessaan makeaa katseltavaa. Mikäli joku on missannut, niin kannattaa käydä katsomassa: Watch Live: The Capitals 2018 Stanley... - NBC Sports Washington

Lähetyksen aikana heiteltiin paljon arviota 500 000 osallistujasta... Huikeaa! Varsinkin itse joukkueen juhlinta lavalla Cupin kanssa oli niin kaunista ja runollista seurattavaa, musiikin soidessa ja Yhdysvaltain kongressitalon komeillessa taustalla. Tätä olisi mahdotonta käsikirjoittaa yhtään paremmin.


Mutta sitten muutama sana tulevaisuudesta:

Kuten @Dale Hunter jo viime kauden ketjussa totesikin: tämä joukkue ei tule säilymään muuttumattomana, vaikka sitä kuinka paljon toivoisikin. Joukkueen kemia on kuitenkin tällä hetkellä niin hyvä, ettei rosteria kannata lähteä muuttamaan liikaa, mutta samalla pitää toivoa sitä mestaruusnälkää löytyvän vielä tämän kesän juhlinnan jälkeenkin.

Tähän kauteen päättyvät seuraavien pelaajien sopimukset: Smith-Pelly, Chiasson, Beagle, Wilson, Boyd, Carlson, Kempny Bowey, Jerabek, Grubauer.

Chiasson, Boyd ja Jerabek ovat pelaajia, joille voidaan sorvata pienet sopparit pienellä palkalla, tai sitten jättää sorvaamatta. Hyviä pelimiehiä, mutta aktiivirosteriin pääseminen aika ajoin hyvin rajamailla.

Smith-Pelly, Kempny ja Bowey kolmikolle toivoisin kaikille jatkoa, mutta vaikeaa voi olla. Smith-Pelly voi saada tuon upean playoff-rutistuksen ansiosta joltain GM:ltä jonkun tajuttoman typerän sopimuksen, mutta toki toivoisin hänen pysyvän meillä. Vainua isoihin peleihin selvästikin on, mutta pudotuspelit ovat niin lyhyet ja otanta on niin pieni, ettei sitä tulisi juurikaan painottaa. Näiden playoff-suoriutujien kohdalla turhan usein menetetään maltti, ja sitten rosterissa komeilee joku kaudessa 0+5 iskenyt hyökkääjä 4-5 miljoonan pahvilla. Itse sanoisin DSP:n olevan maksimissaan 2 miljoonan arvoinen. Kempnylle löisin 2-3 miljoonaa, ja Boweylle kaksisuuntaista sopimusta.

Grubauer ja Beagle taitavat olla täysin mahdottomia kiinnittää. Grubauer on jo pitkään vaikuttanut startterimateriaalilta, ja nyt lienee aika hänen lähteä hakemaan tuota ykköstonttia muualta. Capitalsissakin tuo kilpailu voisi muuten onnistua, mutta capissä ei ole tilaa, eikä tämän (loppu)kauden jälkeen Holtbya voi oikein mitenkään treidata. Beaglella taas meriitit oikeuttavat palkkaan jota ei ole varaa maksaa nelossentterille, jonka tason voi odottaa hiljalleen laskevan.

Wilson ja Carlson taas ovat pelaajia jotka pitäisi pyrkiä ja myös pystyä kiinnittämään, mutta vain jos hinta on oikea. Wilsonille sanoisin oikean vuosipalkan olevan 3-4 miljoonan luokkaa, Carlsonilla 7-8 miljoonaa. Wilson voi toki olla tulevaisuudessa vielä tuota 4 miljoonan lappua suurempikin, mutta tuo ajoittainen tyhmyys, kurittomuus ja arvaamattomuus rokottavat mielestäni miehen palkasta. Jos kyseessä olisi joku Callahanin tyylinen johtaja, olisi hänelle helppo maksaa viisikin miljoonaa. Carlsonin hinta taas tulee olemaan korkea, mutta mihinkään järjettömyyksiin ei kannata hänenkään kanssaan lähteä. Nyt tulee muistaa, että myös Carlson on hyötynyt paljon taitavista pelikavereista ja vetänyt uransa parhaan vuoden. Kuitenkin ensi kaudella, kun sopimus ei (mitä todennäköisimmin) tule olemaan katkolla ja mestaruusdarra painaa, on vaikea nähdä miehen suoriutuvan 9 miljoonan arvoisesti.

Muista sopimuksista olen @TylerDG kanssa siitä samaa mieltä, että Orpik voitanee pitää vielä ensi kauden: johtohahmoja kaivataan. Kun muutenkin ynnätään, että hänellä on yksi kausi jäljellä, juuri päättynyt kausi meni hyvin ja nyt juhlitaan mestaruutta, olisi turhaa ostaa Orpikia ulos tai tuhlata assetteja miehestä eroon pääsemiseksi.

Lopuksi, tämän mestaruusvoiton myötä lienee syytä olettaa, että Alexander Ovechkinin ja Nicklas Backstromin nimet on hakattu Capitalsiin heidän uransa loppuun asti, elleivät itse vaadi käsittämättömiä summia 2-3 vuoden päästä ja/tai halua lähteä muualle kokeilemaan siipiään. Sen verran kovaa soturilisää heillekin varmasti ollaan valmiita uusien sopimuksien myötä tarjoamaan, kun on sen aika.

Tässä tulee olemaan mielenkiintoinen kesä tiedossa, mutta muistetaanhan nyt myös nauttia!
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Sopimustilanne:

Alexander Ovechkin - 9,538,462 (2021 UFA)
Evgeny Kuznetsov 7,800,000 (2025 UFA)
Nicklas Backstrom - 6,700,000 (2020 UFA)
T.J Oshie - 5,750,000 (2025 UFA)
Lars Eller - 3,500,000 (2023 UFA)
Andre Burakovsky - 3,000,000 (2019 RFA)
Brett Connolly - 1,500,000 (2019 UFA)
Jakub Vrana - 863,333 (2019 RFA)
Chandler Stephenson - 650,000 (2019 RFA)
Nathan Walker - 650,000 (2019 RFA)

Matt Niskanen - 5,750,000 (2021 UFA)
Brooks Orpik - 5,500,000 (2019 UFA)
Dmitry Orlov - 5,100,000 (2023 UFA)
Christian Djoos - 650,000 (2019 RFA)

Braden Holtby - 6,100,000 (2020 UFA)
Pheonix Copley - 650,000 (2019 UFA)

= 63,784,295

UFA:

Alex Chiasson
Jay Beagle

John Carlson
Michal Kempny
Jakub Jerabek

RFA:

Devante Smith-Pelly
Tom Wilson
Travis Boyd

Madison Bowey

Phillip Grubauer

***

Toimistolla tulee takuuvarmasti hiki kesän aikana.:) Mestaruus takataskussa ja sopimukset levällään kuin jokisen eväät. Ei tule olemaan helppo työ yrittää pitää mahdollisimman montaa kaveria pääkaupungissa, kun meidän keskuudessa tuo suurin puheenaihe on Carlsonin jatko, joka tulee nyt kaiken järjen mukaan menemään jommin kummin puolin lähelle kaheksaa milliä, jos nyt ylipäätään jatkaa Capseissa.

Viime vuosina on lyöty isoa seteliä kärkiäijille ja jatkot on tehty näyttämällä setelinippua ja näin ollen karsittu sitten jostain muualta tilaa cappiin. Näinhän sen toki kuuluukin mennä ja nyt uskon, että Carlsonin kanssa tehdään samoin eli tuo arvioitu soppari tullaan allekirjoittamaan (maksoi mitä maksoi).

Vaikeaa tulee olemaan kun on muitakin sopimuksettomia pelaajia, mutta minkäs teet.

Helpompi jatkaa mestaruusjuhlia kuin miettiä näitä.:)
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Päättyvistä sopimuksista mielestäni tulisi pitää Kempny, Wilson ja Bowey ja sopivalla hintalapulla myös Carlson ja DSP. Kahden viimeksimainitun osalta tosin todennäköisesti saavat suuremmat rahat muualta, joten mitään mottipäistä en lähtisi maksamaan. Carlson on hyvä hyökkäävä puolustaja, mutta mahdollisuus olisi saada muualta Norris -rahoja, johon meillä ei ole oikein varaa. DSP:llä playoffit ja erityisesti finaalit saattavat nostaa hinnan turhan korkeaksi, enkä itse kuitenkaan näe, että pelillisesti ihan kauheasti menetetään. Gruby saa mennä, Samsonov on tulossa farmista ja Holtbyyn voidaan luottaa jos kausi menee pitkäksi, runkosarjassa tuskin montaa peliä hävitään vaikka Holtbyn peliaikaa rajoitettaisiin kuten tällä kaudella.

Treidattavaa tuolla on korkeintaan Bura, josta voisi jopa jotakin ihan järkevää saada takaisin. Itse näen jo Vranan tärkeämpänä kuin Buran, eikä top6:ssa ole tilaa jos Wilsonkin tekee jatkopahvin. Orpik menee vielä ensi kauden ja on tärkeä isähahmo kopissa, vaikka palkassa melkein 2M liikaa onkin. Sinänsä tilanne on tällä hetkellä hyvä, että mitään ihan hirveää tuolta sopimustilanteesta ei löydy.
 
Piraattiryhmäläiset ovat erilaisia - Siinä missä Ultrat ovat onnellisia jakaessaan sämpylän keskenään, on Piraateilla varaa ostaa kaikille omat.

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
DSP:llä playoffit ja erityisesti finaalit saattavat nostaa hinnan turhan korkeaksi, enkä itse kuitenkaan näe, että pelillisesti ihan kauheasti menetetään. Gruby saa mennä, Samsonov on tulossa farmista ja Holtbyyn voidaan luottaa jos kausi menee pitkäksi, runkosarjassa tuskin montaa peliä hävitään vaikka Holtbyn peliaikaa rajoitettaisiin kuten tällä kaudella.
Nyt olisi muutenkin hyvä tuoda Samsonov mukaan päärosteriin, varsinkin jos häntä voidaan peluuttaa suurempiakin määriä. Holtby kaipasi selvästi päättyneellä kaudella lepoa, ja olisi lähtökohtaisesti kevätpelien kannalta fiksua huilauttaa ykköskassaria enemmän kuin mitä esimerkiksi kaudella 2016-2017.

Treidattavaa tuolla on korkeintaan Bura, josta voisi jopa jotakin ihan järkevää saada takaisin.
Burakovskya on tosi ikävä lähteä kauppaamaan, nyt kun häneltä on nähty pieniä heräämisen merkkejä. Tuota edestakaisin sahaamista ja kehityksen puutetta on kuitenkin ollut jo niin pitkään, ja tuo caphit on sen verran korkea lottolipukkeesta, että Buran sopimus tulee olemaan ensimmäisten joukossa poisvaihdettavissa.

Nostaisin esiin myös Orlovin. Ihan hyvä suorittaja ja pakkeja kyllä tarvitaan ensi kaudellakin, mutta suoritusvarmuus on kyllä aika suuri kysymysmerkki 5,1 miljoonan pahviin verrattuna. Orlov ei ole kehittynyt ihan sellaiseksi hyökkääväksi puolustajaksi kuin ollaan toivottu. Erityisesti laukaus ja pelinluku hyökkäyspäässä on omaan silmääni ollut todella surkeaa verrattuna siihen mitä se oli pari aiempaa kautta; vähemmän toki ylipelaamisia, mutta samalla myös menettänyt kykyään luoda tilanteita hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä vaikuttaa ajoittain olevan aiempaa enemmän hukassa, pudotuspeleissä tuntui jännittävän turhankin usein, eikä ole ainakaan omiin silmiini noussut esiin aivan yhtä paljon sulavasta liikkeestään kuin aiemmin. Tehot tosin ovat samaa luokkaa kuten aiemminkin, joten voi toki olla että kyseessä on vain oma mielikuva.
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Jos Carlson pyytää jotain 8*8+ miljoonan sopparia niin ymmärtäisin sen mutten hyväksyisi moista. Joku minulla vaan alitajunnassa pistää vastaan tollaseen sopimukseen, ehkä se oman pään pelaaminen (+-0) ja noin puolet pisteistä yvllä saa aikaan kylmiä väreitä.
Carlsonin voi hyvillä mielin päästää muualle jos ei tyydy 7*7 lappuun, sillä muuan E.Karlsson on lähdössä (mitä todennäköisemmin) Senatorsista. Sinne suuntaan vaan Gruby, Bura ja mitä vielä?, näinpä saadaan Karlsson tanssahtelemaan viivalle pääkaupunkiin. Ja jatkosopparia voi alkaa sorvailemaan samantien ku Orpikin sopimus päättyy. Helppoa, eikö vain.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kirjaillaan enemmän myöhemmällä ajankohdalla ja paremmalla ajalla, mutta ihan pari sivuheittoa tähän väliin :)

DSPllä on RFA lappu joten ihan mitään poskettomia ei muut managerit pääse tarjoamaan. Tai jos tarjoavat niin offer sheetin kautta ja saadaanpa sitten jotain varausvuoroja tilalle.

Boweylle 2-suuntainen lappu on ymmärtääkseni aika yhdentekevä, koska taitaa olla jatkossa waivereiden kautta liikkuminen ylösalas. Eli menetettäis waivereille jos hypytettäis. Näin olen lukenut? Jos se on tosi, niin paikka on joko ylhäällä tai jossain muussa organisaatiossa.

Samsonoville ehdottomasti AHL-pelejä alle. Samsonov on viimeset kolme kautta availlut luukkuja venäjällä hajavaihdoin ja nyt kaukalon koko muuttuu samalla niin mahdollisimman paljon ”junnua” askiin. Joku 10-20 peliä ylhäällä ei tukisi kehitystä. Ufa laarista löytyy kyllä kokenutta vuokratyövoimaa halvalla jos Copley ei ole kakkoseks valmis. Yhtenä nimenä vaikka Kari Lehtonen on sitä sakkia jota vois joku millin lappu ja pytyn metsästys kiinnostaa.

Carlson halunnee väh saman mitä Ekman-Larsson ja miksipä ei. Itse pitäisin siihen hintaan, mutta toki se vielä riippuu palkkakaton lopullisesta numerosta ja muiden soppareiden hinnasta. JC olisi paha menetys, mutta kyllä tästäkin sitten selvitään vaikka lopulta sitä vaan ei pystyttäis pitään.

Pohditaan lisää myöhemmin, ennen tahi jälkeen draftin :)
 
mi ikävyys, mi hämäryys
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jaha... Trotzille ei jatkoa. Sai osansa kaiken maailman haukuista, mutta toi sen himoituimman pokaalin pääkaupunkiin eikä voi väheksyä millään mittarilla hänen panosta tälle joukkueelle. Harmin paikka kaikinpuolin.

Kiitokset Trotzille näistä neljästä vuodesta ja etenkin tästä viimeisestä!

E: Nouseekohan omasta takaa nyt sitten seuraava pääkäskijä? Saas nähdä.
 

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Pientä shokkihoitoa kesäiltaan. Ei ole kyllä yhtään linjassa sen kanssa mitä viime viikolla kommentoi. Jännä olisi tietää mitä tuolla neuvotteluissa oikeasti tapahtui. Ei tämä nyt ainakaan rahasta kiinni jäänyt.

Reirdenille sitten korotus kai. Trotzille iso hatunnosto joka tapauksessa, huikea mies.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
”Barry Trotz had a clause in his contract where if he won the Stanley Cup he could accept a two-year extension with a $300k bump in salary. Obviously since he was only making $1.5M, low by today's NHL coach's standards, a $1.8-million salary doesn't cut it. So Trotz stepped down.”

LeBrunilta. Aika lowballia kyllä heitetty Trotzin suuntaan ja kyllä se nimenomaan rahasta näyttäisi olevan kiinni.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei tämä nyt ainakaan rahasta kiinni jäänyt.
Kuten @Lico tuossa kirjoitti, niin rahasta se nimenomaan taisi jäädä kiinni. Yllättävää kyllä, kun ottaa huomioon sekä valmentajan että (etenkin) GM:n puheet Stanley Cup -voiton jälkeen.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Ei kai missää ole väitetty että tuota minimiä tarjottiin. 300k on aika vitsi korotuksena Cupin jälkeen. NHL joukkueen budjetissa peanuts. Mutta ehkä loukkaantui jos jatkoa ei tarjottu kauden aikana.

Kaipa ne uudet haasteet sitten kiinnostaa tässä vaiheessa. Välivuosi ja Vegasin innoittamana Seattlea kasamaan?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei kai missää ole väitetty että tuota minimiä tarjottiin. 300k on aika vitsi korotuksena Cupin jälkeen. NHL joukkueen budjetissa peanuts. Mutta ehkä loukkaantui jos jatkoa ei tarjottu kauden aikana.
Jos vielä viime viikolla Trotz oli julkisuudessa erittäin toiveikas jatkosopimuksen puolesta, niin miksi niskoittelisi edelleen tästä spekuloimastasi sopimuksen tarjoamatta jättämisestä?

Nämä LeBrunit sun muut olisivat tuon aikaisemmin varmasti jo tuoneet esille, jos olisivat tienneet. Yhtäkkiä tulevat julki samalla hetkellä faktojen kanssa, kun Trotz kertoo ettei tee paluuta. Joo me ei tiedetä mitään, mutta noilla napeilla tässä pelissä ollaan lähellä voittajaskenaariota.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
No korjataan sitten että "ei tämä ainakaan rahasta OLE SAANUT jäädä kiinni". Aika amatöörimaista touhua jos noin. Toi diili ei taatusti rajoita tarjoamasta enempää.

Voittojuhlissa ei välttämättä ole asiallista kitistä menneistä. Ei tietty tarkoita sitäkään että täytyisi vihjailla oma jatkon olevan tahtotila. Ellei sitten juuri näin halua saada joukueen managementtia huonoon valoon.

Kaipa tästä kuullaan vielä.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Siinä voi myös olla taustalla sellainenkin asia, että Trotz on halunnut päästä eroon Reirdenistä, mutta Caps-johto ei ole tähän suostunut, koska ovat häntä suunnitellut seuraavaksi pääkäskyttäjäksi eivätkä sen takia mm. ole antaneet muiden haastatella pääkoutsien tehtäviin. Trotzhan vastasi kysymykseen "jatkaako koko valmennusporukka?" viime viikolla tyyliin "on pari tekijää, joista pitää päästä yhteisymmärykseen" ja yksi oli varmaankin Reirdenin rooli.

Trotzin lähdön myötä Lane Lambertkin varmaan jatkaa lojaalisena matkaansa Washingtonista.

Mielenkiintoista nähdä pitääkö Trotz taukoa vai lähteekö johonkin uuteen projektiin saman tien?
 
.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
GMBM tulee median tenttiin klo 1 aikaan, joten saas nähdä julkaiseeko jo saman tien Reirdenin päävalmentajuuden.
 
.

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No korjataan sitten että "ei tämä ainakaan rahasta OLE SAANUT jäädä kiinni". Aika amatöörimaista touhua jos noin. Toi diili ei taatusti rajoita tarjoamasta enempää.
Tästä samaa mieltä. Jos tahtoa ja halua olisi ollut, diili olisi ollut neuvoteltavissa. GM ei ilmeisesti kuitenkaan halunnut jatkaa Stanley Cupista huolimatta Trotzin sopparia. Ehkä taustalla oli jotain muitakin asioita kuin raha, kuten @Ferris tuossa kirjoitteli.

Toinen puoli asiassa on se, että Caps-johdon mielestä Trotz ei kunnioita aikaisemmin neuvoteltua sopimusta (ks. alla olevat twiitit). Tämä on tietysti totta. Toisaalta osoittaisi seurajohdolta ihan asiallista pelisilmää palkita koutsi Stanley Cupista kohtuullisella palkankorotuksella. Tuntuukin enemmän siltä, että GM:llä ei ollut kuitenkaan ihan valtavaa paloa jatkaa Trotzin kanssa, ja tämä kuvio tarjosi (teko)syyn vaihtaa valmentajaa.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan 22 min22 minuuttia sitten
I'll be brief here because I'm writing, but as others have mentioned, Trotz was under contract for two more years. An automatic extension kicked in because he won the Stanley Cup.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan 18 min18 minuuttia sitten
And while http://CapFriendly.com has Trotz making $1.5 million, it was a bonus-laden contract. He would've been somewhere over $2 million this year. Modest raise came with the two-year extension, but not to the level of some other Cup-winning coaches in the NHL.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan
The Caps view of this is basically that he agreed to this and negotiated this arrangement four years ago, so he's not honoring his end of the deal.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Tästä samaa mieltä. Jos tahtoa ja halua olisi ollut, diili olisi ollut neuvoteltavissa. GM ei ilmeisesti kuitenkaan halunnut jatkaa Stanley Cupista huolimatta Trotzin sopparia. Ehkä taustalla oli jotain muitakin asioita kuin raha, kuten @Ferris tuossa kirjoitteli.

Toinen puoli asiassa on se, että Caps-johdon mielestä Trotz ei kunnioita aikaisemmin neuvoteltua sopimusta (ks. alla olevat twiitit). Tämä on tietysti totta. Toisaalta osoittaisi seurajohdolta ihan asiallista pelisilmää palkita koutsi Stanley Cupista kohtuullisella palkankorotuksella. Tuntuukin enemmän siltä, että GM:llä ei ollut kuitenkaan ihan valtavaa paloa jatkaa Trotzin kanssa, ja tämä kuvio tarjosi (teko)syyn vaihtaa valmentajaa.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan 22 min22 minuuttia sitten
I'll be brief here because I'm writing, but as others have mentioned, Trotz was under contract for two more years. An automatic extension kicked in because he won the Stanley Cup.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan 18 min18 minuuttia sitten
And while http://CapFriendly.com has Trotz making $1.5 million, it was a bonus-laden contract. He would've been somewhere over $2 million this year. Modest raise came with the two-year extension, but not to the level of some other Cup-winning coaches in the NHL.

Isabelle Khurshudyan‏Varmennettu tili @ikhurshudyan
The Caps view of this is basically that he agreed to this and negotiated this arrangement four years ago, so he's not honoring his end of the deal.
Kyllähän koko kauden ajan ja vielä pudotuspelien aikaankin puhuttiin joidenkin taholta, että saas nähdä jatkaako Trotz Capseissa vaikka pytty voitettaisiinkin. Ilmeisesti jo kauden aikana oli vahdinvaihto ollut aika lähellä, kun voittoja ei tullut (olikohan loka vai marraskuussa). Uskoisin, että organisaatiossa oltiin jo aikalailla menty suunnitelmissa siihen suuntaan että Trotz ei jatka tämän kauden jälkeen ja nyt tuota tuota sopimusoptiota jopa saatettiin käyttää kylmästi tapana "päästä kaverista eroon". Reirdenhän nostettiin kaks vuotta sitten assistantista associate coachiksi ja silloin sovittiin hänen kanssaan että muut eivät saa häntä haastatella ykköseksi. Käytännössähän tuo on vähintään epäsuora lupaus päävalmentajan pestistä.

Alla olevan Caps-lausunnon pohjalta nuo sopimusrikkomus-twiitit vaikuttavat vähän ihmeellisiltä. Etenkin kun Elliot Friedmann twiittasi, että Caps olisi antanut muille seuroille luvan lähestyä Trotzia halutessaan.

"Barry Trotz informed the organization today of his decision to resign as head coach of the Washington Capitals. We are obviously disappointed by Barry’s decision, but would like to thank Barry for all his efforts the past four years and for helping bring the Stanley Cup to Washington. Barry is a man of high character and integrity and we are grateful for his leadership and for all that he has done for our franchise."

Veikkaan, että tää sopparin purku on tehty yhteisymmärryksessä ja molemmat tahot ovat tyytyväisiä tulokseen.
 
.

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Ja yksi asia mikä tässä kohtaa kannattaa muistaa on se, että Trotzhan ei ollut MacLellanin valinta koutsiksi vaan tämä hankittiin koutsiksi pari viikkoa ennen MacLellanin sisään tuloa. En muista oliko vielä McPheen tekosia vaiko muun Caps-johdon.

Jo ennen tätä eroa on silloin tällöin vihjeitä tullut siitä ettei parivaljakon yhteistyö ehkä olisi ollut aivan saumatonta.
 
.

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ja yksi asia mikä tässä kohtaa kannattaa muistaa on se, että Trotzhan ei ollut MacLellanin valinta koutsiksi vaan tämä hankittiin koutsiksi pari viikkoa ennen MacLellanin sisään tuloa. En muista oliko vielä McPheen tekosia vaiko muun Caps-johdon.

Jo ennen tätä eroa on silloin tällöin vihjeitä tullut siitä ettei parivaljakon yhteistyö ehkä olisi ollut aivan saumatonta.
Saa nähdä, tuleeko Capsin johto katumaan vielä päätöstään. Kaikki alasarjatasolla ja kakkosvalmentajina menestyneet valmentajat eivät kuitenkaan menesty automaattisesti päävalmentajina, mistä Dallas Eakins ja Jeff Blashill ovat eräitä esimerkkejä. Toisaalta turha tässä on dumata vielä Reirdeniä, joka saattaa hyvinkin olla kova kaveri penkin takana. Silti vähän hassu ratkaisu näin taustoja tuntematta.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kiitokset siis Barrylle vuosistaan Capitalsin peräsimessä. Upea persoona ja kellään ei varmasti pahaa sanottavaa löydy. Neljä vuotta sitten herrasmies otti Oatesin palavat rauniot haltuun ja sen jälkeen on palkintokaappiin lisätty kaksi Presidents Trophyä ja Stanley Cup. Enempää ei voisi vaatia. Trotz on ikuisesti legenda DCssä.

Ero on kuitenkin suht kivuton ja ymmärrettävä, vaikka tiettyjä reunaviivoja ympärillä onkin. Suunnitelma on jo pidemmän aikaa ollut se että Reirden ottaa vetovastuun 2018-19 kaudelle. Sopimuspykälä mahdollisti Barryn paluun mutta se oli taloudellisesti Trotzille huono ja Capitalsille tietynlainen stoppi eteenpäin menemisen osalta. Oli molemminpuolin varmasti sopiva hetki jatkaa matkaa eri suuntiin.

Reirden on 2016 palkkaamisensa jälkeen ottanut joka vuosi enemmän roolia ja kuluneella kaudella siihen kuului mm. training camp, Kempnyn kehut nimenomaan Reirdenin vaikutuksesta itseluottamuksen löytymiseen ja paljon muuta. Paikkaa on pedattu niin pitkään että Trotzin jääminen olisi ollut tietyssä määrin kiusallista. Reirdeniltä on myös estetty neuvottelumahdollisuudet muiden joukkueiden päävalmentajan paikalta.

Sehän oli jo pariinkin otteeseen hyvin lähellä ettei vaihdos Reirdeniin tapahtunut jo kesken menneen kauden. Lopputulos oli paras mahdollinen näin, moni on kuitenkin epäillyt että henkisellä tasolla Caps on jo hetken ollut Reirdenin joukkue. Mutta tiedä näistä.

Tavallaan kyse oli siis Trotzin puolelta rahastakin, mutta isossa kuvassa syy oli siinä että organisaation ja valmentajan tulevaisuuden visiot eivät kohdanneet.

Näin alkaa uuden valmentajan aikakausi. Olkoot se vähintään yhtä pitkä ja menestyksekäs kuin edeltäjänsä.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
"Trotz may have also felt some bitterness over how the season played out. He wasn’t extended before the season, though two coaches on his staff — associate head coach Todd Reirden and assistant Blaine Forsythe — had contracts that went past this year. Capitals General Manager Brian MacLellan was extended in March, but Trotz again remained without an extension even as Washington appeared poised for a fourth straight postseason berth. He was nearly fired twice during the season, and after the organization prohibited Reirden from interviewing elsewhere last summer, there was a sense that he was a coach-in-waiting in case the team decided to move on from Trotz."
Ohessa WPostin Isabelle Khurshudyan aika hyvin tiivistää yhden potentiaalisen syyn. Kyllähän Trotz varmasti on vuoden aikana on aistinut, että tulevaisuuden suhteen valmennusvastuuta ollaan siirtämässä muualle. Varmaan nytkin keskusteluja on käyty, mutta ne lienee loppuneet lyhyeen jo tosiaan tuon valmennuskokoonpanon kohdalla. Trotz olisi varmasti halunnut muutoksia siihen osastoon ja MacLellanin suunnitelmat taas Reirden-vetoiset. Saatiin sitten molempien tahojen kannalta hyvä julkinen syy erolle tuosta sopimus-optiosta.
 
.

JuiWSH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kummallinen valinta, ja itselleni jää kieltämättä tästä hiukan paha maku suuhun. Toivottavasti tämä päätös on kuitenkin tehty yhteisymmärryksessä. Olisin mielelläni nähnyt Trotzin jatkamassa Capitalsissa. Täytyy kuitenkin muistaa, että mies otti Adam Oatesin myrkyttämän joukkueen, joka ei päässyt edes pudotuspeleihin, ja oli jälleen contender. Lopulta tuo nelivuotinen tarina huipentui Stanley Cup -voittoon.

Nyt tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, lähteekö Trotz vielä johonkin valmennushommiin. Rahaa ja tarjouksia varmaan on ainakin tarjolla. Toisaalta onhan tuo yli 20-vuotinen NHL-valmentajaura saanut juuri sen kirkkaimman kruunun, sekä sitä kautta myös (jos Trotz lopettaa) ansaitsemansa päätöksen.

Joukkueen kannalta tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten uusi päävalmentaja tullaan ottamaan vastaan. Tuossa pukukopissa on raudanlujia ammattilaisia, mutta varmasti moni on äärimmäisen kiitollinen Trotzille kaikesta siitä mitä hän Capitalsiin toi. Reirden (jos hän päävalmentajaksi nousee) on toki tuttu kasvo joukkueelle, mutta nyt joukkueen pitäisi karistaa potentiaalinen pettymys siitä ettei Trotz enään jatka - osittain Reirdenin takia. Tulevaisuutta en kuitenkaan lähde veikkaamaan, koska en Reirdenistä mitään tiedä, mutta jos tästä nyt pudotaan oikein kunnolla pohjalle jää tästä kyllä todella paska maku suuhun. Nyt olisi sitten "pienet" kengät täytettävissä.

Trotzille mitä suurin kiitos. Hän onnistui siinä mihin yksikään Capitals-valmentaja ei ollut aiemmin pystynyt. Washingtonin reissulta jäi nyt käteen Jack Adams -trophy, kaksi Presidents Trophya ja Stanley Cup. Mitä parhainta tulevaisuutta hänelle, ja kiitos kaikesta!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Upea persoona ja kellään ei varmasti pahaa sanottavaa löydy.
Ei löydy edes näin Pens-fanilta, todella tyylikäs ja hieno persoona kyseessä jolle tuon cupin kyllä soi. Trotz teki mielestäni todella fantastista duunia pääkaupungissa ja sanoisin tämän olevan melko kova takaisku Capsille, mikä toki näin Pens-fanille kelpaa ei siinä. Eihän sitä toki tiedä miten kyvykäs tämä Reirden on lopulta johtamaan joukkoja edestä, mutta Trotz on kyllä omasta mielestäni ihan NHL:n kirkkainta aatelia, siellä kärjessä jokusen nimen kanssa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Ohessa pikaiset MacLellanin tiekkarista:

- MacLellan vahvisti 2-vuoden option olemassaolon
- keskusteluja käytiin useampia, mutta niin palkka kuin sopparin kesto olivat ongelmakohdat
- ei oo vielä tietoa miten muu valmennusporukka suhtautuu lähtöön, jäävätkö vai lähtevätkö myös
- Caps hyväksyi eroilmoituksen joten Trotz vapaa etsimään muita töitä
- Caps olisi halunnut lyhyttä sopparia, ei onnistunut
- MacLellan sitä mieltä, että Trotz varmastikin ansaitisi huippukoutsin palkan, mutta kaikki joukkueet eivät ole sitä valmiita maksamaan (eli Leonsis).
- Reirden on hyvä kandidaatti päävalkuksi, mutta MacLellan haluaa käydä keskustelut ensin hänen kanssaan - on kuitenkin ensimmäinen ehdokas hommaan
- uuden valmentajan löytämiselle ei ole aikataulua
- Trotzille isot propsit kulttuurin muuttamisesta, ei mitään pahaa sanottavaa, ei vaan neuvotteluissa löytynyt yhteistä linjaa
- Trotz halusi viiden vuoden jatkon, 9 vuotta valmentajana samassa paikassa on liian pitkä aika GMBM:n mukaan. Neuvottelut kariutuivat enemmänkin tähän kuin palkkaan, vaikka senkin suuruudesta oli erimielisyyttä
- Uudelta valmentajalta odotetaan hyvää suhdetta pelaajiin, ymmärrystä nykyaikaisesta kiekosta ja uskallusta kokeilla uusia asioita.
- Gm ei usko Trotzin lähdöllä olevan vaikutusta pelaajiin, vaikka osa olikin läheisiäkin. Ovat ammattilaisia.
- sopimuksettomien pelaajien kanssa aletaan neuvotella lähiaikoina
- 10 päivää cupin voiton jälkeen ei ole mukavaa olla tässä tilanteessa
 
.

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Noniin, pientä rosterin kaavoittelua!

Tuohon ennakoituun 80 miljoonan capiin sain ite sovitettua seuraavanlaisen nipun:

Ovechkin-Kuznetsov-Wilson (3,5m)
Vrana-Backstrom-Oshie
Burakovsky-Eller-Connolly
Walker-Stephenson-DSP (1,5)
Boyd/Obrien

Orlov-Niskanen
Kempny (2,25) - Carlson (8,25)
Orpik-Djoos
Ness

Holtby

Eli kakkosmoke ei sopinut kyytiin. Ja esim DSPn ja Wilsonin sopimuksissa aika optimistiset luvut.

Edit. Lisätään tähän väliin vielä perustelut allekirjoittamilleni soppareille:

Wilson = Eller = 3,5 milliä. Vuosimääristä sitten tapellaan enemmän.
DSP = Connolly samassa tilanteessa 2 vuotta sitten = 1,5 m / 2 y
Kempny = viime kesän Nate Schmidt = 2,25 m / 2 y
Carlson = OEL = 8,25 / 8

Cap-uhreja siis tarvitaan. Kukin miettiköön päissään ketä tuolta on menestyksen kannalta helpointa irrottaa. Joko pari bottom 6 hyökkääjää ulos (connolly ja dsp) ja junnuja tilalle, vai sitten Burakovsky tai Orpik? Vai jätetäänkö Kempny signaamatta ja toivotaantoivotaan että Bowey tai Johansen on valmis ottamaan isoa hyppyä urallaan?

Ainoat varmat lähtijät on Grubauer ja Chiasson. Omissa papereissa ei näy Beaglea eikä Boweyta, mutta jos nyt esim Orpik korvataan Boweylla niin äkkiä siellä capissa on Beaglenkin mentävä aukko ja vielä tilaa hankkia TDLlä semmonen vanha kuuluisa veteraani-stayathome-pakki. Tosin Beagle voi hyvinkin jostain Rangersista/Canucksista saada semmosen Matt Cullen/Manny Malhotra tyylisen 2,5-3,5 lapun ja siihen en näe Capitalsin vastaavan vaikka siihen just ja just tilaa saataisi nipistettyäkään. Ja oman mielipiteenihän olen kuitenkin Orpikin treidaamisesta jo tuonut ilmi, eli haluaisin jatkavan. Tuo johtajuus on etenkin nyt mestaruuden ja valmentajan vaihdon jälkeen iso ominaisuus pukukopissa ja yllättipä vanha herra epäilijänsä myös pelaamalla nappikevään.

Eli Burakovskyko se sitten olisi? Valunut vähän odotusarvoja pienempään rooliin ja jämähtänyt siihen. Tasaisuus ongelmana. Treidiarvoakin olisi. Mutta sitten on tässäkin kohtaa tämä valmentajan vaihto. Buran vaikeudet saattaa olla osikseen yhdistettävissä Trotziin, jota on monesti arvosteltu nimenomaan nuorten pelaajien kehityskyvyistä. Burakovskyllä on läjäpäin potentiaalia ja on mahdollista että Reirden pystyy sitä ulosmittaamaan ihan eri tavalla kuin Barry.?

Vaikea päätös. Ite jopa alan kallistumaan hiukan Connollyn ja DSPn korvaamista kahdella junnulla/minimisopparilla. Bottom six muotoutuisi malliin;

Burakovsky-Eller-Stephenson
Walker-Boyd-junnu/UFA

Ja näin aukeaisi tila miljoonan kakkosmokelle.

En mä sitten tiiä. Onneks on erimiehet kun joutuu näitä päätöksiä tekemään.

Viime kesänä arvioin Orlovin ja Kuznetsovin hinnat alakanttiin, joten toivottavasti ei yhtä pahasti mene metsään tällä kertaa tai alkaa olemaan jo isompienkin ratkaisujen paikka. Palataan kuitenkin rosterin kehityymiseen ja lähtijöihin/korvaajiin sitä mukaa kun niitä soppareita sieltä alkaa tippumaan.

Draft piristää perheellisen juhannuksen viettoa. Jostain kumman syystä tän vuoden draft-satoon on tullut tutustuttua selvästi aiempia vähemmän :) kaikenlaisia suuria tuntemattomuuksia sieltä on meille mockdrafteissa jaettu ja niistä en paljoa pelipaikkaa enempää tiedä. Mutta eiköhän kuviot selviä siinä lähetystä ja foorumeja seuraillessa.

Ekoille kahdelle kierrokselle meillä on numerot 31 ja 46. Vuosikymmen on nyt menty samalla kaavalla eli varataan ekan loppupäässä näitä boom or bust tyylisiä euroja ja puhtaasti ”upside” edellä. Pelipaikalla tai naamakertoimella ei ole väliä, sieltä varataan vaikka taas maalivahti jos koetaan että kyseisellä kaverilla on korkein upside. Nyt kun pakkeja on Hersheyssä yhen täys kuusikon verran ja molareitakin kourallinen ja sen lisäksi ylhäällä paikat täynnä vuosiksi eteenpäin, niin sitä toivoisi jotain jänniä nimiä hyökkäyspään tulevaisuuden nimiksi. Mutta se ei kiinnosta meidän scouting ryhmää vaan totutulla kaavalla mennään ja paha siitä on valittaa kun tulokset puhuvat puolestaan. ”Meillä” täytyy olla yksi parhaita recordeja mitä tulee onnistumisprosenttiin ekan kierroksen jälkipuoliskolta ja toiselta kierrokselta.

Lisäjännää tuo sitten se että tuleeko liikkeitä jo ennen draftia tai sen aikana. Tuleeko Grubauerista pikkejä jo tälle vuodelle vai odotellaanko maltilla vielä eteenpäin? Ykköskierroksen varausta kovasti toivotaan, mutta en jaksa siihen uskoa kuitenkaan. Suurimmat kosijat varailee siellä kympin molemmin puolin ja nuo vuorot on odotusarvoiltaan liian korkealla. Joku Phillyn 19th kuulostaisi jo realistiselta, mutta divarivihun kanssa treidaaminen ei lämmitä sekään. Uskonkin että joudutaan tyytymään johenkin 2nd+4th pakettiin tällä kertaa. Eikä siinä mitään, se otetaan mitä saadaan.

Luulisin että Reirdenin nimitys nyt ainakin hoidetaan nopealla aikataululla. Heti Barryn lentokoneen pölyjen laskeuduttua.
 
Viimeksi muokattu:
mi ikävyys, mi hämäryys
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy